|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: klistiranje pred porodom
15.6.2009 22:23:03   
Jančika_
IZVIRNO SPOROČILO: giotti


Pa kaj se še nikoli v življenju niste klisitrale? To je zelo zdrava tehnika za čiščenje črevesja tudi sicer. In res ni nek bavbav. Pa ne rečem, da bi se doma klistirale, ker bi to bilo nekaj groznega, ampak gotovo je bolj prijetno iti na svoj WC in potem pod svoj tuš ... no, moje mnenje samo.
Srečno vsem user posted image


Eno je klistir kar tako, drugo pa, ko ti že fajn nabijajo popadki ali ti je ravno odtekla voda. Sem bila v obeh situacijah in prvič mi je klistir nabil popadke do plafona, drugič pa jih je po odteku vode sploh sprožil in po 15 minutah sedenja na školjki sem že čutila z roko glavo od malega, ko sem se potipala, ker mi je bilo nekaj čudno. Iz klistirnice nisem več mogla sama, ampak je prišla po mene babica, ker jo je skrbelo, rodila sem pa 15 minut za tem. Tako da jaz se niti slučajno ne bi klistirala sama doma, ker potem lahko verjetno tudi kar rodim prav tam.

V Celju so v mojih cajtih klistirali z vodo, zdaj menda dajo neko tubico, ki si jo stisneš not sama. Meni je vseeno, tudi tokrat bom prosila za klistir, pa karkoli mi bojo dali.

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: klistiranje pred porodom
15.6.2009 23:02:23   
Anonimen
U, klisitr je zakon user posted image .

Prvič so se mi na CTG-ju popadki skoraj povsem ustavili, konkretni so se začeli šele po klistirju, tako da sem dve uri potem rodila.
Drugič pa sem imela kar močne popadke že prej, na wc-ju je bilo potem en par res konkretnih, nakar po ene 15-ih minutah čutim, da moram potiskat, lahko sem samo še vpila, da bom rodila, prihiti cel oddelek babic in mož, me odpeljejo v porodno, dvakrat potisnem in mala je bila tu user posted image .  Tako da jaz tudi ne bi izvajala klistirja doma user posted image .

Rodila v LJ., obakrat so me vprašali, če hočem klistir ali ne, uporabljajo pa toplo vodo.

(odgovor članu Jančika_)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: klistiranje pred porodom
16.6.2009 8:19:48   
slovenka
meni ga na Ptuju niso delali, niti se ne spomnim, da bi katera druga pripovedovala, da so ji ga. MEni ga tudi ne bi mogli, ker če bi se pokakala, bi se potem kar po postelji, ker da bi šla na kak wc med popadki, ni bilo govora. Sem lahko samo ležala...

_____________________________

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: klistiranje pred porodom
16.6.2009 9:08:50   
summer410
V Mariboru, tud ne klistirajo.....to je tud eden od razlogov da grem v LJ....

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: klistiranje pred porodom
16.6.2009 10:36:23   
Nika v službi
Kakšna debata, pa je bilo zgolj vprašanje o metodi klistiranja. Torej, v osnovem postu ni bilo vprašanje klistiranje da/ne, ampak samo če klistirajo s toplo vodo oz. z nekimi tableti.

Klistirajo s toplo vodo.user posted image

Srečno na porodu!

_____________________________

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu summer410)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: klistiranje pred porodom
16.6.2009 18:34:42   
dreamhorse
Tudi jaz sem bila na Ptuju, pa me niso klistirali. Sem pa med popadki dosti hodila lulat in popadke predihavat na wc, med tem pa opravila tudi veliko potrebo, rečeno mi je pa bilo, da če mi bo med porodom všlo, naj mi ne bo nerodno, da je to čisto normalno. No, pa mi ni, sem se prej dobro spraznila. Prvič že takoj, ko sem prišla v bolnico, saj sem imela tremo pred porodom, pa je to pomagalo namesto klistirja...
drugače sem pa nekje zasledila, da ga naj ne bi več dajali, ker te preveč utrudi in ti zmanjka energije pri porodu.. ne vem pa točno..

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: klistiranje pred porodom
17.6.2009 9:40:41   
kaminek
sama sm za klistir, ker ti pospeši popadke in lažje ti je, ker si prazna. v porodnišnici novo mesto ti nardijo z mlačno vodo.

(odgovor članu dreamhorse)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: klistiranje pred porodom
17.6.2009 9:45:59   
baby blue
Pravijo da klistir priporočajo že zaradi samega lažjega poroda... Sej gotovo ni nič strašnega in ne bomo ne prve in ne zadnje... Jst se bom kar za klistir odločila... Sploh ga priporočajo tistim ki imajo težave z zaprtjem

(odgovor članu kaminek)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: klistiranje pred porodom
17.6.2009 11:37:57   
Žaži
Rodila v Postojni, voda mi je odtekla 20 min preden sem prišla na sprejem, vprašala me je če mi naredi klistir (torej obstaja opcija da ga ne naredi), vležeš se na bok, v danko ti spusti toplo vodo in reče naj se "potrudim" da čim več steče notri in naj čim dlje počakam preden grem na wc, ki je v istem prostoru, ločen z vrati, nato sem šla na wc, se spucala v nulo, kar ni in ni bilo koncauser posted image , nato sem se stuširala (je tuš v istem prostiru kot wc), vmes je prišla babica večrat pred vrata vprašati če je vse ok, nato sem se preoblekla, sedela še en čas v pripravljalnici na mizi in izpolnjevala eno goro papirologije, vmes še moža klicala, pa mamo, pa kaj jaz vem koga šeuser posted image , meni se v glavnem ni nikamor mudilo, popadkov pa sploh čutila nisemuser posted image .
Žal mi pa klistir ni čisto nič povečal popadkov ali odprtosti, tako da sem na koncu imela CR in hvala bogu, da sem se odločila z klistir, si sploh ne predstavljam kako bi lahko šla potem na blato na intenzivni, tam lepo pred vsemi na kahlouser posted image .

(odgovor članu baby blue)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: klistiranje pred porodom
17.6.2009 13:12:52   
KatMat

IZVIRNO SPOROČILO: tackoracko

punce haj!
evo pocasi se bliza finale-sem v 37 tednu!
zanima me na kaksen nacin v Postojni opravljajo klistiranje-baje obstajajo tableti ali pa izvajajo s toplo vodo!
Hvala za odgovore!



tabletke bos dobila potem po porodu...ne pridejo v postev za pripravo na porod ker ne vejo kdaj bos rodila...ko jih popijes zacnejo delovati nekje od 6-8 ur kasneje...klistir se izvaja z vodo...
JE PRAVA ODRESITEV-ga nebi odklonila za nic na svetu

(odgovor članu tackoracko)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: klistiranje pred porodom
17.6.2009 13:15:12   
KatMat

IZVIRNO SPOROČILO: rija

IZVIRNO SPOROČILO: giotti

Ti pa predlagam, da se kar sama sklistiraš, ko se boš odpravila v porodnišnico. Ker ti bo to gotovo najbolj prijetno in čisto in sproščeno. če boš doma. V vsakem Sanolaborju pa lahko kupiš ta pripomoček za klistiranje.


ou je.

si glih predstavljam, da se v paniki, ko mi je odtekla voda, še sama klistiram. user posted image


ni priporocljivo ...klistiranje ti lahko pospesi porod ko tvoje telo se ni pripravljeno na rojstvo tvojega otrocka...sestre ti bodo naredile klistir ko se bo njim zdelo primerno...prej je nepotrebno in lahko tudi skodljivo saj ti pospesi popadke ni pa nujno da si dovolj odprt

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: klistiranje pred porodom
17.6.2009 13:19:31   
KatMat

IZVIRNO SPOROČILO: miska_mccute

mene dugic niso. pa sem se pokakala...
ce mi dajo izbiro: al klistir al kakanje med porodom izberem klistir...



se strinjam...med porodom se skoncentriraj na dihanje in misel da bos kmalu cartala,ze sama misel da bos med pritiskanjem svojega soncka se odvajala blato je popolnoma odvec (beri:obcutek sramu,ni ravno sanjsko okolje za novorojencka ko prvic zadiha na tem svetu)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: klistiranje pred porodom
17.6.2009 13:24:30   
KatMat

IZVIRNO SPOROČILO: veronikab


IZVIRNO SPOROČILO: tackoracko

punce haj!
evo pocasi se bliza finale-sem v 37 tednu!
zanima me na kaksen nacin v Postojni opravljajo klistiranje-baje obstajajo tableti ali pa izvajajo s toplo vodo!
Hvala za odgovore!



Pozdravljena!

27.4.2009 sem rodila v Postojni. Klistiranje je bilo s toplo vodo in prav nič hudo. Moj porod je bila super izkušnja. Rodila sem z EA.


jaz pa 30.5.2009 tudi z ea....klistiranje je bilo prav odresilno!

(odgovor članu veronikab)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: klistiranje pred porodom
19.6.2009 13:23:08   
Sunny1980
Summer410 a si sigurna,. da v MB ne klistirajo? Tudi, če to zahtevaš?

(odgovor članu summer410)
Neposredna povezava do sporočila: 39
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Je operativno čiščenje maternice po splavu...
V Sloveniji ženska, ki pri ginekologu izve, da njene nosečnosti ni več, prejme napotnico za tabletke ali operativno čišč...




Dojenje...
пеперутка16

Do kdaj ste dojile?