mbd0411
|
IZVIRNO SPOROČILO: gogabojan MBD prosila bi te za par odgovorov, oziroma če mi lahko svetuješ. Ali je vaš malček nesel s seboj denar???? Pri nas želijo, da ima otrok s seboj okoli 20 evrov (za deset dni). Naš je imel 25€+neki drobiža. Če si mu, v kaj si mu dala denar in kam spravila. Če pa mu nisi, a maš kako idejo, kam naj mu dam denar, da ga ne bi zgubil. Denar sem mu dala v denarnico in v nahrbtnik,ki ga ima za vsak dan,ko gredo ali napohod ali kam drugam.Vsaj tako mislim. Treba je vedeti, da še nikoli ni šel bojan tako sam nikamor. Mu bo prvič. Prej je vedno nekoga imel, da ga je pedenal. Sedaj se bo moral sam. Verjetno ima tudi tvoj sinek s seboj mobitel. A si mu dala polnilec s seboj???? Ali ga ima v torbici za mobitel, ali se slišite samo zvečer?????? V taboru mobitel in podobne reči niso zaželene,a sem mu ga vseeno dala zraven.V skriti predal v potovalki.Za dober občutek,če bi bila prwehuda žalost.Do danes me še ni poklical,oz. me je prvi večer,pa sem preslišala.Od takrat nosim mobitel povsod,klica pa od nikoder Me je pa razredničarka obveščala po sms in danes me je poklicala.Naš fant ni želel na telefon,kolikor ga poznam mu je nerodno...Ne vem.Povedala mi je da je zelo samostojen in nimajo z njim nobenega dela.Uživajo in se imajo fajn. Mal me panika zgrablja, kako in kaj. A bo znal fajn poskrbeti zase ali ne. Verjamem, da bo užival tam, sam ne vem, kako mu bo šlo vse skupaj, ker ne misli (vsaj doma ne) kje je odložil mobitel in take. Na to je treba otroka že veliko prej pripravljati,da potem ni kriza.Jaz sem našega že v vrtcu,ko so šli na Pohorje za 5 dni.Nekaj mesecev prej.Potem to ostane v glavi.Do zdaj ni izgubil še nič,niti pozabil... Aja, pa tam so rekli, naj ima otrok kako knjigo, igračo s seboj. A se ti zdi pametno, da bi vzel s seboj npr. monopoli, karte Uno, človek ne jezi se,....... Naš ima vedno s sabo svojega kužija plošastega pa seveda karte in še kak avto in igrače,ki so trenutno aktualne.. OZNAČBA PERILA - ali si mu obleke označila.????? Tam na listu piše, naj ima vsaj 3 majice s seboj. Zdaj pa ne vem kako tako malo. A bodo zlo malo oblečeni, večino v kopalkah, al jim bodo prali????? A veš kaj naredi:Jaz to vedno naredim in je ok.Za vsak dan mu v 5 kg vrečko(tisto za shranjevanje...gospodinske) pripravi majčko sp.perilo,nogavice( no za morje ni treba) dol zalepi in povej,da vsak dan naj tako vrečko vzame in obleče njeno vsebino V drugo vrečko pa s kakšnimi smešnimi znaki povej,da so noter rezervne majčke ali sp.perilo... V eno rečko daš ali pa kar tako kratke hlače,za spanje,dolge hlače.... Obvezno mu razloži,da umazano gre v npr.črno vrečko in da zvečer vse pospravi kamor pač gre...umazano v črno...Da kaj ne izgubi A si ti svojemu kaj specialno označila perilo in majice in ostalo????? Naš ima vedno vse podpisano Ufffffffffffff toliko vprašanj. Še mnogo jih imam, ampak upam da saj bom. Če ne pa te do jutri še ponucam, če boš gor in to videla. Ti z veseljem pomagam.Verjemi,da imam nekaaj izkušenj.. Tudi druge (če želite) lahko svetujete in predlagate. Hvala. Upam,da sem ti kaj pomagala.