|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vrtec Lavrica - Škofljica: zbiramo podpise
18.7.2009 9:24:08   
=vrtec=
Pozdravljeni,

ker nas je tudi letos precej staršev, ki nismo dobili vrtca, smo se odločili da na občini sprožimo pobudo za rešitev zavrnjenih otrok v vrtcu.

Zakon o vrtcih (v nadaljevanju ZV) namreč določa, da je občina dolžna najkasneje v 30 dneh začeti postopek za zagotovitev dodatnih prostih mest v javnem vrtcu ali razpisati koncesijo:

(10 člen ZV) Kadar v kraju bivanja ni vrtca, ki izvaja javno službo, oziroma vrtec nima prostih mest, starši pa izrazijo interes za vključitev v vrtec tolikšnega števila otrok, da bi se v skladu s standardi in normativi oblikoval en oddelek, je občina dolžna najkasneje v 30 dneh začeti postopek za zagotovitev dodatnih prostih mest v javnem vrtcu ali razpisati koncesijo.

(17. člen ZV) Število otrok v oddelku prvega starostnega obdobja ne sme presegati dvanajst otrok, v oddelku drugega starostnega obdobja pa dvaindvajset otrok.
Pristojni organ lokalne skupnosti ustanoviteljice vrtca lahko glede na razmere in položaj dejavnosti predšolske vzgoje v lokalni skupnosti odloči, da število otrok v oddelku presega število, ki ga določa prejšnji odstavek, za največ dva otroka v oddelku.

Podpise bomo začeli zbirati z naslednjim tednom ter jih skupaj s protestnim pismom naslovili na občino. Če tudi to ne bo zaleglo, bomo organizirali protestni shod. Skrajni čas je, da se tudi v naši občini kaj premakne, še posebej, ker se bo število občanov konec letošnjega leta na Lavrici močno povečalo!

Vse starše, ki niso dobili mesta v vrtcu Lavrica, Škofljica ali Lanovo pa prosim, da se javijo na naslov vrtec.skofljica@gmail.com, kjer boste dobili več informacij.

Lep pozdrav, Andreja

< Sporočilo je popravil Eja RR -- 18.7.2009 10:45:03 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Vrtec Lavrica - Škofljica: zbiramo podpise
26.8.2009 9:00:41   
=vrtec=
Hvala staršem za izkazano podporo, hkrati pa naprošamo še ostale, da se javijo.
O dogajanju vas bomo obveščali po e-pošti.

starši

(odgovor članu =vrtec=)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Vrtec Lavrica - Škofljica: zbiramo podpise
28.8.2009 9:32:05   
=vrtec=
Starši pozor - v torek, 1.9.2009 ob 20. uri bo sestanek na temo reševanja vrtčevske problematike v Občini Škofljica, v dvorani na Lavrici. Prosimo za čimvečjo udeležno na sestanku!


(odgovor članu =vrtec=)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Vrtec Lavrica - Škofljica: zbiramo podpise
17.2.2010 8:46:35   
Neli36
Menda naj bi zgradili nov vrtec do kc.leta? Mi smo bili zavrnjeni pa očitno glede na število otrok slabo kaže tudi letos.
Menda bo v kratkem sestanek na katerem se bodo pogovarjali celo o novem pravilniku???
LP

(odgovor članu =vrtec=)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Vrtec Lavrica - Škofljica: zbiramo podpise
6.5.2010 14:59:48   
klanec
ojla!

jaz sm še nov v tem, mam pa 1.l staro hčerko

Danes smo dobil zavrjen vrtec v škofljici in sicer smo na 43. mestu..... katastrofa..... sm se pa pozanimal, kar se tiče mobilnega vrtca k pravijo da bo do konca leta-------ZADEVA JE PROPADLA, nič ne bo!!

lp

(odgovor članu Neli36)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Vrtec Lavrica - Škofljica: zbiramo podpise
6.5.2010 16:03:13   
tojeto1
Sami ne boste nič storili. Predlagam, da obvestite medije (Svet na Kanalu A, Preverjeno, Tednik,...), ker pri nas v Sloveniji se kaj premakne le, če pride zadeva v medije. NO, vsaj jaz tako mislim....

(odgovor članu klanec)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Vrtec Lavrica - Škofljica: zbiramo podpise
7.5.2010 16:26:27   
modrooka sončica
Pozdravljeni
Tudi mi smo včeraj dobili odločbo da je sinček (2leti) zavrnjen za sprejem v vrtec, smo pa na 36.mestu. ali se tukaj sploh kaj da narediti? ali starši lahko kaj dosežemo, da se na škofljici odpre kak nov oddelek. Ko sem videla da je več kot 140 otrok ostalo brez vrtca me je kar stisnilo. Prav sramotno je, kako je v naši občini vse drugo - športne dvorane,... bolj pomembno kot prostor za male nadobudneže.

lep pozdrav

(odgovor članu tojeto1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Vrtec Lavrica - Škofljica: zbiramo podpise
10.5.2010 7:13:09   
klanec
Edina večja napaka kar sm jih storil v življenju je da sm se preselil v Škofljico!!!!

Kaj imamo na škofljici???? :::::::
SBS UPORABLJAM
industrijsko cono (cca. 100 kamionov na dan) NE POTREBUJEM
cca. 8 gostiln od tega 2 piceriji, NE POTREBUJEM
socialistični TUŠ, NE POTREBUJEM
no je pa tu merkator 4x4m , NE POTREBUJEM
2 športni dvorani, NE POTREBUJEM
da ne pozabim pošto, NE POTREBUJEM
Žgajnar kompleks, NE POTREBUJEM
šolo prenabito (načrtujejo v prihodnosti zopet uvest dvo-izmenski pouk), NE POTREBUJEM
VRTEC - 140 otrok brez vrtca POHVALNO g. ŽUPAN oz. vsi dosedanji ŽUPANI TEGA PA NE DOBIM


če se kdo še kaj spomne pa naj dopiše,.....

sva se pa z ženo že odličila se seliva stran iz škofljice v roku par let, kar me drži še nekako mirnega!!!

tako da bova imela naprodaj stanovanje 100m2 :)

HVALA


lp



(odgovor članu modrooka sončica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Vrtec Lavrica - Škofljica: zbiramo podpise
10.5.2010 7:27:29   
kakadoo
Sj te ni noben silil da se tja preseliš...
Te stvari si tud prej že vedu predn si se preselu...

(odgovor članu klanec)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Vrtec Lavrica - Škofljica: zbiramo podpise
10.5.2010 11:09:25   
modrooka sončica
Pozdravljeni
Klanec ne morem se bolj strinjati s tabo. Škofljica je resnično živa sramota. Je kraj ki je totalno degradiran, občinska uprava nimam pojma kaj počne oz. po mojem mnenju se zadnjih nekaj let ne dela popolnoma nič, razen tega da zazidujejo kotičke zemlje, naseljujeno nove in nove ljudi, ne poskrbi pa se za ostalo infrastrukturo. Da ne govorim o tem, da idilični kraj na obrobju mesta ne premore interneta, ki bi deloval brezhibno, ampak kot pozabeljna civilizacija uporabljamo modemski internet ali pa se pač znajdemo vsak po svoje. Da ne govorimo o tem, da je zdravstveni dom za število prebivalcev, ki so v občini itak totalno neprimeren, da bi kdo kdaj slišal za kakšno banko, spodobno in normalno trgovino, in kaj podobno uporabnega....ne tega pa ne poznamo pri nas. Važno je, da imam športne dvorane - kajti sedanji župan je seveda zagrizen privrženec športa, kakršnegakoli že...za otroke pa ni nikomur mar. Pri takem številu vlog, pri takem interesu bi občina nujno morala zagotoviti dodatne oddelke, s tem bi naredila še kaj dobrega za vse tiste brezposelne vzgojiteljice, ki na zavodu čakajo službo.

Kakadoo ti pa...če nimaš povedati kaj pametnega, se raje vzdrži takih primitivnih izjav. Jaz živim tu že od vselej in lahko rečem, da je na Škofljici vsako leto slabše, da ne govorim o vedno večji nadutosti in egoizmu ljudi, ki tukaj bivajo.



(odgovor članu kakadoo)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Vrtec Lavrica - Škofljica: zbiramo podpise
10.5.2010 14:41:28   
klanec
..

< Sporočilo je popravil klanec -- 10.5.2010 14:43:30 >

(odgovor članu modrooka sončica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Vrtec Lavrica - Škofljica: zbiramo podpise
10.5.2010 14:43:45   
klanec
no, kakado ti zihr te stvari že imaš urejene oz. nimaš ne otrok, ne ničesar ali pa nisi iz občine zato se ti ni potrebo vključevat v debato.hvala

lp

(odgovor članu kakadoo)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Vrtec Lavrica - Škofljica: zbiramo podpise
17.5.2010 22:11:54   
Kreso
Pozdravljeni!

Tudi pri nas smo dobili zavrnitev in to že drugo leto. Kolikor nama je znano so odprtje vrtca Lanovo dosegli predvsem starši sami. Predvsem z intervencijami pri županu, s katerim so imeli redna srečanja (za termine so se skupaj vnaprej dogovorili), na teh pa jih je obveščal v kakšni fazi je reševanja problema vrtca in zagon Lanovega.

V sami zavrnitvi je navedeno, da prejmeš dodatne točke če si zavrnjen tretje leto zapored. S tem so nas vnaprej pripravili da je tudi to mogoče, ali še bolje: precej verjetno. Mislim da se v enem letu ne bo nič spremenilo, v kolikor starši zarvnjenih otrok ne bomo stopili skupaj. Kvečjemu slabše bo, če se bodo zapolnila naselja Ob Potoku in Lanovo.

Že res, da morajo po zakonu (tisti opevani 10. člen) pričeti s postopkom. A na žalost nikjer ni navedeno do kdaj mora biti postopek zaključen. In še vedno bomo poslušali da se pogajajo za nakup parcele...lahko tudi več let...

Dejstvo je, da vrtci niso rentabilni in to je to... Nikomur zato tudi ni v interesu da se problematika reši...

Poznava vsaj 4 pare, ki bi se sestanka pri županu takoj udeležili. Upam da je takih še več in da se boste odzvali temu pismu in da skupaj nekaj naredimo - še vedno drži da v slogi je moč

lp

(odgovor članu klanec)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Vrtec Lavrica - Škofljica: zbiramo podpise
21.5.2010 7:17:33   
klanec
Ojla!!!

a je ker pisal tej Andreji na vrtec.skofljica@gmail.com, ker jez sm ji že 2x pa ni nobenega odziva,...... zihr je dobila vrtec pa ni več interesa z njene strani :)

(odgovor članu Kreso)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Vrtec Lavrica - Škofljica: zbiramo podpise
23.5.2010 13:57:42   
=vrtec=
IZVIRNO SPOROČILO: klanec

Ojla!!!

a je ker pisal tej Andreji na vrtec.skofljica@gmail.com, ker jez sm ji že 2x pa ni nobenega odziva,...... zihr je dobila vrtec pa ni več interesa z njene strani :)


Sem Vam hotela odgovoriti na mail, ampak glede na situacijo Vam bom kar tukaj.
Preden se spet razburjate, bi Vas najprej vprašala kje ste bili lansko leto, ko smo se starši združili v iniciativo, zbirali podpise, hodili k županu na sestanke in se borili za dodatna mesta v vrtcu?
Res je najbolj enostavno stokati po forumih in se pritoževati nad sistemom!
Sestanki so, borimo se naprej. Če bi se nam pridružili prej, bi vedeli koliko volje in svojega časa smo starši vlagali v to, medtem, ko bi se Vi priključili zdaj, ko niste dobili vrtca!



(odgovor članu klanec)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Vrtec Lavrica - Škofljica: zbiramo podpise
23.5.2010 16:33:02   
sinagoga
Dragi nergači,mi pa smo dobli lani vrtec za malega,toda opa,po treh mesecih smo ga vzeli ven,ker je bil bolan non stop pa še vneta ritka itd.itd,kar je tudi pričakovati v skupini 14 malčkov,2 varuški,včasih celo ena,vem niso robotke in nikogar ne obsojam,tak je pač normativ.Dali smo ga v privat verstvo,ki je leee nekoliko dražje,je pa maksimalno poskrbljeno za Nela,je redno previt,sit(v vrtcu je pač tako,če mu kosilo ni odgovarjalo je dobil kruh in čaj),tako je to,kot pri zobarju pri privat si takoj na vrsti.
Zato ne obupujte,tolk ,da niste sprejeti v vrtec,pa da ne bo pomote nismo boržuji,smo 3 članska družina s povprečnim dohodkom,no kmalu bomo štirje pa mi še na misel ne pride otroka,takorekoč dojenčka riniti v vrtec,toliko o mojih izkušnjah,in v premislek vsem,ki so jim kot meni otroci svetinja.

(odgovor članu =vrtec=)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Vrtec Lavrica - Škofljica: zbiramo podpise
25.5.2010 11:21:00   
neli04
IZVIRNO SPOROČILO: =vrtec=

IZVIRNO SPOROČILO: klanec

Ojla!!!

a je ker pisal tej Andreji na vrtec.skofljica@gmail.com, ker jez sm ji že 2x pa ni nobenega odziva,...... zihr je dobila vrtec pa ni več interesa z njene strani :)


Sem Vam hotela odgovoriti na mail, ampak glede na situacijo Vam bom kar tukaj.
Preden se spet razburjate, bi Vas najprej vprašala kje ste bili lansko leto, ko smo se starši združili v iniciativo, zbirali podpise, hodili k županu na sestanke in se borili za dodatna mesta v vrtcu?
Res je najbolj enostavno stokati po forumih in se pritoževati nad sistemom!
Sestanki so, borimo se naprej. Če bi se nam pridružili prej, bi vedeli koliko volje in svojega časa smo starši vlagali v to, medtem, ko bi se Vi priključili zdaj, ko niste dobili vrtca!











kje pa lahko pridemo do informacij,kdaj so ti sestanki?ker mislim,da nas je kar nekaj staršev,ki bi se pridružili,če bi vedeli za to.





< Sporočilo je popravil neli04 -- 25.5.2010 11:24:01 >

(odgovor članu =vrtec=)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Vrtec Lavrica - Škofljica: zbiramo podpise
26.5.2010 14:23:41   
KulGirl
Se strinjam z Neli04. Kako naj starši vemo kaj se dogaja, kdaj so sestanki itd.? Obveščanje o problematiki bi bilo dobrodošlo.

_____________________________

(\__/)
(='.'=)
(")_(")

(odgovor članu neli04)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Vrtec Lavrica - Škofljica: zbiramo podpise
17.8.2010 14:35:13   
Giorgio
Pozdravljeni,

tudi sam sem pisal Andreji, vendar ni bilo odziva. Še s parimi prijatelji ponovno ustanavljamo iniciativo za ureditev varstva predšolskih otrok v občini Škofljica. Cilj iniciative je konstruktiven pristop in pomoč občini pri reševanju problema.

zainteresirani nas lahko kontaktirate na elektronski naslov otroci.skofljica@gmail.com. v pripravi je tudi spletno mesto kjer bomo objavljali naše delo, program, delo občine in podobno.

Vsi ki nas boste kontaktirali boste o vseh spremembah, pobudah, sestankih in idejah obveščeni preko elektronske pošte. Prav nam bi prišla tudi pomoč, tako da še posebej vabljeni tisti, ki vam je ostalo kaj energije.

lep pozdrav,
Gregor

(odgovor članu KulGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





FOTO: To je bistvo družine!
photo
Prav vsaka družina je posebna in unikatna. Toda, kaj imajo družine z vseh koncev sveta in različnih oblik vendarle skupn...
BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?