|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  49 50 [51] 52 53   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Z-majčki 2009 - 2. del
24.7.2009 9:10:08   
KatMat
lahko je od poroda!

(odgovor članu KatMat)
Neposredna povezava do sporočila: 1251
24.7.2009 9:13:46   
Dudica1
IZVIRNO SPOROČILO: KatMat

user posted image

koncno smo ukrotili frizuro!

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ma se ne bom obremenjevala s tem kar bo pač bo!

(odgovor članu KatMat)
Neposredna povezava do sporočila: 1252
24.7.2009 9:15:13   
Tanja_
Jutro!
No, včeraj se je na pol zbudila ob 21.00 in sva jo takrat okopala, nahranila sem jo in je spala nekje od 21.45 do 3.15 in potem do sedmih, BRAVO Hanauser posted image
lake in leela tudi meni to na refluks smrdi. Zdej bom poskusila še z dieto brez mleka in jajc, ker naj bi tudi to bil pogost vzrok polivanja. Čeprov se bojim, da mi bo potem mleko šlo. Sploh ne vem, kaj lahko jem? Do torka bom poskusila, potem pa bomo vidli, kaj bo pediatrinja rekla.
lake a imaš ti pediatrinjo v ZD Bežigrad?

Glede stanovanj- midva sva v Črnučah. Stanovanje je sicer dovolj veliko, z balkonom, ampak jaz sem vajena v hiški živet in mi je tukej grozno. Tako da šparamo za hiško in smo že kar blizu, sploh zdej ko cene padajo.Sem pa zanč govorila z enim zidarjem, ki je rekel, da jo postavijo za 15.000€. Se mi ne zdi veliko.

Dons moram mal pospravit, k mamo kot bomba, pa dobimo obiske. Upam, da mi rata.

mama11imaš ZS.

(odgovor članu KatMat)
Neposredna povezava do sporočila: 1253
24.7.2009 9:16:26   
Anonimen

user posted image

koncno smo ukrotili frizuro!

iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii   luštkanouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu KatMat)
  Neposredna povezava do sporočila: 1254
24.7.2009 9:16:48   
Leela
dudi saj lahko je samo vnetje od prepiha ali kaj podobnega. Možnosti je ogromno, zdaj je pomembno samo da greš k zdravniku, da ti pove kaj je.

katmat, kolk je lušna.

(odgovor članu KatMat)
Neposredna povezava do sporočila: 1255
24.7.2009 9:19:26   
KatMat
sam za kamero je malo bolj sramezljiva...ko jo snemam nic ne pove...no tuki se pa je mal pogovarjala

user posted image

(odgovor članu Leela)
Neposredna povezava do sporočila: 1256
24.7.2009 9:21:57   
KatMat
pa se kolca se ji

(odgovor članu KatMat)
Neposredna povezava do sporočila: 1257
24.7.2009 9:22:59   
Anonimen

sam za kamero je malo bolj sramezljiva...ko jo snemam nic ne pove...no tuki se pa je mal pogovarjala

user posted image

naša se tud že ful pogovarja, sam zdele mi pa samo tečnaruser posted image

(odgovor članu KatMat)
  Neposredna povezava do sporočila: 1258
24.7.2009 9:23:45   
Dudica1
tko se je naš kregal včeraj zvečer ker se mu je kolcal user posted image user posted image

(odgovor članu KatMat)
Neposredna povezava do sporočila: 1259
24.7.2009 9:33:55   
Anonimen
no jz grem zdej pospravlat, k bo zgleda miruser posted image

(odgovor članu Dudica1)
  Neposredna povezava do sporočila: 1260
24.7.2009 9:35:07   
PapuaNG
jutro,

pri nas smo tut fino spali-je potegnil do pol šestih, kar pomeni 7 ur skupaj user posted image  

Cveka-jst sm enkrat hujšala po montignacu pa je kr šlo...sam se mi tle bolj pomembno zdi, da se poučiš o samem sistemu prehranjevanja in sami hrani-da ješ čim bolj nepredelano hrano, polnozrnate izdelke....se mi je tut ful poštimala prebava, ker sem mela ful težave s kislino prej, potem je pa to čist izginilo. Je pa res, da na začetku zahteva nekaj prilagajanja, ker moraš obroke sestavljati tako, da v enem obroku ni mešanja ogljikovih hidratov in beljakovin oz. maščob, ampak po določenem času, ko se slinavka umiri, lahko tudi mešaš, a tudi to po določenih pravilih (odvisno od glikemičnega indeksa).

(odgovor članu Dudica1)
Neposredna povezava do sporočila: 1261
24.7.2009 9:41:28   
KatMat

IZVIRNO SPOROČILO: PapuaNG

jutro,

pri nas smo tut fino spali-je potegnil do pol šestih, kar pomeni 7 ur skupaj user posted image  

Cveka-jst sm enkrat hujšala po montignacu pa je kr šlo...sam se mi tle bolj pomembno zdi, da se poučiš o samem sistemu prehranjevanja in sami hrani-da ješ čim bolj nepredelano hrano, polnozrnate izdelke....se mi je tut ful poštimala prebava, ker sem mela ful težave s kislino prej, potem je pa to čist izginilo. Je pa res, da na začetku zahteva nekaj prilagajanja, ker moraš obroke sestavljati tako, da v enem obroku ni mešanja ogljikovih hidratov in beljakovin oz. maščob, ampak po določenem času, ko se slinavka umiri, lahko tudi mešaš, a tudi to po določenih pravilih (odvisno od glikemičnega indeksa).

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu PapuaNG)
Neposredna povezava do sporočila: 1262
24.7.2009 9:41:39   
Blueeyes
lep pozdrav... dons sem spet pršla do pc-ja.. tko da grem najprej nazaj za prebrat, pa pol spet objavim ta dolg post... user posted image  user posted image

(odgovor članu Leela)
Neposredna povezava do sporočila: 1263
24.7.2009 9:43:21   
KatMat
no potrudi se :))

(odgovor članu Blueeyes)
Neposredna povezava do sporočila: 1264
24.7.2009 9:54:38   
Tanja_
Mene pa sploh ne šliviteuser posted image user posted image

(odgovor članu KatMat)
Neposredna povezava do sporočila: 1265
24.7.2009 10:02:52   
lake
Evo Tanja, te bom jst šlivila user posted image . Pediatrinjo mam v črnučah, in sicer d. Ramovševo, zaenkrat sm jo sicer vidla samo enkrat, pa enkrat po telefonu, samo se mi zdi da je kr vredu.

Sva ble v trgovini, vroče je že k pr norcih, tamale je spet samo 50ml pojedla, mislm da se mi bo glih kar zmešal od tega hranjenje, komej čakam da mava tretji pregled, ker nisem več pametna, kaj naj nardim.

(odgovor članu Tanja_)
Neposredna povezava do sporočila: 1266
24.7.2009 10:04:27   
PapuaNG
tanja, mi mamo tukej v bežigradu pediatrinjo-dr. savkovič, se mi zdi kr ok, kokr sm jo uspela spoznat...bomo pa sčasoma vidl, kako pa kaj user posted image

(odgovor članu lake)
Neposredna povezava do sporočila: 1267
24.7.2009 10:05:18   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Leela

IZVIRNO SPOROČILO: k.tja

KatMat, brunarice so tudi zakon!

drugače pa: pospravljam, kolikor lahko. Oskar mi pri tem pomaga, kar pomeni, da imam potem dvojno pospravljanje,... a se vsaj zamoti, jaz pa tudi kakšno malenkost naredim. upam, da bo Urban bolj speči. danes bomo šli ven samo do trgovine, ker se mi kaj dlje ne da. vmes imamo še igrišče, tako da če bo želja po igranju, bomo pa še tja zavili.

user posted image  a niso dobri? Luka mi pomaga zlagat servete ali brisače pa take kuglce naredi user posted image

meni je pomagal z "vlažno" krpo pobrisati parket (samo da je on to vzel še bolj profesionalno,.. je bila kmalu poplava)user posted image user posted image

Cveka, veliko motivacije pri hujšanju in seveda dobre rezultate ti želim!
jaz pa sem si zjutraj zmerila sladkor na tešče 5,7... bom morala paziti, če nočem spet na insulin.

Dudica, upam, da je tale vid samo zaradi utrujenosti (pa manj bodi pred računalnikom!user posted image )

KatMat, imaš pravo srčico!

Papua, bravo za spanje,...user posted image

grem zdaj naprej čistit,... sem izkoristila babico in bodo šli otroci skupaj ven,... mi bo pri čiščenju samo Urban pomagal... pri spodbujanju.

(odgovor članu Leela)
  Neposredna povezava do sporočila: 1268
24.7.2009 10:15:31   
Tanja_

IZVIRNO SPOROČILO: lake

Evo Tanja, te bom jst šlivila user posted image . Pediatrinjo mam v črnučah, in sicer d. Ramovševo, zaenkrat sm jo sicer vidla samo enkrat, pa enkrat po telefonu, samo se mi zdi da je kr vredu.

Sva ble v trgovini, vroče je že k pr norcih, tamale je spet samo 50ml pojedla, mislm da se mi bo glih kar zmešal od tega hranjenje, komej čakam da mava tretji pregled, ker nisem več pametna, kaj naj nardim.

Thanksuser posted image Pol si pa ti čist blizu mene doma?Mi mamo do zdr.doma ene 5 minut hoje.Kolk je pa stara Ramovševa?

IZVIRNO SPOROČILO: PapuaNG

tanja, mi mamo tukej v bežigradu pediatrinjo-dr. savkovič, se mi zdi kr ok, kokr sm jo uspela spoznat...bomo pa sčasoma vidl, kako pa kaj user posted image

Za njo sm pa tud zanč od ene mamice slišala, da je fajn.

(odgovor članu lake)
Neposredna povezava do sporočila: 1269
24.7.2009 10:22:06   
KatMat
evo mami bo tiji lezalnik kupla...pa nov cucelj za tommy tippi flasko

(odgovor članu Tanja_)
Neposredna povezava do sporočila: 1270
24.7.2009 10:23:22   
mama11
IZVIRNO SPOROČILO: Tanja_
Vprašanje za tiste ki dojite- a vam že celo noč spijo? K Hana se še kr zbuja dvakrat ponoči in tako malo dobiva na teži, se res bojim, da dobi premalo mleka od mene. Ne vem, a nej ji začnem kr dodajat? Čist sm že napsihirana zarad tega polivanje, ne-pridobivanja na teži..Mate kak nasvet, kaj nej nardim?

Ne - je 2-3x ponoči. Malo je dojenih otrok, ki tako kmalu že prespijo celo noč. Starejša je prespala celo noč šele pri 7 mesecih, ko je že skoraj en mesec poleg dojenja dobivala še kašico za večerjo. No - če bereš formalna besedila, je za user posted image  noč prespana, če prespi 5 ur v kosu. To kdaj pa kdaj Juliji uspe že zdaj in je Tamari tudi - zame prespana noč pomeni, da zvečer zaspi in spi v kosu do jutra - vsaj 8 ur.

user posted image  na flaški prej prespijo celo noč in imajo manj krčev. Ampak ima pa dojenje druge prednosti.

Glede pridobivanja teže pa - dokler gre gor in so plenice normalno polulane in pokakane, user posted image  pa normalno razpoložen (najbolje jo poznaš sama), se jaz ne bi tako obremenjevala kot se ti (saj vem, lahko je reči, ampak sem bila s starejšo v takšni situaciji in ti svetujem iz te perspektive).

Dudica, Maj ti ful lepo pase kravice... moja šnorklja pa še kar ne mara in ne mara biti na trebuščku. Jamra, jamra, malo dvigne glavico, potem pa tuli na polno user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: pokica_
Kolkrat vam še podnevi user posted image zaspijo in za kolk dolgo?

Precej - dopoldne zih za kakšne 3 ure, popoldne pa 2-3 spanci po pol ure do uro in pol... saj, zato pa se tudi ponoči pogosteje hrani. Ampak ni šans, da bi jo "silila" v budnost podnevi, potem tuli kot indijanec. Ja, pa definitivno lepše in dlje spi, če jo uspavam brez dude. Z dudo se mi non stop zbuja. Ja, pa dobro ne spi tudi, če jo uspavam na rokah - razen, če bi jo pustila, da mi ves čas odspi na rokah - vsake toliko user posted image  med spanjem prečekirajo, če je še vse tako, kot je bilo, ko so zaspali (mora biti kakšen nagonski refleks)... in če ni, sledi užaljeno tuljenje.

IZVIRNO SPOROČILO: pokica_
Še sreča!!!!user posted image user posted image  K če ne, bi tamal ostal v enmu tednu brez ušes in ličk!user posted image  user posted image   

Ccc, punce, ve imate povsem napačno strategijo. Če user posted image  preredko, je še hujše. Morate jih zasipati z obiski, puščati tamale z njimi, da jih po kakšno uro, dve (če so na flaški, lahko še dlje) čuvajo... bo hitro konec  najhujšega pretiravanja user posted image

midva (oz jaz) tud gledam kaj za kupit....kako starejso hisko...pa bi ze obnovila pocasi...pa je vse bolj nad 100.000

Hmm, pa obnova starejše hiše te lahko stane precej več kot izgradnja nove... pa še nikoli ne bo točna takšna (mislim razporeditev prostorov), kot bi si jo zamislila sama.

IZVIRNO SPOROČILO: Tanja_
Tako da šparamo za hiško in smo že kar blizu, sploh zdej ko cene padajo.Sem pa zanč govorila z enim zidarjem, ki je rekel, da jo postavijo za 15.000€. Se mi ne zdi veliko.

Kako veliko pa? Ali je to s temelji? Midva imava 8,5*12 m, pa je najcenejši predračun okoli 24.000 evrov z materialom. Tale zidar je najbrž računal samo delo? Sem ti odgovorila na ZS.

(odgovor članu Tanja_)
Neposredna povezava do sporočila: 1271
24.7.2009 10:28:50   
KatMat
blue se zmer piseuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mama11)
Neposredna povezava do sporočila: 1272
24.7.2009 10:31:01   
Anonimen
ojla

malčica je zaspala na ležalniku. Bi jo kr gledala.user posted image

Katmat kako pridno je že tvoja pokonciuser posted image Luškanček mali od punčke.

(odgovor članu Tanja_)
  Neposredna povezava do sporočila: 1273
24.7.2009 10:32:28   
lake
Dr.Ramovševa je stara tm nekje okol 50. Drgač sm pa iz Bežigrada, pri smeltu, ampak sm si v Črnučah zbrala pediatrinjo, ker je če ne drgač tam lažje za parkirat. Čez poletje so pa itak vsi v ZD Bežigrad.

Midva sva dala za kompletno prenovo stare hiše, z menjavo vodovoda in cele elektrike, podiarnjem zidov, in opremo vred cca 90m2, cca 35.000  evrov, če ne štejem še zimskega vrta, ki je bil itak skor še pol tok.

(odgovor članu mama11)
Neposredna povezava do sporočila: 1274
24.7.2009 10:34:45   
mama11
IZVIRNO SPOROČILO: lake
Midva sva dala za kompletno prenovo stare hiše, z menjavo vodovoda in cele elektrike, podiarnjem zidov, in opremo vred cca 90m2, cca 35.000  evrov, če ne štejem še zimskega vrta, ki je bil itak skor še pol tok.

Pa prištej še koliko sta dala za hišo, pa si tam tam. Midva računava, da naju bo vse skupaj - parcela, papirji, zidava, oprema prišlo okoli 120.000 evrov... drago, ampak sva šla v nizkoenergetsko gradnjo - dražje v štartu, pa cenejše za uporabo.

(odgovor članu lake)
Neposredna povezava do sporočila: 1275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  49 50 [51] 52 53   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  49 50 [51] 52 53   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako vemo, da je otrok sit?
Prvi dnevi z novorojenčkom so polni čustev, neprespanih noči in vprašanj. Eno najbolj pogostih je: Ali je moj otrok dovo...
Kako pripraviti otroka na rojstvo bratca a...
Prihod dojenčka je velika sprememba – tudi za starejšega otroka. Kako ga pripraviti, da se bo počutil vključenega in var...

2. porod
ksenci

kako bi opisali 2. porod?

isti kot 1. (27%)

hitrejši in majn boleč kot 1. (40%)

daljši in bolj boleč kot prvi (9%)

drugo______________ (24%)

Število vseh glasov: 238

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!