mama11
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tanja_ Vprašanje za tiste ki dojite- a vam že celo noč spijo? K Hana se še kr zbuja dvakrat ponoči in tako malo dobiva na teži, se res bojim, da dobi premalo mleka od mene. Ne vem, a nej ji začnem kr dodajat? Čist sm že napsihirana zarad tega polivanje, ne-pridobivanja na teži..Mate kak nasvet, kaj nej nardim? Ne - je 2-3x ponoči. Malo je dojenih otrok, ki tako kmalu že prespijo celo noč. Starejša je prespala celo noč šele pri 7 mesecih, ko je že skoraj en mesec poleg dojenja dobivala še kašico za večerjo. No - če bereš formalna besedila, je za noč prespana, če prespi 5 ur v kosu. To kdaj pa kdaj Juliji uspe že zdaj in je Tamari tudi - zame prespana noč pomeni, da zvečer zaspi in spi v kosu do jutra - vsaj 8 ur. na flaški prej prespijo celo noč in imajo manj krčev. Ampak ima pa dojenje druge prednosti. Glede pridobivanja teže pa - dokler gre gor in so plenice normalno polulane in pokakane, pa normalno razpoložen (najbolje jo poznaš sama), se jaz ne bi tako obremenjevala kot se ti (saj vem, lahko je reči, ampak sem bila s starejšo v takšni situaciji in ti svetujem iz te perspektive). Dudica, Maj ti ful lepo pase kravice... moja šnorklja pa še kar ne mara in ne mara biti na trebuščku. Jamra, jamra, malo dvigne glavico, potem pa tuli na polno IZVIRNO SPOROČILO: pokica_ Kolkrat vam še podnevi zaspijo in za kolk dolgo? Precej - dopoldne zih za kakšne 3 ure, popoldne pa 2-3 spanci po pol ure do uro in pol... saj, zato pa se tudi ponoči pogosteje hrani. Ampak ni šans, da bi jo "silila" v budnost podnevi, potem tuli kot indijanec. Ja, pa definitivno lepše in dlje spi, če jo uspavam brez dude. Z dudo se mi non stop zbuja. Ja, pa dobro ne spi tudi, če jo uspavam na rokah - razen, če bi jo pustila, da mi ves čas odspi na rokah - vsake toliko med spanjem prečekirajo, če je še vse tako, kot je bilo, ko so zaspali (mora biti kakšen nagonski refleks)... in če ni, sledi užaljeno tuljenje. IZVIRNO SPOROČILO: pokica_ Še sreča!!!! K če ne, bi tamal ostal v enmu tednu brez ušes in ličk! Ccc, punce, ve imate povsem napačno strategijo. Če preredko, je še hujše. Morate jih zasipati z obiski, puščati tamale z njimi, da jih po kakšno uro, dve (če so na flaški, lahko še dlje) čuvajo... bo hitro konec najhujšega pretiravanja IZVIRNO SPOROČILO: KatMat midva (oz jaz) tud gledam kaj za kupit....kako starejso hisko...pa bi ze obnovila pocasi...pa je vse bolj nad 100.000 Hmm, pa obnova starejše hiše te lahko stane precej več kot izgradnja nove... pa še nikoli ne bo točna takšna (mislim razporeditev prostorov), kot bi si jo zamislila sama. IZVIRNO SPOROČILO: Tanja_ Tako da šparamo za hiško in smo že kar blizu, sploh zdej ko cene padajo.Sem pa zanč govorila z enim zidarjem, ki je rekel, da jo postavijo za 15.000€. Se mi ne zdi veliko. Kako veliko pa? Ali je to s temelji? Midva imava 8,5*12 m, pa je najcenejši predračun okoli 24.000 evrov z materialom. Tale zidar je najbrž računal samo delo? Sem ti odgovorila na ZS.
|