valči
|
Evo še mene,dogaja se nam,ni kaj... V soboto smo imeli napovedane obiske.Zunaj sedijo,jaz prinesem narezek,pijačo,v tistem pride moja birmanska botra iz Ljubljane.Se posedejo,grem po kozarec,Nina gre na dvorišče.V eni minuti grem za njo,nakar sližim grozovit jok,kričanje...Joj mene,šla je pred čebelnjak,stečem-grozljivka,vse okoli nje je mrgolelo čebel,roj...Jaz cvilim možu,naj pride,ej,moj instinkt za reševanje je odmrl,ne vem,kaj mi je bilo,da nisem upala it. Pridirka mož,brez pomislekov pograbi Nino,mrlolele so čebele,tečeva v hlčev,jo slečeva,polijeva z vodo,polno pikov po glavi,povsod.Greva gor,vsi naši obiski,vse v šoku,Nini so pšipali žrela ven,jaz grem po kartico in gasa v Brežice...Grozljivka teh 15 minut do bolnice.Moža so tudi napikale in je alergik,jaz pa nisem šla po njo...Vozil je kolega,kolikor hitro je mogel.Nina je bledela,po glavi je bila gobava,modre ustnice,bela koža.Mešalo se nam je.Mož pa je začel postajat vijoličen.Prispemo,zdravnik ni verjel,da jo je najmanj 20 čebel opikalo,so vsi moža gledali,nakar Nina začne bruhat,pride pediatrinja,tečemo gor na pediatrijo...Dobi takoj adrenalin in še dve zdravili,mala bruha,se trese,grozljivka,pulza čez 200,kisik padal Komaj se ji jke stabiliziralo stanje,ji pade kanilo ven iz roke,so ji mogli na glavici naštimat,ker so ji na rokici kar pokale ile.Jo priklopijo na aparate in jo dobim v sobo.Sem bila tako zmešana,da sem pozabila,kdaj je rojena Kerega leta,sem se spraševala.Ko se umiri,me pošljejo dol na interno k možu.Na infuziji,vendar boljši.Je izprosil,da bi šel on domov k otrokom,jaz pa z Nino ostanem. Vglavnem,kmalu je bila izven nevarnosti,vso noč priklopljena na aparate in infuzijo,jaz pa na stolu bedela ob njej in bila neznansko hvasležna,da ni alergična na čebelji pik,ker če bi bila,je ne bi več imeli Korenjakinja je,da je toliko strupa tako prenesla. V nedeljo sva prišli domov,včeraj pa je začela bruhat zvečer,danes pa ima po prsih majcene pikice,mozoljčki.Pa en dan vročine.A je kateri od vaših to imel?Pomoje alergija,ali kaka reakcija. Sreča v nesreči vglavnem ta grozljivka.