|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   študentke - štipendija
3.6.2005 21:01:24   
Maš
Zanima me, če ima katera izkušnje - kako je s štipendijo, če ponavljaš dvakrat? Letos sem drugič v drugem letniku. Ker imam zaradi materinstva pravico do dodatnega študijskega leta, bi lahko ponavljala še enkrat. V pravilniku o štipendiranju piše, da pravica do štipendije miruje, če štipendist ni izdelal letnika, razen če ga ni izdelal iz opravičljivih zdravstvenih razlogov ali materinstva - nič o tem, kolikokrat se lahko izgovoriš na materinstvo. Torej bi lahko, če letnika spet ne izdelam, še vedno prejemala štipendijo? Tri leta za isti letnik? (Pa naj še kdo reče, da država ni radodarna...:)-)
Upam, da se bo oglasila kakšna v podobni situaciji.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   študentke - štipendija
5.6.2005 11:24:25   
Naty*Taja
A ti prejemaš štipendijo če ponavljaš?!
Zaradi materinstva ti pripada eno leto statusa in nič drugega - štipendijo pa prejemaš samo štiri ali pet let, odvisno od tega kaj študiraš.
Če sedaj ponavljaš in se naslednje leto vpišeš nič ne komplicirajo. Jaz sem tudi ponavljala prvi letni, in zato pač nisem oddala prošnje za štipendijo - pa so me nekje januarja klicali na zagovor! No potem sem pa sklenila poravnalno pogodbo in so mi zamrznili vračanje. Če boš ti sedaj pavzirala zaradi materinstva ti verjetno še ne bodo težili - jaz sem namreč po drugem letniku potem pavzirala, se prijavila na zavod in se tam dogovorila, da nameravam študij nadaljevati, tak da so mi zamrznili štipendijo pa še dela mi niso iskali! Verjetno je pa odvisno v katerem kraju si, kakšno posvetovalko naletiš...
Je pa res, da te tudi potem ko si zaposlen najdejo, če bi jim moral kaj vrniti! Tako so se eni moji prijateljici kr na plačo vsedli, ker še ni končala študija, čeprav je takrat izpolnila pogoje za nadaljevanje študija, ni pa imela opravljenih vseh izpitov iz tistega letnika za katerega je prejemala štipendijo.Znesek so ji pa dvakratno povečali zaradi obresti. No nikol ne veš ka se spomnijo.Je bolje kr naredit, al pa brez štipendije bit!
lp

(odgovor članu Maš)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   študentke - štipendija
6.6.2005 10:50:35   
karmy
če dobiš štipendijo v ponavljajočem letniku potem morš met potrdilo da si v tistem letu k si študirala, tudi rodila.. potem si opravičena do ponovnega izplačila štipendije, drugače ni možn...

(odgovor članu Maš)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   študentke - štipendija
8.6.2005 10:46:10   
pat
jst sm ponavljala prbi letnik in dobila zosiovo štipendijo zaradi zdravsteniih razlogov. pri materinstvo je enako in kuk jst razumem, imaš pravico do dodatnega študijskega leta za vsakega živorojenga otroka v času študija (čeprav bi potem takem lahk 100 let študiral).enako je za štipendijo, da jo dobiš, kljub ponavljanju letnika, morš met utemeljene razloge, med njimi je materinstvu opravičen razlog, tako a ne razumem, zakaj ne bi štipendije dobila.
edino kar pa mi ni jasno, je to, kako si lahko tolikokrat dobila štipendijo: a to misliš 1: redni študij, 2: ponavljanje, 3: materinstvo? ker je pri meni enako, in mislim, da ne bo problema za štipendijo. kakorkoli ti še vedno ostane republiška, za katero lahko zaprosiš kdajkoli po rosjtvu otroka, tudi na sredini leta.

preberi si še o tej temi na PRVIČ NOSEČA.

(odgovor članu Maš)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   študentke - štipendija
8.6.2005 11:08:05   
pat
http://www.ess.gov.si/slo/dejavnost/stipendije/zois/pravilnik2003.htm#35. %20člen

36. člen

(izjemna vloga izven razpisnega roka)

Izjemoma se vloga za republiško štipendijo lahko vloži tudi med šolskim oziroma študijskim letom, oziroma zaradi izteka denarnega nadomestila med brezposelnostjo, če se v družini kandidata dohodek na družinskega člana zniža toliko, da je izpolnjen materialni pogoj iz drugega odstavka 56. člena zakona:

zaradi povečanja števila družinskih članov oziroma zaradi rojstva otroka kandidatu,

zaradi upokojitve oziroma nastopa brezposelnosti vzdrževalca družine, če je ostal brez zaposlitve brez svoje krivde ali proti svoji volji, oziroma zaradi izteka denarnega nadomestila med brezposelnostjo,

zaradi razveze zakonske zveze kandidatovih staršev,

zaradi smrti ali nastanka invalidnosti I. kategorije enega izmed vzdrževalcev družine,

zaradi izgube kadrovske štipendije kandidata zaradi stečaja štipenditorja,

zaradi naravne ali druge nesreče bistveno znižan dohodek kandidatove družine, če to ugotovi pristojni organ.

Vlogo za uveljavitev pravice do republiške štipendije mora kandidat podati v razpisnem roku oziroma v 30 dneh od nastanka razloga iz prejšnjega odstavka in ji predložiti ustrezne dokaze.

42. člen

(mirovanje štipendije za tekoče šolsko oziroma študijsko leto)

Štipendija za tekoče šolsko oziroma študijsko leto miruje in se ne izplačuje:

če štipendist ni izdelal letnika in mu je dovoljen ponovni vpis v isti letnik, razen če letnika ni izdelal iz opravičljivih zdravstvenih razlogov ali materinstva;

če štipendist ni izdelal letnika in mu je dovoljeno opravljati študijske obveznosti;

če je izdelal letnik in ni izpolnil obveznosti iz prejšnjega člena

Zoisovemu štipendistu, ki v preteklem šolskem oziroma študijskem letu ni dosegel najmanj dobrega uspeha – dijak oziroma povprečne ocene dobro (7,0) študent;

štipendistu, pri katerem dohodek na družinskega člana, dosežen v preteklem koledarskem letu, presega materialne pogoje iz. 56. člena zakona za več kot 10 %.

Določbe iz prejšnjega odstavka veljajo tudi za štipendista, ki po zaključeni eni stopnji izobraževanja nadaljuje izobraževanje na isti stopnji.

Zavod nadaljuje izplačevanje štipendije po predložitvi dokazil iz prejšnjega člena z novim šolskim oziroma študijskim letom.

Kot opravičljivi zdravstveni razlog iz prve alinee prvega odstavka tega člena šteje bolezen, ki traja neprekinjeno najmanj dva meseca v času pouka oziroma predavanj ali najmanj en mesec v času izpitnih rokov junija in septembra in vpliva na zmanjšanje učnih oziroma študijskih sposobnosti, pri čemer se upošteva mnenje zdravnika specialista.

evo, pa sem našla. sicer pa tudi mene zanima, če mi bojo ponovno izplačevali štipendijo, če slučajno ne bi naredila nslednjega letnika, zaradi materinstva.
mislite, da se kaj poveča dodatek?

jsm sm se kr odločla, da jih pokličem, da da mi povejo. sporčim, če bo kaj novega.

(odgovor članu Maš)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   študentke - štipendija
13.6.2005 21:33:13   
Naty*Taja
Men pa še zmeri ni jasno, kak je zdej s to štipendijo.
Jaz jo letos, ko sem prvič vpisana v abs dobivam peto leto. Aprila sem rodila in ker mi je ostalo še nekaj izpitov, sem se odločila, da izkoristim dodatno leto statusa, ki mi pripada zaradi bebe.
A je potem možno, da tudi republiško štipendijo dobivam še v naslednjem letu, čeprav se jo že dobivala pet let, kar mi pripada glede na trajanje mojega študija???
Prosim če bo še katera tole brala in ve odgovor, da mi napiše kako je s tem.

(odgovor članu Maš)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   študentke - štipendija
14.6.2005 13:10:08   
Maš
Naty-Taja, tako kot piše v Pravilniku o štipendiranju: če ne izdelaš letnika zaradi materinstva, se ti štipendija še vedno izplačuje. Verjetno je tako tudi pri podaljšanju absolventa. Najbolje, da pokličeš na Zavod in se prepričaš.
Lp!

(odgovor članu Maš)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   študentke - štipendija
16.6.2005 9:57:50   
pat
razlika je, če podaljšaš absolventa zarad materinstva al kar tak. v prvem primeru dobiš štipendijo, vsaj tako se mid zdi. kot pravi maš, preveri na zavodu, pa pokliči na več zavodov, ker so od kraja do kraja drugače toletartni, pa če hočeho, ti lahk marsikaj zrihtajo...

(odgovor članu Maš)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   študentke - štipendija
20.6.2005 9:45:54   
Naty*Taja
Hvala punce se bom pozanimala.Al pa bom kr vlogo dala pa bom vidla kaj bo!Sej več kot ne mi ne morjo rečt,a ne?

(odgovor članu Maš)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?