VANILI
|
OJ mamčice! prvo, PINGI, super, čestitke še z moje strani!!!! zelo lepa novica, ko pokuka človek sem gor!! in KINNIE, saj ne morem verjet... imam še živo v glavi vse od prej... pa ko smo zvedli, da si noseča... a zdaj boš pa kar rodila!! kako hitro gre čas naprej!!!! naši šolski dnevi... ojojhata.. bom kar prilepila, kar sem danes poslala eni prijateljici, ker tu točno piše, kako gre. Problem torej v logistiki, sicer je živa čist presrečna v šoli. da bi jo vsaj držalo to navdušenje vsa leta šolanja... "sicer sem pa padla v totalno stresne dneve kar se tiče logistike, namreč imamo prvošolko in tzdaj se je treba držat urnika, torej v šolo se ne prihaja ob kateri koli uri in tudi odhaja ne, ko se ti sprdne, in že to je problem. Zjutraj bogo klizne v službo, jaz pa moram spravit oba otroka in sebe na pot, kar pomeni zbudit eno, upat, da se drugi ne zbufi ker potem hoče jošk, kar mi vzame nadaljnjih 15 mnut, no ponavadi se zbudi in mi vzame 15 minut, medtem obujat k življenju živo, ki se kao preteguje nadaljnih 15 minut, potem je treba sebe oblečt in posrano rito počistit, ker ne more počakat, da se pri tašči userje mali, se mora doma - medtem, ko kaka, hoče imet mir in se zavleče v en kot, kjer ga moram pazit, ker med kakanjem pa on ne bi v miru čepel ampak še kaj počel, npr, plezal ali stikal, no ko urihtam sebe in rito, sledi pregovarjanje glede tega, da je že premrzlo za oblekce z golim hrbtom 8ne obnese se metoda "pripravi zvečer", ker se do jutra že premisli,,,) , no medtem ko se gospodična oblači, požrem zajtrk in zgoltam kavo, peljem pingvinčka k tašči, kar mi zavzame nadaljnih 15 minut, ker bolj ko se bližam njej, bolj se me drži kot klop in potem me ne spusti, in potem ga pregovarjam, fintiram (kmalu bo zmanjkalo fint ker 2X ne nasede na isto - ideje dobrodošle...) noooo potem sledi česanje gospodične, dovolim samo 3x au, ker četrtič režem na kratko - metoda grožnje, ker v obupu ne najdem drugega izhoda, no vse skupaj znese 10 minut in končno seveda v avto, užgem, pa mi vpije, da se ne more zapet (mamo drug avto in ma pripenjač skrit nekje spodaj) nmo moram iz avta, jo pripet... in sva na poti roli, cesta do šole je široka pol metra, na njej se znajdeta kot po defoltu iz nasprotnih strani tovornjak in avtobus in oba hočeta HKRATI mimo, kar je seveda skregano z logiko vseh širin..., no medtem, ko merita moči in čakata, ker bo popustil in se umaknil, se valda naredi za njiam kolona in ko en zmaga in mora drugi rikverc, mora rikverc še 100 avtov za njim in jasno da 89. avto ne zna rikverc in se svpet vse ustavi... no ko končno speljemo mimo, zaslišim od zadaj krik MAMIIIIIIII!!!! pozabila je rutko... pa daj saj se boš opravičila itd itd. prepričujem do šole. geva v učilnico, se opraviči, učiteljkica razume, a živa VZTRAJA, da bi rutko!!!!!!! itak da grem domov po rutko. ponovim prometno sceno, nesem rutko. drugi dan ISTO, samo da tokrat doma pozabimmo TORBO!!!!!!!!!!!!! roli... rabim kak mesec, da usvojim to logistiko, ker to je zame čist tu mač!!! ali bom pa šla živet na srilanko, kjer bom plela riž in si prepevala šrilanške narodne pesmi, pila čajček in umivala slone...." drugač, mamčice, dnevi res hitijo mimo, naš mali bi že kar govoril, a pri vsakem stavku pove ob vsake besede le par zlogov. in moraš res napet možgane in upoštevat situacijo, da razbereš, za kaj gre :) in tako guramo dalje... darila - jih je preveč igrač mislim, malo manj cunjc, ampak ne kompliciram, kar kdo prinese, je ok, ostalo dokupimo. ma pa prijateljica zanimivo vabilo na rd njenega sinka: je napisala, da naj ne prinesemo ničesar, če pa že, pa bodije št. tok in tok, majčke št. tok in tok. hlače tzake in take itd..... srečanje: po moje na mojo žalost ne bom mogla prit, ker imamo tam okoli polno obiskov - mladih mamic z novopečenimi dojenčki (letos je rodilo več kot ducat mojih prijateljic in niti še k eni nismo šli, no ta vikend začnemo). se pa že veselim slikic. Lia je krasna punčka, ma kakšna malčka, to je že cela punca!! tudi vse ostale fotke so mi zelo všeč!! in julija bo kmalu upihnila 2 svečki!! tako živo se spominjam, ko smo še ful forumirale, ko je bila prva svečka!!!! in kar naenkrat bodo ti naši pingvinčki v šoli :) zdaj pa moram šibat, papa