|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   mucek mladiček - kaj moram vedeti?
30.9.2009 21:24:47   
PikicaStonoga
Čao!

Ker imava rada živali, z možem razmišljava, da bi si umislila enga mucka (oz. bi ga hčerkica dobila za 1. RD), saj smo se preselili v hišo in imamo končno vse pogoje za domačo žival.

Spomin iz otroštva mi peša, pa bi želela, da mi čisto po domače poveste vse, kar moram vedeti, če se odločim za mucka.

Kaj potrebujem? (npr. wc, košaro za spanje, ...)
Koliko je cepljenj pri muckih ... (vem, da je pri psih 1x letno ...) in kakšna je cena za to?
Koliko stane sterilizacija oz. kastracija in pri kateri starosti se lahko opravi?
Kakšne posebnosti?
Kdaj je mucek pripravljen za oddajo? Tam nekje pri 12 tednih???
Vnaprej hvala za odgovore!

_____________________________

Če si užival v izgubljanju časa,
ta čas ni bil izgubljen.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: mucek mladiček - kaj moram vedeti?
1.10.2009 6:34:36   
nuala
Vedno se ful razveselim, ko se nekdo odgovorno pripravlja na prihod domace zivali!

Mladicek potrebuje wc ( svetujem nakup zaprtega, ceprav je drazji, ampak kasneje pesek ne leti okoli ) pa pesek in lopatko. Kosaro oz kletko  za macke ( v keteri ga bos lahko prenasala okrog, v njej lahko spi, kratkorocno ga lahko tja zapres ). Skledice za hrano in vodo. Hrano ( brikete ). Igracke.
Za ceplenja sem malo pozabila, mladica je trebno cepiti in razglistiti, potem pa 1x letno ( pri nas stane 20 EUR ).
Kastracija stane 40 do 50, sterilizacija 70 do 90. Opravis jo pri cca 5 do 7 mesecih.
Mladici se oddajajo po 3 mesecu.
Zelo prav bos naredila, ce pogledas stran kakega zavetisca ( Horjul, Macja hisa ) in pogledas, dali pa ti bodo tudi informacije, ki jih morda se otrebujes.


_____________________________

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu PikicaStonoga)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: mucek mladiček - kaj moram vedeti?
1.10.2009 9:27:46   
Arwenko
Jaz imam ravno eno super luštno muco na začasnem bivanju...oddajala se bo s pogodbo oziroma preko Mačje hiše.

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: mucek mladiček - kaj moram vedeti?
1.10.2009 11:11:57   
somic
jaz sem svojo prvo muco dobila pri treh letih tudi za rojstni dan user posted image , pred tem pa smo vedno imeli muce pri hiši, tako, da me vežejo zelo lepi spomini na njih. in s tem še vedno nadaljujem.

za začetek vsekakor rabiš mašje stranišče, mačja košara se mi ne zdi nujna, če mačke ne boš s seboj prenašala ali je prevažala, dobro pa je recimo da jo imaš, če greš z njo k zdravniku, se lahko pa tudi drugače znajdeš.

kar se tiče košar za spanje muckov imam takšne izkušnje, da na začetku to košaro že uporabljajo, kasneje pa je vse durgo bolj zanimivo in primerno za spanje, kot tisto kar jim boš pripravila. pri nas rade spijo v kakšnih škatlah ali pa pri meni v postelji. stvar navade in vzgoje.
za stranišče boš potrebovala pesek- jaz osebno sem kombinirala 2 peska, enega popolnoma navadnega, kupljenega v dm- ju in enega parfumiranega s sivko ki sem ga kupovala v italiji (zdaj se takšni dobijo tudi pri nas)- na ta način, pesek ostane dlje časa "svež" in ne smrdi toliko. lopatko pa boš tudi potrebovala za odstranjevanje iztrebkov.
kakšne mačje igrače se mi zdi brez veze kupovat, ker bo vse drugo bolj zanimivo kot to kar jim boš namenila.
za začetek boš tudi potrebovala prilagojeno prehrano za mladičke- ta je v junior obliki- in mokra hrana in briketki. ponudba je pa kar precejšnja. če boš mucku dajala precej briketov, pazi, da bo imel vedno dovolj vode! pri nas briketi niso ravno najbolj priljubljeni, je odvisno od vsakega posebej. kakšna sladka smetana je priljubljena, rumenjaki, in kakšni ostanki od naših kosil.
kasneje boš morala zaščititi mucka pred bolhami. danes je najboljši način da jim za vrat zliješ amplule ki držijo tri mesece, tako, da jim za vrat lahko daš okrasno ovratnico. moje imajo zvonček, da jih lahko začutim že na daleč. user posted image
rabiš pa pribljižno tri posodice za hrano. v vsaki posodici naj bo vedno eno in isto, tako, da je mogoče dobro kupit barvne posodice, da si zapomniš v kateri imaš vodo, v kateri brikete...

sčasoma boš sama ugotavljala kaj potrebuješ, ker so potrebe različne

če imaste doma vrt, sem sigurna, da boste muco navadli da se bo gibala tudi zunaj in kasneje tudi svoje potrebe opravljala tam. če ne živite neposredno ob prometni cesti pa je to toliko bolje. naše muce so zelo veliko zunaj, res pa je, da se dlje od našega vrta niti ne zadržujejo, tako, da nas to niti ne skrbi preveč. res pa je, da smo na začetku ko smo jih uvajali na življenje zunaj hiše, bili nekoliko bolj pazljivi. mislim pa da nima smisla, da mucka zapiraš notri, ker mu boš naredila samo slabo, razen če se odločiš za takšno vrsto mačke, ki bo samo notri.

cepljenje je načeloma enkrat na leto. jaz jih vozim na dve leti, ker ne vidim potrebe.

kar pa se tiče sterilizacije oz kastracije, so cene zelo različne, okloli 60 eur sigurno. iz lastnih izkušenj pa vem, da je bolje, še posebaj, če imaš mucko, da ji pustiš, da ima  mladičke vsaj enkrat. laje ji je potem, ker mačke ki se jih sterilizira preden občutijo "materinstvo", so popolnoma drugačne od tistih, ki tega ne doživijo. pri nas puščamo, da imajo muce po 2x mladičke. pa še veselje je v hiši, sploh dokler so otroci majhni. odločitev je spet na vsakem posamezniku. potrebno pa je tudi vedeti, da ne glede na sterilizacijo oz kastracijo, da bo mucek še vedno imel svoj nagon ob tistih časih. to se dogaja.

če se odločiš, da daš muco čim prej na sterilizacijo oz kastracijo, se tega ne dela pred 7 mesecem starosti.

posebnosti? vsaka mačka je po svoje posebna, to ugotavljaš sproti ko jo spoznavaš. jaz sem imela do sedaj 9 muc- od tega samo 2 samca. ugotavljam, da so samičke veliko bolj navezane na mene in na ostale, veliko bolj so crkljive, čiste in več so doma kot samčki.

mlade mucke se oddaja po dopolnjenem 3 mesecu starosti, ker se tako nauči vse kar se ima za naučiti od mamice.

pripravi se, dokler bo mucek majhen, da se zna zgodit, da se bo pokakal in polulal tam kjer se ne bi smel. če ga uspeš prestrežt, ga hitro daj v njegovo stranišče in tako se bo hitro navadil kje je ta prostor, če ga ne ujameš pravočasno, mu pokažeš kakec ki ga je naredil in ga potem takoj daš v njegovo stranišče. sčasoma se bo navadil. je pa dobro, da mu od začetka nameniš en prostor kjer ga imaš čez noč, da vam ne bo "lomastil" po celi hiši. tam mu naštimaš wc, posteljico in nekaj hrane. čem manj naj bo takšnih stvari zraven ki so za prevrnit


res je, da narediš veliko uslugo, če mladička vzameš v kakšnem zavetišču.

želim vam veliiiiiiiko prijetnih dogodivščih z mlado mucico!

upam, da sem bila kaj v pomoč!

_____________________________

največje veselje in užitek do sedaj je moj patrik (6.1.2010). bom dočakala še kakšno tako veselje??

(odgovor članu PikicaStonoga)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: mucek mladiček - kaj moram vedeti?
1.10.2009 11:43:58   
Arwenko
Joj, somic, zdajle si pa take zakvasla, da me kr glava boli.

Sploh tista s sterilizacijo in kastracijo, sterilizirat in kastrirat je treba dat takoj, pred prvim breznanjem, drugače imaš samo probleme. To, da naj imajo 1x mladiče je navaden bulshit, kar ti bo povedal vsak normalno inteligenten veterinar, kakšne 100 let za časom pustimo. Ljudje pa še kr tupijo to okrog in za mačke in za pse.

O gibanju zunaj pa ne bom zgubljala beseduser posted image Mislim pol se pa čudimo, da je tolko povoženih mačk...eh saj naša pa ne gre z dvorišča, ja super, odlično, saj mogoče 2 ali 3 leta ne gre, pol pa bo 1x šla, pa bo za njo prepozno, odlično.

Še to...mačke iz Mačje hiše in zavetišča Horjul se oddajajo izključno za NOTER! Brez zunanjih izhodov! Pa mačka je brez problema noter, uživa, se premetava po hiši, se lovi z našimi psi, nič ji ne manjka in sploh ne sili ven, pa je navadna, prav tako iz Mačje hiše posvojena muca, najdena v smetnjaku zavržena od enih takih, ki so rekli, eh saj muca mora met 1x mladiče. user posted image Ni čuda potem. Skratka nobene posebne sorte mačk ni, ki bi bla za noter ali za ven, je samo odločitev, da imaš raje mačko na varnem in z njo živijo 15 let in je noter ali pa jo imaš zunaj in jo izpostaviš vsem tveganjem ceste, divjih živali, neumnih in nesočutnih ljudi, pa tudi bolezni, od kod pa mislite da mačke prinesejo razne toksoplazme in podoben user posted image .

(odgovor članu somic)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: mucek mladiček - kaj moram vedeti?
1.10.2009 11:55:00   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Arwenko

Še to...mačke iz Mačje hiše in zavetišča Horjul se oddajajo izključno za NOTER! Brez zunanjih izhodov! Pa mačka je brez problema noter, uživa, se premetava po hiši, se lovi z našimi psi, nič ji ne manjka in sploh ne sili ven, pa je navadna, prav tako iz Mačje hiše posvojena muca, najdena v smetnjaku zavržena od enih takih, ki so rekli, eh saj muca mora met 1x mladiče. user posted image Ni čuda potem. Skratka nobene posebne sorte mačk ni, ki bi bla za noter ali za ven, je samo odločitev, da imaš raje mačko na varnem in z njo živijo 15 let in je noter ali pa jo imaš zunaj in jo izpostaviš vsem tveganjem ceste, divjih živali, neumnih in nesočutnih ljudi, pa tudi bolezni, od kod pa mislite da mačke prinesejo razne toksoplazme in podoben user posted image .



eno vprašanje: kako pa prepričaš mačko, da je skoz noter?user posted image

jaz sem razmišljala o mački, kot domači živali, pa smo v bloku v pritličju. balkon je npr. čez poletje stalno odprt. pod balkonom je pa že parkirišče.  pa še drugi mački hodijo čez naš balkon. ni šans, da jo spustim ven.

(odgovor članu Arwenko)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: mucek mladiček - kaj moram vedeti?
1.10.2009 12:12:21   
PikicaStonoga

IZVIRNO SPOROČILO: Arwenko

Jaz imam ravno eno super luštno muco na začasnem bivanju...oddajala se bo s pogodbo oziroma preko Mačje hiše.

mi lahko prpsim tukaj ali na ZS poveš kaj o tej muci (starosost, karakter, njena zgodba ...)

_____________________________

Če si užival v izgubljanju časa,
ta čas ni bil izgubljen.

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: mucek mladiček - kaj moram vedeti?
1.10.2009 12:20:50   
PikicaStonoga

IZVIRNO SPOROČILO: PikicaStonoga


IZVIRNO SPOROČILO: Arwenko

Jaz imam ravno eno super luštno muco na začasnem bivanju...oddajala se bo s pogodbo oziroma preko Mačje hiše.

mi lahko prpsim tukaj ali na ZS poveš kaj o tej muci (starosost, karakter, njena zgodba ...)



sem tole napisala, preden sem prebrala tvoj kasnejši odgovor. Tvoija muca potem ne bo zame žal.
Lahko me obsojaš ti ali pa še kakšna zraven, ampak naš muc ne bo samo notranji muc! Tako kot je napisalanataša77 ...že v bloku je to težko, v hiši pa še bolj ...naš muc bo in zunaj in noter! Tako sva se z možem odločila ...tako da potem muci iz Mačje hiše (za Horjul pa že vem) pač ne bodo zame :( Čeprav imajo v Horjulu 90 muck za oddajo ...škoda no ...

_____________________________

Če si užival v izgubljanju časa,
ta čas ni bil izgubljen.

(odgovor članu PikicaStonoga)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: mucek mladiček - kaj moram vedeti?
1.10.2009 13:01:38   
water lily
IZVIRNO SPOROČILO: natasa77

IZVIRNO SPOROČILO: Arwenko

Še to...mačke iz Mačje hiše in zavetišča Horjul se oddajajo izključno za NOTER! Brez zunanjih izhodov! Pa mačka je brez problema noter, uživa, se premetava po hiši, se lovi z našimi psi, nič ji ne manjka in sploh ne sili ven, pa je navadna, prav tako iz Mačje hiše posvojena muca, najdena v smetnjaku zavržena od enih takih, ki so rekli, eh saj muca mora met 1x mladiče. Ni čuda potem. Skratka nobene posebne sorte mačk ni, ki bi bla za noter ali za ven, je samo odločitev, da imaš raje mačko na varnem in z njo živijo 15 let in je noter ali pa jo imaš zunaj in jo izpostaviš vsem tveganjem ceste, divjih živali, neumnih in nesočutnih ljudi, pa tudi bolezni, od kod pa mislite da mačke prinesejo razne toksoplazme in podoben .



eno vprašanje: kako pa prepričaš mačko, da je skoz noter?

jaz sem razmišljala o mački, kot domači živali, pa smo v bloku v pritličju. balkon je npr. čez poletje stalno odprt. pod balkonom je pa že parkirišče.  pa še drugi mački hodijo čez naš balkon. ni šans, da jo spustim ven.


Jaz sem tudi v bloku. Balkon imam zaprt. Imam namen pa dat delat mrežo(ala komarnik) za na vrata, da ne bodo mogle ven. Tako ima urejeno moja kolegica že 10 let in super funkcjonira.

Bom pa sam kar se ovratnic tiče napisala. Ta stvar zna bit zelo nevarna za muce. Ker to niso psi, k so skoz pr tleh...mačke skačejo okoli in se hitro lahko kam zataknejo z ovratnico. Nadaljevanje si verjetno lahko predstavljate

Tisto o sterilizaciji pa sploh ne bom komentirala, ker ne vem kaj naj na to sploh napišem

aja....pa doma imam dva zaprta wcja če te zanima. Ju oddajam.

Pa kkšno mačje drevo-praskalnik je tudi super imet. Da ti pohištvo pustijo pri miru.
Pa osebno nikoli nebi vzela samo ene muce. Imam dva in ko vidim kako se razumeta, skupaj igrata....


< Sporočilo je popravil water lily -- 1.10.2009 13:04:16 >

(odgovor članu PikicaStonoga)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: mucek mladiček - kaj moram vedeti?
1.10.2009 13:24:14   
Arwenko
natasa...mi brez problema, smo v hiši, balkon je v 1. nadstropju, na njem je lahko z nami samo pod nadzorom, na oknih so komarniki, tako da so brez problema odprta. Če pa kaj delamo in je ne moremo met pod nadzorom, pa ji začasno omejimo gibanje, recimo samo zgornje nadstropje če spodaj kaj delamo in imamo vhodna vrata odprta ali pa če po celi hiši kaj delamo, jo za ta čas damo v kopalnico.

Za ven so pa oprsnice, ne ovratnice. Ampak naša frajla je šla ven, pa jo je trava pikala in je hodla samo po potki okoli hišeuser posted image Pol pa je bla cela srečna, da je prišla nazaj noter in je šla na kavč spat. Od takrat je nismo več silili it ven, sama pa tudi ne kaže nobenega interesa.

PikicaStonoga - ti si pa malo preberi kak članek, pa kakšno zgodbo, recimo tole: http://www.mojpes.net/modules/pomoc/article.php?storyid=193 in če še vedno po tem tako misliš, pol se mi prav smili tvoja bodoča muca, ki bo tako blaženo svobodna. user posted image

(odgovor članu water lily)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: mucek mladiček - kaj moram vedeti?
1.10.2009 13:26:47   
somic
arwenko... vsak ima lahko svoje mnenje- ti imaš kakršnega pač imaš, jaz pa tudi. povedala sem svoje izkušnje, ki jih imam veliko.

glede sterilizacije pa tudi. če znaš za muco skrbet, če si si jo že omislil, boš poskrbel za njo in njene mladičke. mislim, da niso vsi takšni, da bi puščali mucke po smetnjakih. in če pustič kotit samo 1x, nimaš takšnih težav z mladički, tako, da to ni izgovor. in ne sodi me glede na to izjavo in še manj me primerjej z zgodbo tvoje mačke!

kar se tiče zunanjega sveta in mačk. mačka je še vedno ene vrste divja žival in to, ko jo zapiraš noter, ji onemogočaš gibanje zunaj, kar se mi e zdi prav. če živiš v bloku ali res ob kakšnmi prometni cesti je to drugo, drugače pa sem še vedno mnenja, da mora imeti mačka svojo svobodo, tako kot mi.

in ne vem kako lahko zavetišče oddaja mačke samo za noter. obstajajo določene pasme, ki so za noter, prisilno pa je nekaj drugega. ne vem če se lahko postavlja takšne pogoje.

prva muca ki sem jo dobila za 3 rojstni dan je bila stara 21 let ko je umrla. bila je pol pasemska in živela tako noter kot zunaj hiše. nikoli ji nič ni bilo. umrla pa je zaradi starosti in tako kot praviš ti.

škoda besed, ker je tukaj izpostavljeno drugo vprašanje, na katerega sem jaz in ti podala svoje odgovore. če se z njimi ne strinjaš, tudi prav.

to je tako kot pri vzgoji otrok- vsak ima svoj način- noben ni napačen.

pikicastonoga, upam, da najdeš vam primerno muco

_____________________________

največje veselje in užitek do sedaj je moj patrik (6.1.2010). bom dočakala še kakšno tako veselje??

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: mucek mladiček - kaj moram vedeti?
1.10.2009 13:30:24   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Arwenko

natasa...mi brez problema, smo v hiši, balkon je v 1. nadstropju, na njem je lahko z nami samo pod nadzorom, na oknih so komarniki, tako da so brez problema odprta. Če pa kaj delamo in je ne moremo met pod nadzorom, pa ji začasno omejimo gibanje, recimo samo zgornje nadstropje če spodaj kaj delamo in imamo vhodna vrata odprta ali pa če po celi hiši kaj delamo, jo za ta čas damo v kopalnico.



uf. potem pa najbrž pri nas ne bo šlo. mi smo namreč v pritličju. zunaj imamo strehco, stole, trto, mal travce. pa ograja je grmičasta. niti je ne bi mogli kam zapret, ker je malo stanovanje. user posted image ah, pa nič.

(odgovor članu Arwenko)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: mucek mladiček - kaj moram vedeti?
1.10.2009 13:37:24   
Arwenko
somic...ja, mogoče ti res poskrbiš za mladiče, 99% takih lastnikov pa na žalost ne, v veliki večini jih pobijajo, utapljajo ali pa zavržejo, če jih ne najdejo takoj po rojstvu, pa takrat ko jih. Pa to ni izjema, to je pravilo, izjema je, da kdo ki ima muco res poskrbi za mladiče.

Pa še nekaj, če daš muco sterilizirat pred prvim breznanjem, se temu popolnoma izogneš, če ima mladiče 1x, se bo vedno ob istem času breznala, z vsemi znaki, od markiranja do spuščanja zvokov in ravno to je ena izmed stvari, ki se ji s sterilizacijo želiš izognit.

Mačka je po zakonu domača žival in ne divja žival. To velja v skladu s Pravilnikom o domačih živalih, kjer je jasno navedeno, da mora lastnik imeti svojo domačo žival (tudi mačko) stalno pod nadzorom. Kaj pa se zgodi ko niso pod nadzorom, pa si tudi ti preberi v zgornjem članku.

somic...predlagam ti, da se vključiš v kakšno društvo za zaščito živali kot prostovoljka, mogoče boš tako dojela, da svet ni tak lep, kot ga ti opisuješ, jaz nažalost sem, tako na svojih plečih (saj sem pred par leti imela iste predstave o mačkah kot ti, no dokler nismo mi ene izgubili) kot z izkušnjami, kako se pol te poškodovane mačke in mladiče pobira in ne to ni naravno in ne to ni lepo in avto ni naravna selekcija in oprosti k*** po taki svobodi. Svoje otroke zavarujete in jih v vato zavirate, ena mačka je pač samo mačka, tudi mačka je živo bitje, tudi mačka si zasluži varnost in če je vaša, je tudi vaša odgovornost in vi ste odgovorni za njeno življenje.

(odgovor članu somic)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: mucek mladiček - kaj moram vedeti?
1.10.2009 14:12:12   
Arwenko
Pa še nekaj za prebrat: http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,32517.from1254309016.html#new

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: mucek mladiček - kaj moram vedeti?
1.10.2009 20:12:39   
PikicaStonoga

IZVIRNO SPOROČILO: water lily


aja....pa doma imam dva zaprta wcja če te zanima. Ju oddajam.





a VEŠ DA BI BILA zelo VESELA, ČE bi mi enega podarila ...javi mi kontakt na zs prosim :)
HVALA ti že vnaprej!

_____________________________

Če si užival v izgubljanju časa,
ta čas ni bil izgubljen.

(odgovor članu water lily)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: mucek mladiček - kaj moram vedeti?
1.10.2009 20:17:45   
PikicaStonoga

IZVIRNO SPOROČILO: Arwenko

natasa...mi brez problema, smo v hiši, balkon je v 1. nadstropju, na njem je lahko z nami samo pod nadzorom, na oknih so
PikicaStonoga - ti si pa malo preberi kak članek, pa kakšno zgodbo, recimo tole: http://www.mojpes.net/modules/pomoc/article.php?storyid=193 in če še vedno po tem tako misliš, pol se mi prav smili tvoja bodoča muca, ki bo tako blaženo svobodna. user posted image




ne razumem zakaj si mi dala tale članek, saj jaz bom svojo muco sterilizirala oz mucka kastrirala ...ampak ne bom zgubljala besed, ker vidim, da misliš, da imaš samo ti prav ...

_____________________________

Če si užival v izgubljanju časa,
ta čas ni bil izgubljen.

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: mucek mladiček - kaj moram vedeti?
1.10.2009 21:19:23   
honey
Mi imamo muco, ki je stara 8 let. Sterilizirati sem jo dala pri 5. mesecih (ali pa 6., ne vem več točno), pa ni imela nikoli nobenih težav z nagonom. Tako da to, da imajo potem še vedno "težave", ne drži. Pa ni samo moja mačka taka, tudi muca pri starših je sterilizirana (gospa pri 21 letih), pa nima nobenih težav - ona pa je imela mlade.

Do pred 2 let je bila naša gospa izključno hišna muca. Ni bilo nobenega problema. Šla je na balkon, to je bilo pa tudi vse. Pa ni nikoli šla čez balkon, pa bi lahko. Ampak se je navadila, da ne sme in ni šla nikamor. Zdaj pa, ko smo v hiši, jo spustim zadaj na vrt in pred hišo. To seveda takrat, ko je kdo doma. Muca se zadržuje izključno za hišo na vrtu, kjer je trava, če je pred hišo, je na tepihu na terasi. In to je zdaj že 2 leti tako. Enostavno ne gre proti cesti, ker jo je strah avtomobilov. Pa tudi res je, da smo ji od začetka govorili, da ne sme tja in ne gre user posted image Tako da - mucka se da vse navadit, če imaš voljo, predvsem pa željo. Pa tudi hudega jim ni nič, tistim, mislim, ki so samo notri. Lahko jih edino obvarujemo pred avtomobili, hudega jim pa nič ni.

_____________________________

V meni živi vitka ženska, ki bi rada prišla na površje. Običajno to kozo lahko utišam samo s piškoti.

(odgovor članu PikicaStonoga)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: mucek mladiček - kaj moram vedeti?
1.10.2009 21:22:19   
PikicaStonoga
Mene pa zanima, kako imate narejeno tiste, ki imate več muckov: ali imajo eno stranišče ali imajo vsak svojega? Mal smešno vprašanje, ampak slučajno mi je padlo na pametuser posted image

_____________________________

Če si užival v izgubljanju časa,
ta čas ni bil izgubljen.

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: mucek mladiček - kaj moram vedeti?
2.10.2009 13:48:54   
water lily
Jaz imam eno veliko stranišče. Prej sem imela dva. Pa sta v enga hodila hm...srat nouser posted image , v enga pa lulatuser posted image

Aja pa pesek....najcenejši(pa dober) je v eurospinuuser posted image .

(odgovor članu PikicaStonoga)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: mucek mladiček - kaj moram vedeti?
3.10.2009 12:19:15   
Ribica **
Moj ima muco ze 12 let v stanovanju, pa ji cisto nic ne manjka. Gre kdaj na okensko polico (tudi padla je ze iz nje, pa k sreci ni bilo poskodb), ven so jo vozili pa samo s povodcem - pa je potem menda cele noci jokala pred vrati, da hoce ven in tega ne prakticirajo, macka je pa tudi videt zadovoljna.

Sicer pa prvic slisim za macke, ki so "prave pasme" za ven in take, ki so samo za noter user posted image  

(odgovor članu water lily)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?