|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  117 118 [119] 120 121   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2010
7.10.2009 12:56:38   
zvesta
hihi... saj me je zanimalo samo zato, ker si po obnašanju tvojega sodeč prepričana bila, da bo fant...

(odgovor članu valentinčica30)
Neposredna povezava do sporočila: 2951
7.10.2009 13:03:07   
vaney
valentinčica, pa boste imeli še en pupo...saj, pri dveh puncah itak ne bi vedela, kaj početi s fantomuser posted image

jaz moram še kar čakat na morfologijo do srede, se moram zmenit, da mi vsaj sprehode napiše gor, ker mi ni za bit skoz pred hišo...no, saj to govorim zdaj, ko se spet ok počutim, ko me bo pa spet zgrabilo, bom pa lahko ležala 3 dni skup...

Saj za povedat nimam nič pametnega...aja, jaz najbrž ne bom vzela EA, je tudi prvič nisem. Res, da sem si jo med popadki zelo želela, ker me je bolelo kot hudič, ampak, ko je bil Anže zunaj, sem pozabila na vse. Tako da najbrž bo tudi tokrat tako...

23.1.2008; veliki nagajivec Anže
10.2.2010: mala navihanka Daša

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 2952
7.10.2009 13:14:13   
Lara73
ojla, da se še jaz malo čekiram danes.

najprej moj trebuh: na moreš me več zgrešit. upam da se ne bom več tako hitro širila, ker potem postanem nepremičnina

tele 3d in 4d slikce so res luštne. sama pa ne bom šla.

spet mam za likat. Pa kaj se to pri nas dogaja? Cel kup perila. Se to tudi vam dogaja? zdi se mi da vsak dan samo likam.

Daness me je moj peljal na malico v gostilno. Kar ok. za fanta pa moram vseeno skuhat nekaj malega.

Neposredna povezava do sporočila: 2953
7.10.2009 13:19:10   
valentinčica30
Če bi bil fant bi bil zame res problem, meni se zdijo punce manj komplicirane, ker jih že obvladam in one mene, za fanta pa kaj jst vem........ Sicer pa bomo v 32 tednu vidli še na enem UZ, če ne grem prej na 3d.

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 2954
7.10.2009 13:21:42   
valentinčica30
Vaney men je zdej G dala zahtevo za bolniško do konca 11,1,2010, če pa mi jo odobrijo ti sporočim po 21/10, vendar bo še vedno brez izhodovuser posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 2955
7.10.2009 13:32:46   
ninček1
O čveke! Vidim, da ste pridne, lepo klepetate....

Valentinčica, super za pregled in fajn , da ti je dala G kar do konca bolniško, da ne rabiš vedno znova gnjavit....jaz bom verjetno morala, ker mam samo do 21.10 zaenkrat.

Jaz sem se odločila za 3/4D zato ker bi rada imela spominček.Baje pa da pogleda tale dr Lukman na Ptuju skoraj vse, enako kot na morfologiji, tako, da mi je fajn, da slišim tudi drugo mnenje.Komaj čakam, danes ob pol petih imam.

Jada82, jaz sem prvič noseča in zjutraj , če imam široko majco, se sploh ne vidi, da sem noseča, zvečer pa se že kar lepo vidiuser posted image .Jaz se do 20 tedna tudi nisem kaj ekstra redila, zdaj sem pa do 23 tedna pridelala 5 kg.Mislim, da čez čas kar eksplodirašuser posted image user posted image ...počakaj še kaka 2-3 tedne....

Tin, rojen 25.1.2010

Neposredna povezava do sporočila: 2956
7.10.2009 13:33:51   
ninček1
user posted image

user posted image

PREGLEDI:

OKTOBER

8.10.- mucica2
9.10.- ninček1, katy, bambi14
12.10.-
julieb(4)
13.10.-zimska
14.10.-vaney, Lily86

15.10. - JanaB, babajči, zvesta
16.10.-aja1, protina, rožca 26
19.10.- *dotika*, elaaa, bauky, lunca83, kati81, tajab
20.10.-Nattasha , smuki , jada82
21.10.- ninček1(4) , ne_ja, junehope
22.10.-cappy96
23.10.-t*e*j*k*a
26.
10.- rosa2
27.10.-dskubin

NOVEMBER
2.11.-Lara73
3.11- bili83, niwci

4.11.- kora33
5.11.-rožca26
9.11.- Zimska (3D)

*drugi pregled (in nadaljnji)
*morfologija 

* 3D

< Sporočilo je popravil ninček1 -- 7.10.2009 13:34:12 >

Tin, rojen 25.1.2010

(odgovor članu kora33)
Neposredna povezava do sporočila: 2957
7.10.2009 13:53:53   
valentinčica30
Sej gled bolniške morem čist mal počakat da jo še komisija potrdi, sam moja G je rekla da bi moglo jit skoz.

Glede trebuha, ki ga v prvih dveh nosečnostih nisem imela, se ga sedaj prav lepo vidi in ga ne morem skrit, sicer pa zakaj bi ga, če moremo ženske vse življenje na kg pazit, si lahk damo vsaj sedaj duška.

Sama sem se do sedaj zredila za 3+, kar se mi zdi ok.

(odgovor članu ninček1)
Neposredna povezava do sporočila: 2958
7.10.2009 13:59:06   
Aja1
Jada82 - glede trebuščka. Lahko boš imela do konca nosečnosti čist mali trebušček. Jaz sem v prvi nosečnosti prvič oblekla nosečniške hlače v 26. tednu. Zdaj pa cca en mesec prej. Torej je v drugo večji. Se mi pa zdi, da mi je kar precej zrastel zadnji teden. Moj trebuh v prvi nosečnosti pa lahko vidiš v albumu (v podpisu).

Neposredna povezava do sporočila: 2959
7.10.2009 14:20:33   
Jada82
Hehe, Aja1, sem si ogledala albume, prav luštno. Trebuščka pa res nisi imela prav velikega - sem kar pomirjena. Moj je zdaj nekako tak kot na tvoji slikici 26 tednov al pa uni 23 tednov. Tko da ja, enim nam očitno ne zraste prav veliko. Mogoče pa še bo potem, na koncu user posted image
Nič, drugače pa počivam ... joj, sem naveličana že :(
Zdaj bom najbrž šla na sprehod do zdravstvenega doma, da dam kri za 2. test toksoplazmoze. Upam spet na negativno, seveda.

Prej sem brala en članek v Oni glede prezgodnjih rojstev ... me je kar malo prestrašilo. Moram nujno naslednjič ginekologinjo opomniti, da mi izmeri dolžino MV. Mi je še ni. Samo potipala je, in je zaprt. Uf ...
Ma tole je res boljš, da človek manj razmišlja, drugače te samo skrbi. Sej prej še pomislila ne bi, zdaj pa tale nizko ležeča posteljica ... bomo videli čez 14 dni, ane? Jah, preveč sem doma in imam preveč časa!

Drugač me pa veseli, da je bilo na morfologijah vse ok! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 2960
7.10.2009 14:34:28   
vaney
Aja, ampak ti si imela pa res majhen trebušček...moj je že zdaj v 21. tednu večji kot tvoj pri 27., pa meni pravijo, da ga nimam dost...zanimivo, res je pri vsaki drugače.

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 2961
7.10.2009 14:51:09   
valentinčica30
Vaney pa sej ga nimaš nič, če bi mal širšo mikico oblekla, ga sploh ne bi melauser posted image user posted image .

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 2962
7.10.2009 15:00:41   
vaney
valentinčica, saj ga res nimam dost, ampak poglej slikce od Aje, pa boš videla, da ga imam v primerjavi z njo veliko. Men se je pa zdelo, da si ga ti prejšnjič imela več kot zdaj (ali sem te pa takrat bolj gledalauser posted image )...v 1. nosečnosti me je bilo nasplošno več skupaj. Sem šla gledat vv staro materinsko knjižico in sem imela v 21. tednu 70kg, zdaj jih imam pa 63,64, kakor pride....se pozna laufanje za Anžetom. Pa najbrž bo tudi na tem kaj, da mi je pri Anžetu fulll pasalo sladko, zdaj pa kislo in slano (po tem imam še nekako malo upanja, da mogoče pa vseeno čakamo punčkouser posted image )...samo mi je vesoljna okolica napovedala fanta (vključno z nekimi možakarji, ki me sploh še niso videli user posted image  ali pa samo v avtu na cesti...zanimivo, neuser posted image ) Grega pa pravi, da bo fant, tako da zdaj nas pa res firbec matra. Pa saj je v končni fazi vseeno, glavno, da bo zdravo, ampak babji firbec mi ne da miruuser posted image )

Neposredna povezava do sporočila: 2963
7.10.2009 15:36:52   
valentinčica30
 Vaney meni  pri nobeni ni pasalo slano in kislo, vedno mi je pa sladkouser posted image user posted image . Probej oni hokus pokus  z prstanom in verižico nad buškom (sej veš krog za fanta, levo-desno punca), pol pa ti še ostane če si izgubila sijaj potli punčka, ker ti je lepoto pobrala, drugače fant......
Skratka teh coprnij je nešteto in verjami, da ti bodo skrajšale čas do morfologije, sej dejansko boš pa vidla tak kot jaz, ko rodiveuser posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 2964
7.10.2009 18:25:18   
ninček1
Evo 3D skoraj uspel.Videli smo vse, najprej luleka, potem hrbtenico, nogice rokice srček z vsemi štirimi prekati, zmerili glavico, trebuščeka in stegnenico in vse štima.Edino kaj ni hotel lepo pokazati je obrazek, ker si ga je skozi z rokicami zakrival.Ampak, me je dr. naročil čez tri tedne spet in upam, da bomo imeli takrat več srečeuser posted image user posted image user posted image .Smo pa videli profil in je res kjutuser posted image .

Tin, rojen 25.1.2010

Neposredna povezava do sporočila: 2965
7.10.2009 18:29:55   
ninček1
user posted image

user posted image

PREGLEDI:

OKTOBER

8.10.- mucica2
9.10.- ninček1, katy, bambi14
12.10.-
julieb(4)
13.10.-zimska
14.10.-vaney, Lily86

15.10. - JanaB, babajči, zvesta
16.10.-aja1, protina, rožca 26
19.10.- *dotika*, elaaa, bauky, lunca83, kati81, tajab
20.10.-Nattasha , smuki , jada82
21.10.- ninček1(4) , ne_ja, junehope
22.10.-cappy96
23.10.-t*e*j*k*a
26.
10.- rosa2
27.10.-dskubin
28.10.-ninček1

NOVEMBER
2.11.-Lara73
3.11- bili83, niwci

4.11.- kora33
5.11.-rožca26
9.11.- Zimska (3D)

*drugi pregled (in nadaljnji)
*morfologija 

* 3D

< Sporočilo je popravil ninček1 -- 7.10.2009 18:32:15 >

Tin, rojen 25.1.2010

(odgovor članu ninček1)
Neposredna povezava do sporočila: 2966
7.10.2009 18:45:08   
zvesta
A mamo mi na seznamu napisano, katera pričakuje kateri spol? Ker jaz vse pobrkam in pozabim. Pa zdaj ne vem, ali si nam ninček že prej povedala, da je fantek ali naj spet čestitam.

Čist sem zblojena... In ves čas lačna. :(

(odgovor članu ninček1)
Neposredna povezava do sporočila: 2967
7.10.2009 18:56:34   
Jada82
Hehe, Zvesta, tud jaz sem ves čas lačna ...
Jaz sem tole počivanje vzela strogo resno - in sem že včeraj in danes dve uri in pol popoldne spala user posted image user posted image Kot dojenček user posted image
Zdej bo pa itak dnevnik, pa pol kakšen filmček, pa mine, ane? Jutri pa je že moj cel dan doma, ker ima potem nočno in bo takoj lažje.
Danes smo v stanovanju montirali radiatorje - sem šla zdaj pogledat in so prav lepi - 4 imava take, bolj posebne. Jutri pa že malar pride - tako da bo naš domek počasi postajal podoben domku user posted image user posted image user posted image user posted image
A še katera od vas obnavlja stanovanje?

Pa še to - je katera z Gorenjskega konca?

No, zdaj pa grem naprej počivat user posted image Prijeten večer želim!

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 2968
7.10.2009 19:42:40   
Aja1
Ninček - user posted image  za fantka. user posted image

Jada - kar počivaj.user posted image  Včasih paše.

Jaz sem imela danes pa tadolgo službo (sreda, uradni dan) in sem kar zmatrana. Bom šla zdaj še mal pred tv in potem spat.

Punce - še katero muči zaprtost? Jaz sem čist zabetonirana. user posted image user posted image  Pijem donat, jem laneno seme....pa ni učinka. user posted image  Za povrh vsega sem se pa spet napokala kostanja.....ja, je bilo treba.... user posted image

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 2969
7.10.2009 20:03:51   
spelch
pozdavček....da vam povem da je blo včeri na pregledu vse ok..je reku gin, da je dojenček narejen po merah,haha...in zvedeli smo da bomo dobili fantka:) naslednji pregled imam 3.11.2009

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 2970
7.10.2009 20:16:43   
valentinčica30
Za vse, ki vas muči zaprtost naslednji recept:
-par žlic meda
- sena čaj (ne skuhan, ampak kar tist za kuhat)
-suhe fige
-suhe slive
Vse v multiprktik vržeš in nato 2-3 krat dnevno eno žličko v usta.

(odgovor članu spelch)
Neposredna povezava do sporočila: 2971
7.10.2009 20:37:36   
bambi14
oj,
IZVIRNO SPOROČILO: valentinčica30

-par žlic meda
-suhe fige
-suhe slive

?????? čaj sene v nosečnosti???,....tudi zelišča niso nedolžna,...
samo moje mnenje,....
user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2972
7.10.2009 20:47:13   
bambi14

IZVIRNO SPOROČILO: bambi14

oj,
IZVIRNO SPOROČILO: valentinčica30

-par žlic meda
-suhe fige
-suhe slive

?????? čaj sene v nosečnosti???,....tudi zelišča niso nedolžna,...
samo moje mnenje,....
user posted image

iz: http://www.altermed.org/vsebina/clanek.php?clanek_id=395&kat_id_parent=182

citiram:

ZDRAVILNE RASTLINE, KI SO MED NOSEČNOSTJO STROGO PREPOVEDANE

Nekatere zdravilne rastline vsebujejo snovi (npr. antrakinonske laksative), ki s svojim močnim delovanjem na prebavni sistem posredno vzpodbujajo delovanje maternice in predstavljajo potencialno nevarnost za otroka (abortus). V to skupino spadajo močna odvajala, kot so: krulika, sena, laneno seme, aloe vera, kislica, vratič.

V drugo skupino potencialno nevarnih zdravilnih rastlin uvrščamo zelišča, ki vzpodbujajo delovanje maternice (pospešujejo menstruacijo) in zelišča, ki se uporabljajo za urejanje menstrualnega ciklusa. Nekatera lahko delujejo kontracepcijsko, oz. povzročijo prezgodnji porod ali abortus. Kondabenedikta (Canbema benedicta) in veliki onan se tradicionalno uporabljata za zdravljenje amenoreje (izostanka menstruacije), nadalje angelika se v tradicionalni kitajski medicini uporablja za reguliranje menstruacijskega ciklusa (pospešuje menstruacijo). Sok in olje semena (pehtran, pelin) prav tako vzpodbujajo menstruacijo.

Druge neprimerne zdravilne rastline za nosečnice so še: ginseng (Panax ginseng), brinove jagode (Juniperus communis), sladki koren, žajbelj, rman, nadlišček, kolmež, pegasti badelj, timijan, rabarbara, vinska rutica, janež, idr.

Mnoge zdravilne rastline, ki se uporabljajo za zdravljenje amenoreje ali reguliranje menstrualnega ciklusa, lahko izzovejo prezgodnji porod (abortus), zato jih med nosečnostjo nikoli ne uporabljamo brez zdravnikovega nadzora, ker lahkopride do resnih komplikacij otroka in matere.

V tretjo skupino potencialno nevarnih zdravilnih rastlin uvrščamo tiste, ki vsebujejo alkaloide, torej grenčine ali eterična olja, ki predstavljajo nevarnost za nosečnico in otroka. Najvažnejši predstavniki te skupine so: češmin, krvavi mlečnik, rman, brinove jagode, majaron (večje doze), origano (večje doze), sivka (večje doze), rožmarin (večje doze), žajbelj. Pri eteričnih oljih bodimo še posebej pazljivi. Izogibajmo se kamilici, timijanu in uporabljajmo samo blaga (citrusi, cvetlična). V prvih treh mesecih nosečnosti jih ne smemo uporabljati, razen, če je nujno.

Ne želim vas strašit ampak to je moj poklic,......lekarna,...user posted image

(odgovor članu bambi14)
Neposredna povezava do sporočila: 2973
7.10.2009 21:30:52   
valentinčica30
Sej to pomaga proti zaprtosti, nisem pa študirala kak to deluje v povezavi z user posted image . Moja napaka, sama nimam namreč teh težav, HB.
Sicer pa več glav več ve.

(odgovor članu bambi14)
Neposredna povezava do sporočila: 2974
7.10.2009 21:32:53   
spelch
meni zelo pomagajo suhe slive...jem jih lepo čez cel dan po malem...zvečer si pa v 2 dcl vode namočim notri suhe slive in zjutraj na tešče spijem tisto vodo in pojem slive...vrjemte deluje...

Neposredna povezava do sporočila: 2975
Stran:   <<   < Prejšnja stran  117 118 [119] 120 121   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  117 118 [119] 120 121   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Dečkova mama.
пеперутка16

Ste fantov penis/mošnjo/kurca obrnili navzgor, preden ste jih povili? In če ste, zakaj?