|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Razmak trebušnih mišic
16.11.2009 12:46:31   
JAPE
Sem 11 mesecev po drugem porodu. Imam zelo velik razmak med mišicami na trebuhu. Nekje sem zasledila, da trebušnjaki ne pomagajo in da bi morala delat vaje ki jih delajo na fizioterapiji. Teh ne poznam.
Babica v porodnišnici mi je omenila, da se to rešuje tudi kirurško, ker sem res bolj izreden primer, pa se še nisem uspela povsem pozanimat o tem.

Zdaj me pa zanima, če je mogoče katera, ki je imela tudi to težavo. Ali se je odločila za kirurški poseg? Koliko časa traja, da okrevaš in ali zelo boli?
In kaj mislite glede naslednje nosečnosti, ali se mi bo ta razmak še povečal? Resno me skrbi.
Hvala za nasvete in ideje!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Razmak trebušnih mišic
9.12.2009 22:04:10   
_katja_
V Ljubljanski porodnišnici imajo telovadbo za nosečnice (ti vem, da nisi več noseča), ki imajo težave (tudi razmik preme trebušne mišice) fizioterapevtke. Svetujem ti, da pokličeš kdaj imajo telovadbo in prideš pogledat. One ti bodo znale svetovat kam se naprej obrnit.

Normalnih trebušnjakov naj ne bi delala, ampak samo prilagojene.

Lp
K

(odgovor članu JAPE)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Razmak trebušnih mišic
9.12.2009 22:29:13   
Gina
PO tretjem porodu so se mi mišice res kar precej razmaknile. Po moje dam cele tri prste ali morda celo 4 vmes še danes, po 5. letih od poroda. IMam luknjo tam, nič mišic, so razdvojene. Ko sem spraševala G, je rekla, da je to čist normalno in da bi morala videt nekatere ženske, ki so 6x, 7x rodile, da je to po vsakem porodu slabše. Pa jaz po prvih dveh tega nisem imela. Je pa tako, da me to toliko ne moti. Razen če slučajno kaj dvignem narobe, me pa tolk zapeče, da je za znoret - najbrž mi črevesje ven porine al kaj. To je recimo 1x na mesec, ma v bistvu manjkrat. Trebušnjake lahko delam, samo ne več enako kot pred leti in ne več na ful. Pa tudi ne več množice hkrati. Eno leto po porodu pa jiih še nisem mogla, sem umirala od bolečin, če sem probala. tako da vse skup če seštejem, je šlo na boljše. Prej sem celo dlan  vmes stlačila, zdaj ne več.

(odgovor članu _katja_)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Razmak trebušnih mišic
26.2.2012 14:49:32   
j.b.
Mene pa zanima, če je še katera imela tak problem, in ga je s pomočjo vadbe kaj omilila? Patronažna sestra mi je pokazala nekaj primernih vaj. Na začetku sem med mišicami imela za dobra 2 prsta lufta, zdaj, po 6t vsakodnevno opravljanju teh vaj se je zadeva popravila na en dober prst lufta med mišicama (Sem 2m po porodu).
Zanima me, če je tukaj katera, ki se ji je zadeva konkretno popravila, ali mišici ostaneta za skoz razmaknjeni?
Za mano je druga nosečnost, če bom še kdaj noseča bo situacija spet ista kajne?
Prosim za izkušnjeuser posted image

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Razmak trebušnih mišic
20.3.2012 21:50:30   
mayflower
Kolegica je imela tak problem- mislim, da obstaja kirurški poseg s katerim se to popravi. Sama vadba ne bo spravila mišic skupaj.

_____________________________

Ko se mi nasmehneš, s soncem napolniš moj dan.

(odgovor članu j.b.)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Razmak trebušnih mišic
21.3.2012 7:38:12   
Janya
IZVIRNO SPOROČILO: mayflower

Sama vadba ne bo spravila mišic skupaj.


To ni res. Sama sem imela po nosečnosti s trojčki razmaka za konkretne 4 prste. Takoj po porodu se nisem ubadala s tem ker ni bilo ne volje ne časa, zato sem šele po 4 letih začela delati sanacijo trebušnih mišic. Z redno vsakodnevno vadbo se pravi pri meni je to orbitrek ali tek in trebušnjaki, danes ne spravim niti nohtka vmes. Tko da se da brez operacij tudi poštimat.

(odgovor članu mayflower)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Razmak trebušnih mišic
16.7.2012 14:54:29   
poopsie95
Kakšne vaje v nosečnosti pa lahko delaš, da ne poslabšaš situacije oz. da se razmak ne poveča? Baje sta joga in pilates odsvetovana.

(odgovor članu JAPE)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?