|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Noseča,jaz pa jokam!
13.12.2009 8:50:43   
Anonimen
Ne vem zakaj sploh pišem.Morda me boste skritizirale do konca,pa vendar upam,da me bo katera tudi razumela.
Zgodba je zelo dolga,zato najbolje,da se vrnem malo v preteklost. Imam tri otroke,katere imam iz srca rada. Že takoj po tretjem porodu,sem si hudo želela še enega otročička,ampak moj mož nekako ni bil zato. Sprijaznila sem se s tem in živela dalje. Dala sem si vstavit obroček. Ob vsem tem sem imela še cel as velike težave z ledvicami,ki so se začele v zadnji nosečnosti,vendar jih nekako nisem resno jemala,češ da bo že minilo,če se pa jaz dobro počutim.
Nagajat mi je začel tudi obroček,zato sem ga odstranila in hotela tabletke. Zaradi zdravstvenega stanja(so še druge stvari zraven)mi jih ginekologinja ni hotela predpisat. Ker pa sem vztrajala,sem morala podpisat izjavo,da jih zahtevam in jemljem na lastno odgovornost.
Spet mi je bilo malo mar za to kar pravi,saj zaščito sem pa vseeno potrebovala. Kondomi pa niso prišli v poštev,ker imam zgleda alergijo na lateks.
Dva meseca nazaj sem morala v UKC Ljubljana zaradi ledvične biopsije in sem morala prekinit z zaščitnimi tabletkami.
Z možem sva ta čas pazila,ker sem bila nezašitena. Pa vendar sem pred dvema dnevoma zagledala pozitiven test nosenosti.
Že dva dni se samo jočem. Ravno jaz,ki sem tako huda nasprotnica splava sem zdaj na tem,da ga moram storit. Nočem,nočem.
Toliko stvari je še tukaj. V času nosečnosti mi lahko ledvice dokončno odpovejo in bom na dializi,potem dalje...sina,ki je bolan na srcu še čakajo operacije v prihodnjosti,ne vem če sem na to pripravljena user posted image
Ampak nočem na splav,ker me bo to zlomilo,bolj kot vse drugo skupaj,pa vendar če pomislim na te ki jih že imam si tega tudi ne zaslužijo.
Najraje bi kar sama umrla user posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Noseča,jaz pa jokam!
13.12.2009 8:53:26   
Anonimen
user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Noseča,jaz pa jokam!
13.12.2009 10:05:53   
Momtobe
mož ve? v takem trenutku se moraš naslonit na nekoga in mislim, da bi bil mož v tem primeru prava oseba... odločita se skupaj, kaj storiti. kaj pravijo zdravniki?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Noseča,jaz pa jokam!
13.12.2009 10:10:39   
spominčica
Jaz te razumem in verjamem da bodo razumele tudi ostale, čeprav nisem in upam da nikoli ne bom v podobni situacij v kateri si se znašla. Tu ni prostora za obtožbe, tu je prostor za tolažbo.

Sploh pa ni važno kaj mislijo ostali. Odločiš se lahko samo ti in prav je tako, ker boš z odločitvijo ki jo sprejmeš morala živeti sama.
Če je zdravstveno stanje tako resno in so posledice nosečnosti lahko tako obsežne, ti lahko rečem samo to. Imaš moža in tri otroke na katere moraš misliti. Najprej na svoje tri sončke, ki so že tu in te potrebujejo in te bodo vedno potrebovali. Misliti moraš na to kakšno kvaliteto življenja boš imela ti in tvoji ljubljeni, če se črna napoved uresniči. Otroci bodo od svoje mame, ki bo vsake dva dni dopoldan na dializi , pololdan pa od izčrpanosti v postelji,  imeli bore malo. Misli nanje in ne imej slabe vesti če se odločiš splaviti.
Če pa te zanima kaj bi naredila jaz...hmmm...ja....najbrž bi naredila splav, in ja... najbrž bi svojo odločitev obžalovala... ampak trije otroci so dovolj velika motivacija da človek naredi vse kar je v njegovi moči da ostane zdrav. Otroci ki jih že imaš vodijo 3:1.

Tu ni napačne odločitve. Je samo odločitev.
Srečno!!!



Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn’t do than by the ones you did do.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Noseča,jaz pa jokam!
13.12.2009 10:12:25   
Anonimen
se popolnoma strinjam s spomincico!

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu spominčica)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Noseča,jaz pa jokam!
13.12.2009 10:41:54   
gita10
Anonimna, sploh ne razmišljaj o tem preveč. Ti moraš živeti za že rojene otroke in ne razmišljal preveč o nosečnosti.
Sama sem tudi proti splava vendar bi v vsakem primeru prvo zaščitila sina, ki ga že imam in ki me potrebuje bolj kot pa nerojeni otrok.
Poleg tega tudi če boš rodila tega otroka kaj pa bo imel od tebe.
Lepo se z možem brez prevelikega govorenja in razmišljanja odločita za splav.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Noseča,jaz pa jokam!
13.12.2009 10:54:52   
Anonimen
Seveda mož ve za vse to in mi tudi stoji ob strani. In tole glede ledvic je zaenkrat samo še domneva,namreč k zdravniku grem komaj jutri,ko bom torej dobila morda malo boljši vpogled.
Je pa res,da so mi diagnozo,torej KLB 1 stopnje že postavili,kar v končni fazi pomeni,da bom tako ali tako nekoč na dializi,ne glede na nosečnost. Zaradi le te,se to lahko zgodi prej-domnevam.
Moža pa tudi hudo skrbi in mi hoče dopovedat,da kaj bo potem on delal,ko bom jaz tako bolana in če se pri sinu še kaj poslabša user posted image Pravi,da potem lahko gre on samo v norišnico,ker ne bo zmogel.

Ampak,če bom to naredila bom pa jaz tam pristala user posted image Že sedaj sem totalno brez volje do vsega,žalostna,jokam.Bojim se,da bi padla v depresijo,kljub temu da v sebi vem,da je to še najbolje.
Tako zelo sem jezna na sebe!! Le zakaj nisem bolj pazila,da sploh ne bi zanosila? user posted image user posted image

(odgovor članu gita10)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Noseča,jaz pa jokam!
13.12.2009 11:12:39   
Kepica83
glej nehaj se sedaj obtoževat. Sigurno nista z možem neka brez glava mulca, katera sta namerno hopsala brez zaščite. Zgodilo se je, čeprav sta pazila. Se zgodi. Sedaj moreš ukrepat samo, tako da bo za vas 5 najbolje. In če je v tem primeru to splav, ti žal drugega ne preostane. Mož ima prav. Služba, štirje otroci in bolana žena... Groza. Nisem pristaš splava, ampak v tem primeru ko je pod vprašajem tvoje zdravje, zdravje sina , in dobrobit preostalih dveh... Sama se odločita. Moreš pa vedet da te nihče na obsoja. Ne sekiraj se, nehaj jokat. Imaš 3 krasne otroke doma, krasnega moža kaj še hočeš več? Pa še zdravje ti dokaj dobro služi.

Želim vam vse najlepše!
Pa brez solz

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Noseča,jaz pa jokam!
13.12.2009 13:02:42   
uršulina
Pozdravljena!

Te popolnoma razumem kaj prestajaš.
Vendar poglej, nikar ne obupaj. Najprej se posvetuj z nefrologom, naroči se v nefrološki ambulanti, sigurno ti bodo znali svetovati, zato ne vrži puške v kuruzo!
Nikar že sedaj ne misli na dializo, ker to lahko še traja in traja, da pride do odpovedi, drži se zdravnikovih navodil in redno hodi na kontrole!
Lahko se bo dalo vse lepo rešiti tudi otročička!
Bodi pozitivna!

kar pogumno user posted image


(odgovor članu Kepica83)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Noseča,jaz pa jokam!
13.12.2009 14:34:05   
Splišni
Po moje je pa skrajni čas, da nehaš razmišljat tako egoistično in končno pomisliš še na moža in otroke, ki jih že imaš. Mislim takole igranje z zdravjem ob treh otrocih ... da greš podpisat, da boš zaradi okvare ledvic na lastno odgovornost jemala kontracepcijske tablete ... pri treh otrocih, oprosti, ampak skrjano neodgovorno in sebično dejanje.
Tvoja DOLŽNOST pri treh otrocih je, da maksimalno skrbiš za svoje zdravje.
In zdaj si še noseča? In še enega otroka bi imela, kljub temu, da veš, da si težko bolana? Da boš slej ko prej pristala na dializi? Da imaš enega otroka srčnega bolnika, pa praviš, da ne veš, če si pripravljena na operacije, ki jih bo potreboval? In zdaj bi še enega otroka?
Sori, ampak edino odgovorno do svojih otrok lahko narediš, da greš delat splav. Resnično. Daj misli najprej na tri nedolžne duše, potem pa šele nase.

(odgovor članu uršulina)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Noseča,jaz pa jokam!
13.12.2009 14:48:29   
Anonimen
Splišni,saj to kar si napisala je edino prav in to čutim,pa vendar je tako enastavno to reči,naredit pa dosti težje.
In tisto,da nisem pripravljena sem mislila na novega člana in na vse kar nam lahko to prinese.

S sinovo boleznijo in vsem kar nas še čaka sem se že sprijaznila. Je pa res,da je tukaj veliko psihične bolečine.
Kontracepcijskih tablet pa mi ni hotela predpisat zaradi drugih zdravstvenih razlogov,ker takrat še niti ni bilo jasno,kaj je sploh narobe z ledvicami oziroma,če sploh kaj.
Šlo se je za izredno povišan holesterol in ker te tablete še dodatno strjujejo kri je velika možnost zapletov. Sem pa zaradi tega 1x na teden vzela preventivno aspirin-baje da pomaga.

(odgovor članu Splišni)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Noseča,jaz pa jokam!
13.12.2009 14:49:38   
protina
anonimen tako ti povem.Nobena odločitev ni lahka in nihče se ne more namesto tebe odločit.Povem ti iz svojih izkušenj saj sem bila v isti preizkušnji.
Otrok zelo zaželen,imela sva že 1 hčerko ampak pri 2nosečnosti sem imela hematom-kar velik in so mi rekli,da lahko umrem zaradi embolije zaradi vseh zdravil,ki sem jih dobivala ali grem na splav.
Pol smo malo čakali,če se vseeno kaj sčisti ampak kravitev na krvavitev.
Ja lahko bi vztrajala in nikoli ne bom vedela,če bi prišla vsaj do 6-7 meseca,čeprav so mi vsi zagotavljali,da je verjetnost zelo zelo majhna.
Ker sem doma imela že eno hčerko sem si mislila kaj bo ona brez mame,saj mož še preživi,ampak otroku pa pusti doživljenjske posledice.

MAMA JE MAMA.

Še ko sem bila na operacijski mizi sem jokala in premišljevala ali je odločitev bila pravilna.Vsi so videli kako mi je težko in se maksimalno potrudili.

Še dolgo zatem sem jokala,ampak z vsakim dnem sem bila močnejša saj imam prekrasno hčerko in sem pononovno noseča.Tri leeta po tistem splavu nisem mogla zanosit in sem verjela,da je to božja kazen.Sem se pa odločila za umetno oploditev in sem zdaj v 30tednu.

Velikokrat se spomnim na to kaj bi bilo ampak verjamem in vem, da sem se prav odločila.

Tako,da čeprav imaš 3otroke odločitev ni nič lažja,vendar samo ti veš kaj je najboljše za vas.

Sem se pa razpisala.

Lp

(odgovor članu Splišni)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Noseča,jaz pa jokam!
13.12.2009 15:03:17   
Splišni
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Splišni,saj to kar si napisala je edino prav in to čutim,pa vendar je tako enastavno to reči,naredit pa dosti težje.
In tisto,da nisem pripravljena sem mislila na novega člana in na vse kar nam lahko to prinese.

S sinovo boleznijo in vsem kar nas še čaka sem se že sprijaznila. Je pa res,da je tukaj veliko psihične bolečine.
Kontracepcijskih tablet pa mi ni hotela predpisat zaradi drugih zdravstvenih razlogov,ker takrat še niti ni bilo jasno,kaj je sploh narobe z ledvicami oziroma,če sploh kaj.
Šlo se je za izredno povišan holesterol in ker te tablete še dodatno strjujejo kri je velika možnost zapletov. Sem pa zaradi tega 1x na teden vzela preventivno aspirin-baje da pomaga.



Verjamem, da je težko to narest, absolutno, da je težko. Ampak je pač to po moje edino odgvoorno do otrok. Bodo vsaj zdaj odgovorna, če že prej nisi bila. Otroci te potrebujejo, potrebujejo zdravo mamo. Kolikor je le mogoče. Jaz vem, da bi res naredila vse, kar je v moji moči, da bi jim to omogočila.

Ne razumem še vedno tvojega igranja z zdravjem glede tablet. Saj v bstvu ni važno, zaradi česa, zdravniki so ti jemanje tablet odsvetovali zaradi ZDRAVJA.  In ti zdrava zaradi svojih otrok moraš bit. Kr se le da. Da pa da greš in podpišeš nekaj takega na lastno odgvornost ... no tega pa res ne razumem. Pri treh otrocih ne. Če si sam, O.K., si odgovoren pač samo sam zase, ampak pri treh otrocih pa ne.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Noseča,jaz pa jokam!
13.12.2009 15:05:39   
Anonimen
Protina,seda ko sem to prebrala lahko rečem,da si se prav odločila,vem pa da takrat ni bilo nobene besede,ki bi te potolažila. Sem pa vesela zate,da si v pričakovanju in da je tokrat vse v redu. Lahko ti rečem samo srečno in hvala za tvojo izkušnjo.

Bi pa rada še dopisala,da se trudim bit ne egoistična in niti ne mislim toliko na sebe,ampak na otroka,ki raste v meni. Jaz si vedno mislim,da jaz zmorem vse in da bom tudi to zmogla.
In se sprašujem,kako naj bom ravno jaz tista,ki bo splavila.Pa tako sem proti temu user posted image

(odgovor članu protina)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Noseča,jaz pa jokam!
13.12.2009 15:15:09   
Anonimen
Splišni,v redu razumem! Ampak s čim bi se naj po tvoje torej zaščitila. Tudi to je neka odgovornost do otrok,če sem že v naprej vedela,da ne smem zanosit.
Z obročkom so bile težave,tablet ne bi smela,kondom pa mi povzroča vnetja(verjetno alergija)?
Na sistem pazi pa sva sedaj delala,pa sem noseča.
Po resnici povedano,niti za v prihodnje ne vem kaj mi je storiti,glede zaščite user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Noseča,jaz pa jokam!
13.12.2009 15:17:58   
Katy78
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Po resnici povedano,niti za v prihodnje ne vem kaj mi je storiti,glede zaščite user posted image


Če imata že 3 otroke, je varianta tudi sterilizacija, ampak moraš biti star 35 let, se mi zdi. Potem je pa še vazektomija za moškega. Le zakaj bi morala biti vedno ženska tista, ki skrbi za zaščito?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Noseča,jaz pa jokam!
13.12.2009 15:19:04   
urška76

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Splišni,v redu razumem! Ampak s čim bi se naj po tvoje torej zaščitila. Tudi to je neka odgovornost do otrok,če sem že v naprej vedela,da ne smem zanosit.
Z obročkom so bile težave,tablet ne bi smela,kondom pa mi povzroča vnetja(verjetno alergija)?
Na sistem pazi pa sva sedaj delala,pa sem noseča.
Po resnici povedano,niti za v prihodnje ne vem kaj mi je storiti,glede zaščite user posted image


Kaj pa sterilizacija oz. vezektomija pri partnerju? Glede na zdravstvene okoličine mislim, da tud leta (če jih še nimaš 35) niso ovira.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Noseča,jaz pa jokam!
13.12.2009 15:20:42   
lilip
Čeprav se ne morem postavit v tvojo situacijo, mislim, da bi se odločila za splav in se podpišem po Splišni.

Pa še to: Zakaj pa se mož ne odloči za vazektomijo?

Vse dobro!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Noseča,jaz pa jokam!
13.12.2009 15:22:53   
Anonimen
Zakaj se pa ne zaščiti mož

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Noseča,jaz pa jokam!
13.12.2009 15:23:23   
Anonimen
Mi še kar nekaj let manjka do 35,pa tudi ne bi šla v to,ker ima moja mama opravljeno strerilizacijo,pa ima pri vsaki menstruciji od takrat naprej hude bolečine in krče.
Za drugo varianto pa sem že nekaj rekla možu,to sedaj ko sem toliko jezna in žalostna zaradi vsega,ampak sem samo omenila,nisva resno debatirala o tem.
Sedaj niti ne morem trenutno.

(odgovor članu urška76)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Noseča,jaz pa jokam!
13.12.2009 15:24:11   
bskrle
Jaz gledam na stvar drugače. Ti vidiš vse črno in slabo, pa morda ni tako. Tudi splav ni brez posledic.



_____________________________

Mama štirih deklic in 5ra

(odgovor članu protina)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Noseča,jaz pa jokam!
13.12.2009 15:27:32   
Anonimen
ce se bos odlocila za splav(kar mislim da je res najbolje v dani situaciji) bos trpela, in ti bo hudo!
in ko ti bo najbolj hudo, objemi svoje tri soncke in pomisli da si naredila dobro za njih.
ker ce pogledas iz druge strani:
tvoji trije otroci (bog nedaj) lahko izgubijo zaradi novega bratca/sestrice svojo drago mamico!!!
zato mislim, da sploh ne razmisljaj... delaj dobro za svoje otroke, ki so ze na svetu.
user posted image user posted image user posted image

pa res se postavi v situacijo, da rodis cetrtega otroka, hudo zbolis...kako bo potekalo zivljenje v vasi druzini???
moz bo imel, grdo receno na grbi bolno, zagrenjeno in nesrecno ali celo pokojno zeno, skrbel bo za tri starejse otroke in dojencka!!!
kako bojo clani druzine sprejeli dojencka, ki jim je prinesel toliko gorja???

user posted image

(odgovor članu lilip)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Noseča,jaz pa jokam!
13.12.2009 15:36:16   
Anonimen
Saj sploh ni nujno,da bi bil scenarij tako hud.Je pa res,da bi morala prekinit vso terapijo,ki jo redno jemljem.
Sem tip človeka,ki vedno upa na najboljše.

Za namenček,pa je najmlajši sin včeraj zbolel za vodenimi kozami! A katera ve,kako to vpliva na nosečnost?
Jaz sem jih pa že prebolela.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Noseča,jaz pa jokam!
13.12.2009 15:50:59   
mateyka
glede zaščite, a ne obstaja diafragma? mislim, da jih je več vrst kot samo 3-4..mislim, da bi se dalo kaj najti zate, samo vse možnosti je treba pregledat.
a ne obstajajo tudi neke kontracepcijske inekcije za moške, ki jim dajo nekaj let zaščite?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Noseča,jaz pa jokam!
13.12.2009 15:53:55   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

glede zaščite, a ne obstaja diafragma? mislim, da jih je več vrst kot samo 3-4..mislim, da bi se dalo kaj najti zate, samo vse možnosti je treba pregledat.
a ne obstajajo tudi neke kontracepcijske inekcije za moške, ki jim dajo nekaj let zaščite?



Sem že razmišljala za diafragmo,ampak a ni to tudi iz lateksa? Pa še vseeno je priporočljivo imeti zraven kondom user posted image
Za injekcije pa še nisem slišala.

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Porodna zgodba: Moj dojenček je doživel mo...
Mali Tim je bil težko pričakovano dete. Veselili smo se ga vsi, tako mami in ati, kot njegova velika sestrica Tia.
Pregled nuhalne je priporočljiv za vse nos...
S presejalnim pregledom nuhalne svetline v času od 11. do 14. tedna nosečnosti lahko licenciran ginekolog odkrije veliko...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?