Mubi
|
Živjo moje sonsečke! Zdej se vam pa že ogromno časa nism javla.... Ne utegnem sploh, ker ste ve tok pridne pa debatirate tukaj . Skoraj redno vas berem in spremljam drugače. Ta mesec sem se ukvarjala predvsem s cuncami . Dobila sem ogromno oblekic in jih je bilo potrebno stlačiti v predale Sem ugotovila, da kar veliko prostora zavzamejo čeprav so zelo majhna . Drugače imam že skoraj vso opremo. Vse sem dobila, kupla sem samo neko memori peno na kateri bo spal prve mesece, da se mi ne bo mali prevračal na hrbet.... pa še to sem kupila samo zato, ker sem slučajno imela bon od pikapolonice . Sedaj samo še čakam, da dobim tisti denar iz paketa in da si s tistim kupim še vse pripomočke (kozmetiko) za v kopalnico, pleničke, zložljivo posteljico (katero bova uporabljala doma kot stajico, drugje kot posteljico) in pa blazino za dojenje, saj me je dojenja kar malo strah in hočem bit kar se da udobno nameščena in da bo udobno tudi malčku . Potem pa počakamo samo še našega razgrajača da prijoka na svet in bomo imeli vse . Ne vem, nekaj sem zasledila, da ste se pogovarjale tudi koliko se je katera v tem času zredila in ste svoje +kile dodale tudi v našo tabelo..... Morm vam priznat, da sem zaradi svojih kil zelo slabe volje in kr ne vem kaj nej naredim.... Sam sicer pravim, da sem čist normalna in da se niti nismem tok zredila, sam zdej pa res ne vem več.... dons me je minil čist vse in sm čist obupana in komi čakam da je konc te nosečnosti..... Imam sicer najbl prjazno ginekologinjo kar sm jih kdaj mela, to moram res povdart, ker danes da naletiš na prijaznega zdravnika je res redkost.... samo prejšni mesec na pregledu me je pa mal "okregala" zaradi teh kil..... se pravi, v prejšnjem mesecu, ko sem bila nekje v 23.tednu, sem imela po njeno 3kile preveč in mi je resno rekla, da naj merkam in pazim kaj in kako jem..... Danes sem spet imela pregled (sem v 28.tednu) in sem kr mal stežka stopila na tehtnico, saj me je blo pošteno strah..... Res sem cel mesec merkala in jedla bolj zdravo hrano, nisem jedla tok velik sladkega in tega..... (sej od decembra na januar je čist logično da sm pridelala mal več kil, ker je bla skos polna miza kamorkoli si prišel) Tudi doma sem se redno tehtala....kile niso šle gor.... kot nalašč, sem sedaj zadnji teden iz nevem kje pridelala 1,5kg..... In dons na pregledu sem jih spet poslušala..... Pa še moj je biu zraven in sem se res počutla zlo slabo ko mi je začela govorit, da je očitno sploh ne jemlem resno ker se še naprej tako redim in da nej si probam zapisovati vsako stvar ki jo dam v usta in si zraven pišem kalorije in na koncu dneva pogledam in ne sme bit več kot 1800 kalorij..... in da s tem ko preveč kalorij zaužijem škodujem samo sebi in plodu....da bom jest grda ko bom cela strijasta pol po porodu itd..... zdej si pa predstavlite kako sm se počutla, ko ti en o tvoji teži in o tem kako bom zgledala govori pred tvojim partnerjem, ki te ima pa za lepo in si želi da bi lepa še na prej ostala.... ni velik mankalo, da bi mi prtekle kakšne solze..... In zdej ko sem doma ne vem kaj ne jem....vse ima tooook velik kalorij da ni res.... ok, namesto sokov bom pila vodo, to lahko spremenim, drugo pa....sej ne jem nič takega..... vsak dan zjutraj kos kruha s sirom in salamo in kakav.....potem pa kosilo karkoli pač že je in potem večerjo kakšne kosmiče, ali pa kruh in jogurt.....????? od kje potem te kile....nebi rekla, da bi nonstop jedla kakšne piškote al pa tortice..... No nism pa omenla, da sem se od začetka nosečnosti pa do danes, se pravi 28.teden, zredila 11kg (iz 67 sem prišla na 78).... men se to niti ne zdi neki tok katastrofalnega, sam očitno je in se morm res zamislt..... sem pa že tako ali tako take postave, da nisem bla nikol suhica (no, pa sej nekaj mojih slik lahko vidite v albumu, pa presodite)..... Dejte mi prosim povedat kaj vi jeste, da ni tako kalorično in koliko vi pazite na prehrano sedaj v nosečnosti....rabim nekaj malega tolažbe ker sm zdele res čist na koncu.... Kako ve vidite ta moj problem?? No, se vam opravičujem, ker sem vam dala tok dela in ste mogle tako na dolgo in široko brati to mojo zgodbo, ampak ne morm si pomaga, mogla sm dat to vn iz sebe in napisat..... no uživajte pa božajte svoje trebuščke!!
|