|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Stanovanjski kredit
24.3.2010 20:45:05   
yenny
Mesečni obrok nima veze z vrednostjo nepremičnine.
Ja cena nepremičnine gre lahko v bodoče gor ali pa dol,odvisno kaj se bo dogajalo na nepremičninskem trgu.
Kaj pa se bo dogajalo,ugibajo vsi po vrsti,nihče ti ne more garantirati ali pa dati trdne zagotovitve,da se bo zgodilo eno ali pa drugo.
Mesečni obrok je odvisen od zneska najema kradita in dobe odplačevanja kredita.
Vezan pa je na obrestno mero in pribitek-kar pa nima veze s ceno nepremičnine.
Hipoteko banka zahteva,da zagarantira,da bo ona svoje pokasirala-se pravi dokler plačuješ svoje obroke je vse krasno,če jih nehaš pa se banka ne bo kaj dosti sekirala,saj gre stanovanje v prodajo,da oni svoja sredstva dobijo.
Višina kredita je tudi za staro gradnje lahko 100%,s tem,da moraš potem dati pod hipoteko dve nepremičnini-se pravi stanovanje,ki ga kupuješ in še eno drugo nepremičnino.

(odgovor članu darja.mark)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Stanovanjski kredit
25.3.2010 11:03:48   
Barbara_L

IZVIRNO SPOROČILO: darja.mark

če se ne zveča mesečni obrok je pa treba še nek kredit dobit al pa nek denar, da pokriješ razliko ker zaradi novega stanja na trgu tvoja nepremičnina ni več toliko vredna kot je bila pri jemanju hipoteke. in vmes je luknja, to je pa treba zafilat. mislim da njih glih ne briga kje boš dobil. plačati je treba al ti pa vzamejo še to kar maš in si na koncu brez vsega

Tole NE DRŽI! Padec/rast vrednosti nepremičnine nima veze s tvojim obrokom. Obrok je lahko vezan na euribor (gibljiva obr. mera) ali pa je fiksen. Če pa ne boš redno plačevala obrokov, bo pa banka izkoristila svoj garant-hipoteko na tvojo nepremičnino. In verjemi, da jih takrat niti slučajno ne bo zanimala realna vrednost tvoje nepremičnine, ampak samo to, da s prodajo nepremičnine dobi toliko, kolikor ji ti dolguješ.

(odgovor članu darja.mark)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Stanovanjski kredit
25.3.2010 12:17:46   
sazi


Tole pa ne bo držalo! Hipoteka je zavarovanje za primer da ti ne moreš več odplačevati nepremičnine, zaradi tega se ne zvišuje ali znižuje mesečni obrok!


Ja, problem nastane, ko vrednost nepremičnine pade pod vrednost, kolikor si dolžan banki, zato banka zahteva dodatno poroštvo - torej zastavitev še česa ali pa dodatne poroke. Tega o zvišanju obroka še nisem slišala, bilo bi pa smiselno v primeru, da se obrok zviša zato, da hitreje odplačuješ kredit, glavnica se zmanjša in si kmalu dolžan banki manj, kot je vredna nepremičnina- ampak se mora v tem primeru tudi doba obplačevanja kredita zmanjšati.
Aja, morda je možno tudi to, da odplačuješ enako časa, obrok pa je večji zato, ker je zraven všteta še kakšna zavarovalna premija, ker v primeru neplačevanja kredita ne morejo prodati nepremičnine za toliko, kot si dolžan.

(odgovor članu Barbara_L)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Stanovanjski kredit
25.3.2010 16:23:49   
majch
vrednost nepremičnine, oziroma znižanje le-te te bo zanimalo samo, če kredita ne moreš plačati. Banka bo prodala stanovanj,e da bo dobila svoj denar. Če ga bo premalo, boš moral nekje še nekaj poiskati. Če pa se ga proda za več, pa ti ostane še nekaj gotovine. Ponekod se da dogovoriti, da stanovanje prodajaš sam, če misliš, da lahko iztržiš več.
Obrok se pa veča samo zaradi obresti, npr euribor, kar je bilo že napisano. Trenutno pa se je celo zmanjšal, tako da se je obrok ljudem zmanjšal. Lahko si ga povečaš tudi sam, če želiš prej odplačati celotno stvar. Dokler pa banki denar priteka redno, se ne bo sekirala, koliko je vredno stanovanje.
Vsekakor je treba na sprehod od banke do banke in si spogajati čimboljše pogoje - pribitek. Z dobrim dohodkom pa se da koga nahecati tudi za 100 procentov denarja.

_____________________________

I'm back and I'm bad.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Stanovanjski kredit
25.3.2010 17:55:04   
Anonimen
Z dobrim dohodkom pa se da koga nahecati tudi za 100 procentov denarja.


Čeprav je načeloma bolj zdravo, da si sposoben nekaj privarčevati že prej.

(odgovor članu majch)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Stanovanjski kredit
25.3.2010 19:13:25   
sazi

IZVIRNO SPOROČILO: majch

Dokler pa banki denar priteka redno, se ne bo sekirala, koliko je vredno stanovanje.

Ni čisto tako. Banka mora imeti pokrite svoje hipoteke in če jih nima, zahteva dodatno jamstvo.

(odgovor članu majch)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Stanovanjski kredit
25.3.2010 19:16:35   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: sazi


IZVIRNO SPOROČILO: majch

Dokler pa banki denar priteka redno, se ne bo sekirala, koliko je vredno stanovanje.

Ni čisto tako. Banka mora imeti pokrite svoje hipoteke in če jih nima, zahteva dodatno jamstvo.


Drži. Tudi zato so krediti v 100% višini vrednosti nepremičnine lahko nevarni, saj posebej v prvih letih odplačevanja nimajo "lufta" za pokrivanje nihanj.

(odgovor članu sazi)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?