Kerensa*
|
O, pa popiiii*dit! Ženska, s katero sem govorila, je poznala mojega pokojnega strica! Dala mi je točna navodila, kako pridem do hiše (oz. njenih ostankov) v Zaki pri Bledu, kjer je živel! Uaaa, gremo raziskovat razvaline! Govorili sva 23 minut! Vedela je, da je moj dedek delal na Pošti in po njegove podatke me je napotila v Poštni muzej (nimam blage veze, kje je). Opisala mi je, kje je Komunala Bled, kjer lahko dobim podatke, kdo skrbi za družinski grob na Bledu. Ima podatke o moji teti, preseljeni in poročeni v Kanado in našla je še eno žensko z enakim imenom in (dekliškim) priimkom, kakor ga je imela moja babica - in istim krajem rojstva (Mostar, BiH), kar pomeni, da je zelo verjetno, da je bila ta ženska hčerka babičinega brata! Jezus, Marija in vsi svetniki (jaz pa ateistka), s koliko podatki me je zbombardirala. Med njenim govorjenjem sem se še stenografije naučila, da sem si sproti zapisovala, kar mi je govorila. Ona trenutno najbrž pravkar pošilja dopis oz. e-mail na Upravno enoto Bled (jaz sem klicala na UE Radovljica, v bistvu), naj mi čimprej pripravijo matične knjige (rojstev in smrti), kajti: JUTRI ALI V SREDO GREM NA GORENJSKO - PO SVOJE SORODNIKE! Heeelp... a mi najdete vozne rede avtobusov iz LJ v Radovljico, iz Radovljice na Bled in z Bleda v Ljubljano? Meni se kar meša od veselja.
|