|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prestavljanje torte
8.4.2010 14:17:17   
Adelina
Nameravam narediti torto v obliki metuljčka. Ker pa je krema taka, da se mora delati z obodom, bom morala torto prestavljati. Kaj menite, da je bolje oz. kaj ste že prakticirale: da okroglo torto z obodom naredim na podstavku, kjer bo bila finiširana torta in jo potem samo pol prenesem na drugo stran (kako-s čim?) ali da torto nafilam s kremo na enem ravnem krožniku, podstavku in potem vsako polovico porinem dol na drug podsavek ter sfiniširam torto. Hvala!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prestavljanje torte
8.4.2010 14:29:11   
blaža
točno nič te nisem zastopla.user posted image

ok, to da, je torta z obodom to razumem, pa da jo maš za prestavljat.

A boš to okroglo dala na pol in obratno obrnila, da bo metuljček?

ker spet pa ne more bit takooo zeloo mehka, da se sploh ne da prestavit.

Če imaš torto z obodom, prvo vzami obod proč, torto pa z peka papirjem vred povleči dol iz pekača.

ma ne bi se raje lotla kak recept, da ni tako delikatno mehko?user posted image


_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu Adelina)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Prestavljanje torte
8.4.2010 15:01:21   
pety78
Če prav štekam...

Jaz bi že začela filati v obliki metuljčka, glede na to, da je mehka, se zna med prestavljanjem poškodovat, razen, če jo boš oblila s čokolado in jo potem obrnila, ko bo čokolada že trda. Priporočam peki papir spodaj, že prerezan na polovico, da potem samo še torto prerežeš in obe polovički potegneš na pekač.

Če pa jo boš filala kot metuljčka, si pa sama naredi obod iz alu folije. Mal več jo boš rabla, ampak bo držalo. Aja, pa vsako polovčko posebej ovij v folijo, lahko pa celo dva različna okusa narediš. user posted image

< Sporočilo je popravil pety78 -- 8.4.2010 15:03:04 >


_____________________________



(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Prestavljanje torte
8.4.2010 15:15:35   
Adelina
Blaža, ja okrogli polovici bi kontra obrnila, da bi bil metuljček.
Pety78 a obod iz alu folije si že kdaj delala-se obnese?

Obod rabim, ker bo krema z želatino in na začetku še ni čisto trda. Sama torta kasneje naj bi bila kompaktna, skrbi pa me, da ne bi bil spodnji biskvit (in peki papir pod njim) toliko razmočen, da bi ob prestavljanju polovic torte vse skupaj razpadlo ali se "zmečkalo" v kako čudno obliko. Ampak nekaj bom menda že ustvarla. Hvala.

< Sporočilo je popravil Adelina -- 8.4.2010 15:20:06 >

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Prestavljanje torte
8.4.2010 18:09:33   
blaža

IZVIRNO SPOROČILO: Adelina

Blaža, ja okrogli polovici bi kontra obrnila, da bi bil metuljček.
Pety78 a obod iz alu folije si že kdaj delala-se obnese?

Obod rabim, ker bo krema z želatino in na začetku še ni čisto trda. Sama torta kasneje naj bi bila kompaktna, skrbi pa me, da ne bi bil spodnji biskvit (in peki papir pod njim) toliko razmočen, da bi ob prestavljanju polovic torte vse skupaj razpadlo ali se "zmečkalo" v kako čudno obliko. Ampak nekaj bom menda že ustvarla. Hvala.


ko zrežeš peka papir na okroglo, preden ga daš spodaj na pekač in zliješ biskvit ki ga boš dala pečt, ga prereži še na pol, tako, da ko boš povlekla polovico bo šlo lepo z polovico peka papirja.

Jaz si ne bi komplicirala življenja z alu folijo, no kot ste navajene.

_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu Adelina)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdaj lahko otroku prvič ponudite jajce?
Jajca so precej alergeno živilo, zato naj bi jih malčkom uvajali v prehrano z nekoliko večjo previdnostjo. Vendar se tud...
3 odlične jedi za doječo mamico
Za mamice, ki dojijo velja, da to kar same pojedo, poje tudi njihov dojenček. V želji, da dojenček ne bi imel težav s pr...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?