|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   v varstvo tretji osebi?
12.7.2005 15:40:21   
Naja31
Ojla,

kdaj ste vaše dojenčke prvič pustile za kakšno urico ali dve tretji osebi (tašči, ...), ki jo dojenček sicer ne vidi vsak dan?

Moj je star 3 mesece in je danes ravno takšna situacija, ko bi bilo najbolje praktično, da ga odnesem tašči za 1,5 uro, ampak se ga jaz še ne upam pustiti. Nekako še nimam dobrega občutka. Bom jaz raje ostala doma, saj ni tako nujno. Saj vem, da mu ne bo nič "škodila" saj je njen vnuk in ga ima noro rada, ampak s kom drugim razen z možem, ga jaz še ne morem pustiti. A kompliciram?

Lp, Naja
Neposredna povezava do sporočila: 1
   v varstvo tretji osebi?
12.7.2005 15:48:45   
corfu
Ja. Za tisto urco mu ne bo ničesar manjkalo. pa tudi ti se boš malo oddahnila. le pojdi, pa nikar ne imej slabe vesti.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   v varstvo tretji osebi?
12.7.2005 15:49:23   
Anonimen
Ne kompliciraš. Tudi jaz ga nisem pri tej starosti, pravzaprav sploh nikoli preden ni šel v varstvo :zmeden2: Tako smo bili pač organizirani, da ni bilo treba tretje osebe za čuvanje malčka...

(odgovor članu Naja31)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   v varstvo tretji osebi?
12.7.2005 15:56:48   
Marogica
Mislim, da sta bila stara prvi okrog 6 mes, druga pa približno 4 mesece. Vedno sem jih začela dajati moji mami, ko nisem več dojila. Drugače pa ne imej pomislekov. Jaz vedno govorim, da se otrok MORA navaditi čimprej na tretjo osebo, predsvsem, če se nam kaj zgodi. Življenje je nepredvidljivo. Mislim, da bil to še večji šok za otroka, če bi ga kar naenkrat iz neke nuje potisnili nekomu "tretjemu" v roke. Ta večji (4 leta) hodi z mojimi na morje od svojega 14 meseca in občasno preživi dan ali dva (skupaj) in seveda prespi pri mojih ali pa pri moji sestri. Ta mali je star skoraj 7 mesecev in je že nekajkrat prespal pri mojih. Seveda sem ju navajala počasi, najprej ura ali dve itd...
Da dodam, tudi midva imava oba otroka noro rada, vendar si čas vzameva tudi zase. Včasih morda samo toliko, da se spočijeva, pa imata naslednji dan otroka sigurno več od naju, ker sva lahko bolj aktivna z njima.
Mislim, da še ne kompliciraš, sa je še majhen, vendar začni počasi razmišljati v tej smeri.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   v varstvo tretji osebi?
12.7.2005 16:03:56   
Anonimen
Meni se pa zdi prav, da bi ga dala (če je oseba 100-odstotno v redu). Ne vem, no, jaz kar občudujem starše, ki kaj takega zmorejo in se mi zdi to kar dobro za otroka. Mogoče sodim po sebi, ker preveč kompliciram in se mi zdi bolje, da se že na začetku lepo vsi navadijo bolj sproščenega starševbstva in otroštva. Pa ne mislim zdaj nomadenja, ampak občasno tako varstvo in to brez zavor.

(odgovor članu Naja31)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   v varstvo tretji osebi?
12.7.2005 16:10:50   
kofetek2010
jaz sem mojega sina pustila pri moji mami za 2 uri, ko je imel 14 dni, previla in podojila sem ga, potem pa sva šla z možem na pred silvestersko večerjo in mali sploh ni opazil, da me ni bilo, ker je itak ves čas spal ;)
in kasneje smo ta čas podaljševali, dokler ni bil že tolk star, da je lahko tam prespal celo noč in nikoli nismo imeli problemov s tem, je bil oz. je tako navajen, da tako pač je ;)
in če ne gre vsaj 1x na mesec čez vikend k babici in dediju ima pravo abstinenčno krizo :)-

nič ne kompliciraj in šibaj opravit, kar imaš za opravit ;)

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   v varstvo tretji osebi?
12.7.2005 16:14:30   
Gina
Meni se pa zdi, da kompliciraš. Jaz bi otroka sigurno dala, pri tej starosti. seveda pod pogojem, da bi zaupala taki osebi. prva dva sem dala moji mami in tudi tašči. Radi sta ju imeli, znali sta pocrkljat, bili sta zaščitniški in do otrok topli, pa v skrajnem primeru bi ju tudi nafutrali s flašo mojega mleka. V voziček sta tudi znali vse zbasat, pa otroka peljat, pa kapico sta jima dali, pa oblekli tudi, plenička pa je bila vedno zamenjana. Nič jima ni manjkalo. Pa nista bila izključno samo name navezana, kot je naš ta mali. Boljše je bilo. Samo zdaj nimam možnosti komu ga dat, no, moram se zmigat, pa nekoga poiskat. Ampak to je pa res težje, kot mami ali tašči dat otroka, ki ima vendarle drugačna občutenja zraven, kot en ****.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   v varstvo tretji osebi?
12.7.2005 16:17:59   
ponosna
Naja, moj škratek je 4 dni mlajši od tvojega. Jaz ga puščam tretji osebi (predvsem moja mami)že od nekaj tednov dalje. Tudi jaz sem mnenja, da se mora otrok čim prej navadit na druge ljudi okrog sebe.Ker pa je naše dete bolj budne sorte in zelo pogosto je, ga največkrat ta tretja oseba pelje na sprehod, saj se le v vozku zamoti. Tako lahko greva z možem po nujnih opravkih za uro do uro in pol. Nisem pa ga še pustila tako doglo, da bi ga moral kdo drug tudi nahraniti.

Brez skrbi, ti kar zaupaj tašči!

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   v varstvo tretji osebi?
12.7.2005 16:18:00   
dory
jaz ga do enega leta nism dala nikomur...razen moji mami pa oceta da sta ga mal pocuvala...drgac sem se pa jest tko organizirala,da sva bla skupej...no zdej je pa clo bil ze mal pri botrci ko smo sli mi v soping...to je pa tud vse...do tretjega leta ko bo sel v vrtec bo verjetno kar tako tudi ostalo :)

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   v varstvo tretji osebi?
12.7.2005 16:18:03   
Naja31
Ma, mislim, da bom danes kar lepo doma ostala.Saj ne rečem, če bi bila to moja mama, bi ga takoj pustila.

Saj bo veliko lažje, ko bo še kaj drugega lahko jedel. Za zdaj ga še polno dojim in me je najbolj strah, da bi bil lačen, ker nikoli ne vem ali bo jedel čez 2,3 ali 4 ure.

Lp, N.


(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   v varstvo tretji osebi?
12.7.2005 16:18:49   
dory
ups..moja mami pa moj oce...se pravi baba pa deda kot pravi tamalck :)

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   v varstvo tretji osebi?
12.7.2005 17:47:43   
eva1
Jaz pa nimam nobenga, da bi Lukca za kašno urco tam pustila! Pa vrjetno bi ga komu, če bi mu zaupala!

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   v varstvo tretji osebi?
12.7.2005 20:08:24   
metaa
MOja je stara skoraj 5 mesecev, pa je ne upam pustit zato, ker se zadnje čase takoj joka, ko jo kdo drug vzame v naročje. Bi se mi ful smilila, ker bi ji blo brez naju zihr hudo (pa ne zato, ker ne bi znali poskrbet zanjo), Ja, saj vem, da je razvajena, upam da je to samo obdobje. Drug mesec greva celo na eno poroko-kosilo, pa jo bova sabo vzela. Kaj čva.
Sicer pa me tako sigurno ne bo skrbelo.
Res pa je, da je najbolj, da se otrok vseh navadi in ni tako scrkljan glede tega kot moja princeska.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   v varstvo tretji osebi?
12.7.2005 20:45:35   
lenika
Sama sicer še nimam otrok, vendar upam, da se bo to kmalu spremenilo. Upam, da ne bom nikoli tako komplicirala, kajti ko vas berem se mi sdi, da pretiravate. Jaz svoji mami in tašči tako zaupam, da bi otroka brez problema za kakšno urico pustila pri njiju neglede na otrokkovo starost. Kaj pa se mu lahko zgodi?
Tole zdaj pišem prijavljena in tvegam, da me popljuvate, ampak takšno je pač moje mišljenje.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   v varstvo tretji osebi?
12.7.2005 20:49:13   
polona2
Nisem komplicirala, moji starši so jo imeli v varstvu občasno že od njenega prvega meseca dalje, ko je bila stara 2 meseca, sem si privoščila celodnevno odsotnost, rezultat= nikoli ne joka, ko jo pustim v varstvu in me prav nič ne pogreša, lp!

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   v varstvo tretji osebi?
12.7.2005 21:05:26   
Naja31
Lenika,

tudi jaz ko še nisem imela otroka sem bila istega menja, kako mamice komplicirajo, ampak zdaj je drugače. Tu gre za živo bitje, ki ga neizmerno ljubiš in ti nikakor ni vseeno, kaj se mu dogaja, pa če greš ti samo za 15 minut stran.


Lp, Naja

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   v varstvo tretji osebi?
12.7.2005 21:07:51   
Naja31
Pa edina skrb pri meni je kaj bo ta tretja oseba naredila, ko je lačen? Ne morem pa vedeti ali bo lačen že čez 2 uri ali čez 4? Saj kaj drugega me ne skrbi, ker bo tašča ja za lastnega vnuka sigurno dobro poskrbela. Podojiti ga pač ne more.
Da si mleko spumpam tudi ni rešitev, ker mali noče piti po steklenički.

N.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   v varstvo tretji osebi?
12.7.2005 21:09:43   
Willson
Jaz sem mojo pustila prvič v varstvu, ko je bila stara 17 dni in me je ati peljal na kavico s smetano:)-. Jo pa jaz brez težav in slabe vesti, pustim tudi kdaj v varstvu pri babicah in dedkih, pa tudi pri njeni botrci. Seveda, pa vsem zaupam. Tudi moja nikoli ne joka, in gre prav rada k vsem ljudem, tudi k tistim, ki jih vidi bolj po redko. Lp

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   v varstvo tretji osebi?
12.7.2005 21:19:58   
Willson
Naja, saj pa imate mobitel, pa te lahko tašča pokliče. Tudi jaz sem jo dojila, pa ni bilo problema. Samo, ti še nisi pripravljena, da bi jo pustila komu drugemu. Pa še malo počakaj, ker da pa jo daš v varstvo, pol pa si živčna, pa tako nima smisla. Se mi pa ne zdi, da komliciraš, vsaka mamica je pač drugačna, pa hvala bogu, da je tako!! Lp:sloncek:

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Telo po porodu: Štiri resnice in ena laž
O spremembah, ki jih pusti nosečnost na telesu ženske se veliko govori. Ženske predvsem zanima, kako jih lahko omilijo o...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?