|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dopust in regres, ter potem še porodniška... ...
16.4.2010 20:54:55   
anchy82
Mene pa zanima v zvezi z regresom in dopustom...
torej od 3.11.2009 sem zaposlena - nadomeščanje bolniške - kot javna uslužbenka. Čeprav imam končano visokošolsko izobrazbo, sem sprejela službo s peto stopnjo - v naših koncih je zelo težko dobiti službo, sedaj pa sploh, pa še tak faks sem končala, ki res nima veliko možnosti zaposlovanja (vse je že prenasičeno)user posted image . Do 2.decembra sem bila zaposlena polno - torej 8 ur na dan, po 2. decembru pa vse do danes pa delam krajši delovni čas (4 ure/dnevno). Zanima me, ali sem upravičena do letnega regresa  in če mi pripada kaj dopusta za ta čas?  A morem biti zaposlena 6 mesecev v tekočem letu, da mi pripada celoten regres, ali bi že meni pripadal, glede na to, da sem zaposlena od novembra? Za zdaj imam pogodbo za določen čas nadomeščanja bolniške, vendar kaže, da mi bodo podaljšali še vse do porodniške, katero nastopim 12.7.2010. Upam, da mi uspe vsaj do nastopa porodniške biti zaposlena. A mi lahko katera bolj podrobno razloži moje pravice glede dopusta, regresa, višina porodniške?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: dopust in regres, ter potem še porodniška...
16.4.2010 21:34:48   
zmajaz
Že za leto 2009 bi ti morali izplačati en delček regresa - pač sorazmeren glede na to, koliko si bila v tistem letu zaposlena. Letos ti bo, če boš zaposlena celih 6 mesecev pripadala polovica regresa, ker si zaposlena za 4 ure, sicer bi ti pripadal cel (izjema so tisti, ki delajo krajši delovni čas zaradi starševstva in jim CSD plačuje polovico prispevkov - tistim kljub vsemu prilada cel regres). Tudi dopust ti bo v tem primeru za letos pripadal CEL (torej najmanj 4 tedne).
Porodniška pa se ti bo računala kot povprečje plač v zadnjih 12 mesecih pred oddajo vloge, pri čemer se ti bo za mesece brezposelnosti upoštevalo 55% trenutno veljavne minimalne plače - ampak PAZI - to samo, če boš dan pred nastopom porodniške ZAPOSLENA - če se ti bo pogodba o zaposlitvi iztekla prej in če ti ne pripada nadomestilo za brezposelnost z zavoda (to ti pripada, ko imaš najmanj 12 mesecev delovne dobe), potem boš dobila samo starševski dodatek (ta trenutno znaša 193 eur mesečno). Ali pa če si na dan nastopa porodniške brezposelna in ne prejemaš nadomestila z zavoda, imaš pa najmanj 12 mesecev delovne dobe v zadnjih treh letih, se porodniška računa takole: 55 % minimalne plače + 2 % za vsak mesec zaposlitve v zadnjih 3 letih.

_____________________________

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

(odgovor članu anchy82)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: dopust in regres, ter potem še porodniška...
16.4.2010 21:57:22   
anchy82
Najlepša hvala zmajaz! Torej bi meni morali izplačati del regresa še za leto 2009? A to lahko naredijo tudi v tem letu - za nazaj mislim? To bi mogla jaz tudi rečt, čeprav dvomim, saj delam v taki ustanovi, kjer bi se morali 100% držati zakonov, saj največ delajo z njimi!! Aja, še to... js sem dala na CSD vlogo za plačilo prispevkov za krajši delovni čas, saj imam punčko, ki je stara 19 mesecev. Torej bi mi moral ne glede na to, da sem zaposlena zaradi nadomeščanja bolniške, pripadati cel regres?! Razliko do polnih prispevkov mi itak krije CSD.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: dopust in regres, ter potem še porodniška...
16.4.2010 22:00:59   
anchy82
aja,pa še to... zasledila sem v enem časopisu, da bodo javnim uslužbencem regres izplačali že pri aprilski plači - torej bi bilo nakazilo že 5.maja. Js pa bom maja zaposlena šele 5 mesecev v tem letu, od novembra pa več kot 6 mesecev. Kako se mi bo štelo to?

(odgovor članu anchy82)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: dopust in regres, ter potem še porodniška...
16.4.2010 22:11:51   
zmajaz
Ja - če koristiš pravico do krajšega delovnega časa zaradi starševstva in ti CSD plačuje prispevke za preostale 4 ure, ti je delodajalec dolžan dati CEL regres namesto polovico - zakon je glede tega nedvoumen. Hm - glede izplačila regresa maja - mislim, da v tvojem primeru tu nima toliko veze, koliko mesecev si dejansko že zaposlena letos, ampak kdaj letos se ti izteče pogodba o zaposlitvi.

_____________________________

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

(odgovor članu anchy82)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?