|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  55 56 [57] 58 59   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrke 2010
26.4.2010 8:25:10   
caroline1
Jutro.

Tudi jaz sem tri dni nazaj začutila metuljčke in sem 100% ziher da je to blo to. Kaj če drugo biti??? user posted image  mi je prav polepšala dan v vsej zmedi tamala user posted image . Danes grem spet k zdravniku, sita že počasi vsega. Ne vem a bom doma al ne...boli tk- tk. Na trenutke čist preveč. Pa sanja se mi o šihtu...eh...V glavnem vesela sem, da je lep dan, kar bom šla zapravljat. Če se bom še dobro počutila. Rabim kaj za dušo. Je bil prejšnji teden čist preveč naporen z vsakodnevnimi obiski pri zdravnikih. Še v naslednjih 14 dneh jih bo nekaj, potem pa dost do poroda user posted image . Naj vam na šihtu hitro mine, tistim ki delate, ostale pa uživajte v sončku dokler bo!!!

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 1401
26.4.2010 8:29:23   
anju
ja, sem prav na to pomislila, da zato ker sedim v službi. doma skoraj nikoli nisem pri miru.
ena mini al rokica al nogica me je parkrat bucnilauser posted image

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 1402
26.4.2010 8:34:51   
tinaaleks
Čestitam anju!user posted image

Jaz čutim metuljčke že kakšen teden (počasi ratujejo že kar konkretni)-še kakšne 3 tedne pa jih bo lahko že mož čutil.

Zanimivo je to, da se od prve nosečnosti ne spomnim kdaj sem jaz začutila prve brce, se pa zato točno spomnim datuma, kdaj jih je tudi mož: 19.5 (rok je bil samo 3 dni kasneje kot zdaj). Tako da bodo kmalu konkretne brce user posted image

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 1403
26.4.2010 8:37:18   
anju
caroline1 a ni fino! sem že čisto pozabla kaka čustva sprožiuser posted image

kako ti pa "pomagajo"? imaš kaka zdravila al kako? user posted image user posted image user posted image

počasi se sprašujem kdaj se bom, če se bom, začela bati poroda... pa tud mojga sem vprašala, če se kaj boji - me je pogledal kot da bi z lune padlauser posted image

evo pikico, spet me drezauser posted image

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 1404
26.4.2010 8:39:20   
caroline1
Super. Jaz sem ležala v postelji in jo božala, pa me je tako nežno ruknilo, kot da se je kdo z dvema prstoma nalahno en za drugim dotaknil moje roke. Pravzaprav niti ne vem povedat kak je bil občutek. V glavnem prav fino se mi je zdelo. Najbrž tebi tudi. Čeprav smo mi uradno šele v 16 tednu jaz vem, da je moja user posted image  starejša, al pa je od svetega duha. In zato me nič ne preseneča, če jo čutim. Res pa da se od takrat nič ne dogaja. Si morem vzet prav cajt.  

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 1405
26.4.2010 8:47:04   
caroline1
Ja na antibiotikih sem...amoksiklav za 10 dni na 12 ur. Ni prehuda doza. Pa spasmex proti bolečinam, ki se jih izogibam. Rekli so od začetka po 3 na dan, ampak jaz jih nisem hotela, zato sem se pa v četrtek spet znašla na urgenci in tam prespala. Zdaj jo vzamem vsak drug dan pred spanjem ko čutim, da me spet špika. Pa vstavili so mi plastično cevko, ki povezuje ledvico in mehur, zato da se ledvica nemoteno prazni, ker bi v nasprotnem primeru ledvica nehala delovati. Najbrž bo tam ostala do poroda. Če seveda bolečine ne bodo prehude, ker ko bo user posted image  rasla bo bolj in bolj pritiskala na ta del. Potem me čakajo še hujše stvari ampak nočem razmišljati o njih. Sej bom zdržala, čeprav se mi zdi še tako daleč do oktobra. Pa nočem da se mala slabo počuti, če se slabo počutim jaz. In več ko berem, bolj ugotavljam, da je moja napihnjenost o kateri govorim že skoz (kot da sem v 7 mesecu) posledica slabega delovanja ledvice! Kdo bi si mislil!
Je kar pestro. Ampak včeraj in danes za zdržat...prejšnje dni je blo pa obupno.

(odgovor članu caroline1)
Neposredna povezava do sporočila: 1406
26.4.2010 8:58:04   
anju
caroline1user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1407
26.4.2010 9:08:04   
filisa
Joj kak lep, topel dan se kaže tu pri nas na Štajerskem!

Vidim, da nekatere od vas kar precej pestijo glavoboli. Tud mene je blo tega precej strah, saj sem imela približno 1x na mesec ali dva kar hudo migreno. Ampak do zdaj zaenkrat niti duha ne sluha o kakem glavobolu, kaj šele migreni. Tako, da meni kot kaže user posted image pomaga user posted image .

Čestitke vsem za 1. brcike user posted image !
Danes sem uradno v 18t., po UZ pa že skoraj v 19. Ampak glede brcik pa še vedno nisem čist ziher al je to to user posted image . Sem že rekla moji pikici, da ne rabi bit tako nežna in naj da vse od sebe user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 1408
26.4.2010 9:12:12   
tinaaleks
caroline1-vidim da vso situacijo jemlješ zelo pozitivno, kar je najbolš kar lahko narediš, ampak vseeno user posted image .

(odgovor članu filisa)
Neposredna povezava do sporočila: 1409
26.4.2010 9:13:12   
3x mami
caroline1user posted image da ti vse skupaj cimprej mine in da bosta s pikico v redu!
kako si pa ugotovila, da je nekaj na ledvicah? so te poslali na dodatne preiskave?

< Sporočilo je popravil 3x mami -- 26.4.2010 9:17:53 >

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 1410
26.4.2010 9:34:34   
caroline1
Hvala za vzpodbudo...sicer sem pa jaz res en velik pozitivc tak da vem, da bo vse ok z nama.
3x mami- zvedela sem tako, da sem iz nedelje na pondelk ponoči doživela napad ledvičnih kamnov  (res da me je bolelo v križu že nekaj časa prej in sem na zadnjem pregledu spraševala ginekologa, ki je rekel, da je prezgodaj, da bi me bolel križ zaradi nosečnosti...btw bolečine so ble na trenutke hude, in se nisem mogla zravnat, če sem se znašla v neki napol prisiljeni sklonjeni drži) in kamen ki je šel iz ledvic jo je poškodoval, ker so pa notri še drugi kamni zapirajo iztok...potem pa procedure do petka, pri svojem zdravniku pa na urgenci, na ginekologiji na urologiji pa nazaj pri svojem pa še 1x na urologiji pa doma pa spet na urgenci pa nočitev pa...od petka sem doma in danes se prav fino počutim, sicer ne hvali dneva pred nočjo user posted image  

Brcik pa zgleda vse polno user posted image , pa nobena noče povedati!!! Ker še nismo ziher najbrž. Bravo Anju da si prebila led! user posted image  

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 1411
26.4.2010 10:23:11   
S*
caroline user posted image user posted image user posted image .

user posted image   user posted image   user posted image vsem za prve brcike. Mi bomo pa najbrž še kar čakali, da bo dete kaj požgečkalo mamico.

Danes se nam obeta en lep, sončen dan izkoristite ga maksimalno!

Neposredna povezava do sporočila: 1412
26.4.2010 12:44:00   
mojcaya
kodrana hvala, si me potolažila, ker nisem edina... očitno je res nekaj na tej spermi :)

caroline1 sočustvujem s tabo! Imam tudi redna vnetja ledvic in vem kako je, drugače pa mi je sodelavka razlagala, da kamni bolijo bolj kot sam porod.. ti želim čim manj bolečin in srečno nosečnost do konca!

Jaz tudi komaj čakam, da začutim svoje bitjece user posted image  
čestitke vsem ki že imate to čast

lep dan

Neposredna povezava do sporočila: 1413
26.4.2010 23:47:44   
BLOOM 1
Napisala sem cel roman pol pa eror user posted image
Punce,kje je pa naša Jana???? A je kje na user posted image ???

OOOOO,že brcike!!!! ČESTITKE VSEM ZA PRVE BRCIKE user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Caroline user posted image user posted image user posted image user posted image
Pa še eno vprašanje imam za te. Kako znaš da imaš kamni?? Boli križ,kaj pa še?

Moja glava je danes O.K. user posted image .Zdaj pa križ na vrsti,boli ko nor....Mogoče tudi jaz imam kamniuser posted image ,samo to še fali....

Spasmex tudi jaz pijem,3 krat po 1,ampak pijem to zaradi krčev ne pa zaradi bolečin. Nič ne razumem....

Dobro zdaj pa grem.

L.P.

Tukaj si,naša mala sreča!!!

Radi te imamo!!!!
N&N 12.10.10.
N. 29.12.11

(odgovor članu mojcaya)
Neposredna povezava do sporočila: 1414
27.4.2010 7:11:30   
anju
dobro jutro

Jana je menda pomaga v pripravah na poroko.

3x mami kako je na morju vreme? nono (moj tata) nas neki na ribe vabi.

(odgovor članu BLOOM 1)
Neposredna povezava do sporočila: 1415
27.4.2010 13:25:46   
pixieM
Pozdravljene!

Včeraj sem imela NS. Vse je vredu!!! user posted image zame in pikico. Nosna kost se je videla, menda je tudi NS super 1:15?! Kaj 15 tisoč ali samo 15user posted image ? Mogoče katera ve? Sem malce zmedena, čeprav je bilo rečeno, da vse super kaže!
Pikica je ležala lepo z nogami narazen, mahala, ampak pridno ležala na mestu. In sestra je rekla, da je to pogosto za fantke, tudi tam ko so bile nogice narazen se je nekaj videlo, ampak mi niso hoteli z zagotovostjo potrditi ali ja fantek ali ne. Tako, da bom mogla počakati do 27.5., ko imam ponovni pregled.
Aja, glede krvavitev mi je bilo rečeno, da se to rado zgodi ženskam, ki so Rh negativne. In jaz sem. Sem pa skoraj 100%, da je moj fant pozitiven in je prišlo do krvavitev. Ampak, kamen je padel iz srca. PDP pa kar ostaja enak. Aja, pikica je velika 7 cm - uau, pravi velikan user posted image . Mi je pa smešno, ker sva povedala, da sem noseča, pa mi nihče ne verjame, ker nimam trebuščka. Pa saj še bo! Zaenkrat je izginila napihnjenost in imam res spet lep, dokaj raven trebušček. Pa še shujšala sem menda kilogram in pol. Če se mi določena hrana upira!!!
Tako, moje veselje sem delila z vami. Uživajte praznike, pa se beremo user posted image .

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 1416
27.4.2010 14:27:58   
majabar
pixieM, res sem vesela, da se ti vse lepo odvija. Nas je vse skrbelo pred dvema mesecema, ko si imela toliko težav. Si dobila kakšen izvid po NS? Tam vidiš, če piše 1:15 ali 1:15.000. Sem pa prepričana, da je 1:15.000, drugače ti ne bi rekli, da je vse OK. Jaz imam očitno daleč najslabši rezultat nuhalne tukaj. Jutri pričakujem izvide DHTja in ponovni izračun verjetnosti.
Pa čestitke za prve brcike!!!! Res lepo! Jaz komaj čakam, da kaj začutim, ker je trebušček tak kot pri pixieM (raven) in nobenih drugih znakov tudi ni.

(odgovor članu pixieM)
Neposredna povezava do sporočila: 1417
27.4.2010 15:50:34   
Roberta69
A kar brcajo vas tile mali nadobudneži user posted image , mene zaenkrat samo moj dveletnik user posted image .

Jaz sem pa včeraj opazila, da se mi je v trebuhu (ki se sedaj že kar pozna, ampak kar vidim, kako eni ljudje čudno gledajo, ker ne znajo čist določit, če sem debela ali noseča user posted image ) nabrala želatina. Tiste, ki ste že rodile, točno tak feeling kot je po porodu, ko je trebuha manj v njem pa še kak dan ali dva kar nekaj podobnega želatini (mogoče je mala pikica ugotovila, da se je bolje zavarovati pred bratcem, ki zunaj skos počne neke norčije po trebuhu user posted image ). A vaši starejši otroci so pazljivi? Moj škrat nič ne porajta...

BTW, jaz sem se parkrat oglasila kot Anonimna R, zdaj sva pa že pred časom povedala za user posted image , tko da se mi ni treba več "skrivat" user posted image .

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 1418
27.4.2010 16:07:44   
pixieM
majabar - hvala za vzpodbudne besede. Izvide bom dobila šele na naslednjem pregledu, tako, da si ga bom pač takrat ogledala. Je pa rečeno, da je rezultat nuhalne super. Po besedah G. In sem res vesela, da je vse ok. Je res grozno, če se ti že v prvo zgodijo te težave... Predvsem ker ne moreš nobenemu omenit, pa brez izkušenj... potem se ti pa zgodi, da si tak paranoik kot jaz user posted image . Vseeno pa hvala vsem, ki ste mi svetovale in me tolažile. Je res lepo, da lahko vsaj nekomu potožiš.

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 1419
27.4.2010 18:04:48   
anju
pixieM verjetno je rezultat res vsaj 1:1500, saj kar je pod 1:300 ni ok. ma zdaj izcedkov nimaš več?
kako se vam nič ne pozna? imate tako čvrste mišice, da vam vse skup držijo?
js pa ne vem kako in od kod, ma vsakič, ko stopim na vago je malo več, nikoli manjuser posted image bom manjkrat stopla, da bo manjkrat večuser posted image in ko nisem sita ali napihnjena je tista "želatina" o kateri govori Roberta. meni se zdi kot raztegnjena koža. sem sumljiva tud js za tiste, ki ne vejo, ali sem noseča ali sem se samo zredila.

prej smo bli na morju, čeprav se je mali zbudil z malo vročine. ma je tako prijetno toplo ob obali, da mu ni moglo škodit. zdaj spi, kako bo z vrtcem jutri bomo še vidli. ah, kombiniranje teh služb, ko je bolan...user posted image pa še pediatrinja pride z dopusta komaj 3. maja. jah, ni kaj, je bil zdaj 2 mesca ok...

(odgovor članu pixieM)
Neposredna povezava do sporočila: 1420
27.4.2010 18:39:46   
majabar
Me je zdaj poklical oče in mi povedal, da sem dobila pošto- izvidi DHTja! V glavnem, na nuhanlni sem imela riziko za DS 1:1677, zdaj pa cca 1:15.000 user posted image user posted image . Vesela!!!!
anju, koliko časa se ti pa že pozna trebušček? Tvoj PDP je namreč približno 3 tedne pred najinim s pixieM. Je pa res, kar praviš za trebušne mišice, včasih sem delala po 500 trebušnjakov na dan, vaje za trebušne pa še do prejšnjega tedna nekajkrat na teden. Zato predvidevam, da se ne pozna. Ker zjutraj je raven kot ploh, ko pa recimo pretečem 5km in odtreniram 2h, zraven še veliko pojem, je pa zvečer izbočen- po mojem se stena malo vda:).

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 1421
27.4.2010 19:26:31   
caroline1
Bloom 1- če prebereš kaj piše o Spasmexu, boš videla, da s tem, da rahlja mišično tkivo manjša tudi bolečine. In tudi v bolnici so mi ga dali zaradi specifičnih bolečin. Verjetno pri glavobolu ne pomagajo! Kako veš, da imaš kamne? Najbrž jih ima večina ljudi. Ampak dokler mirujejo ni panike. Razen v izjemnih primerih. Pa seveda če so majhni. Jih ljudje sproti izločamo, ker itak nastajajo kot posledica hrane (največ). Ko se veliki kamni premikajo iz ledvice proti mehurju pa jih ne moreš zgrešiti!!! Brez panike. Tako laično ti lahko razložim, če sem kje zagrešila napako se opravičujem. Boli kot...mi je zdravnik rekel, da je to ena najhujših bolečin, kar jih lahko doživiš, in sem rekla, da mu sporočim, ko bom rodila! user posted image  Boli ledvica, križ vse kar imaš nižje od reber...od bolečin bruhaš, ne moreš sedeti niti ležati, ne stati, na čelu se ti nabirajo potne kaplje in bolečine se pojavljajo v intervalih, prav tako bruhanje...če si slučajno v postlji lahko samo brcaš, približno tako...pa na smrt te je strah, kaj se dogaja z otročkom. Je pa res, da sem pred tem tudi jaz mislila, da me boli križ, ampak zgleda so bile ledvice. Me tudi še sedaj boli, tako da na trenutke v psotelji s težavo premikam noge. Pa jaz sem in sem bila zelo napihnjena. Res je da sem se zredila kake 4 kg, ampak je moj trebuh ogromen, zna biti prav napihnjen in trd. Če te bo zelo bolelo, (jaz sem se recimo sklonila pa se nisem mogla pobrati, če se nisem spustila do počepa), pa pojdi do zdravnika, da ti pogleda urin. Čeprav pri meni urin ni nič pokazal tisti dan, ko so se začeli napadi, pač pa še le naslednjega, ko je bila ledvica že poškodovana in so se razvijale bakterije. Najbolj se vidi z UZ ledvic. Z napotnico čakaš, lahko greš pa samoplačniško. Po moje kakih 50 evrov stane.
 Se opravičujem, ker še 1x pišem o svojih križih in težavah!

pixieM-če so ti rekli, da je vse ok, potem tudi je. V nasprotnem primeru bi po mojem dobila napotnico za odvzem krvi. Verjamem pa da te grize dokler ne boš videla! Stiskam pesti, da je tak kot jaz mislim in pa večina punc.

O trebuhih! Konec koncev bomo tam do oktobra enkrat vse imele trebuh user posted image . Jaz mam ga že zdaj, ene pa še nič...ja punce jest je treba user posted image . Jaz se že lahko važim...sam mi bo pa nerodno, ko me bo kdo vprašal, če bo že ta mesec,hihihi....no danes je malo splahnel...očitno antibiotiki služijo svojemu namenu!

(odgovor članu BLOOM 1)
Neposredna povezava do sporočila: 1422
27.4.2010 23:12:35   
anju
majabar rezultai moje nuhalne so bili združeni z DHT, ker mi ni mogla takoj zračunat rizika, sem domov dobila skupen rezultat. pa sem mislila, da bo tud NS posebi. tako da ne vem, če si res imela daleč najslabšega. moj skupni pa je 1:13000 oz. od naše pikiceuser posted image
mišice držijo trebušno steno in vse organe, meni pa vse v eno culco pade. se pozna zdaj vse bolj zadnja dva tedna. pa moti me ko se sede stegnem, da bi kaj dosegla je nekaj vmes kar malo blokira. gibe najbolj čutim, ko sem sede nazaj naslonjena, ko se nasloni culca/trebušček name. leže pa slabše čutim. enkrat začutim kot da me podreza z okončino, včasih se premešča, ne znam opisat, samo je čutit da neki po svoje meša. je drugačno kot je bilo pri sinu, mogoče tud drugačen karakter, je pa res, da sem njega čutila bolj pozno.

caroline1 upam da so se bolečine umirile, tole je bilo hudo za vaju obe. kar naježlo me je. ko boš imela popadke, hja, mogoče pa bojo res mačji kašelj proti temuuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1423
28.4.2010 8:08:41   
3x mami
jutro!

anju, oprosti, vceraj nisem bila nic na racunalniku...

vreme vceraj je bilo tako tako - zjutraj oblacno in kar malo frisno, popoldne pa lep in topel soncek. do kosila sem bila jaz bolj za nobeno rabo. brez energije, naokoli sem hodila pocasi ko penzionist, trebuh me je bolel. ne vem, zakaj. mogoce ker sem sla dan prej v trgovino po kruhi n mleko, pa sem na kasi skoraj skupi padla. popoldne pa smo dobili nenapovedane obiske (prijatelji z dvema otrokoma), tako da je minilo res hitro in lepo - otroci so se igrali na plazi, potem skupno divjanje, vecerja... smo vsi spali kot top, zjutraj pa sem mala2 tako tezko zbudila.

danes bo spet lepo vreme, jupi! user posted image

brce. tako, uradno so se pri nas ze zacele (ceprav dva tedna prej kot pri prvih dveh). so se zlo nezne, ampak drugega kar ne more bit. vceraj sva z mojim sedela na kavcu, ko se je spet zacelo dogajat, pa sem mu hitro dala roko gor. tudi on je cutil, in ja, to bo to. je bil kar presenecen user posted image
pa se prijateljica mi je vceraj prinesla dve vreci oblacilc za novorojencke, ker jih oni ne bodo vec rabili. mogoce je smesno, ampak se kar ne morem verjet, da se vse skupaj ze dogaja...
sva pa bili z malo zunaj na dvoriscu, starejsi pa je bil pri sosedih. pride mimo druga soseda, pa malo vprasa, kje pa je bratec (je mislila na starejsega). pa mala ko iz topa: "v maminem trebuhu!" user posted image soseda je sele takrat opazila trebuscek in sva se obe nasmejali.

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 1424
28.4.2010 9:20:17   
snežakinja
Evo mismo se malo potepali po morju, sedaj smo pa žal nazaj. Pred odhodom sem še bila na pregledu. Smo poslušali srčka, ki lepo bije. UZ pamini delal. Tega imam na naslednjem pregledu 28.5.  

Drugače pa me je začela matrati prebava. Na školjki vsako jutro katastrofa, tako se namatram da spravim kaj iz sebe. Najbolj smešno je da spijem po pol litra Donata na dan, jem ovsene kosmiče in alge. Pa vseeno cirkus.

Opazila sem tudi, da so mi začeli zatekati prsti na rokah in noge. Že sedaj???? A se to še kateri dogaja, ker jaz imam po daljšem sedenju, pa tudi po sprehodih prste ko čevapčiče noge pa vse trde in boleče. Pomaga če se uležem na ravno, ampak splahni pa ne. Po moje pijem zadosti, s soljo pa tudi ne pretiravam. Tako da.... ?????? 

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 1425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  55 56 [57] 58 59   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  55 56 [57] 58 59   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Dopust
Siana

Kam s 4-letnim otrokom na morje?

Slovenska obala (26%)

Hrvaška obala (59%)

Drugo (15%)

Število vseh glasov: 73

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!