|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   spi, namesto da bi se dojil
20.5.2010 20:47:14   
tlb
Pozdravljene!
Potrebujem še kak nasvet, da morda "ohranim dojenje".

Naš mali je taki mali lenušček; star je dober tedn dni (ni imel zlatenice, niti je nima sedaj). Vsakič na dojki ZASPI po dveh ali treh požirkih, ali pa dojko samo seslja. Jaz ga poskušam med dojenjem zbujat-žgečkam, pritiskam pod bradico, po ličku, previjanje, tudi sem ga umivala po glavici s krpico z mlačno vodo (nasvet patronaže)....nisem preveč groba, ker tudi, ko se zbudi, naredi samo nekaj požirkov in zaspi nazaj. Posledično je seveda ponudba mleka vse manjša.

Tudi podnevi zelo rad spi in ko spi, ga ne morem zbudit, da bi se dojil npr. na 3-4 ure; na dojko se prisesa, nato pa NE vleče. tudi če pred tem kar joka od lakote. Drugače pa niti ne joka pretirano, samo ga vidim, kako išče dojko z usti in si daje prstke v usta. Ga pristavim, se prisesa in že spi....ne morem verjet user posted image

Danes sem prvič dodala Milumil; spil je 60 ml HITRO IN TAKOJ. Seveda je bil lačen :) Meni je bilo pa kar nekam hudo. In čutim ta nek "stres", ki pač visi nad "mojo glavo"-vem, da sem ga sama ustvarila, ker bi rada dojila, pa ne gre. Pa mogoče si mislim, kak nisem prej ugotovila, kaj je narobe....

Od včeraj imam tudi tehtnico in potrebujeva 2 uri, da spije iz obeh dojk od 30-60 ml (bolj 30-40). To sta dve uri "telovadbe in prošenj".

In tako imam od včeraj kar tako čez noč upadli obe dojki, nimam več tistega občutka polnosti, ne cedi se iz druge, ko je mali na "prvi".....
Poskušala sem tudi s črpanjem mleka, pa mi pumpica ni potegnila nič; sicer imam občutek, da ima slab vakuum, tako, da danes dobim drugo, mogoče bo ta "delovala".

nimam več idej, kaj naj, bi si pa želela dojiti vsaj kak mesec dni, da mali dobi vsaj eno malo dozico vseh hranil, ki jih lahko ponudi samo materino mleko.

Problem je tudi v tem, da imam doma še eno pupo, ki je do 15h v vrtcu, nato pa seveda doma; njena babica je maksimalno angažirana, prav tako moja sestra, obe jo velikokrat "zabavata"-hočem povedat, da mi nekak zmanjka časa, da bi dojila malega po 2 uri, nato pa čez uro spet dve uri dojenja..... Mož je včasih odsoten tudi popoldan.

Za vsak dodaten nasvet bom hvaležna.

Zaenkrat imam načrt, da pač dopoldan malega dojim pač po več ur, ko sem doma sama im imam čas, popoldan pa bomo videli.....Seveda da ne omenjam, da se mi ni uspelo še spočit od poroda, ki je bil ponoči, tako, da sem že v štartu brez ene noči. Mali se je rodil lepo normalno, vse v redu, sesalni refleks močen. Ima pa skoraj 4 kg. Tudi ko ga je patronaža vagala, je rekla, da bi moral kakih 30-40 gramov več pridobit glede na odpustno težo.

Eto, kot že rečeno-vsak nasvet bo dobrodošel user posted image

HVALA in želim vam vsem prijetno dojenje, če pa pač ne gre, pa dodajanje user posted image

< Sporočilo je popravil tlb -- 20.5.2010 20:49:54 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: spi namesto, da bi se dojil
20.5.2010 20:51:38   
ledenaa
Ko vidiš da začenja spat mu dojko iztrgaj iz ust,pa ne preveč nežno,ampak kar malo bolj.Se bo potem predramil in iskal,pa tki bo speti vlekel.To boš mogla pač nons top delat
Črpalka ni merilo za količno mleka.Prav tako je pravilno da dojki nista polni

http://med.over.net/forum5/read.php?94,4543920

(odgovor članu tlb)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: spi namesto, da bi se dojil
20.5.2010 20:56:25   
egleria
meni so govorili naj ga večkrat prestavim iz ene na drugo da se predrami.. pristavljat pogosto pa ne ga predolgo pustit na eni dojki. dokler je buden ga pusti naj vleče, ko vidiš da hoče zaspat mu dojko vzemi in ga daj na drugo. čimveč tega pristavljanja in mleko se ti bo tvorilo, teklo bo hitreje in bo tudi zanimivo za otročka..
želim ti veliko srečeuser posted image

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: spi namesto, da bi se dojil
20.5.2010 20:57:59   
Ulla80
a patronažna je že bila?

najprej dej stran tehtnico. to tisto, kar bo res viselo nad tvojo glavo, to tehtanje a je spil zadosti, al ni, itd. to je ena taka grozna psihoza, da joj....

lej, zato pride patronažna, zato obstajajo posvetovalnice vsak mesec....da se vidi ali otrok napreduje zadosti al ne. in ko ti v posvetovalnici rečejo da ne napreduje, pol razmišljaš o dodatku, ne zato ker ti kr ena tko reklauser posted image brez skrbi, med eno in drugo posvetovalnico tudi ne bo kar shiral.

sicer pa ni pravila, načeloma pa je tko, da taki mali veliko spijo, pa mal vlečejo, pa spet spijo...nonstop so na joški, kar zna bit po eni strani res utrujajoče....sploh če imaš v glavi kako se otrok doji samo vsake tri do štiri ure in to je to. realnost je pa drugačna.

če so pleničke polulane, pokakane, če pridobiva na teži, če zgleda zdrav, zadovoljen, ima lepo napreto kožo, pol dobi zadost. brez skrbi.

aja - še kar se tehtanja tiče, če že moraš - tehtaj enkrat tedensko, nikakor ne vsak dan ali bohnedaj po vsakem podoju!


_____________________________

..tko ovdje ne poludi, taj nije normalan!

Spet se mi je na bolš poslabšalo!!

Ja znam da me ljubite, u ljubavi je spas, izpred oči mi se gubite, volim i ja vas!

(odgovor članu tlb)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: spi namesto, da bi se dojil
20.5.2010 20:59:41   
babyloverka
pred dvema tednoma doživljala enako, mali je hujšal patronažna je rekla da če se ne zredi gre v bolnico. smo takoj začeli z flašo in aptamilom. se je zredil, meni je mleko odšlo. sedaj ima neverjeten apetit in je čudovit.

mi je bilo hudo, sem se počutila nesposobno in kot slaba mama potem pa sem se zbustrila in ugotovila da je glavno da je moj sonček sit in zdrav

_____________________________

Bastian...največja ljubezen
30.04.2010

(odgovor članu egleria)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: spi namesto, da bi se dojil
20.5.2010 21:06:11   
egleria
ja tehtnica je tudi mene spsihirala.. sem dodajala mu pri vsakem obroku da je dosti dobil.. potem sem vrgla aptamil stran (dodajala samo še enrat na dan, potem pa še to ukinala) tehtala samo zjutraj ko sva se umivala, potem pa nič več.. zdaj je zdrav otroček, še kar dojim.. sem pa ugotovila da res ma res psiha veliko vlogo. nič sekirat, veliko pit, dosti jest pa bo user posted image
če boste pa pristali na dodatku pa nič hudega. tudi takšni otroci so zdravi user posted image

(odgovor članu babyloverka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: spi namesto, da bi se dojil
20.5.2010 21:07:35   
tlb

IZVIRNO SPOROČILO: babyloverka

pred dvema tednoma doživljala enako, mali je hujšal patronažna je rekla da če se ne zredi gre v bolnico. smo takoj začeli z flašo in aptamilom. se je zredil, meni je mleko odšlo. sedaj ima neverjeten apetit in je čudovit.

mi je bilo hudo, sem se počutila nesposobno in kot slaba mama potem pa sem se zbustrila in ugotovila da je glavno da je moj sonček sit in zdrav


HVALA VSEM ZA HITR ODGOVORE!
Bom najprej preskusla menjavanje dojk, pa "puljenje bradavice" (problem je tudi v tem, da imam malo uvlečene bradavice, pa malček traja, da se mali prisesa, je pa patronažna rekla, da je pravilno prisesan, ko se prisesa, tudi ima cel kolobar v ustih in usta v obliki lunice user posted image ).

Saj to mene tudi teži-"slaba mama", tak pritisk se mi zdi, da je ustvarjen.....oziroma si ga kar dopustimo.....
Bom se trudla še naprej; da dobi vsaj malo protitelesc.
Zdaj ga grem počasi predramit (flaško je dobil tri ure nazaj pa spi kot top od takrat....).

Še enkrat hvala za pomoč, me kar malo "dvigne", tako pozitivno razmišljanje :)
Mirno noč vsem!

(odgovor članu babyloverka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: spi namesto, da bi se dojil
21.5.2010 7:52:59   
SaaS
Moj prvi je bil tak zaspanček med dojenjem. Že v porodnišnici. Trikrat potegnil in zaspal. Ves čas sem ga budila, cukala, bockala, pulila dojko iz ust, žgečkala. Vmes sva ša kupčka podirala, ker je ogromno polival.
Podojila sem ga na eni strani, potem pa sem ga šla med dojenjem previt, da se je malo predramil. Včasih je celo previjanje prespal.. Potem sem ga spet dojila na drugi dojki, spet bujenje nonstop, podiranje kupčka, žgečkanje... Včasih do druge dojke sploh nisva prišla, ker je tako trdno zaspal.
Najino dojenje je trajalo 2 uri. In če dojiš na 3 ure v povprečju to pomeni 1 uro za vse ostalo! Meni se je prve mesece zdelo, da samo dojim in previjam, čisto nič drugega. Prvi mesec sem prav odštevala dneve... ampak smo dali to skoz, uspešno, se potem normalno dojili.
Nekje pri 5 tednih se mi je zdelo, da je po dojenju še lačen in sem mu zato nekaj časa (kakšen mesec, malo več) dvakrat na dan malo dodajala. Potem pa sem se odločila, da vseeno vztrajam na dojenju in sem dojila zelo pogosto in prišla nazaj na samo dojenje. Dojila sva se potem lepo eno leto.

(odgovor članu tlb)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
21.5.2010 8:45:02   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Ulla80)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Seks po porodu: Ste vedeli?
Približno šest tednov po porodu, ko se konča čišča, naj bi par spet lahko pričel s spolnimi odnosi. Moški seveda nekolik...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?