majabar
|
Oj! Moje spanje tudi ni za nikamor. Zadnjih nekaj dni po obisku WCja sredi noči vsaj zaspim nazaj do sedmih, prej pa od treh naprej ni več šlo. Napredek! Zobje med nosečnostjo: hormoni vplivajo na dlesen in obzobna tkiva, na same zobe pa popolnoma nič. Težave se povečajo pri tistih, ki si zaradi slabosti ali bolečih dlesni zobe slabše čistijo in nastane začaran krog. Jaz uporabljam ščetko Curaprox, ima majhno glavico in zelo goste ščetine. Že pred leti sem jo predlagala svoji družini in jo zdaj vsi z veseljem uporabljajo, je ne zamenjamo za nobeno drugo. To je tudi ena izmed stvari, ki jih imam na seznamu, da jih nesem s sabo v Kolumbijo. Dvomim, da jih tam imajo. Glede zdravila v zobu je pa tako. Nekatere boli, drugih ne. Če je bolečina huda in ne poneha v nekaj dneh, je potrebno zob odpreti, dobro sprati vse kanale s tekočinami, ki jih imamo za to, dati noter zdravilo in nazaj zapreti z začasno plombo. Nikakor pa se ne sme zoba puščati odprtega! Potem hodi noter slina, v njej so bakterije, kar pa je še bolj trdovratno, so tam tudi gljivice. To pa lahko provede do superinfekcije in dolgotrajne terapije. Sem prejšnji mesec dobila na stol 3 paciente, ki so imeli po en teden odprt zob. Groza!! Če je prisotna oteklina in povišana temperatura, se predpiše še Amoksiklav, ki ga lahko jemljejo tudi nosečnice. Glede kilogramov si jaz vsako jutro, ko stopim na tehtnico rečem: ''Ja itak kaže toliko, če pa ješ kot prašiček ''. Se bo treba paziti! Kakšen dan gre, drugi spet ne. V torek smo praznovali očetovega Abrahama, še enkrat praznujemo v nedeljo. Vmes se pa skoraj vsak dan dobim s kom na vsaj enem sladoledu, če ne že na pizzi, tako, za slovo:).
< Sporočilo je popravil majabar -- 21.5.2010 12:46:00 >
|