|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Prve snežinke 2010 - 2. del
15.6.2010 13:39:46   
MMMojca
Sunval in Holle jaz kupujem v trgovini Zakladi narave v Tpc Koseze. Lahko naročiš pa tudi po spletu (vtipkaj v brskalnik in je par zadetkov za Slo - za obe znamki). Je oboje Demeter.

(odgovor članu Žaži)
Neposredna povezava do sporočila: 326
   RE: Prve snežinke 2010 - 2. del
15.6.2010 15:00:23   
alex17
jaz sem mu tudi že 3x dala mešano zelenjavo s smetano od Hippa ki je od 5 mes. naprej in je lepo pojedel in nobenih reakcij ni imel. itak da je smetana že predelana in ni enako kot mleko. po moje že ne bi kar pisali da je za tako majhne če ne bi blo OK... razen za gluten je pa res treba pazit, ker na enih kozarčkih piše da so od 5 mes. pa je notri pira ali pšenica, se pravi vsebujejo gluten, kar pa ni fajn pred 6 mes.
ga moram pohvalit da je danes prvič pojedel cel tamal kozarček zelenjave, do zdaj sem mu dajala polovičko user posted image tako da zdaj bova na celem tamalem ali polovici tavelikega, če bo seveda še naprej tako ješč user posted image
sem v LJ dopoldne nabavila ful različnih kozarčkov od Hippa ker majo pri nas žal ful malo izbire, tako da imamo zalogo za nekaj časa. bom pa zelenjavo tudi sama kuhala vmes, sadje in sadje+žita pa iz kozarčka zaenkrat.

srečanje v Rustiki je blo pa zelo luštno in vsi vaši malčki! user posted image bomo še ponovile a?


(odgovor članu MMMojca)
Neposredna povezava do sporočila: 327
   RE: Prve snežinke 2010 - 2. del
15.6.2010 15:01:43   
alex17
IZVIRNO SPOROČILO: Tretjinka

ups....to, da se doječe mame in nosečnice nebi smele mazat pa prvič slišim user posted image  sem se mazala 3 nosečnosti in 2 doječi poletji....user posted image
anyone?


jaz to tudi prvič slišim user posted image mislim da ne more biti res...

(odgovor članu Tretjinka)
Neposredna povezava do sporočila: 328
   RE: Prve snežinke 2010 - 2. del
15.6.2010 15:05:58   
Encijan
Glede krem sem šla malo brskat na net in našla čisto nasprotujoča si stališča, najbolj proti recimo tule http://www.mladina.si/tednik/200931/pozor__kreme_za_soncenje_, na med.over.netu pa nisem prav konkretno našla, tule  http://med.over.net/forum5/read.php?94,1984112  je bolj  med vrsticami, tole je pa za malčke, kar naši sončki še niso (mineralne so kao ok) http://bepanthen.si/vprasanja/malcek-in-kreme-za-soncenje?c=Odgovori-pediatrinje.

A je katera že kaj bolj naštudirala? Bom pediatra vprašala, samo kaj, ko ima spet vsak svoje mnenje...

Pa sorry za zmedo, ampak mislim, da sem si prav zapomnila (in to tudi upoštevala pri prvem otroku). Sem bila bolj v senci, ja...


< Sporočilo je popravil Encijan -- 15.6.2010 15:10:53 >

(odgovor članu MMMojca)
Neposredna povezava do sporočila: 329
   RE: Prve snežinke 2010 - 2. del
15.6.2010 15:25:22   
Enkica
Danes je bila pri nas patronažna zarad uvajanja GH in sem jo povprašala glede sončnih krem. Rekla je da so si mnenja ful različna in da "ne upa in ne sme" nekaj konkretnega povedat, ker vsak dokazuje po svoje ali je prav ali ne, da mažemo tako male sončke.
Rekla pa je, da naj grem v lekarno in še tam povprašam. drugače pa da naj se nekako držim načela, da med 11.00 in 16.30 nismo direkt na sončku (to so okvirne ure) in da naj bi tudi paradižnik v telesu ustvarjal nekaj kar bi pomagalo, da otroka ne opeče....pa da ne bo katera to enačila, da če jemo paradajz, da nas nikakor ne opeče, samo manj kot bi nas drugače.

(odgovor članu Encijan)
Neposredna povezava do sporočila: 330
   RE: Prve snežinke 2010 - 2. del
15.6.2010 17:54:56   
Zala01
IZVIRNO SPOROČILO: Encijan

IZVIRNO SPOROČILO: Zala01

Ma Encijan, jaz mislim, da je vse eno in isto sr....Za moment mogoče malo ublaži, to je pa tudi vse. Sej je jasno, da ena kremica, ki jo samo površinsko namažeš na dlesen, ne more pomagat kaj dosti v globini, kjer so zobki, ki izraščajo. Ma vse skupaj je eno zavajanje, če mene vprašate. Je pa res, da se starš vsaj malo bolje počuti, ko vsaj nekaj naredi, saj se mu dojenček ful smili, ko sitnari zaradi zobkov. In na to ciljajo proizvajalci.


Kaj pa vem, meni je pomembno, da se mali vsaj doji lahko, pa tudi če vpliv kreme samo toliko časa "drži", ker zadnjič, preden sem pogruntala, da so zobki, cel dan skoraj ni hotel zizat, le cartal bi se, potem pa sem ga pozno popoldne namazala in je začel jesti in se dojil potem še celo noč, kot da bi hotel za cel dan nadoknadit, sem ga pa vmes še enkrat morala namazat. Tako da, jaz bom kremico za skrajno silo kar imela doma...

Pa gengigel vsebuje hialuronsko kislino, ki je tudi v kremah proti aftam za odrasle in vem, da pomaga, zato mislim, da ni le reklamna fora. Sem hotela samo pomagat in ne reklame delat, zato bom tu kar zaključila to temo.


Encijan, hvala bogu, da ti pomaga oz. vama pomaga pri dojenju. Sej nisem hotela biti kakorkoli konfliktna, samo mi grejo ti proizvajalci raznih otroških kremic in mazil skrajno na živce, ker res izkoriščajo mamice. Pa ni bilo nič  osebnega mišljenega proti tebi.user posted image No, pa tudi jaz ne bom več o tem razpredala.


_____________________________

Rastemo in radi se imamo...:)

(odgovor članu Encijan)
Neposredna povezava do sporočila: 331
   RE: Prve snežinke 2010 - 2. del
15.6.2010 18:19:47   
egleria
jaz tud mislim da je glede kremic toliko različnih mnenj da ne veš kaj bi.
bom še jaz našo P vprašala...
joj patronažno sem spet pozabla klicatuser posted image

(odgovor članu Zala01)
Neposredna povezava do sporočila: 332
   RE: Prve snežinke 2010 - 2. del
15.6.2010 20:01:23   
alex17
mali je šel spat, je bil dons popoldne precej tečkast, si je ful učke mencal pa kr sitnaril zarad zaspanosti čeprav niti ni tok mal spal, pa kašice ni hotel jesti (ponavadi jo spije v šusu okol 150 ml), samo dojil se je.

jaz tega gela za dlesni še nimam, bom pa nabavila kmalu. grizalo mu pa ni ne vem kolk všeč, vse drugo raje tlači v usta user posted image

pa je dež, se bo upam vsaj malo ohladilo ker to je blo že neznosno!

(odgovor članu egleria)
Neposredna povezava do sporočila: 333
   RE: Prve snežinke 2010 - 2. del
15.6.2010 21:31:12   
MMMojca
Na sosednjem forumu je ena mamica napisala zanimivo metodo uvajanja spanja otročka v svoji posteljici - če katero zanima - sem kopirala besedilo (upam, da mi decemberke ne zamerijo)

Uspavanje dojenčka

To metodo sem odkrila v knjigi The Baby Whisperer Solves All Your Problems od Tracy Hogg (http://www.amazon.com/Whisperer-Solves-Problems-Teaching-Questions/dp/0743488938). Imenuje se Pick Up / Put Down (ali na kratko PU/PD, prosti prevod: dvigovanje in polaganje) in je primerna za dojenčke starejše od štirih mesecev. Z njo se dojenčka nauči, da se sam pomiri in sam zaspi. Gre pa nekako takole (bom skušala povzet ta pomembne stvari):

- Pred vsakim spanjem dojenčki rabijo nek ritual. Torej, ne samo pred večernim uspavanjem, ampak tudi pred dnevnimi je pomembno, da počnemo vedno iste stvari, da dojenček sluti kaj sledi in tudi, da se počasi umiri (dnevni rituali so seveda krajši od večernega, a je dobro, da se stvari vedno lotimo na enak način). Na primer, z njim v naročju gremo v njegovo sobo, zatemnimo okna, mu nežno prigovarjamo, da je čas za spanje, se usedemo in ga za kratek čas podržimo v naročju, da se umiri (ne smemo ga zibati ali se z njim sprehajati gor in dol po sobi, ker se tega dojenček potem navadi).

- Dojenčka damo spat vedno 15 do 20 minut pred časom za njegovo spanje - takoj, ko začne kazati znake zaspanosti in ne šele takrat, ko od same izmučenosti že joče. Tako kot odrasli, dojenček ne more iz aktivnosti kar takoj preiti v spanje, ampak rabi čas da se umiri. Tako je treba računati s tem časom in ne pričakovati, da bo zaspal takoj, ko se ga položi dol.

- Dojenčka položimo v njegovo posteljico. Z umirjenim glasom mu prigovarjamo, da gre spat (tole z glasom je pomembno, da se zaveda naše prisotnosti in zato, da ga potem sčasoma umiri že sam glas). Roko mu položimo na hrbet (ali trebuh, odvisno kako leži) in (vsaj sprva, ko ga učimo samostojnega uspavanja) ostanemo z njim dokler ne zaspi. No, to je seveda idealen scenarij, pri kateremu se dojenček novemu načinu uspavanja nič ne upira. V realnosti pa seveda dojenčki, ki samostojnega spanja v svoji postelji niso navajeni, hitro povzdignejo glas, da starše opozorijo, da so se verjetno zmotili :) No, takrat pride na vrsto PU/PD del te metode.

- Če dojenček joče, ga dvignemo in pomirimo. Tisti trenutek, ko neha jokat, ga položimo nazaj v posteljico. Če spet zajoka, ga spet dvignemo itd. Mogoče se sliši enostavno, a se zna zgodit, da ga je treba 50-krat dvignit in spustit preden ugotovi, da je to to in se sam umiri in končno zaspi. Vseskozi mu nežno prigovarjamo (npr. Nič ni hudega, samo spat greš...) in ostanemo z njim dokler ne zaspi.

- Še par pomembnih stvari v zvezi s PU/PD:
-- Če začne dojenček jokat že na sredi polaganja (preden se dotakne postelje), ga moramo vseeno položiti na posteljo, umakniti roke in ga šele na to znova dvigniti.
-- Če se v roku dveh minut v rokah vseeno ne umiri, ga kljub temu položimo dol in potem spet dvignemo gor.
-- Če se v rokah zvija nazaj ali kako drugače upira temu, da ga držimo, ga položimo dol (če potem še vedno joče, ga seveda spet dvignemo).
-- Dojenčka ne dvigujemo, če joka "mantra" jok - enakomerni jok, pri kateremu mu v bistvu "ni hudo, ampak mora izjokat, da se pomiri". S tistim jokom se dojenček dejansko sam umirja in ga z dvigovanjem samo motimo. Na začetku uvajanja samostojnega spanja dojenčki pogosto zaspijo sredi takega joka. Seveda je nekaj umetnosti razlikovati med tem jokom in tistim, pri kateremu je dojenčku res hudo in ga je treba dvignit in potolažit, a se da :)
-- Če je dojenček navadno zaspal na materinih prsih, je dobro, da začne s to metodo nekdo drug (npr. oče). "Začne s to metodo" pomeni, da prvih nekajkrat, ko se dojenčka daje samostojno spat, to počne npr. oče. Med samim izvajanjem PU/PD se oseba, ki to počne, ne sme zamenjati, ker to pomeni, da gre vse spet od začetka.
-- Najslabše je, da se sredi PU/PD starš premisli in odneha. Če se bo še kdaj lotil tega, bo vse trajalo mnogo dlje, ker bo dojenček mislil, da če joče dovolj močno ali pa dovolj dolgo, bo starš prenehal s PU/PD tako kot zadnjič.
-- Ko se starši odločijo, da bi radi, da se dojenček nauči zaspati sam, morajo potem to delati pri čisto vsakem uspavanju! Tudi ponoči! Če niso pripravljeni tega vedno ponavljat, naj se raje niti ne lotijo, ker ne bo pravega efekta.
-- Če se uspavanje izvaja kot je napisano, deluje! Prvič lahko traja tudi skoraj eno uro, a bo z vsakim uspavanjem krajše. Mlajši kot je dojenček, lažje je (za mlajše od štirih mesecev pa ta metoda ni primerna).
-- Nekaj dni potem, ko že vse teče kot namazano, se (predvsem pri fantkih, ne me vprašat zakaj) rado poslabša - kot bi dojenček malo potestiral, če mislimo čisto resno. Če vztrajamo, se hitro spet popravi in se potem ne slabša več.
-- Pri tej metodi dojenčka ne pustimo, da se sam joče in mu tako ne "uničimo" zaupanja v nas. Če smo ga v preteklosti kdaj pustili jokat samega, je treba najprej znova vzpostavit zaupanje in ga šele nato učit samostojnega spanja (tole z vzpostavljanjem zaupanja je spet svoja znanost, ki je tudi opisana v zgoraj omenjeni knjigi).

(odgovor članu alex17)
Neposredna povezava do sporočila: 334
   RE: Prve snežinke 2010 - 2. del
15.6.2010 22:12:24   
nikita 33
IZVIRNO SPOROČILO: sisi77

Sunval kašica kje pa se to kupi? user posted image      sem zdaj kupovala samo hipp in frutek



Tukaj imaš seznam prodajnih mest. http://www.biovan.si/kje_kupiti.htm

(odgovor članu sisi77)
Neposredna povezava do sporočila: 335
   RE: Prve snežinke 2010 - 2. del
16.6.2010 10:57:13   
alex17
MMmojca, zanimivo tole! no pri nas je bilo najprej, še do pred kratkim tako, da je zvečer zaspal samo na prsih po dojenju in sem ga narahlo nesla v posteljico in če se je vmes zbudil, še enkrat pristavila in spet nesla. samo sem že sama vedela, da to ni pametno, saj dojenček hranjenja ne sme enačiti s spanjem in si potem v bistvu ti uspavalo zanj in brez tebe ne zna zaspat. samo ni šlo drugače ker se je sicer, če smo ga nesli budnega spat, drl ko sraka. no, potem pa se je enkrat ko je bil ful zaspan zgodilo, da sem ga nesla spat budnega, mu dala dudo v usta in ninico h glavi, pa zvezdico zaspanko prižgala, naredila križka na čelo in dala lupčka, in je kar lepo zaspal user posted image in potem smo enako počeli še naprej in zdaj že kaka dva tedna lepo zaspi sam na ta način, no včasih je treba zvezdico 2 ali 3x naviti pa dudo popraviti, samo deluje! ne vem pa, kako da je ratalo v prvič, se še sama čudim user posted image je pa podobna zadeva kot piše v tem članku-če se bi ful jokal, bi ga dvignila in položila nazaj, pa brez pristavljanja na prsi!
samo dnevno spanje je pa druga pesem-namreč zaspi ko ga prime, ponavadi po dojenju ali med vožnjo v vozičku ali na gugalniku na terasi in ni možno da bi imela neke redne obrede kot zvečer. user posted image
me zanima, kake izkušnje imate pa druge s tem??

no, uspavanje je zdaj pri nas OK, še kar pa imamo težavice s pogostim nočnim zbujanjem, ne glede na to da zvečer poje precej mlečne kašice (zbuja se 2-3x, včasih tudi večkrat), tu pa enostavno ne poznam rešitve? user posted image verjetno bo sam od sebe enkrat prišel do tega, da se ne bo več tolikokrat zbujal...

(odgovor članu MMMojca)
Neposredna povezava do sporočila: 336
   RE: Prve snežinke 2010 - 2. del
16.6.2010 11:57:59   
Isabelle
Alex17, js jo vedno ko poje kosilo previjem in preoblečem (ker nima smisla pred kosilom ker se cela popaca in ponavadi tudi pokaka ko poje) in takoj v postljo.In to vsak dan.In vedno mi zaspi za cca 2uri.Sej je isto kot zvečer, pač si narediš en tak obred in to furaš da user posted image ve da se takrat gre k pop.počitku.

(odgovor članu alex17)
Neposredna povezava do sporočila: 337
   RE: Prve snežinke 2010 - 2. del
16.6.2010 12:30:20   
Encijan
O kremah in sončenju sem našla nekaj v zadnji številki novičk, ki so v celoti posvečene soncu 
http://www.zazdravje.net/content/NovicePDF/Novicke_SZZ_06_2010_web.pdf (glej str 12,13 je pa tudi sicer zanimivo branje, si bom vzela čas za prebrat).

Jaz bom svojo 3 letnico in najbrž tudi sebe vsekakor mazala s kremami z mineralnim filtrom, malega pa še ne, ob kritičnih urah pa bomo večinoma v senci. Zaključek omenjenega članka se glasi: Vsekakor je veliko bolje, da se odpravimo v senco
ali kožo zaščitimo z oblačili in mineralno zaščito, kot pa da nanjo nanašamo kemične UV filtre. Preberite si cel članek, če želite.

IZVIRNO SPOROČILO: Zala01

Encijan, hvala bogu, da ti pomaga oz. vama pomaga pri dojenju. Sej nisem hotela biti kakorkoli konfliktna, samo mi grejo ti proizvajalci raznih otroških kremic in mazil skrajno na živce, ker res izkoriščajo mamice. Pa ni bilo nič  osebnega mišljenega proti tebi. No, pa tudi jaz ne bom več o tem razpredala.


Zala01, saj verjamem, meni so tudi šli na živce, ampak zdaj nič več, ker jih ignoriram (škoda živcev), že pri hčeri sem uporabljala samo hladilno mazilo iz lekarne in calgel za zobke, za gubice pa kremo od Aderme, ker je imela težave s kožo in kasneje alergije, zaradi katerih sem tudi začela iskati možne vzroke in sem sedaj pri vseh stvareh bolj previdna (od svoje barve za lase naprej). Kasneje smo začeli uporabljati tudi šempon za lase (je imela dolgo ful malo laskov) in gel za tuširanje, vse iz linije naravne kozmetike, ki je brez naftnih derivatov in druge kemije, oz. skoraj. Tako da, brez zamere, tudi z moje strani ni bilo nič hudega mišljeno, samo nehote sem mislila, da me pač mečeš v un koš mamic, ki jim nasedejo in v dobri veri sicer kupijo za svojega otroka vso živo kozmetiko.

MMMojca, zanimiv način uspavanja, si bom spravila, če se bom odločila zanj. Nisem pristaš tega, da pustiš otroka jokat, ta metoda pa je res nekaj vmes med Pantley-evo (Otroško spanje - brez joka v sanje) in tisto drugo, opisano v knjigi Spi, dete, spi, ko pustiš otroka nekaj časa jokati samega. Trenutno naš poba še lepo zaspi ob dojenju, v vozičku, v avtu, na rokah brez nošenja, sam v posteljici pa res ne, zato bo treba kmalu ugrozniti tudi v to jabolko, da ne bo prepozno.

< Sporočilo je popravil Encijan -- 16.6.2010 12:31:48 >

(odgovor članu alex17)
Neposredna povezava do sporočila: 338
   RE: Prve snežinke 2010 - 2. del
16.6.2010 13:21:13   
MMMojca
Naša pikica čez dan zaspi nekako brez obreda. Okrog enih je tako zmartrana, da jo samo položim v posteljco in zaspi. Zvečer pa je obred: previjanje, hranjenje, poljubček in v posteljco. Mora pa nujno imeti poleg sebe en vzglavnik, da se zarije z glavico vanj user posted image . Če ga ni, ni spanja, je dretje user posted image .
Spi pa sedaj celo noč (12 ur cc.). Se zgodi, da se vmes zbudi, ampak se nič ne oglaša in sama nazaj zaspi. Včasih ji dam dudo, da je lažje. Čez dan pa spi dop. 30 min v vozičku ali v posteljci (če je dež), popoldan pa 2-3 ure v posteljci. Prava zaspanka user posted image .

Sistem uspavanja mi je bil pa zanimiv in priročen, če se nam bo zaradi zobkov kaj zalomilouser posted image .

(odgovor članu Encijan)
Neposredna povezava do sporočila: 339
   RE: Prve snežinke 2010 - 2. del
16.6.2010 13:58:15   
anita goitan
Dober danuser posted image

za seznam: včeraj imela Ulo v posveto., skoraj 5m., dolga je 68,5cm, težka pa 6900g...zaenkrat še nisem začela z GH, kmal po morju, sred julija pa bom.

Dobila 2.pikico in jo lepo prenesla, potem smo šli v šoping v LJ, sem v Igluju dobila eno xs krilce, ja plezalke so vsaj ozke, v Zari niso meli 34 cifre enih luštnih mini hlačk...

Grmi, dežuje..moji obe spita...

_____________________________

Zoja, 14.08.2008

Ula, 19.01.2010

(odgovor članu MMMojca)
Neposredna povezava do sporočila: 340
   RE: Prve snežinke 2010 - 2. del
16.6.2010 14:18:50   
egleria
MMMojca ful zanimiv način uspavanja res.. bom probala.. moj user posted image zaspi večinoma če ga stisnem k sebi ali pa ga dam v posteljo trepljam po ritki in mu zraven nekaj šepetam. večinoma pa tudi kar ob hranjenju user posted image moj partner pa prehitro obupa tak da mi ne bo pri tem v nobeno pomoč. tak da si bom kar sama vzela enkrat čas pa poskusila to prakticirat user posted image

(odgovor članu MMMojca)
Neposredna povezava do sporočila: 341
   RE: Prve snežinke 2010 - 2. del
16.6.2010 14:34:25   
polho3006
Eno vprašanje...tiste ki še polno dojite in ste že dobile user posted image , ali se vam ob pojavu user posted image  kaj spremeni količina mleka? jaz sem jo dobila sedaj drugič in...prvič mi je hotelo joške raznesti, vendar nisem pomislila da bi lahko bilo to kaj povezano, ker smo bili takrat na morju in sem naval mleka pripisala dobremu počutju, ampak sedaj je pa pravo nasprotje. Me je že strah da bo mleka zmanjkalo, tako so joške uboge, uvele...pa nisem bila nič bolj fizično aktivna kot ponovadi, pijem prav tako dosti, tako da ne vem kaj se dogajauser posted image user posted image

(odgovor članu egleria)
Neposredna povezava do sporočila: 342
   RE: Prve snežinke 2010 - 2. del
16.6.2010 14:39:08   
anita goitan
IZVIRNO SPOROČILO: polho3006

Eno vprašanje...tiste ki še polno dojite in ste že dobile user posted image , ali se vam ob pojavu user posted image  kaj spremeni količina mleka? jaz sem jo dobila sedaj drugič in...prvič mi je hotelo joške raznesti, vendar nisem pomislila da bi lahko bilo to kaj povezano, ker smo bili takrat na morju in sem naval mleka pripisala dobremu počutju, ampak sedaj je pa pravo nasprotje. Me je že strah da bo mleka zmanjkalo, tako so joške uboge, uvele...pa nisem bila nič bolj fizično aktivna kot ponovadi, pijem prav tako dosti, tako da ne vem kaj se dogajauser posted image user posted image


velikost jošk ni v povezavi s količino mleka, to sem že 1x napisala..kar lepo dojit pa bo tud mleko.
Aja, men se ob user posted image ni nič spremenilo


_____________________________

Zoja, 14.08.2008

Ula, 19.01.2010

(odgovor članu polho3006)
Neposredna povezava do sporočila: 343
   RE: Prve snežinke 2010 - 2. del
16.6.2010 15:18:23   
egleria
Patrik ni tak z veseljem jedel pri meni ko sem mela user posted image sem že skor misla da nimam mleka ampak ko sem ven stisnila je vseeno špricnilo.. baje da mleko zaradi hormonov dobi drugačen okus - enim user posted image je všeč enim pa ne

(odgovor članu anita goitan)
Neposredna povezava do sporočila: 344
   RE: Prve snežinke 2010 - 2. del
16.6.2010 15:25:33   
MMMojca
Malo sem v zadregi - a ste za, da sestavimo en tak seznam živil uvajanja GH po mesecih uvajanja. Na spletu so neki seznami, ki pa so zelo različni med sabo. Napišimo, kaj smo me dajale.
Boj jaz začela, ve pa dodajajte (če ste za):

PRVI MESEC UVAJANJA (4-6 mesecev starosti)
Krompir
Korenček
Bučke
Cvetača
Blitva
Buča

Jabolko
Hruška
Banana
Marelica
Sliva

Riževa kaša

Voda ali nesladkani čaj

*vse kuhano ali parjeno (razen banane), konsistenca: bolj tekoče, zmiksano

(odgovor članu anita goitan)
Neposredna povezava do sporočila: 345
   RE: Prve snežinke 2010 - 2. del
16.6.2010 15:57:50   
somic
komaj da sem vas našla...

skratka, smo prišli danes domov. ste naju kaj pogrešale user posted image ??

ste vse ok?

pot smo imeli katasatrofa, takšna nevihta in toča, da je bila groza, sem se samao bala da se bo patrik začel jokat, pol ne vem kako bi bilo. vozniki v totalnem ****u dobesedno, so se ustavljali kar na prehitevalnem pasu na avtocesti, z žmigavci, ampak če je vidljivost nič, pol se tudi žmigavcev ne vidi. skratka takšno doživetje, ki si ga ne želim več. mali je kar dobro prenesel, mu je bilo zanimivo ko je ropotalo po avtomobilu user posted image

ste kar precej načvekale, tako da ne vem, če bom brala za nazaj, razen če je kaj drastičnega, kar bi morala vedeti??? user posted image


skratka imeli smo se fino, s patrikom sva bila celo v morju in je super užival user posted image

bom napsala še kaj več, pa naložila kakšno slikico

grem zdaj malo pojest

_____________________________

največje veselje in užitek do sedaj je moj patrik (6.1.2010). bom dočakala še kakšno tako veselje??

(odgovor članu MMMojca)
Neposredna povezava do sporočila: 346
   RE: Prve snežinke 2010 - 2. del
16.6.2010 16:21:33   
alex17
sem dopisala še svoje z vijolično:

PRVI MESEC UVAJANJA (4-6 mesecev starosti)

Krompir
Korenček
Bučke
Cvetača
Blitva
Buča
Brokoli
Grah (v kozarčku z mešano zelenjavo od Hippa, od 5. mes. dalje)


Jabolko (tudi surovo)
Hruška
Banana
Marelica
Sliva

Riževa kaša

Voda ali nesladkani čaj

*vse kuhano ali parjeno (razen banane), konsistenca: bolj tekoče, zmiksano


(odgovor članu MMMojca)
Neposredna povezava do sporočila: 347
   RE: Prve snežinke 2010 - 2. del
16.6.2010 16:22:34   
alex17
somic, lepo da si nazaj! user posted image seveda smo te pogrešale, pa super da ste uživali na morju!
mi gremo pa v ponedeljek za en teden user posted image user posted image

(odgovor članu somic)
Neposredna povezava do sporočila: 348
   RE: Prve snežinke 2010 - 2. del
16.6.2010 17:39:18   
alex17
evo še malo dopolnjen seznam:

PRVI MESEC UVAJANJA (4-6 mesecev starosti)

Krompir
Korenček
Bučke
Cvetača
Blitva
Buča
Brokoli
Grah (v kozarčku z mešano zelenjavo od Hippa, od 5. mes. dalje)

Špinača
Pastinak


Jabolko (tudi surovo)
Hruška
Banana
Marelica
Sliva
Breskev

Riževa kaša
Riž (v kozarčkih z zelenjavo oz. sadjem)

Voda ali nesladkani čaj
Jabolčni sok

*vse kuhano ali parjeno (razen banane), konsistenca: bolj tekoče, zmiksano



(odgovor članu alex17)
Neposredna povezava do sporočila: 349
   RE: Prve snežinke 2010 - 2. del
16.6.2010 17:42:29   
egleria
korenček
brokoli (z rižem)
bučke
krompir

jabolko
banana
sliva
marelica
hruška

(odgovor članu alex17)
Neposredna povezava do sporočila: 350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Z dojenčkom na plažo - 10 genialnih trikov
Preverite te genialne trike, ki vam bodo počitnice z dojenčkom na morju pošteno olajšali in vam tako pomagali ustvariti ...
Tatu med dojenjem – je varno?
Življenje se je obrnilo na glavo, pridružil se vam je nov član. In kot mamica si želiš, da bi s tatujem za vedno obeleži...




Vrtec.
пеперутка16

Hodi/jo vaš/i otrok/ci v vrtec? V kateri?