|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  45 46 [47] 48 49   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: marčevke2011
12.8.2010 12:34:11   
maja1985
SaMaa mene grozno boli hrbet - trtica ... sem par let nazaj na smučanju padla in sem si poškodovala ... tak da me je že v prvi nosečnosti bolelo, zdej je pa še huj user posted image

(odgovor članu SaMaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1151
12.8.2010 12:38:22   
Musty
Pozdravljene marcevke! user posted image

Jaz sem tud med vami, nova na Ringaraji in se se ne znajdem prevec. Z mozem namrec ziviva v Ameriki in zdaj, ko se nama je posrecila nosecnost, mi manjka kaksen cvek s prijateljicami in drugimi noseckami. Sem bila ful vesela, ko sem nasla to stran! Upam, da me boste sprejele medse user posted image sem ze prebrala vse, kar ste napisale do zdaj.
PDP imam 2. 3., stara sem 29 let, to ni moja prva nosecnost, bo pa prva bebica. Imela sem ze dva pregleda, a mi G ni nic omenila kaksne nuhalne user posted image , je ta pregled samoplacniski?

Drugace pa nosecnost poteka normalno, zdravnik mi je rekel, da se kar prevec normalno user posted image nisem nic bruhala, ni mi bilo slabo, nobenih izcedkov, vse super. Prav sanjsko bi bilo, ce bi bilo tako do konca!

Si ful zelim povedat sefici pa tudi domacim, a se bojim, da bo kaj narobe, imam strah se iz prejsnjih nosecnosti, ki so se potem koncale s SS in sva potem ful tezko zanosila. Julija sva bila na dopustu v SLO pri starsih in me je ze imelo, da bi jim povedala, ker je vseeno lepse kot prek telefona ali prek racunalnika, pa sem se potem vseeno zadrzala. user posted image

Mislim, da bo za prvic dovolj, moram it naprej delat. Lepo bodite!

(odgovor članu 5ra8)
Neposredna povezava do sporočila: 1152
12.8.2010 12:47:03   
_sanja_*
Povejte mi, v katerem tednu imate NS?

Po datumih vidim, da jo imate (vsaj tiste s podobnimi tedni) precej prej.

Meni se zdi, da jo imam ful pozno. Šele v 14. tednu. Kaj pa če bo plodek za kak dan večji in tako že prevelik in mu je sploh ne bo mogla več izmerit? Baje svetlina izgine.

Nal je bil večji, kar za 4 dni. Ampak sem imela v 12. tednu. Če se mi to zgodi v 14. tednu ne bo ravno fajn.

(odgovor članu Musty)
Neposredna povezava do sporočila: 1153
12.8.2010 12:50:36   
5ra8
Jst jo mam v 12 tednu. user posted image

dobrdošla Musty user posted image

Nuhalna svetlina je samoplačniška ja.

Našega sončka smo dočakali 09.03.2011 ob 19.39!

(odgovor članu _sanja_*)
Neposredna povezava do sporočila: 1154
12.8.2010 12:51:03   
maja1985
Jaz jo imam v 12 t ... takrat bom 11t in 6 d noseča, ko imam ns. Kam pa greš na nuhalno? Jaz bi na tvojem mestu poklicala ...

Musty pozdravljena.

(odgovor članu _sanja_*)
Neposredna povezava do sporočila: 1155
12.8.2010 12:54:28   
Klemy82
Dobrodošle nove marčevke!user posted image Musty, ne vem, kako imate pri vas v Ameriki, ampak nuhalna svetlina je presejalni pregled za razne kromosomske napake. (Downov sindrom in podobno). V Sloveniji je brezplačen za nosečke po 35 letu, ostali smo pa samoplačniki. Ni pa nič obvezno.
Sanja, meni je G rekla, naj se naročim na nuhalno po 11 tednu, oz, te tako sami naročijo, da je pravi čas, oz. nuhalna se dela med 11 in 14 tednom, tako da nič ne skrbi, nisi prepozno naročena. Če pa imaš kake pomisleke pa pokliči pa vprašaj, če te lahko malo prej naročijo.

Jst.

(odgovor članu _sanja_*)
Neposredna povezava do sporočila: 1156
12.8.2010 12:55:33   
_sanja_*
Sem klicala, ampak je rekla, da me ne bo prenaročila.

Grem pa k Strahovi. Prvič sem bila točno 12t noseča.

Mislim, da bom šla zdaj drugam. Res se mi zdi prepozno.

(odgovor članu maja1985)
Neposredna povezava do sporočila: 1157
12.8.2010 12:56:29   
naja17
Dobrodošla musty user posted image ... Vljada te vzamemo user posted image ... Kot vdidiš smo pa ful čveke, same sebi že težko sledimo user posted image ....

Nuhalna je samoplačniška ja, ni obvezna, odločitev vsake posameznice. Pokaže ti nepravilnosti pri plodu, predvsem dawnov sindrom.

No, fajn delaj... Jaz pa še 2h user posted image ....

Ej, tanjusi sem vidla na čvekanju, da bi rada gobe... A niso prepovedane user posted image  Jaz jih obožujem v jajcih in rižoti, ampak zdej... user posted image

(odgovor članu Musty)
Neposredna povezava do sporočila: 1158
12.8.2010 12:57:32   
_sanja_*
IZVIRNO SPOROČILO: Klemy82

Sanja, meni je G rekla, naj se naročim na nuhalno po 11 tednu, oz, te tako sami naročijo, da je pravi čas, oz. nuhalna se dela med 11 in 14 tednom, tako da nič ne skrbi, nisi prepozno naročena. Če pa imaš kake pomisleke pa pokliči pa vprašaj, če te lahko malo prej naročijo.

G včasih ne vejo, da je gužvauser posted image  Da dobiš ustrezen termin je treba malo prej poklicat, ne zadnji hip.

Vem, da se dela med 11. in 14. tednom. In jaz bom v 14. tednu, če bo pa otrok kak dan večji, tako kot prvič, potem bom pa v 15. In nuhalna odpade.

(odgovor članu Klemy82)
Neposredna povezava do sporočila: 1159
12.8.2010 13:00:41   
SaMaa
Sanja jaz jo imam tudi šele 13.teden, sem brala, da se naroča od 11-14.tedna, tako da mislim, da je vse OK.

(odgovor članu _sanja_*)
Neposredna povezava do sporočila: 1160
12.8.2010 13:01:10   
Klemy82
IZVIRNO SPOROČILO: _sanja_*

G včasih ne vejo, da je gužvauser posted image  Da dobiš ustrezen termin je treba malo prej poklicat, ne zadnji hip.

Vem, da se dela med 11. in 14. tednom. In jaz bom v 14. tednu, če bo pa otrok kak dan večji, tako kot prvič, potem bom pa v 15. In nuhalna odpade.

>Ja, dobro no, saj ne mislim poklicat en dan prej, da bi prišla. user posted image

Jst.

(odgovor članu _sanja_*)
Neposredna povezava do sporočila: 1161
12.8.2010 13:01:17   
seven7
Musty dobrodošla! Upam, da nas boš dohajala... user posted image

Nuhalno imam ko bom točno 12 tednov noseča. Sanja - zahtevaj prej, drugače pa zagrozi, da se boš drugje naročila, te bo hitro prestavila!

Jaz sem zadnjič pojedla cel krožnik lisičk z jajcem, tudi G mi je rekla, da to ne škodi in naj čimmanj kompliciram. Kakšnih težkih gob pa res ne bom jedla. Lisičke pa kakšno pohano marelo, če jo dobim. user posted image

22.09.2007 je prijokala sončica Kaja
17.03.2011 pričakujemo novega sončka :)

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 1162
12.8.2010 13:03:12   
lina10
Jaz sem naročena na NS 26.8. takrat bom v 12.tednu,danes sem dobila datum naslednji pregled pa 9.9. pri G.

(odgovor članu SaMaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1163
12.8.2010 13:03:24   
Klemy82
naja17, če si boš tu pa tam privoščila malo gobic, ne bo nič narobe, no. Saj jih pa ne poješ 3 kile naenkrat.user posted image

Jst.

(odgovor članu Klemy82)
Neposredna povezava do sporočila: 1164
12.8.2010 13:06:39   
SaMaa
seven7 v čem je fora, da bi nekaj izsiljevala? A ni tako, da bi morali vedeti "naši čudoviti zdravniki in sestre" kdaj je pravi čas za NS? Ne vem, ampak samo tako razmišljam....

Maja1985 OK, potem bova skupaj "jamrali" user posted image

(odgovor članu seven7)
Neposredna povezava do sporočila: 1165
12.8.2010 13:06:53   
5ra8

naja17, če si boš tu pa tam privoščila malo gobic, ne bo nič narobe, no. Saj jih pa ne poješ 3 kile naenkrat.user posted image

to tudi jaz mislim. Na kakšni pici ali pa rižoti....po moje nič ne more bit.
joooj...gobice z jajčkom....mmmmmmmmmm sm lačna ratala...nehajte lušte delat user posted image user posted image  

(odgovor članu Klemy82)
Neposredna povezava do sporočila: 1166
12.8.2010 13:07:12   
Klemy82
Aja, punce, a še kateri ful izpadajo lasje? Jaz sem si prej glavo oprala, pa sem cel šop las ven potegnila. Saj vem, hormoni pa to... samo upam, da bo kmalu mimo.user posted image

Jst.

(odgovor članu Klemy82)
Neposredna povezava do sporočila: 1167
12.8.2010 13:07:40   
SaMaa
IZVIRNO SPOROČILO: SaMaa

seven7 v čem je fora, da bi nekaj izsiljevala? A ni tako, da bi morali vedeti "naši čudoviti zdravniki in sestre" kdaj je pravi čas za NS? Ne vem, ampak samo tako razmišljam....

Ja seven7 se pa strinjam s teboj, da manj ko kompliciraš, bolje je.

(odgovor članu SaMaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1168
12.8.2010 13:08:01   
5ra8

SaMaa, res ni potrebe po izsiljevanju. Ti pokliči pa povej da greš drugam na nuhalno. Konec koncev jo plačaš ti, in je tvoja odločitev kam greš. user posted image

(odgovor članu SaMaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1169
12.8.2010 13:09:55   
Klemy82
No, ko smo že pri tem, kdo razen Strahove pa še dela pri nas nuhalno? Da vem kam poklicat, če bo res kaka gužva....

Jst.

(odgovor članu 5ra8)
Neposredna povezava do sporočila: 1170
12.8.2010 13:12:20   
naja17

Sej baje, da niso zarad teže v želodcu nepriporočljive, ampak kao zato, ker nase navlečejo vso umazanijo od zunej user posted image  Moj mi je lanske lisičke pometal stran, takoj ko sem mu to povedala user posted image ....

Glede NS sem jaz naročena 12t 1d, sem se pa naročila takoj po prvem uradnem pregledu, nisem nič čakala user posted image  Meni je rekel, naročite se takrat enkrat, jaz sem to vzela, da takrat enkrat že moram bit tam, ne da bom takrat šele klicala user posted image

(odgovor članu Klemy82)
Neposredna povezava do sporočila: 1171
12.8.2010 13:16:15   
5ra8

No, ko smo že pri tem, kdo razen Strahove pa še dela pri nas nuhalno? Da vem kam poklicat, če bo res kaka gužva....

U NM delata 2 ginekologinji :) Kostanjškova in pa Klaričeva :) Za druge kraje pa ne vem user posted image

(odgovor članu Klemy82)
Neposredna povezava do sporočila: 1172
12.8.2010 13:32:11   
pikecpokec
IZVIRNO SPOROČILO: naja17

Nuhalna je samoplačniška ja, ni obvezna, odločitev vsake posameznice. Pokaže ti nepravilnosti pri plodu, predvsem dawnov sindrom.

Ni čisto tko, no. Pokaže ti statistično možnost da bo glede na debelino vratne svetline kaj narobe z otrokom. Zgolj in samo statistično možnosi. In kaj, če je rezultat ''zelo slab'', recimo 1:100? Še vedno je to samo 1% možnosti da se ti rodi otrok z downovim sindromom.
Ko pa na zadevo pogledaš tako, se malo vprašaš kaj bi naredila če bi bil rezultat ''zelo slab'' - bi tvegala z kakšnim bolj invazivnim posegom (amniocinteza...), ki se itak dela šele v 16. tednu? In kaj če ti tam pokaže slab rezultat? Bi šla delat splav?

Samo tako, v razmislek. Mislim da se premalo zavedamo kaj rezultati NS v resnici pomenijo.

Vsak igralec mora sprejeti karte, ki mu jih dodeli življenje.
Ko pa so v rokah, se mora sam odločiti, kako bo igral, da bo zmagal. (Voltaire)

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 1173
12.8.2010 13:37:00   
naja17
IZVIRNO SPOROČILO: pikecpokec

IZVIRNO SPOROČILO: naja17

Ni čisto tko, no. Pokaže ti statistično možnost da bo glede na debelino vratne svetline kaj narobe z otrokom. Zgolj in samo statistično možnosi. In kaj, če je rezultat ''zelo slab'', recimo 1:100? Še vedno je to samo 1% možnosti da se ti rodi otrok z downovim sindromom.
Ko pa na zadevo pogledaš tako, se malo vprašaš kaj bi naredila če bi bil rezultat ''zelo slab'' - bi tvegala z kakšnim bolj invazivnim posegom (amniocinteza...), ki se itak dela šele v 16. tednu? In kaj če ti tam pokaže slab rezultat? Bi šla delat splav?

Samo tako, v razmislek. Mislim da se premalo zavedamo kaj rezultati NS v resnici pomenijo.

Jaz mislim, da se zavedamo, ampak vsi upamo na najboljši rezultat... Tudi razmišljala sem v tej smeri, da ne bi šla, ker ne vem kako bom odreagirala, če bo slab rezultat... Ja, najbrž naprej na preiskave, pol pa... Ne vem zelo težka odločitev glede na zelo željeno nosečnost....

kot sem že rekla, upajmo na najboljše!

(odgovor članu pikecpokec)
Neposredna povezava do sporočila: 1174
12.8.2010 13:40:58   
lananai

Samo na koncu boš ti nastradal, če bo ob rojstvu z otročkom nekaj narobe, ker mu ob NS niso več mogli nuhalne svetline pravilno določit. Oziroma mu je sploh niso mogli. Plod ne sme biti prestar. Jst bi se tudi prenaročila.

Klemy, meni med nosečnostjo ne izpadajo lasje, ampak po porodu. Vsaj v prvo je bilo tako.

< Sporočilo je popravil lananai -- 12.8.2010 13:41:11 >

(odgovor članu SaMaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  45 46 [47] 48 49   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  45 46 [47] 48 49   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Trik za naravno lajšanje porodnih bolečin
photo
Ste vedeli, da lahko s preprostim trikom omilite porodno bolečino, ki jo čutite, ko vaš dojenček pritiska na medenico, k...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Dečkova mama.
пеперутка16

Ste fantov penis/mošnjo/kurca obrnili navzgor, preden ste jih povili? In če ste, zakaj?