|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   odkrito prijateljstvo
28.7.2005 8:10:03   
Meggi

Morda je vprašanje res malo čudno pa vseeno, da izrazim svoje razmišljanje.

Imam prijateljico, ki imava isto stare otroke, pričakujeva tudi v kratkem razmiku tudi drugega, se redno dobivava, počvekava kaj privoščiva, pohajkujeva,..

A se mi postavlja dvom, kakšen bi bil najin odnos če bi imeli še bolj podobne situacije. Ali samo jaz na to padam, mi je lažje zaradi komunikacije,...?

Pred časom smo že govorile o "kvazi samohranilkah" ( vem ja vroča tema). No in ona je ena izmed teh. Se trudim da si ne bi to pred oči dajala a me vseeno zaboli. Zaboli, ko vidim da ona, ki je skoz doma lažje shaja skozi mesec kot jaz, ko me ni doma po deset ur nba dan, nimam časa za vzdrževanje in navezovanje novih prijateljestev oz. sploh ohranitev, za razna pohajkovanja,... Ko pride mesec naokoli dobim 20 čukov več kot ona dam pa 30č več za vrtec kot ona (ona seveda NIČ). Mene to res prizadane. Razmišljam, ko bom na porodniški da bom prvo princesko imela doma ( prišparam vsak mesec kupček), ona ima pa že sedaj svojo skoz v vrcu- da ima mirne dopoldneve.

Kako naj gledam na situacijo da me ne bi preveč prizadela?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   odkrito prijateljstvo
28.7.2005 8:19:57   
darjatimci
Po pravici povedano težko,se vsak dan učimo pa še na koncu neumni umremo,so ljudje ki izkoristijo vse možne luknje jih poznam precej,včasih mi grejo na živce,na koncu pa rečem pa kdo je meni kriv,če se ne znajdem sama in še res je.Vem,da tebe muči način in sistem ki ga izkorišča tvoja prijateljica,ker je težko taki osebi biti prijateljica.

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   odkrito prijateljstvo
28.7.2005 8:21:23   
Anonimen

Heee... :)

Glej tako, da se pri tvojem nacinu zivljenja vec naucis.. in nisi odvisna od pomoci ampak si zasluzis denar.. posledicno tudi bolj uzivas zivljenje..

(odgovor članu Meggi)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   odkrito prijateljstvo
28.7.2005 8:24:37   
Anonimen
Moje osebno mnenje je, da če lahko država nam nekaznovano krade denar (kar je dokazano), potem lahko tudi mi krademo njej... Nekaznovano, seveda... Sicer pa si je država sama kriva... Nismo mi pisali zakonov...
Vsi žal ne moremo izkoristiti vseh lukenj v zakonih, lahko pa vsak kakšno... In ljubosumje med nami zaradi tega ni potrebno... Vse ima svoje pluse in svoje minuse...
Ona ne more vzeti kredita... Nima marsikatere ugodnosti... Nima plačanega dopusta in bolniške... Nima regresa in odpravnine... Če gledam samo na finance...
kadarkoli jo lahko kdo prijavi... In potem nima za najemnino... Preganjajo jo za kaznivo dejanje... Lahko jo zaprejo in ji vzamejo otroka...
Nimaš ji česa zavidati...

(odgovor članu Meggi)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   odkrito prijateljstvo
28.7.2005 8:30:38   
Polonca H.
Potolaži se s tem, da denar ni vse!
Moje mnenje o kvazi samohranilkah je zelo:grrr::grrr::grrr: In potem imajo še vrtec zastonj. GROZA!!!
Takšne ženske se ne zavedajo kakšen zaklad jim je podarjen, ker mislijo da bo nekdo drug opravil njihovo delo. Noben vrtec ne more dati otroku tistega kar mu lahko dajo lastni starši. Starševstvo, vzgoja ni nekaj kjer boš lahko prišel ceneje, boljše, bolj udobno skozi.

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   odkrito prijateljstvo
28.7.2005 9:19:11   
BigWhale
Jaz jim pa kar povem to kar si mislim. Ena kolegica svojemu otroku prakticno nicesar ne kupi, kot opravicilo pa mu rece, "Misko, ne morem ti tega kupit, ker sva revna..."

No, ko mi veselo pove, da gre na fitness, pa jo vprasam kako lahko hodi na fitness, ce je pa revna...

Potem ji pa to ni vsec. :P


(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   odkrito prijateljstvo
28.7.2005 9:50:32   
Anonimen
Ma kaj češ, eni ljudje so pač take "narave". Jaz imam tudi eno tako "prijateljico", izkorišča vse živo. Pa mi niti ne gre na živce, dokler ne pridem sama na vrrsto za njena izkoriščanja, takrat se seveda skregava (sva se enkrat).
Če ne moreš preko tega, potem je bolje, da se pač z njo ne družiš. Čeprav imajo vsi ljudje napake. Pri vsakemu bi kaj našla. Dokler se to tebe ne tiče, po moje malo zamiži na eno oko. Pridejo dnevi, ko nam gre marsikaj na živce in takrat lahko naredimo kaj, kar pozneje obžalujemo. Ker že naslednji dan nam tista stvar ne bi bila več tako huda.

(odgovor članu Meggi)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   odkrito prijateljstvo
28.7.2005 10:45:46   
kalimero
Jaz običajno svoje mnenje povem. Tudi na temo kvazi samohranilk sem ga tukaj že enkrat in ga ne bom ponavljala.
Tudi eni taki "prijateljici" sem ga povedala in je bila na smrt užaljena. Pa me ne sekira kaj preveč. Rajši vem, da ve, kaj mislim, kot da bi se ji hinavsko smehljala in ji kimala. Odkritost je za moje pojme lepa čednost, čeprav največkrat ni lepo sprejeta.
Zato tudi toliko tem v stilu danes anonimna.

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   odkrito prijateljstvo
28.7.2005 12:46:29   
urbancek
Veš meggi
Nimaš prav ko obsojaš (v mislih) to svojo prijateljico, kako živi. Vsakdo se znajde po svoje, pa se daj še ti, če misliš, da ti bo vse uspelo.
Meni gre na živce, ko vsi na vasi pravijo, ja ja, ta je lahko doma, ko pa ima take podpore (baje celo 200.000.-).
Pa naj povem kako je s tem. Ko sem bila noseča z drugo punčko sem ostala brez službe (tehnološki višek), po porodnški sem iskala službo, vendar razen na črno ali pogodbenega dela nisem dobila ničesar, razen delo po cel dan, kar pa si poleg kmetije in otrok res ne morem privoščiti. Delala sem skozi po malem isto tudi moj mož, če ne redno pa pogodbeno, nikoli nismo prosili državo za nič, razen da sem dala vlogo za otroške doklade, kot 90% mamic. Ker službe ni bilo, sva se z možem odločila za še enega otroka, saj sem imela čas, ko sta dekleti že malce zrasli, delo doma pa je postalo čista brezvezna rutina, vsak dan eno in isto. Pa tudi z možem sva vedno želela več otrok. No in ko se je letos v začetku leta nekaj zapletlo z moževo službo, tako, da je ostal doma tudi on, pa se je pričela kalvarija.
Dala sem vlogo na socialno službo za takoimenovano socialno pomoč, ki jo prejemaš 3 mesece, če v tem času ne rešiš situacije pa za največ še 6 mesecev. Znesek za 5 člansko družino bi bil 120.000.- No pa smo tam, vse lepo in prav, pa ti začnejo odbijati za nazaj vse prihodke in premoženja, tako smo prišli do tega, da bi nam pripadalo 30.000.- na mesec. Pa so zopet šli naprej odbijat in so se obesili na avto. Ker sva precej oddaljena od trgovin, šole, avtobusa... imava vsak svoj avto, ker sva hodila v službo in sva avta nabavila takrat. No, in sva dobila odločbo, da nama socialna pomoč ne pripada, ker lahko prodava avto. So mi tudi rekli, da imam otroke zaradi podpor - bi kakšnega tako treščila čez gobec, da bi se mu razsul (sori za besedni zaklad)
TOLIKO O TEM, KO NEKATERE ZELO RADE OBSOJATE TISTE, KI SI POSKUŠAJO POMAGATI. Jaz ne jamram, za svoje otroke imam dovolj, ne prosim nikogar, zato NE MEČITE VSE V ISTI KOŠ.
Dobim otroške doklade in ničesar drugega, še na dodatek za veliko družino so nam nabili davek, da jih ni sram.
Pa ne se jezit name, ampak me je razpizdilo, ko imate nekatere toliko za povedat čez brezposelne. NIMAMO možnosti da bi vzele kredit, kot je že Karensa napisala in podobna jajca, pa tudi nobene sigurne prihodnosti. Tiste, ki imate službo bodite vesele, dokler jo imate, tudi jaz sem bila zaposlena za nedoločen čas in nisem brez šol.

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   odkrito prijateljstvo
28.7.2005 12:53:55   
rija
meggi,daj odpoved v službi, simple napiši na en list papirja, pa si na istem kot tvoja prijateljica! pa nimaš več zakaj biti jezna!! pa še moža, če ga imaš, zabriši čez prag, pa si ji še bolj podobna.

ne vidim problema, kako si zagotoviti enak status, kot ga ima prijateljica.

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   odkrito prijateljstvo
28.7.2005 15:13:31   
PIA 1
Meegi "odkrito prijateljstvo" ti je očitno španska vas,saj bi o tej temi lahko mirno in odkrito pokramljala z njo in ne obešati to na veliki zvon.Prijatelje nimamo samo zato,da čvekamo ob kavicah in zbijamo tiste dolge urice,kadar se nimamo kam vtakniti,pač pa da jim povemo in razkrijemo svoje občutke do njih.Če bi moja prijateljica meni le kimala in bila z vsem zadovoljna,nikdar me pokritizirala,verjemi,ne bi bila moja prijateljica.

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   odkrito prijateljstvo
28.7.2005 15:17:03   
Anonimen

PIA.. pa ti mi bos se vsec postala.. :)-:)-

(odgovor članu Meggi)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   odkrito prijateljstvo
28.7.2005 15:18:03   
PIA 1
Ne ga srat...:ups:

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   odkrito prijateljstvo
28.7.2005 15:19:32   
Anonimen

Sej ne.. jaz to samo na wc.. Na wc pa nimam neta.. :)-

(odgovor članu Meggi)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   odkrito prijateljstvo
28.7.2005 15:24:39   
Anonimen
Kaj pa WLAN ruter na siol priključek, antenco na hodnik in leptopa na skretu - POEZIJA.
RR-jaš in serješ:ups: ni ga lepšega....

No jest sem kredite preverjala, pol pa te res prime na trdo....:ups:

(odgovor članu Meggi)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   odkrito prijateljstvo
28.7.2005 15:26:43   
PIA 1
kaj boš z netom.Važno je,da imaš papir in svojega prijatelja:bravo::)-



:)

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   odkrito prijateljstvo
28.7.2005 15:27:56   
Anonimen
Sam na netu je marskaj ne sam krediti...;)

(odgovor članu Meggi)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   odkrito prijateljstvo
29.7.2005 9:20:38   
Meggi

Veš Urbanček, znam ločiti ljudi ki so bili vrženi v ta socialni krog in na tiste ki to res namensko izkoriščajo ker se jim NE DA - NE LJUBI DELAT. Res so plače mizerne velikokje. Tako le take razmišljajo da za 20 čukov več plače kot socialne NE BO HODLA V SLUŽBO, ker se ji ne izplača.

Žal mi je za vašo situacijo, za katero si niste sami izbrali in ki vam trenutno ne dopušča razkošnega življenja. JASNO KOT BELI DAN JE- da smo vsi poročeni pari - sirote.

Preživnine min določene, kao samohranilke in te variante pa gre več v tvojo denarnico iz državne blagajne.

Ni problem da si izrazla mnenje- meni je res hudo, ko vidim kako si pa nekateri res ne morejo pomagati iz resne krizne situacije. Sama sem bila v podobni situaciji, dobivala star. dodatka 30 čukov, mož slabo plačo, nisem vedla kateri mlek naj kupim, alpski al navadn ki je bil cenej a nisi vedu al se ti bo skisu ko ga boš dal kuhat al bo za spit. Še dobr da sem imela lastno mlekarno za mojo malo princesko.

Želim vam VSE DOBRO.



(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   odkrito prijateljstvo
29.7.2005 14:58:33   
PIA 1
Meggi a tebe so prisilili v poroko?Loči se pa bo jamranja konec,sirot pa majn.Za 20.000sit na mesec več pa res ne bom garala.Raje :zaspan:

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?