|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ukinitev limita
28.10.2010 21:09:52   
Jantar
Pozdravljene!

Prosila bi vas,če katera ve kako je z ukinitvijo limita in poravnavo dolga. Pa da razložim malo bolje situacijo:
Ob poteku izrednega limita prijateljici le tega niso več podaljšali. Tudi ko se je hotela dogovoriti o obročni poravnavi,ker gre za večji znesek,pri hiši pa samo en dohodek banka ni hotela slišati nič o tem. Sedaj se je banka odločila,da ji z novembrom takorekoč zamrznejo račun,kar pomeni,da ji ne bodo izplačali niti centa. Prijetljico zanima,če si banka lahko kaj takega dovoli in,če je kaka zakonska podlaga,da si banka lahko to dovoli,....namreč v družini so tudi otroci in,če ji bo banka res zadržala celo plačo nimajo od čega živeti???user posted image
Upam,da bo znala katera od vas svetovati kaj konkretnega,ker kamor se prijateljica obrne po informacijo ji vsi pravijo,da ji mora banka izplačati 526€ banka pa trdi,da to ni res,ker se ni v sodni izvršbi.
Upam,da sem vam vsaj za silo predstavila problem!

Hvala!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ukinitev limita
28.10.2010 21:12:11   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Jantar
Sedaj se je banka odločila,da ji z novembrom takorekoč zamrznejo račun,kar pomeni,da ji ne bodo izplačali niti centa. Prijetljico zanima,če si banka lahko kaj takega dovoli in,če je kaka zakonska podlaga,da si banka lahko to dovoli

Ona je v nedovoljenem minusu (po ukinitvi limita) in dokler tega minusa ne poravna, bo banka vzela vsa nakazila. To ni izvršba, iz katere bi bili določeni dohodki izvzeti, niti ni direkcije, po kateri bi morali pri poravnavi dolga pustiti minimalca.
Tako, da... ja, to je dolgoletna in zakonita praksa vseh bank v SLO.

(odgovor članu Jantar)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Ukinitev limita
28.10.2010 21:13:45   
črticaa
za DANO SITUACIJO TOČNO NE VEM,.. PREBERE NAJ KAJ JE PODPISALA ! (ups za črke)

za 516 eurov ti pa povem to,. da ko se je mojmu durs usedu na plačo in zamrzil račun , ker ni bilo dovolj sredstev na njem (bilo e 1 dan pred plačo) , se jim je jeb** za to koliko ti rabiš za preživetje,.. in tudi na davčni so se vse neumne nardil,.. tko da sva si sposodila denar da sva lahko prišla do njegove plače,...
povzetek je naj ne računa na teh 516 eur user posted image user posted image user posted image  pač aši zakoni majo luknje velike kot kraterji

(odgovor članu Jantar)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Ukinitev limita
28.10.2010 21:18:01   
Kerensa*
Tukaj ni nobene luknje v zakonu, temveč izključno pokrivanje nedovoljenega minusa, nastalega zaradi nepodaljšanja dovoljenega izrednega limita, za katerega se je pa vnaprej vedelo, da je dodeljen za določen čas (ponavadi za najmanj eno leto), tako, da je imela dotična gdč. leto dni časa, da ta dolg poravna oz. mesečno pač pušča na TRR del zneska. Ob ukinitvi tako ne bi dolgovala nič, ker pa je najverjetneje upala na podaljšanje, je sedaj tam, kjer je.
Ni druge, kakor poravnati minus. Od kod oz. s čim, banke (legalno) ne zanima. Na nedovoljen minus bodo tekle tudi višje negativne obresti. S takšnim stanjem na računu pa tudi na hitri gotovinski kredit ni za upati. In tudi plače ji delodajale na sme nakazati na drug TRR. No, v praksi ji ga lahko, a če banka to ugotovi, lahko naknadno delodajalca bremeni za znesek njenega dolga. To bi pa šele zapletlo zadevo.

Skratka - ta način je zakonit. Izgovarjanje na otroke in minimalno plačo je pa... hmmm... potem bi lahko vsakdo vzel izredni limit, ob nepodaljšanju bi pa rekel:"Saj mi nič ne morete, ker imam otroka." Banke bi propadle.

(odgovor članu črticaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Ukinitev limita
28.10.2010 21:36:53   
vseved
ena varjanta je še da zaprosi za podaljšanje limita za 6 mesecev in da odpre varčevalni račun,trgajo ji od navadneg TRR gor pa mora pustit točn tolk kokr ji banka pove,in s tega varčevalnega računa po preteku polovice leta banka vzame denar dol in ji ga upošteva pri limitu tako bo limit odplačala ,,,tukaj se ne vodi kot kredit ampak kot varčevalni račun...
odvisno je pa tudi kolikokrat je šla čez dovoljen limit in če je šla pogosto zato banka noče velikokrat podaljšat limita...
no to je moj predlog,upam da reš najbolj kokr se da...user posted image user posted image

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Ukinitev limita
28.10.2010 21:46:57   
Jantar
Punce hvala za odgovor!
Sam tolk bi še dodala,da je bila z banko skoz v kontaktu in so ji dan pred iztekom limita zagotovili,da ji ne bodo ukinili celega ampak samo en del,čez pol leta pa še ostalo,.....seveda naredili pa pol pač po svoje! user posted image Tko,da kakršenkoli dogovor z banko odpade,ker se banka noče pogovarjat. Jim je tudi predlagala hitri kredit za pokritev minusa a tudi o tem noče banka slišat in to kljub temu,da njena služba ni ogrožena! user posted image

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Ukinitev limita
28.10.2010 22:01:14   
vseved
katera banka pa je to?

(odgovor članu Jantar)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Ukinitev limita
28.10.2010 22:11:13   
benika
in to kljub temu,da njena služba ni ogrožena!


Kdo ji pa to zagotavlja in kako naj banka to ve?

(odgovor članu Jantar)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Ukinitev limita
29.10.2010 13:54:05   
RAKICA2007
IZVIRNO SPOROČILO: benika

in to kljub temu,da njena služba ni ogrožena!


Kdo ji pa to zagotavlja in kako naj banka to ve?



ni fora v tem...

v tem je fora;

Novi zakon o potrošniških kreditih bankam ne dovoljuje več odobravanja novih izrednih limitov z avtomatskim obnavljanjem.
Kaj vas čaka, če tak limit imate? In ali določene banke zaradi zakona limita res ne obnovijo več, stranki pa neupravičeno zaračunavajo stroške obravnave in zavrnitve limita?
Stranka NLB nas je obvestila, da ji limita z avtomatskim obnavljanjem pred dvema tednoma niso obnovili, o čemer so jo obvestili pozneje, a so ji hkrati zaračunali 6,26 evra stroškov "obravnave in zavrnitve limita".
"Če je zavrnitev res posledica novega zakona, je avtomatizem in NLB strankam ne bi smela računati zavrnitve, saj vloge sploh ne obravnava," pravi stranka.
Kaj, če vam tak limit zapade do 7. februarja 2011?
Na NLB tako prakso zanikajo in razlagajo: novi zakon velja od 7. avgusta, a predvideva šestmesečno prehodno obdobje.
V tem prehodnem obdobju, torej do začetka februarja, bo banka vsem, ki že imajo limit z avtomatskim obnavljanjem, tega še normalno obnovila, če stranka izpolnjuje pogoje za obnovo. "Če jih ne, stranki zavrnemo obnovo limita in zaračunamo nadomestilo (6,26 evra). Razlog za zavrnitev obnove limita so neizpolnjeni pogoji, ne pa novi zakon," trdijo na NLB, kjer bodo torej do začetka februarja omenjene limite še obnavljali (praviloma za 12 mesecev).
Kaj, če vam tak limit zapade po 7. februarju?
Kaj pa čaka imetnike izrednega limita z avtomatskim obnavljanjem, ki bi se obnovil po izteku prehodnega obdobja (februar 2011)?
"Vse take stranke bomo dva meseca pred potekom izrednega limita obvestili o poteku limita in o spremembah, ki jih prinaša zakon, ter jih povabili v poslovalnico k sklenitvi nove pogodbe za ''normalen'' izredni limit," pravijo na NLB, kjer odobritev izrednega limita zaračunajo 10 evrov.

< Sporočilo je popravil RAKICA2007 -- 29.10.2010 14:01:03 >

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Ukinitev limita
29.10.2010 14:06:23   
Jantar
Punce še enkrat hvala za vse info glede te situacije,....user posted image

Ker ji drugega ne preostane si bo pač poizkušala izposoditi in poravnati dolg,čeprav ni sigurna,da ji bo uspelo!

Službo ji zagotavlja delodajalec,ki je stabilna ustanova in jo ma zagarantirano minimalno še deset let,razen,če bi jo sama pustila ali menjala! user posted image

Sej tuki se je šlo za dejstvao,da ji je banka ob pogovoru obljubila,da se ji bo vse avtomatsko podaljšalo,potem so si pa očitno premislili in jo s tem pahnili v res neroden polozaj!

Se tolaži s tem,da kar jo ne bo zlomilo jo bo okrepilo in upa,da se ji bo nasmehnila sreča z izposojo,da prebrode tole krizo,ker čisto brez dohodka enostavno ne gre,.....nemogoče preživeti!

So ji pa tudi na CSD rekli,da ji banka MORA izplačati 526€ kar pomeni,da tud tuki dajejo nepreverjene in neveljavne informacije! user posted image

Hvala še nekrat!

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Ukinitev limita
29.10.2010 14:12:47   
barni
Če je banki dolžna potem mora poravnati. Če ji je limit potekel, je avtomatično padla v nedovoljeno prekoračitev in plačuje obresti, poleg tega pa se je vsako nakazilo šteje kot poravnava tega dolga do banke. Banka vsako prošnjo za podaljšanje limita obravavnava individualno, če gre za višji znesek kot praviš in imajo vso pravico podaljšanje tudi zavrniti.
Banka naj bi tak račun blokirala zaradi nesolidnega poslovanja, saj osebni račun ne sme biti v nedovoljeni prekoračitvi. V takem primeru nikakršno izplačilo s tega računa ni možno.

Torej vsak mora poravnati svoje obveznosti pravi čas in živeti v mejah svojih zmožnosti, čeprav je včasih to skoraj nemogoče.

Tisti minimalni znesek pa se upošteva pri izvršbah, ki pa jih je tudi čedalje več.

(odgovor članu Jantar)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Ukinitev limita
29.10.2010 16:49:34   
Splišni
Kaj pa če greš na drugo banko?

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Ukinitev limita
29.10.2010 16:59:20   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Jantar
So ji pa tudi na CSD rekli,da ji banka MORA izplačati 526€ kar pomeni,da tud tuki dajejo nepreverjene in neveljavne informacije! user posted image

Očitno res tudi socialne delavke ne ločijo med sodno izvršbo in izrednim limitom.

Na drugo banko gre seveda lahko odpret TRR, vendar ji nanj (uradno) ne smejo nakazovati plače. In dokler na novem TRR ne bo imela 1. nakazila (plače, pokojnine ali rente - socialni transferji načeloma ne veljajo), ji tudi rednega limita (s katerim bi morda lahko pokrila del nedovoljenega stanja na prvem TRR) ne bodo odobrili, kaj šele česa več. Drugi TRR ima tako lahko samo za kartično poslovanje (debetna kartica, ne kreditna) v okviru pozitivnega stanja.

(odgovor članu Jantar)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Ukinitev limita
30.10.2010 10:10:56   
RAKICA2007
IZVIRNO SPOROČILO: Jantar


Sej tuki se je šlo za dejstvao,da ji je banka ob pogovoru obljubila,da se ji bo vse avtomatsko podaljšalo,potem so si pa očitno premislili in jo s tem pahnili v res neroden polozaj!




Kot sem ti že napisala zgoraj, ni je BANKA pahnila v neroden položaj in nedovoljeno negativno stanje ampak NOVI zakon o potrošniških kreditih, ki je bil sprejet nekje okoli 08.08. izvajati - dosledno pa se je začel s 01.10.2010 :( žal in tako tudi marsikateri ne bo mogel več do limita oz. kredita pri banki...

IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

Kaj pa če greš na drugo banko?


s tem ne bo rešila čisto nič - ker ji tudi ne bodo odprli novega TRR... zakon o bančništvu je s tem novim zakonom vzporedno začel izvajati strogo vpogled v SISBON - podpisnice Dogovora o postavitvi in uporabi informacijskega sistema SISBON ( vse banke na SLO področju) vzpostavljajo SISBON z namenom: popolnejšega vpogleda v zadolženost posameznika in tako se na podlagi tega odloča kdo lahko dobi kredit, limit, odpre TRR ali dobi posojilno kartico... žal...

Resnično edina varianta je, da dotična gospa stopi do matične enote, kjer ima odprt TRR in se z VODJO POSLOVALNICE dogovori za postopno zmanjšanje limita (zakon ga omogoča in se ga tudi izvaja). To pomeni, da se ji vsak mesec za določen znesek zmanjša limit.Doba postopnega zmanjšanja limita ne sme biti daljša od 12 mesecev. V tem obdobju pa lahko pokrije ves limit in ne samo tisti delež...

Upam, da bo uredila... user posted image

< Sporočilo je popravil RAKICA2007 -- 30.10.2010 10:11:26 >

(odgovor članu Jantar)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Ukinitev limita
30.10.2010 10:17:02   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: RAKICA2007
Resnično edina varianta je, da dotična gospa stopi do matične enote, kjer ima odprt TRR in se z VODJO POSLOVALNICE dogovori za postopno zmanjšanje limita (zakon ga omogoča in se ga tudi izvaja).

Nisem prepričana, če je to še možno zdaj, ko so ji limit že ukinili. Mislim, da bi morala to storiti prej, preden ji je potekel.

(odgovor članu RAKICA2007)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Ukinitev limita
30.10.2010 11:19:47   
RAKICA2007
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

IZVIRNO SPOROČILO: RAKICA2007
Resnično edina varianta je, da dotična gospa stopi do matične enote, kjer ima odprt TRR in se z VODJO POSLOVALNICE dogovori za postopno zmanjšanje limita (zakon ga omogoča in se ga tudi izvaja).

Nisem prepričana, če je to še možno zdaj, ko so ji limit že ukinili. Mislim, da bi morala to storiti prej, preden ji je potekel.



Probati ni greh... jaz pravim, vse se da-če se hoče... je pa veliko odvisno od samega poslovanja (po novem zakonu se reče) potrošnika... načeloma, se da - tudi sedaj ko so ji že ukinili limit

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Ukinitev limita
30.10.2010 15:08:40   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: RAKICA2007

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

IZVIRNO SPOROČILO: RAKICA2007
Resnično edina varianta je, da dotična gospa stopi do matične enote, kjer ima odprt TRR in se z VODJO POSLOVALNICE dogovori za postopno zmanjšanje limita (zakon ga omogoča in se ga tudi izvaja).

Nisem prepričana, če je to še možno zdaj, ko so ji limit že ukinili. Mislim, da bi morala to storiti prej, preden ji je potekel.



Probati ni greh... jaz pravim, vse se da-če se hoče... je pa veliko odvisno od samega poslovanja (po novem zakonu se reče) potrošnika... načeloma, se da - tudi sedaj ko so ji že ukinili limit



Jaz bi tudi to poskusila.
Bančna zakonodaja je logična - izredni limit naj bi se uporabljal za izredne razmere, podčratno - izredne.
Bančna praksa je bila drugačna - izredni limiti so se avtomatično podaljševali, ker je bilo banki v intereu (visoke obresti in malo dela), potrošniki pa so se na to navadili.

Nenadna ukinitev ni trenutno zakonsko sporna, je pa moralno sporna v smislu utečene pretekle poslovne prakse.

(odgovor članu RAKICA2007)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?