|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  73 74 [75] 76 77   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 2010
9.11.2010 10:17:54   
Jazzy1
IZVIRNO SPOROČILO: tinkatonka

cuclji -večja številka...kdaj je treba zamenjat? Benika, ti si bolj "sveža" v tem, še od tvojga Jakoba, jaz sem že pozabila.

Meni Lija npr. ni nikoli hotela zagrabit večjega cuclja, enostavno se je začela dret kot jeshar ko sem ji ga zamenjala. Tako da smo potem praktično do 2. leta imeli cucelj 1. Sem vprašala in P in zobarco, pa je rekla da načeloma ni problem, sploh ker ga je zadnje leto uporabljala samo za zaspat.

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 1851
9.11.2010 10:41:42   
Izabelina
Eva ma  pa že zdej 2jko... ker čez enko ni dost tekl, usaj misnla sm tko... verjetn pa ni nč narobe a ne? 

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu Jazzy1)
Neposredna povezava do sporočila: 1852
9.11.2010 10:48:26   
NiNiBo
IZVIRNO SPOROČILO: S0ncIca

Črpanje - včeraj zvečer sem v cca 15 minutkah načrpala 130ml. V redu za prvič, a neuser posted image Pa črpalkica je stara 4 leta in čist solidno dela.

Vazickauser posted image user posted image user posted image  - jaz sem pa vceraj nacrpala 70 ml, pa sem mislila da sem cist zmagala. Vidim, da imam se nekaj fore da ujamem prvakinje v crpanju, kot npr. ti in archie.
bruhanje/polivanje 2-gic: a tiste, ki vam polivajo napr. ponoci ste oz. preoblacite ta majcene ali ne? Jaz ga ne, mu pa eno tako majhno planicko dam med bodi in kozo, tako da ni moker.
katarinka glasovanje opravljeno user posted image

Midva pa iz prvega aktivnega vozickanja - uh sem gonila vozicek v en klanec sem se prav fino predihala. HB da se se vedno gor drzi, sem sla ze ob 9.00 ven da ja malo vremena ujameva. Sedaj pa pocaka da se moj cmrucek prebudi, da se najeva potem pa crklanje - danes imava na razporedu masazo. Neo prav uziva ko ga nagca polozim na dekico in mu masiram stopalca, seveda tudi vse ostalo ampak ocitno so stopalca zakon. 

En lep dan vam zelim, pa cim manj dezja in cim vec vozickanja. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1853
9.11.2010 11:39:49   
nenka7
črpanje - tudi meni uspe po 4 urah presledka v eni uri načrpati tam 60-80ml, tako da sva tam - tam ninibo user posted image se pa po pravici povedano matram ko žival. jaz ne vem, ali imate ve električne črpalke, ali vam tako fajn ven teče? ker meni teče samo na začetku, potem pa po kapljicah nabiram ostalo. ampak črpam, dokler še kakšna kapljica priteče. pa se na koncu nabere, ampak boli roka za znoret... sicer se sedaj menim s teodoro, da odkupim njeno ekstra električno črpalko, pa potem upam, da bo šlo, pa da ne bom še manj načrpala kot sedaj na roke user posted image

29. 9. 2010 nama je spremenil življenje najin bučko Blaž

23. 11.2011 se je naši družini pridružil Tevž

(odgovor članu NiNiBo)
Neposredna povezava do sporočila: 1854
9.11.2010 12:18:58   
Izabelina
črpanje: a to načrpate iz obeh dojk tolk? pa s črpalko?

js mam eno ekstremno staro električno črpalko, pa sm ugotovila, da ne dela (no al pa js ne znam) namreč ne ustvar nobenga vakuma, tko, da zdej si js to lepo iztisnem na roko brez črpalk, enostavno k kravica u lončk... user posted image in zdele je u 5 minutah pršl vn 70 ml, tko, da se mi to sploh ne zdi slabo...

kot mu je usojeno!

(odgovor članu nenka7)
Neposredna povezava do sporočila: 1855
9.11.2010 12:29:59   
katrinka
hvala vsem za glasoveuser posted image user posted image user posted image

crpanje
- jaz imam rocno, pa sem predvcerisnjim mogla si iz ene crpat ker se je sandra odlocla da bo samo iz ene jedla tako da sem nacrpala100...user posted image

cucelj
- suzana sicer ni imela ful velik dude a smo ustal kr na 1 - od aventa 0-3m

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 1856
9.11.2010 12:48:08   
Izabelina
crpanje - jaz imam rocno, pa sem predvcerisnjim mogla si iz ene crpat ker se je sandra odlocla da bo samo iz ene jedla tako da sem nacrpala100...user posted image

haha :) no to je pa važenje user posted image

mi smo pa dobil uno stvar, ko daš otroka spodi ležat čez so pa eni loki pa igračke gor visijo user posted image user posted image še oprat mormo pol pa akcija... user posted image user posted image

kot mu je usojeno!

(odgovor članu katrinka)
Neposredna povezava do sporočila: 1857
9.11.2010 12:59:53   
teodora75

IZVIRNO SPOROČILO: Izabelina

aja sej sm vedla, da sm neki pozabla... G mi je napisala recept za syntocinon... vem, da je za lažje izločanje mleka, a mate kšne izkušnje s tem?

hehe, očitno najina dr tole rada napiše :) No jaz sem šla kar sama po recept par dni po tem, ko sem prišla iz p. In meni je kar fino delovalo - pred tem nisem nikoli videla, da bi mleko kar samo kapljalo ven. Nisem pa vedela, da je to uporabno tudi toliko časa po porodu. Jaz imam pregled naslednji teden, pa bom vprašala, če mi da še enkrat recept.

Tebi že deluje?

T.

Neposredna povezava do sporočila: 1858
9.11.2010 13:07:14   
Izabelina
Tebi že deluje?

ne vem čist točn...mislm, da, ker mi je iz desne dojke dans ful bol teklo kot ponavad, pa tut iz leve je vč pršlo... tko, da mislm da deluje... sm kr vesela! js sm mela učeri pregled, mi je napisala za 2 škatlci...

a ti pouno dojiš? js sm nad tem zdej že obupala, mi je pa kul, da mam usaj tolk mleka, da mal pokombinirava...
drugače sm se pa odločila, da bom zamenjala zdravnico... a ti boš ostala pri tej?

kot mu je usojeno!

(odgovor članu teodora75)
Neposredna povezava do sporočila: 1859
   [Brisano sporočilo]
9.11.2010 14:07:05   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Neposredna povezava do sporočila: 1860
9.11.2010 14:13:56   
malecka_mateja
dan!

katrinka glasa oddana

jaz sem tudizadnjič ko sem črpala črpala eno uro in načrpala 80 ml. in potem pred vsakih dojenjem 20 da sem do večera imela 150 ml in je vse pojedeluser posted image

je pa danes prespal celo noč. ampak mislim da nebo tako v stalnici no bomo videli. drugače sta oba malo prehlajena ampk nič hujšega. vreme je itak za znoret če dežuje ne potem pride kak hitro sprehod drugače pa nonstop noteruser posted image

http://www.youtube.com/watch?v=VkRRWTLM1pI  evo če bo katera pogledala kako naš tamali čeblja če se temu tako reče. zjutraj se on zelo rada tako pogovarja in pali na ooooo. prava faca je.
Smo pa sedaj bili zaprti 7 dni in ni kakal počela sem vse živo pa nič ni pomagalo. danes pa končno že 4 krat in to do pol hrbtauser posted image user posted image user posted image upam da bo sedaj vsak dan kakal ker ta teden je bil dosti bolj občuljiv pa ga je zvijalo. boščki mali. pa sem ugotovila da odkar sem na bremlečni dieti je bil zaprt in ko sma se z P pogovarjale o tem je rekla da verjetno ni alergičen na mlekca ker potem bi imel FUL krče in kakšne krvave nitke. tako da sem jaz včeraj jedla sirčeka in pa v omaki malo kisle smetane in evo danes kaka ko veliki in brez sluzi. zdaj pa nisem več pametnauser posted image user posted image no sej čakamo na teste pa bomo videli.

zaenkrat je to vse grema jest. papa

Otrok najbolj potrebuje tvojo ljubezen takrat, ko si jo najmanj zasluzi!!!
Tjaša je dobila brateca po imenu Tin

Neposredna povezava do sporočila: 1861
9.11.2010 14:32:11   
corfu
Dober dan

Kako ste na tak turoben dan?

Midve sva izkoristile dopoldne in zunaj preživele dobri dve uri user posted image user posted image

Benika, a si že dobila M ? a ni potrebno pri vstavitvi Mirene počakati nanjo?

Uživaj življenje...

(odgovor članu malecka_mateja)
Neposredna povezava do sporočila: 1862
9.11.2010 14:37:11   
Katalenca
Katrinka, jaz tudi vsak dan pridno glasujem.
Drugače sva pa zdele iz sprehoda, ker zjutraj rada malo poleživa (sploh mamicauser posted image ) sva se komaj okrog enih spravila ven. Sicer sem ful oklevala ali it v dežju ven ampak sva vseeno šla. Tamali spal kot polhecuser posted image .

spanje se je pri nas zaenkrat ustalilo na tri urce. Spat ga dam ob 23h, potem alarm od 2 do treh, različno, potem pa spet okrog 5 do pol 6. Kasneje je pa itak zbujen in ga imam pri sebi še kake 3 urceuser posted image . vmes tudi malo spi, se cartava...
Upam da bo tudi nam uspelo naredit daljše razmake med dojenjem.

Sicer pa mi je samo enkrat ponoči malo pobljuval in ga nisem preoblačila, sem mu dala pod majčko cotko.

(odgovor članu malecka_mateja)
Neposredna povezava do sporočila: 1863
9.11.2010 15:00:09   
archie
dan.

Danes sem pa pokonci od 6h zjutraj, ker je Teja imela takrat alarm. Nazadnje pa je jedla ob 24h pridna punca. Je pa zato zvecer v uri in pol pojedla 205 ml mleka (se mi zdi, da je v celoti moje mleko)!!! Jaoooo, sploh ne vem, kam ona vse to spravi

Imela sem pregled pri G. Nic posebnega, nic novega. Glede krvavitve je rekel, da za njega je to ze kar M, ker je bilo vmes 5 dni presledka (brez krvavitve).In se mi zdi, da ima kar prav, ker danes je precej bolj obsezna krvavitev in je taka ful sveza kri...

crpanje: imam rocno crpalko od Aventa. Najvec kar sem nacrpala, je bilo 200 ml na obeh straneh v slabe pol ure. Sedaj ponavadi poje po 125 ml na obrok. In dopoldne sem jo dojila pol ure, pa je potem se histericno zahtevala flasko. In pojedla 90 ml!! Ocitno je res prava lenoba, da caka na flasko.

Cucelj: midva imava se kar 1. Ker ji ze iz te enka ven tece. In mora imeti vedno plenico okoli vratu, ker drugace je fuuuuuul mokra.

Na sreco poliva ne. Vcasih malo bruhne, ampak to res vcasih in se to male kolicine.

16.9.2010 se nama je spremenilo življenje... :)

(odgovor članu Katalenca)
Neposredna povezava do sporočila: 1864
9.11.2010 16:14:06   
Katalenca
archie, jaz sem tudi mislila, da sem dobila menstro pa je gin to ovrgla. Je tudi povedala, da se včasih, sploh ko kaki fizični aktivnosti, lahko iz žilic v maternici pocedi kri in to izgleda lahko kot menstruacija. Izgleda kot sveža kri. Pri meni je bilo tako par dni. Me je pa še pogledala z ultrazvokom in rekla, da ni ne duha ne sluha o M.

Glede zaščite mi je predlagala mireno ali tabletke cereze al nekaj takega, mirena sicer pride v poštev po 3 mesecu pa raje pri tistih, ki ne bodo imele nobenega otroka oz vsaj nekaj let ne. tabletke pa so tko tko. Jaz sem se odločila, da zaenkrat, dokler  dojim, ne bom imela hormonske zaščite. Sploh ker imam fantka. Da ga ne bom tako zasula z ženskimi hormoniuser posted image .

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 1865
9.11.2010 17:04:28   
Natalija28
Pa smo ga dobili - novi vozek namreč.user posted image
Bili smo na 2. posvetovalnici: 5400 g    56 cm
Se je baje preveč poredil. 130 ml AM na obrok je preveč za dojenčka njegove starosti.

Mateja-a gremo ta teden kaj na pijačo? Klementina in Tejči sta me prosili naj jima javim, če se bova dogovorili za kaki drink.

lp

Junija pričakujemo sestrico najinega Matija.

(odgovor članu Katalenca)
Neposredna povezava do sporočila: 1866
9.11.2010 17:28:32   
sanje2
dober večer!

jaz sem tudi danes imela pregled in je vse ok,..vidi se da se bliža menstruacija. za kontracepcijo pa moram poklicat ko bom dobila menstruacijo. največja težava so pa moje kile, še vedno jih imam preveč user posted image user posted image user posted image mi je bilo danes kar hudo, ko nisem mogla kavbojk zapet. v bistvu so mi prav samo dvojne hlače, ki so bile prej malce večje user posted image .

črpanje:
jaz si na približno dve uri načrpam od  60 do 80 in to iz obeh dojk, je tudi majn in tudi več,..odvisno kakšne volje sem, če sem živčna pa se mi zdi da nič ne priteče ven. ponoči si pa jaz enkrat črpam.

al katera ve kolk mil. je primerno za 7 tednov starega otroka???????oz če ima katera kak seznam kolk se lahk popije po tednih????????''

(odgovor članu Natalija28)
Neposredna povezava do sporočila: 1867
9.11.2010 17:31:03   
Anonimen
Punce a ve imate vsak mesec posvetovalnico? Ker pri nas je pri 1 mesecu pa potem pri 3 mesecih pa pri 5 mesecih.... user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1868
9.11.2010 17:41:35   
nadka30
IZVIRNO SPOROČILO: T.Z.

Punce a ve imate vsak mesec posvetovalnico? Ker pri nas je pri 1 mesecu pa potem pri 3 mesecih pa pri 5 mesecih.... user posted image

do 5 ali 6 meseca imam jaz vsak mesec posvetovalnicouser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1869
9.11.2010 17:48:42   
katrinka
IZVIRNO SPOROČILO: Izabelina

crpanje - jaz imam rocno, pa sem predvcerisnjim mogla si iz ene crpat ker se je sandra odlocla da bo samo iz ene jedla tako da sem nacrpala100...user posted image

haha :) no to je pa važenje user posted image

mi smo pa dobil uno stvar, ko daš otroka spodi ležat čez so pa eni loki pa igračke gor visijo user posted image user posted image še oprat mormo pol pa akcija... user posted image user posted image

a sem vazika a ne...heheuser posted image user posted image user posted image
a mislis igralno podlogo ali lezalnikuser posted image user posted image user posted image

natalija - super za pregleduser posted image ker vozek si torej nabavilauser posted image

nadka - mi imamo prvi pri 6t,3m,6m,9m....vmes smo imeli kontrolo teze ker smo pac bolj drobni....

hvala k ste pridne in glasujete....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1870
9.11.2010 17:50:05   
teodora75

IZVIRNO SPOROČILO: Natalija28

Se je baje preveč poredil. 130 ml AM na obrok je preveč za dojenčka njegove starosti.

Ojoj, kaj pa bodo nam potem rekli...
Popije tudi precej več kot 130 + dojenje user posted image . Ja ampak kaj naj, če je pa neustavljivo lačen in se ga nikakor ne da potolažit/zamotit in bi pojedel vse kar mu pride blizu ust - od plenice, svojih prstov, mojih ušes...
No ja, čez 2 tedna se bomo spet merili/vagali, potem pa bomo videli...

T.

Neposredna povezava do sporočila: 1871
9.11.2010 18:23:19   
nenka7
jaz tudi ne vem, koliko naj bi otrok pojedel pri določenih tednih, da nam nebi v P potem tečnarili, da je pretežek!?
sicer pa si jaz črpam vedno na obeh straneh, tako da moje številke so za obe strani. je pa sedajle pojedel 130ml v šusu mojega mleka, čeprav mu navadno dam nekje 110-120 pa je čisto zadovolen. mah, saj še sama ne vem, koliko naj bi dobil, ampak ko sem mu pa enkrat dala 150ml, pa sem morala 40 stran zliti, ker ni hotel več jesti...

29. 9. 2010 nama je spremenil življenje najin bučko Blaž

23. 11.2011 se je naši družini pridružil Tevž

(odgovor članu teodora75)
Neposredna povezava do sporočila: 1872
9.11.2010 18:34:20   
Natalija28
IZVIRNO SPOROČILO: katrinka

natalija - super za pregleduser posted image ker vozek si torej nabavilauser posted image

Coletto Austin 3 -  http://www.google.si/imgres?imgurl=http://www.micolandshop.de/coletto/Babyshop-24%2520Austin%25203/Austin%25203%2520beige%25202.JPG&imgrefurl=http://www.micolandshop.de/coletto/Babyshop-24%2520Austin%25203/&usg=__QeK1fR4TMDw1q1Qj3JsMr59EASw=&h=768&w=1024&sz=93&hl=sl&start=18&sig2=EqmUgMz8muWF0qlkIi5Qrg&zoom=1&tbnid=IUlt1cMdHauTKM:&tbnh=157&tbnw=209&ei=b4XZTOzvIcHysgaM19TkBw&prev=/images%3Fq%3Dcoletto%2Baustin%2B3%26um%3D1%26hl%3Dsl%26sa%3DX%26biw%3D1001%26bih%3D819%26tbs%3Disch:10%2C705&um=1&itbs=1&iact=hc&vpx=566&vpy=284&dur=1781&hovh=194&hovw=259&tx=147&ty=94&oei=ZYXZTNHPCMHNswa824HlBw&esq=2&page=2&ndsp=19&ved=1t:429,r:8,s:18&biw=1001&bih=819

Junija pričakujemo sestrico najinega Matija.

(odgovor članu katrinka)
Neposredna povezava do sporočila: 1873
9.11.2010 18:36:25   
malecka_mateja
IZVIRNO SPOROČILO: Natalija28

Pa smo ga dobili - novi vozek namreč.user posted image

Mateja-a gremo ta teden kaj na pijačo? Klementina in Tejči sta me prosili naj jima javim, če se bova dogovorili za kaki drink.

lp

user posted image user posted image user posted image za vozek super voziče pri meni in sedaj pri sestri je bil v ožjem izboru. upam da boš zadovoljna

Glede teže se ne sekiraj če ti poje 130 in ima 3 ure mira je ok. komplicirajo ker je AM če bi bil dojen pa je vse okuser posted image user posted image user posted image user posted image kr nekaj. valda da ga neboš stradala.
Za pijačko ni problema. sam zjutraj ta teden mi ne gre po 13 uri pa z veseljem. bi se mogoče tokrat tejči prilagodile?? povprašaj ju kdaj pa kje jaz sem vedno zaaauser posted image

< Sporočilo je popravil malecka_mateja -- 9.11.2010 18:39:05 >

Otrok najbolj potrebuje tvojo ljubezen takrat, ko si jo najmanj zasluzi!!!
Tjaša je dobila brateca po imenu Tin

Neposredna povezava do sporočila: 1874
9.11.2010 18:41:43   
tinkatonka

Jakob je 6 dni mlajši od tvojega sinka pa poje med 130-170 ml po novem na obrok. Kaj bodo potem šele zanj rekli.user posted image Kok pa je imel Matija pri 1 mesecu? No Jakob je bil velik 56,5cm pri enem mesecu, toliko kot je tvoj zdaj, kil je imel pa 4700g. Pa sigurno ima zdaj pri dveh mesecih vsaj 1kg več, pa ene 2 ali 3 cm tudi. Bom več zvedla v četrtek, ko imamo pregled.

Sicer pa Anej se je tudi kao preveč redil na mesec (je bil tudi on na AM), ampak to samo na začetku, potem je bilo pa vse normalno tm nekje po 6.mesecu in ni nič odstopal od vrstnikov. So bili marsikateri dojeni otroci 1× debelejši od njega. No zdaj pri skoraj 5 letih je čisto normalen fantek, prej suh kot da bi imel kakšen gram preveč.

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

Neposredna povezava do sporočila: 1875
Stran:   <<   < Prejšnja stran  73 74 [75] 76 77   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  73 74 [75] 76 77   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Dečkova mama.
пеперутка16

Ste fantov penis/mošnjo/kurca obrnili navzgor, preden ste jih povili? In če ste, zakaj?