benika
|
IZVIRNO SPOROČILO: Izabelina js vm morm pa neki priznat: ljubosumna sm na mamice k dojijo... ker se ob njih počtm kot popolna zguba... pa vem vso teorijo, da sm se trudla (da se ševedno trudm) in bla, bla, bla... sam useen! Hmmm, kako naj napišem, da boš ti zadovoljna in da ne boste spet skočile name NE BLUZI, OK!!! Glej ljubica moja, nismo vse mamice popolne in delane po Jusu. Ene dojijo, druge pač ne. In če ti veš, da si storila vse, kar je v tvoji moči, da bi dojila, potem je tvoje delo opravljeno. Narava hoče drugače. Tvoj otrok bo ravno tako zrastel kot npr. Neo, pa Živa, pa....Zdej se pa nehaj obremenjevat, ker boš žrla samo sebe od tega pa ne bo nobenega učinka. JASNO? Bodi vesela, da je dete zdravo in brez težav, dojenje je še najmanjša reč, zaradi katere se lahko sekiraš. IZVIRNO SPOROČILO: brezcopatka Aja, pa še no vprašanje za tiste, ki svoje hranite o flaški. kok veste, kdaj ima dost, pa ne preveč? Ker moj poje vedno do konca vse, kar mu dam. Pa če je to 12, 140, 160, če bi mu dala pa 200 bi pa tudi to odušil, kar je pa očitno preveč. Mislim,sam nikoli ne neha jest. Pa ne je, kot da bi bil lačen, samo, ko mu skušam stekleničko vzet, začne vlečt nazaj. Mogoče se vam zdi malo čudno vprašanje, samo do zdaj se še nisva po steklenički hranila. Ko ima Manja dovolj, enostavno z jezičkom porine ven cucelj in niti pod razno je ne pripraviš da bi še jedla. Če popije, kar ima v flaški in ne poliva, potem očitno toliko potrebuje. jaz gledam po tabeli ki je za težo pisana... moj niko ma prek 4 kg in poje 150 oz 170 ml mleka... ker se pač mleko poveča ko ga zmešamo... pa pojedo bi tut več ampak jih mormo mi pazit zarad želodčkov, da jih potem ne boli in ne polivajo... no pod 4 kg je 120 ml vode, nad 5 kg pa 180 ml vode ne vem kje sta s težo... Manja poje na obrok še vedno (in to že od rojstva dalje) med 60-90ml na obrok. Obrokov ima na dan 6-7, s tem, da pomoči spi nekje 8 ur v kosu. Edino zadnje 2 dni mi 1-2x na dan popije 120ml. Te tabelce so zame osebno larifari in sredstvo za pranje možganov ter povod za pretirano sekirancijo novopečenih mamic. Gorenjke...kavica ta tede? Torek dopoldne mogoče? Mogoče bi se nam pridružila tudi kakšna Ljubljančanka, Kamničanka? Sončica, bambinca, khurde...?
< Sporočilo je popravil benika -- 14.11.2010 21:50:27 >
|