|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   bolniška čez vikend
19.11.2010 8:16:50   
p&b
Zanima me kakšne imte kaj izkušnje s tem druge,jaz sem bila v sredo pri zdravniku ker sta otroka zbolela,pa mi je rekla,da mi lahko napiše bolniško samo do petka,za soboto in nedeljo pa ne moram dobiti,če je vsaj eden od staršov doma.Z možem sicer delava tudi za vikende vendar tokrat je moj doma v soboto ko jaz delam v nedeljo pa sem jaz prosta in moj dela,če pa slučajno oba delava potem pa bi morala podpisati izjavo in baje lahko preverjajo.
Kaj pa če bi imela kontrolo šele drug teden  ne vem a bi mi dala bolnišlo čez vikend ali bi se le ta prekinla in nadaljevala s ponedeljkom?
Mi lahko napiše katera svoje izkušnje.

Hvala in LP vsem!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: bolniška čez vikend
19.11.2010 8:26:24   
bačko
Jaz sem do zdaj še vedno imela bolniško čez vikend oziroma sem jo lahko tudi v soboto zaklučila ker imam tudi delonvne sobote.Če pa sem 14 dni doma imam vse dni bolniško tudi nedeljo.Pomoje bi se ti mogla nadaljevati bolniška ker jo nisi prekinila in tudi nisi šla delat.Moje izkušnje sem ti že napisala.Sem pa ravno ta teden na bolniški in še naslednji teden in mi ni nič takega omenila.

(odgovor članu p&b)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: bolniška čez vikend
19.11.2010 8:46:23   
kristinaj
če je eden doma ti ne pripada bolniška..

_____________________________

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu p&b)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
19.11.2010 10:13:02   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu kristinaj)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: bolniška čez vikend
19.11.2010 12:04:55   
petea
p&b,
meni se zdi razumljivo, da ti zdravnik napiše bolniško za toliko časa, kot so otroci bolni - torej tudi za vikend, če je treba.

Saj čez teden si tudi ti in tvoj partner doma ob popolnevih in ponoči, pa se ti bolniška čisto normalno piše za cel dan.
Ali pa v primeru, da en starš dela čez teden dopoldne, en pa popoldne - še vedno en starš lahko dobi bolniško, četudi sta potem oba nekaj ur doma ob otroku.

Saj ti bo delodajalec bolniško ustrezno upošteval pri tvojem obračunu plače - za dneve ob koncu tedna, ko tako ali tako ne bi bila v službi, ti bolniške pač ne bo obračunal! Lažje uveljavljaš manj bolniške od tega, kaj ti je pripada, kot pa več, kot jo imaš napisano!

Kaj če bi nosečnicam in dolgotrajno bolnim tudi obračunavali bolniško samo npr. vsak delovni teden posebej? Bi komisija imela manj dela, saj skoraj nihče ne bi  izpolnil pogojev za bolniško nad 30 dni! user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: bolniška čez vikend
19.11.2010 12:46:39   
zmajaz
Bolniško za otroka plača ZZZS in ne delodajalec, zato so glede tega tako strogi - ker ne mislijo plačevati bolniške za dneve, ko lahko otroka čuva eden od staršev.

_____________________________

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: bolniška čez vikend
19.11.2010 14:24:50   
Freya88
Mi smo bolniske dajali tudi za sobote... samo mamica (ali ocka) je morala povedat da rabi tudi takrat... torej ce pa rabis od recimo srede (17.11.) do vkljucno ponedeljka (22.11.)... se bolniska napise od 17 - 22 brez prekinitve... ce pa rabis od srede (17.) do vkljucno sobote (20.) pa smo napisali od 17 - 20... simpl:) je pa res, da za nedelje pa nismo smel dajat... tako da smo dali od 17 - 20 ali potem do 22. Sem napisala kolikor toliko razumljivo?
  samo zment se je treba...;) prekinitev se dela samo med meseci... pa se to pomeni samo to, da namesto enega lista, dobis dva...

< Sporočilo je popravil Freya88 -- 19.11.2010 14:26:18 >

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?