Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Mariborčanke 18. del 5.2.2011 23:12:18
|
|
|
|
Sacherca
|
Nocko Ly Marta , tortica ze fertik?
|
|
|
|
RE: Mariborčanke 18. del 5.2.2011 23:12:23
|
|
|
|
botrca
|
Jaz tudi grem...nočko
|
|
RE: Mariborčanke 18. del 5.2.2011 23:12:54
|
|
|
|
marta82
|
Zakon o OŠ: 45. člen (pogoji za vpis) Starši morajo v prvi razred osnovne šole vpisati otroke, ki bodo v koledarskem letu, v katerem bodo začeli obiskovati šolo, dopolnili starost 6 let. Otroku se lahko pričetek šolanja na predlog staršev, zdravstvene službe ali komisije za usmerjanje odloži za eno leto, če se ugotovi, da otrok ni pripravljen za vstop v šolo. 46. člen (ugotavljanje pripravljenosti) Ob vpisu otroka v osnovno šolo se lahko na željo staršev ugotavlja pripravljenost otroka za vstop v šolo. Če starši predlagajo odložitev šolanja, ker menijo, da njihov otrok ni pripravljen za vstop v šolo, oziroma če odložitev šolanja predlaga zdravstvena služba, je ugotavljanje pripravljenosti otroka za vstop v šolo obvezno.
|
|
RE: Mariborčanke 18. del 5.2.2011 23:13:52
|
|
|
|
marta82
|
IZVIRNO SPOROČILO: bambixxx IZVIRNO SPOROČILO: sami0804 IZVIRNO SPOROČILO: bambixxx IZVIRNO SPOROČILO: Sacherca Profesorce,hitro mi se to povejte...Danes smo imeli eno debato.... A najino dete gre v 1razred s septembrom,ko je star 5 pa pol ali 6,5let? 5,5. pa nisem profesorca, da ne bo pomote. Zato si se pa zmotla Tortica s 6,5 gre samo povem kak sem čula. te sem že narobe čula očitno... ampak je res bla debata, ker se starši s tem niso strinjali. Tako je, če je otrok rojen novembra, decembra.
|
|
RE: Mariborčanke 18. del 5.2.2011 23:15:14
|
|
|
|
sami0804
|
IZVIRNO SPOROČILO: botrca IZVIRNO SPOROČILO: sami0804 Ni nujno,botrca....je precej odvisno od otroka ja samo se mi zdi vseeno prehitro da gre z ne polnih 6...ali Mitja je novemberski-pa še težave z govorom,grafomotoriko in koncentracijo je imel-pa je šel v šolo pred 6.letom Ga učiteljica na vsakih govorilnih urah pohvali in ne pozabi povedat,da smo se prav odločili,da smo ga dali v šolo-v vrtcu bi mu blo dolgčas
|
|
|
|
RE: Mariborčanke 18. del 5.2.2011 23:15:57
|
|
|
|
marta82
|
IZVIRNO SPOROČILO: botrca IZVIRNO SPOROČILO: sami0804 Ni nujno,botrca....je precej odvisno od otroka ja samo se mi zdi vseeno prehitro da gre z ne polnih 6...ali Lahko predlagaš preložitev. Opravi test, ravnatelj imenuje komisijo, glede na test in zdravstveno stanje se le ta odloči. Če bi šlo za mojega otroka in bi bil rojen decembra, bi po vsej verjetnosti to naredila.
|
|
RE: Mariborčanke 18. del 5.2.2011 23:16:50
|
|
|
|
Sacherca
|
Starši morajo v prvi razred osnovne šole vpisati otroke, ki bodo v koledarskem letu, v katerem bodo začeli obiskovati šolo, dopolnili starost 6 let. Jp in to pomeni,da npr moj aprilski malcek bo takrat star 6 let in 5 mesecev, decembrcek 2007 pa bo star 5let pa 9mesecev. Hmmmm zdaj pa mi spet ne stima...Kateri so pa pol npr 5,5 stari??
|
|
|
|
RE: Mariborčanke 18. del 5.2.2011 23:17:25
|
|
|
|
bambixxx
|
nočko botrca
|
|
|
|
RE: Mariborčanke 18. del 5.2.2011 23:18:07
|
|
|
|
marta82
|
IZVIRNO SPOROČILO: Sacherca Nocko Ly Marta , tortica ze fertik? Ni še. Danes sem naredila ruladi, narezala, naložila v posodo, naredila kremo, vlila prek ipd. Zdaj je pa v takem stanju v hladilniku. Jutri bom dala iz posode in neredila pikapoko. Če se ne bo sesedla.
|
|
RE: Mariborčanke 18. del 5.2.2011 23:18:17
|
|
|
|
Sacherca
|
IZVIRNO SPOROČILO: sami0804 IZVIRNO SPOROČILO: botrca IZVIRNO SPOROČILO: sami0804 Ni nujno,botrca....je precej odvisno od otroka ja samo se mi zdi vseeno prehitro da gre z ne polnih 6...ali Mitja je novemberski-pa še težave z govorom,grafomotoriko in koncentracijo je imel-pa je šel v šolo pred 6.letom Ga učiteljica na vsakih govorilnih urah pohvali in ne pozabi povedat,da smo se prav odločili,da smo ga dali v šolo-v vrtcu bi mu blo dolgčas Saj meni ne skrbi 1razred ampak potem dalje,ko se baje tempo in snov nenormalno poveca...al pa so samo cence , nimam pojma
|
|
|
|
RE: Mariborčanke 18. del 5.2.2011 23:19:30
|
|
|
|
Sacherca
|
IZVIRNO SPOROČILO: marta82 IZVIRNO SPOROČILO: Sacherca Nocko Ly Marta , tortica ze fertik? Ni še. Danes sem naredila ruladi, narezala, naložila v posodo, naredila kremo, vlila prek ipd. Zdaj je pa v takem stanju v hladilniku. Jutri bom dala iz posode in neredila pikapoko. Če se ne bo sesedla. Kaj te govoris,nic se ne bo sesedla!!
|
|
|
|
RE: Mariborčanke 18. del 5.2.2011 23:19:31
|
|
|
|
marta82
|
IZVIRNO SPOROČILO: sami0804 IZVIRNO SPOROČILO: botrca IZVIRNO SPOROČILO: sami0804 Ni nujno,botrca....je precej odvisno od otroka ja samo se mi zdi vseeno prehitro da gre z ne polnih 6...ali Mitja je novemberski-pa še težave z govorom,grafomotoriko in koncentracijo je imel-pa je šel v šolo pred 6.letom Ga učiteljica na vsakih govorilnih urah pohvali in ne pozabi povedat,da smo se prav odločili,da smo ga dali v šolo-v vrtcu bi mu blo dolgčas Res je treba gledati vsakega otroka posebej. Na splošno je težko govoriti.
|
|
RE: Mariborčanke 18. del 5.2.2011 23:20:08
|
|
|
|
sami0804
|
IZVIRNO SPOROČILO: Sacherca Starši morajo v prvi razred osnovne šole vpisati otroke, ki bodo v koledarskem letu, v katerem bodo začeli obiskovati šolo, dopolnili starost 6 let. Jp in to pomeni,da npr moj aprilski malcek bo takrat star 6 let in 5 mesecev, decembrcek 2007 pa bo star 5let pa 9mesecev. Hmmmm zdaj pa mi spet ne stima...Kateri so pa pol npr 5,5 stari?? 5,5 let ravno ne-če je pa rojen konec decembra,bo star ob vstopu v šolo 5 let in 8 mesecev,kar je bližje 5,5 letom kot pa 6...
|
|
|
|
RE: Mariborčanke 18. del 5.2.2011 23:22:21
|
|
|
|
Sacherca
|
aja pa te dni je nas skrat od ne vem kod na list papirja sam napisal svoje ime..Zdaj pa me spet nekaj bega? Marta ? V bistvu cisto po svoje vlece crte,da napise svoje ime....Npr I naredi,da os spodaj gor potegne crto.In zdaj ne vem,ce mu naj kao kazem pravilno al kaj naj...Ga ni pa noben ucil napisat svoje ime,tako,da ne vem od kod mu.Aja pa,ko se zmoti v vrstnem redu pa napise ati
|
|
|
|
RE: Mariborčanke 18. del 5.2.2011 23:22:47
|
|
|
|
Sacherca
|
IZVIRNO SPOROČILO: sami0804 IZVIRNO SPOROČILO: Sacherca Starši morajo v prvi razred osnovne šole vpisati otroke, ki bodo v koledarskem letu, v katerem bodo začeli obiskovati šolo, dopolnili starost 6 let. Jp in to pomeni,da npr moj aprilski malcek bo takrat star 6 let in 5 mesecev, decembrcek 2007 pa bo star 5let pa 9mesecev. Hmmmm zdaj pa mi spet ne stima...Kateri so pa pol npr 5,5 stari?? 5,5 let ravno ne-če je pa rojen konec decembra,bo star ob vstopu v šolo 5 let in 8 mesecev,kar je bližje 5,5 letom kot pa 6... ok
|
|
|
|
RE: Mariborčanke 18. del 5.2.2011 23:23:02
|
|
|
|
sami0804
|
IZVIRNO SPOROČILO: Sacherca Saj meni ne skrbi 1razred ampak potem dalje,ko se baje tempo in snov nenormalno poveca...al pa so samo cence , nimam pojma Meni so že za prvi razred govorili,kolko je pesmic pa vsega vraga za delat...pa ni nič od tega res.....tak da za naprej tudi jemljem vse skup malo z rezervo
|
|
|
|
RE: Mariborčanke 18. del 5.2.2011 23:24:30
|
|
|
|
sami0804
|
IZVIRNO SPOROČILO: marta82 IZVIRNO SPOROČILO: Sacherca Nocko Ly Marta , tortica ze fertik? Ni še. Danes sem naredila ruladi, narezala, naložila v posodo, naredila kremo, vlila prek ipd. Zdaj je pa v takem stanju v hladilniku. Jutri bom dala iz posode in neredila pikapoko. Če se ne bo sesedla. Se bo ja...potem ko jo boste pohrustali Bravo marta
|
|
|
|
RE: Mariborčanke 18. del 5.2.2011 23:24:33
|
|
|
|
marta82
|
IZVIRNO SPOROČILO: Sacherca IZVIRNO SPOROČILO: sami0804 IZVIRNO SPOROČILO: botrca IZVIRNO SPOROČILO: sami0804 Ni nujno,botrca....je precej odvisno od otroka ja samo se mi zdi vseeno prehitro da gre z ne polnih 6...ali Mitja je novemberski-pa še težave z govorom,grafomotoriko in koncentracijo je imel-pa je šel v šolo pred 6.letom Ga učiteljica na vsakih govorilnih urah pohvali in ne pozabi povedat,da smo se prav odločili,da smo ga dali v šolo-v vrtcu bi mu blo dolgčas Saj meni ne skrbi 1razred ampak potem dalje,ko se baje tempo in snov nenormalno poveca...al pa so samo cence , nimam pojma Prvi razred je igra. Že v drugem je treba znat pisat s tiskanimi in pisanimi, računat do 20, računat z manjkajočim členom in še kaj. Treba je znat brat z razumevanjem, odgovarjat v celih povedih, napisat obnovo zgodbe, nadaljevanje zgodbe, prepoznat rimo v pesmi,... In potem se v vsakem razredu nalaga. Čustveno, socialno,...zrelejši otrok lažje prenese tak "pritisk", lažje se spopada s porazom, če kaj ne gre. Tako da imaš tukaj kar prav.
|
|
RE: Mariborčanke 18. del 5.2.2011 23:27:30
|
|
|
|
bambixxx
|
no upam, da bom prej svojo šolo dokončala, preden bom mogla it še enkrat v osnovno z otrokom
|
|
|
|
RE: Mariborčanke 18. del 5.2.2011 23:28:40
|
|
|
|
marta82
|
IZVIRNO SPOROČILO: Sacherca aja pa te dni je nas skrat od ne vem kod na list papirja sam napisal svoje ime..Zdaj pa me spet nekaj bega? Marta ? V bistvu cisto po svoje vlece crte,da napise svoje ime....Npr I naredi,da os spodaj gor potegne crto.In zdaj ne vem,ce mu naj kao kazem pravilno al kaj naj...Ga ni pa noben ucil napisat svoje ime,tako,da ne vem od kod mu.Aja pa,ko se zmoti v vrstnem redu pa napise ati Če kaže zanimanje, da bi se naučil pravilno mu pokaži drugače ga pusti. Jaz bi ga verjetno vprašala nekaj v stilu: "Zelo lepo si napisal in ponosna sem nate, ker že tako veliko znaš. Se pa pravilno zapiše na malo drugačen način. Bi želel da ti pokažem ali boš počakal in se v šoli naučil pravilno?". Daš mu vedet, da bo nekoč moral znat pisat drugače, nič pa ni narobe, če sedaj pač tako.
|
|
RE: Mariborčanke 18. del 5.2.2011 23:29:10
|
|
|
|
Sacherca
|
IZVIRNO SPOROČILO: bambixxx no upam, da bom prej svojo šolo dokončala, preden bom mogla it še enkrat v osnovno z otrokom joooj pod tole pa se jaz tudi podpisem,rabim eno tako brco v rit ,da me kar do lune ponese
|
|
|
|
RE: Mariborčanke 18. del 5.2.2011 23:30:42
|
|
|
|
Sacherca
|
IZVIRNO SPOROČILO: marta82 IZVIRNO SPOROČILO: Sacherca aja pa te dni je nas skrat od ne vem kod na list papirja sam napisal svoje ime..Zdaj pa me spet nekaj bega? Marta ? V bistvu cisto po svoje vlece crte,da napise svoje ime....Npr I naredi,da os spodaj gor potegne crto.In zdaj ne vem,ce mu naj kao kazem pravilno al kaj naj...Ga ni pa noben ucil napisat svoje ime,tako,da ne vem od kod mu.Aja pa,ko se zmoti v vrstnem redu pa napise ati Če kaže zanimanje, da bi se naučil pravilno mu pokaži drugače ga pusti. Jaz bi ga verjetno vprašala nekaj v stilu: "Zelo lepo si napisal in ponosna sem nate, ker že tako veliko znaš. Se pa pravilno zapiše na malo drugačen način. Bi želel da ti pokažem ali boš počakal in se v šoli naučil pravilno?". Daš mu vedet, da bo nekoč moral znat pisat drugače, nič pa ni narobe, če sedaj pač tako. Hvala bom ga vprasala jutri kolker ga poznam pa bo rekel,neeee bom sam
|
|
|
|
RE: Mariborčanke 18. del 5.2.2011 23:30:47
|
|
|
|
bambixxx
|
IZVIRNO SPOROČILO: Sacherca IZVIRNO SPOROČILO: bambixxx no upam, da bom prej svojo šolo dokončala, preden bom mogla it še enkrat v osnovno z otrokom joooj pod tole pa se jaz tudi podpisem,rabim eno tako brco v rit ,da me kar do lune ponese kaj pa končuješ?
|
|
|
|
RE: Mariborčanke 18. del 5.2.2011 23:31:13
|
|
|
|
marta82
|
IZVIRNO SPOROČILO: Sacherca IZVIRNO SPOROČILO: bambixxx no upam, da bom prej svojo šolo dokončala, preden bom mogla it še enkrat v osnovno z otrokom joooj pod tole pa se jaz tudi podpisem,rabim eno tako brco v rit ,da me kar do lune ponese
|
|
RE: Mariborčanke 18. del 5.2.2011 23:31:56
|
|
|
|
Sacherca
|
IZVIRNO SPOROČILO: bambixxx IZVIRNO SPOROČILO: Sacherca IZVIRNO SPOROČILO: bambixxx no upam, da bom prej svojo šolo dokončala, preden bom mogla it še enkrat v osnovno z otrokom joooj pod tole pa se jaz tudi podpisem,rabim eno tako brco v rit ,da me kar do lune ponese kaj pa končuješ? kemijsko tehnologijo....bi morala po letih ze drug fax met naret pa sem cist zabluzila oz se polenila glede tega
|
|
|
Filmi za odrasle.
пеперутка16
Rad gledaš "filme za odrasle"?