|
RE: Mariborčanke,19.del 27.2.2011 9:38:34
|
|
|
|
marta82
|
IZVIRNO SPOROČILO: sami0804 Marta imam eno vprašanje,pa upam,da me ne boš napačno razumela Zakaj,pri vragu,je ta grafomotorika TAKO ZELO pomembna?? Ker do zdaj sem poslušala samo ,da šepa,da je treba vadit,da ne bo težav...nobeden pa mi do zdaj ni na nek RAZUMLJIV način povedal,kake posebne težave lahko povzroči,zakaj je nujno,da jo osvoji.... Povedala bom drugi primer:Mitja do recimo 3-4 let sploh ni risal,še lani je risal glavonožce,sedaj pa se mu je vse skup "odprlo" in non stop riše,pa riše precej lepo,si tudi neke knjigice izmišlja,pa potem liste skup lepi...Pa ga misem nikoli silila k risanju,čeprav sem veliko brala o tem,da ni fajn,če otrok noče risat... Enako razmišljam tudi za grafo...vadit,vadit,vadit...ali vseeno še malo počakat na naravni potek razvoja? Ker bo imel tešave pri pisanju.Sploh pri pisanih črkah. In potem se na to seveda obesijo vse mogoče težave in neuspehi, saj veš da je pisanje osnova pri skoraj vseh predmetih. Pa saj ne pravim, da je to neka katastrofa, je pa škoda čakat, če se da pravočasno pomagat. Ampak seveda skozi igro, ne na silo. Seveda je pa to tvoja odločitev, jaz pač ne morem iz svoje kože in potem malo pametujem, ko je taka tema. Upam, da ne preveč.
< Sporočilo je popravil marta82 -- 27.2.2011 9:40:44 >
|