|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  124 125 126 127 [128]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: DECEMBERKE 2011
21.12.2011 9:37:17   
Taddy78
Laima kar se tiče vodenih koz ti žal moram povedat, da je dojenje vse prej kot zaščita in tako kot ni 100% kontracepcija kot eni radi trdijo, tudi ni zaščita pred okužbami, virusi in bakterijami. Od kolegice tamala jih je kljub temu, da je bila dojena dobila od svojega bratca in to celo v hudi obliki. To, da je okužen otrok v drugi sobi nič ne pomaga, ker se koze prenašajo tudi po zraku. Druga znanka je tisti čas hčerko s kozami dala k dedku in babici da sta jo pazila, dokler jih ni prebolela.
Midva s sinom sva jih prebolela 2 leti nazaj, v bistvu sva se šla nastavljat njegovemu bratrancu ki jih je imel in sva jih čez 14 dni oba dobila. Jaz v hudi obliki in ko sem šla na urgenco zaradi zatekanja in so me pustili v čakalnici čakat 45 minut, mi je potem na infekcijskem rekla, da jih bo 90% tistih v čakalnici, ki je še ni imelo, dobilo od mene.
Sedaj ti sicer druga ne preostane kot čakanje, še vseeno je velika možnost, da jih ne boste dobili, saj sem tudi jaz bila v vrtcu in vedno kjer so jih imeli totalno imuna in jih nikoli nisem dobila...do predlani.

(odgovor članu Laima)
Neposredna povezava do sporočila: 3176
   RE: DECEMBERKE 2011
21.12.2011 12:33:18   
1čebela
Hej, hej!

Naj se vam pridružim še jaz...
Najprej čestitke, vsem, ki ste že postale mamice in čim lepše porodne izkušnje tistim, ki jih to še čaka.

3.decembra ob 1.35 sem tudi sama povila mojega (že drugega) decemberskega biserčka z imenom Matevž, težkega 3470 g in velikega 51 cm. Porod ni bil pretežak. Začel se je s popadki že eno noč prej, ki pa so po dveh urah izzveneli. Pojavili so se spet naslednje jutro, najprej v čisto blagi obliki, do večera pa so se okrepili in zgostili. Tako sva se z možem okrog 22.00 odpravila proti porodnišnici. Sledil tako kot pri ostalih, najprej CTG in pregled. Zaznani so bili popadki in odprta 2 cm. Nato mi je odteklo nekaj plodne vode in že sem bila v porodni sobi. Tam mi je babica do konca predrla plodove ovoje, da je odtekla še preostala voda. Popadki so se tako zgostili, pa tudi postali čedalje bolj intenzivni, tako da sem se do 1.35 do konca odprla in tudi porodila mojega škrata.
No toliko o moji porodni izkušnji. Kot sem napisala je to moj drugi porod. Doma imamo po novem torej veliko sestrico Nežo, ki je včeraj praznovalo svoj 2. rojstni dan. No, jaz pa praznujem danes. Torej sami decemberčki - sami strelčki. Oči se pa že drži za glavo :)))

Laima, kar se tiče kapljic D vitamina. Mi smo v prvo uporabljali kapljice Oleovit, in tudi sedaj jih. Te naj krčev ne bi povzročale. Vredno je poizkusiti. Če ti bo kaj v pomoč... jaz sem jih naročila eni gospe, katere e-mail sem izbrskala nekje na netu (creativa700@yahoo.com). Enkat tedensko naj bi hodila v Avstrijo in jih pošlje po pošti. Cena 4,8 € skupaj s poštnino, kar je zanemarljivo v primerjavi z mukami, ki jih prestaja ob krčih otroček in ostali. Denar ji najprej pošlješ po pošti, nato pa ona pošlje kapljice. Prav tako jih lahko naročiš v eni lekarni na Ptuju (mislim, da Toplak), samo njim moraš pa poslat beli - torej samoplačniški recept.

Kar se tiče prehrane - tudi v prvo nisem preveč komplicirala. Jem v glavnem vse in ne pretiravam s količino (razen ne še npr. kakšnega kislega zelja, pasulja... - kasneje pa tudi to). Vsega torej po malem. Torej tudi grah, cvetačo, stročji fižol, včeraj npr. tortico od moje čebele. Zaenkrat nam to ne dela težav, če pa bo, bo treba kaj ukinit :). Sicer pa - tudi v porodnišnici je bilo na krožniku vse od solate, sadja - tudi pecivo s čokolado. Torej čim manj komplicirat in vsaka pri sebi preizkusit.

Toliko od mene zaenkrat, če bo kateri v pomoč, pa se še kaj javim...

(odgovor članu Laima)
Neposredna povezava do sporočila: 3177
   RE: DECEMBERKE 2011
25.12.2011 10:45:23   
Laima
Vesel božič punce!!!

Veliko lepih user posted image user posted image user posted image

Imejte se lepo.
Mojo punčko mučijo kapljice Plivid, krčki, tekoče blato, nespečnost.

Sem zelo utrujena, malo počitka bi potrebovala. In ko si lahko vzamem urico zase, pa ne morem spati.

LP, Laima

(odgovor članu 1čebela)
Neposredna povezava do sporočila: 3178
   RE: DECEMBERKE 2011
25.12.2011 14:19:18   
mixi
vesel božič tudi z moje strani pa čim več lepih in mirnih trenutkov pa vsem ki ste že postale mamice obilo spanja ki ga potrebujete.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

10.5.08 je na svet prijokala naša pikica Kaja, ki mamici vsak dan bolj nagaja

(odgovor članu Laima)
Neposredna povezava do sporočila: 3179
   RE: DECEMBERKE 2011
27.12.2011 10:01:08   
Laima
Pozdrav decemberske user posted image in že mamice.

Kako vam kaj gre?

Poznate oziroma imate izkušnje s kapljicami BioGaia? Jaz jih bom danes pričela dajati 5 kapljic skupaj naši 23 dnevni deklici. Ima težave z odvajanjem, krči, napenjanjem in baje omilijo te kapljice tudi krče od Plivid kapljic?
Škodit tudi ne morejo, lahko pa pomagajo.
Budna mi je v enem kosu tudi 5 ur in se napenja, da postane rdeča, na dojki se crta, potem poliva. Ko pa se enkrat na dan, če podela-gre pa skozi in skozi. Tega pri prvem otroku ne pomnim. Krčki so ga dajali, a smo AD3 kaplice dajali po prvem mesecu starosti in do 3 mesecev je zvodenelo. Sedaj pa plivid od 1 tedna???
Jaz ji še vedno dajem le po eno kapljico in ne dveh, ker je že to too much. 4.1. bom začela z dvema, ko bo imela mesec dni. Potem 5.-ga imava posvetovalnico. Če pa bodo BioGaia kapljice pomagale, da bomo tudi kaj več ninali ponoči pol ne bo zadržkov.

Imejte se lepo. Sončen pozdravček.LP
Današnja noč je bila uredu.

(odgovor članu mixi)
Neposredna povezava do sporočila: 3180
   RE: DECEMBERKE 2011
28.12.2011 10:40:38   
mixi
laima moja tamala je biogaia jemala eno leto ker ni mogla kakat. malo pomagajo ampak majo rok trajanja samo en mesec. in glede nato da jaz nimam mleka in je naš nejc hranjen z novalacom ga tudi full krči in težko kaka tako da jih bom mogla tudi jaz uporabljat, ker ne bi rada da se spet ponovi isto kot je mela moja pikica ni mogla kakat in posledično tega ni niti jedla in cel kup ****rij. imamo pa to srečo da ko zaspi spi v enem kosu tri al štiri ure.zdaj sem začela mu dajat čaj od komarčka od hippa da vidim če bo kaj boljše in če ne bo nič od tega dobi tudi on kapljice. je pa res da jaz moji kaji nisem dajala ad3 kapljic ker jo je še bolj krčlo in sem pol mogla kupit sab simplex za krče. imaš pa tudi spletno stran na netu od fitobimbi ki majo kapljice(naravne) proti krčem če te zanima poglej imajo zelo kvalitetne stvari preizkušeno sem probala od kremic do sirupov, kapljic,...
lep dan vsem skupaj


_____________________________

10.5.08 je na svet prijokala naša pikica Kaja, ki mamici vsak dan bolj nagaja

(odgovor članu Laima)
Neposredna povezava do sporočila: 3181
   RE: DECEMBERKE 2011
28.12.2011 11:42:31   
sover
Tako, zdaj smo z našim malčkom doma in imamo že mal ritma, tako da pošiljam še svojo porodno zgodbo:

V soboto, 17.12.zvečer sem bila naročena, da se oglasim v P, da mi sprožijo porod s svečko, ker sem bila že 10 dni čez rok. Zvečer so mi vstavili svečko, ki pa ni imela učinka. Po dopoldanski viziti, ko sem bila odprta 2 cm, MV pa še trd, so se začeli popadki na 10 min, ob 14. pa na 5 min, vendar niso bili še močni. Popoldne je prišel moj dragi in skupaj z mano (ki sem ostala čisto sama na oddelku) čakal, da se začne dogajat. Ob 18. mi je šla voda in popadki so se takoj okrepili za 300%. Sva šibala gor na CTG, klistir in tuširanje. Med vso to proceduro so bli popadki čedalje bolj intenzivni in nisem bila prepričana, ali bom lahko sedela pri miru za EA. Ob 20.30 sem prišla v porodno, kjer sva z babico uredili vse papirje za EA in ob 20.45 sem že dobila prvo dozo, ki je takoj prijela. Vse ostalo za tem je bil sprehod po parku. Bolečine ni bilo, čutila pa sem, kako se odpiram. (Ko sem dobila EA, sem bila že 7 cm odprta). Malo so dodali še umetnih in mi povedali, kako pritisnit in ob 23.22 je na svet prijokal naš Lenart (4160g, 56 cm). Babica se je tako zelo potrudila, da nisem dobila niti enega samega šiva. Je rekla, da brez EA to ne bi bilo mogoče. Ko so ga oblekli, sem ga dobila na prsi in prvi podoj je bil nekaj neverjetnega. V malčka sem se zaljubila na prvi pogled...

Lahko rečem, da je bil porod v PO porodnišnici takšen, kot sem ga kot prvorodka lahko samo želela. Mož je bil krasen, babica pa tudi.

(odgovor članu mixi)
Neposredna povezava do sporočila: 3182
   RE: DECEMBERKE 2011
28.12.2011 11:47:40   
sover
mixi, Laima, jaz Plivita ne bom dajala. Sem raje naročila Oleovit, ker menda ne povzročajo krčev.

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 3183
   RE: DECEMBERKE 2011
28.12.2011 12:22:15   
Laima
Sover čestitam!!! Bravo mami, imate pa pravega junaka doma. Velikega fanta, ki se mi očitno ni mudilo na ta svet, a je le pršel. Lepo se crtajta in veliko spančka in nič krčkov želim.
Oleovid kje ga boš pa dobila? Baje naprodaj samo v AUT ali se motim? In nič še ne daješ, saj je dečko star že več kot teden dni?

mixi a ti ne daješ nobenih kapljic za preprečevanje rahitisa in osteoporoze? A in D ?
Sem mogoče narobe razumela?

Jaz sem imela danes nočno jo je črvičlo od 00.20 do 3.45, potem je zaspančkala, jaz pa tudi podlegla v postelji, zjutraj sem jo samo podojila ob 6.50 in jo predala možu. Sedaj pa spi. Po naslednjem njenem obroku pa gremo ven, na sprehod, not se mi bo utrgalo. Včeraj sem si naredila pizzo za jest doma, čisto malčk paradižnika, sir in ribe, pa nič drugega. A mislite, da ji je kaj škodilo to?
Popoldan je dobila prvič BioGaia kapljice, a bi pomagalo, če bi jaz pila kak čaj proti krčem in napenjanju?

No imejte se lepo in se še kaj javim, pa, pa...

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 3184
   RE: DECEMBERKE 2011
28.12.2011 17:01:26   
Taddy78
Laima ne več če ti bom kaj pomagala, ker zaenkrat Iza nima krčev, pa tudi sin jih ni imel (on je bil prvi mesec malo na flaši malo na zizi).
Je pa res, da od začetka oz. njenega rojstva pijem čaj za dojenje (in to oooooogromno ) ki vsebuje komarček, kumino in vse kar je proti napenjanju. Čaj sem kupila v Mullerju in sicer je kao neki bio čaj za dojenje. Mala kaka celi dan, pred vsakim podojem in po vsakem podoju. Malo se skremži, napenja in že vreže pri riti ven. Me je pa patronažna na začetku opozorila, da naj ne pretiravam s sadjem, ker bi jo lahko šraufalo. Jem isto kot sem v nosečnosti, nič kaj bolj ali manj zdravo.
Kapljice D3 mi tudi dajemo od 1 tedna naprej. Sploh ni nobene reakcije, no, pa tudi sin je ni imel na AD3.

Je pa drugače pupa res pridna, nekak prehajamo na isti ritem hranjenja ponoči. Zaspi tam do 22.ure in se potem zbudi za jesti med 2in 3.uro, potem pa med 6. in 7.uro. Čez dan je na zizi isto tako na 3 ure, tako da očitno mleka je dovolj. Komaj čakam na prvi pregled naslednji teden. Sem jo malo merila in je zrastla za skoraj 4cm user posted image .

(odgovor članu Laima)
Neposredna povezava do sporočila: 3185
   RE: DECEMBERKE 2011
28.12.2011 21:05:31   
1čebela
Laima, kar se tiče kapljic Oleovit si lahko pogledaš moj post na vrhu strani.
Tam je tudi kontaktni email, če jih želiš naročiti.

Mi ga uporabljamo namesto predpisanih Plivit kapljic. Prav tako tud uporabljamo kapljice Biogaja, ker je Matevža na začetku malo črvičilo. Sedaj je o.k., ne vem pa ali pomagajo kapljice ali se je preprosto črevesje že toliko razvilo, da nima več težav. Kakorkoli, mi jih bomo še nekaj časa uporabljali, ker so tudi sicer baje koristne.

Upam, da sem ti vsaj malo pomagala.

(odgovor članu Laima)
Neposredna povezava do sporočila: 3186
   RE: DECEMBERKE 2011
29.12.2011 13:51:40   
Laima
Hvala punce za vaše odgovore in nasvete.

BioGaia zgleda, da je začela delovati, danes je že 2x kakala in nič je ne črviči-držim pesti.
Je pa dobila vodene koze mala, držte pesti, da ne bo nič hujega in da ostane le pri parih kozah, ki bodo kmalu postale hraste in odšle iz naše hiše.

Ja, jih imam prav za sproti.


(odgovor članu 1čebela)
Neposredna povezava do sporočila: 3187
   RE: DECEMBERKE 2011
29.12.2011 16:30:44   
Taddy78
ojoj boga pikica...te pa jih je hitro dobila...mogoče pa res ostane samo pri nekaj pikicah, sin jih je tudi imel bolj malo. Upam da čimprej zginejo in da jih bo čim lažje prenašala.

(odgovor članu Laima)
Neposredna povezava do sporočila: 3188
   RE: DECEMBERKE 2011
29.12.2011 18:06:17   
riba77
Nekaj nas še čaka na svojega sončka. Med njimi sem še jaz. Sedaj že štiri dni čez rok, lahko se zgodi, da pristaneva v drugem letu.

Ali kaj veste kako dolgo pustijo čez rok? Sovere je zapisala, da je bila deset dni čez potem so ji porod sprožili. Ali je to običajna praksa?

Berem vaše nasvete glede krčev, kaj kmalu me čaka vse to. Vaši nasveti mi bodo prišli prav. Že komaj čakam, da rodim, me že vse tako tišči.

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 3189
   RE: DECEMBERKE 2011
30.12.2011 8:33:26   
sover
riba77, jaz sem rodila v PO, kjer ni kake posebne prakse v zvezi s sprožanjem poroda. So ble z mano punce, ki so jim sprožili že 5. dan, pa tudi šele 13. dan. Odvisno od tovjega stanja in stanja dojenčka. Ni pravila.

(odgovor članu riba77)
Neposredna povezava do sporočila: 3190
   RE: DECEMBERKE 2011
30.12.2011 9:26:16   
riba77
Sovere - hvala za odgovor. Vi pa ste dobili pravega korenjaka. Čestitke!

Malce sem nestrpna, ker je to čakanje neprijetno. Je boljše roditi prej ali vsaj na rok. Sedaj hodim vsaka dva dni na CTG. Že pred tednom dni mi je gin. rekla, da je teža otroka že med 4 in 4,5 kg, koliko to drži bomo videli, ko prijoka na svet. Pravijo, da notri še ni nobeden ostal - tako pač je - moram počakati, da pride moj trenutek.




(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 3191
   RE: DECEMBERKE 2011
1.1.2012 11:15:18   
Laima
Drage decemberke, vstopili smo v januar in tako zaključujemo pot decembra 2011, naše štručke user posted image user posted image user posted image so na svetu in v tem novem letu 2012 se vam najprej želim vsem skupaj in vsaki posebej zahvaliti za vsak opogumljajoč post, ki si ga/ste ga zapisale, ko sem ga potrebovala. Hvala user posted image user posted image user posted image

V letu 2012 vam želim najprej veliko zdravja vam in vam dragim sploh družinici v katero so vstopile nove duše, ki so si nas izbrale za starše.
Veliko sreče, ljubezni, uspeha,....vsega lepega in tistega kar si same najbolj želite.

A bomo odprle kak nov forum ali zaključejemo skupno pot?

Punce srečno, tiste, ki ste iz user posted image decemberk pristale pri januarkah pa srečno pri porodu in vse dobro.user posted image



(odgovor članu riba77)
Neposredna povezava do sporočila: 3192
   RE: DECEMBERKE 2011
3.1.2012 16:09:31   
čustvena
Živjo, decemberke!

Končno imam malo časa, da vam tudi jaz opišem mojo porodno zgodbo. Kot sem nazadnje napisala, me je zdravnica naročila za 20. 12. na sprožitev poroda.
20. 12. sva z možem prišla ob 11. uri pred sprejemno ambulanto. Najprej sem šla na CTG, potem se preoblekla v haljo in so me odpeljali gor. Tam najprej pregled, klistir in čakanje na popadke. Ob 14. uri sem prišla v porodno sobo, kjer smo se dogovorili, da počakamo še kakšno uro na lastne popadke. Odprta sem bila 4 centimetre, zmehčan MV, a nič oz. zelo malo šibkih popadkov. Ker pa je prejšnji dan zdravnica rekla, da ima otrok premalo plodne vode, sem morala priti naslednji dan rodit. No, počakali smo do popoldanske izmene zdravnikov, torej do 16. ure. Tudi takrat popadkov ni bilo, zato mi je zdravnik predrl plodov ovoj, s tem je odtekla plodovnica in rekel je, da je je bilo še dovolj. Oba z možem sva bila jezna (nisva sicer tega omenjala), da sem prišla na sprožitev, če to ni bilo potrebno. Jaz sem namreč hotela počakat na naravni začetek poroda, na popadke. No, to je bilo zdaj prepozno. Po predrtju je zdravnik rekel, da zdaj počakamo še eno uro, če se bo kaj začelo samo od sebe. Ker se ni, so mi ob 17. uri začeli dodajati oksitocin, da bi sprožili umetne popadke. Ti so bili, kot sem se bala, zelo močni, intenzivni, a prekratki. Kasneje so mi dodali še več kapljic oksitocina za daljše popadke, ki ao bili za znoret močni, a sem s pomočjo zelo ustzrežljivih in prijaznioh babic ter z dušikovo masko nekako predihala. Malo pred 20. uro sem morala le še zadnjič stisnit, a, ko sem to želela, sta me babici ustavili, češ naj zdaj raje predihavam, ne stiskam, saj morata nekaj popravit. Že čisto zadeta od dušika sem komaj slišala, kaj govorita, a sem nekako poskušala to upoštevat. Kasneje sta mi povedali, da je imel otroček ob glavi stegnjeno roko in sta jo morali dati nazaj not, saj bi se sicer čisto strgala. No, potem pa je bil res le še zadnji iztis in ob 20.03 se je rodil najin cukrček, drugi sinček, ki sva mu dala ime Vid. Že ko so mi povedali, da je glavica zunaj, da jo lahko pobožam, sem se počutila blaženo, ko pa so mi Vidka položili na trebuh, so bile bolečine skoraj pozabljene. No, skoraj, saj so mi potem naredili še štiri šive, kar seveda  tudi boli. Videk je bil težak 3800 gramov in velik 51 cm.
Že v porodni sem ga poskušala dojiti, a nama ni čisto šlo, sva se pa skoraj tri ure crkljala na mojem trebuhu. Mogoče je od takrat navajen, da se vedno pomiri v mojem naročju, ponavadi kar z dojenjem. Tako da ne dojim ravno na tri ure, včasih tudi na uro in pol ali manj. Mali se je namreč vznemiril vsakič, ko so ga prišle tehtati, previjati ali umivati, da ne rečem, kako hudo je bilo zanj, ko so ga cepili. Vsakič sva se potem morala podojiti. Tretji dan sem sicer res imela naval mleka, zato sem se celo bala, da bom tudi tokrat dobila mastitis (prvič sem ga dobila po tednu dni), že peti dan po porodu pa mleka ni bilo več toliko, se mi zdi, kot da ga je bilo vsak dan manj. 28. 12. je prišla patronažna in je rekla, da Vid še zgublja težo (imel je le še 3640 g), ko bi moral imeti že spet porodno težo. Rekla je, naj mu dodajamo Aptamil. A kaj, ko ga je zvečer zavrnil. Naslednji dan sem kupila drugo formulo (Hipp) in drugo stekleničko (Nuk namesto Aventa), a ni nič pomagalo, Videk je držal odprta usta, dokler ni bil že čisto moker po majčki, jaz pa tudi. Od takrat sem poskušala le dojiti, pač kadarkoli mu je pasalo in mislim, da mu gre zdaj bolje, tudi mleka je več. Že 30. 12. je rekla patronažna, da tehta Vid 3800 gramov.
Zaradi pogostega dojenja pa nikoli nimam časa zase, ne za pogovor s prijateljicami, ne za tuširanje ali internet. Ne le, da se non stop dojiva, tudi takrat kadar imava ritem na tri ure, še vmes dolgo podirava kupček in se crkljava. To potem kar traja in traja... No, če je pa le kaj časa, se moram posvetiti mojemu triletniku. Ta je pa že tak divjak, prav nič naju več ne posluša, včasih se mi zdi, da se mi bo zmešalo. No, ravnokar je prišel iz v rtca, moram it. Zdaj je bil vsaj v vrtcu, prej je bil dva tedna doma z virozoi, kar je bilo še huje, bala sem se, da bo malčka nalezel... No, dosti za danes, imejte se lepo. Iskrene čestitke za dojenčka tudi tebi, sover!

(odgovor članu mixi)
Neposredna povezava do sporočila: 3193
   RE: DECEMBERKE 2011
4.1.2012 21:05:18   
mixi
najprej vsem srečno pa zdravo 2012. čestitke vsem ki ste vmes postale mamice. tudi jaz se javljam an brzino ki moja tri letnica dela full kažin in moram bit z njo vsako minuto ko naš nejc spi tako da bom kratka. odgovor laimi nam dajo kapljice šele v posvetovalnici pri prvem obisku zdravnika. našega pa črviči od mleka u prahu ker jaz mleka nimam tako da smo se dojili bogih 10 dni in je blo mleka vedno manj pa je patronažna rekla da naj mu dam kar mleko u prahu. to je zaenkrat vse se tipkamo ko bo kaj časa

_____________________________

10.5.08 je na svet prijokala naša pikica Kaja, ki mamici vsak dan bolj nagaja

(odgovor članu čustvena)
Neposredna povezava do sporočila: 3194
   RE: DECEMBERKE 2011
26.1.2012 23:26:07   
Porodne zgodbe
MAME IN MAMICE, VABLJENE!

Ker pripravljam knjigo z naslovom Porodne zgodbe, ki naj bi izšla predvidoma v naslednjem letu, in ker ste dragocen vir porodnih izkušenj, se obračam na vas in vas vabim, da sodelujete pri soustvarjanju tega zanimivega projekta.

Med vsemi prispelimi porodnimi zgodbami bodo izbrane najboljše, ki bodo objavljene. Zgodbam lahko dodate tudi svoje fotografije (seveda, če želite, da bodo objavljene), ki se dotikajo tem nosečnosti, poroda in starševstva – zraven pa ne pozabite pripisati imena njihovega avtorja.

Posebnih omejitev pri pisanju ni, za orientacijo pa prilagam nekaj opornih točk, ki pa jih ni nujno upoštevati:
-Kako se je porod začel?
-Koliko časa je trajal?
-Vaši občutki pri porodu?
-Kdo je bil prisoten ob porodu?
-Za kak porod je šlo (vaginalen, carski rez)?
-So bile pri porodu kakšne posebnosti?
-Če bi ocenjevali stopnjo bolečine od 1 do 10, kakšno vrednost bi dali?
-Je šlo za čisto naraven porod, ste uporabili epiduralno analgezijo ali kakšno drugo sredstvo za lajšanje bolečin?
-Kaj vam je v porodni sobi najbolj ostalo v spominu?
-Kaj vam je bilo najprijetnejše in kaj najmanj?
-Kako je potekala faza iztisa?
-Vaši občutki po koncu poroda?
-Drugo.

Da bom porodne zgodbe lažje klasificirala, jim, prosim, dodajte nekakšno osebno izkaznico, ki naj vsebuje naslednje:

VAŠE IME (lahko tudi psevdonim):
SEDANJA STAROST:
STAROST OB PORODU:
PORODNIŠNICA:
KATERI VAŠ POROD JE TO:
OTROKOVO IME (ni obvezno):
POSEBNOSTI (ni obvezno):

Svoje porodne zgodbe pošljite na e-naslov: porodne.zgodbe@gmail.com. Vse mamice, katerih zgodbe bodo izbrane, bodo o tem obveščene. Če imate kakršno koli vprašanje v zvezi s tem projektom, ga brez zadržkov pošljite na zgornji naslov.

Za vaš dragocen prispevek se vam vnaprej zahvaljujem in vas vabim, da k temu projektu povabite tudi tiste, do katerih to vabilo ni prišlo (mame, babice, prijateljice, sodelavke, sosede itd.).

Pa prijetno starševstvo še naprej!

(odgovor članu mixi)
Neposredna povezava do sporočila: 3195
Stran:   <<   < Prejšnja stran  124 125 126 127 [128]
Stran: <<   < Prejšnja stran  124 125 126 127 [128]
Pojdi na:





Kamasutra za nosečnice: najboljši položaji...
Mnoge ženske ugotovijo, da se njihov spolni nagon med nosečnostjo poveča! Odkrijejo pa tudi, da je logistika lahko nepri...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?