|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  122 123 [124] 125 126   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: DECEMBERKE 2011
28.11.2011 10:17:11   
Laima
Mami4 sem imela občutek, da si bila gor. Kako si?

(odgovor članu Laima)
Neposredna povezava do sporočila: 3076
   RE: DECEMBERKE 2011
28.11.2011 10:20:16   
Laima
Ja, pobarvala sem se kar sama in doma. Podvig, včeraj pa še pobrila in podepilirala spodaj. Sem pripravljena, jaz bi šla že kar danes v porodnišnico.

Čakanje - potrpežljivost,... to ti je trening.

Sam moj otročiček se nič ne umirja-noter je rock & rolluser posted image

(odgovor članu Laima)
Neposredna povezava do sporočila: 3077
   RE: DECEMBERKE 2011
28.11.2011 11:02:05   
MAMI 4
LAIMA-Bila, bila...saj sem pisala. Sem dobro...le, da sem že malce nestrpna....vse se je umirilo. Moj otroček ima tudi plesne vaje :) Jaz podpišem tudi za danes...z veseljem bi že šla :) Sploh pa ne morem verjeti da sem še doma...najprej so mi napovedali da morem veliko prej rodit...potem vsaj en teden prej...no danes bi morala že držati svojo štručko v rokah...pa ne bo tako...Po moje bomo čakali miklavža

(odgovor članu Laima)
Neposredna povezava do sporočila: 3078
   RE: DECEMBERKE 2011
28.11.2011 11:08:14   
AljaAn
Pa rečejo da te otroci naučijo potrpežjivosti...no mene tudi prva ni dovolj, da bi lahko zdaj v miru čakala kdaj bo user posted image
Jaz bi tudi šla.
Sicer pa enake težave...od srede zatekam tako da sem dobila pomoje dve kili...noge imam od gležnja do kolena enake...je mož rekel, da sem kot slon...no dobronamerno in samo za noge user posted image ker sicer nebi preživel.
Jokanje....razumem...jaz sem bila brez hormonskih motenj celih osem mesecev in en teden, pa je zdaj toliko bolj intenzivno.....zadnjič sem kuhala ričet in zraven krompir, pa se mi je le ta razkuhal..sem jokala pri kosilu tako da so mi kar solze kapljale v krožnik....celo popoldne sem bila čisto adijo zaradi tega. Zjokam se za vsako drugo "neumnost" in v petek smo naredili 150 km ker ni bilo tistega adventnega venčka ki sem si ga želela in ogledala v trgovini dva tedna nazaj...so jih pač prodali in sem začela v trgovini jokati...vsa čast mojemu, da tole preživi...me je vozil od trgovine do trgovine, da sem dobila tisto kar sem si želela...vse samo da žena ne joka....ma full ga moram pohvalit.

Laima super za popolne frizure....na vseh koncih...jaz si še lase težko umijem (no ne težko..ne da se mi), na nogah sem si kitke spletla da bo za nekaj časa mir user posted image user posted image .....ok resno...moram tudi jaz malo v akcijo stopiti s tem "urejanjem", da ne bo kakšnih presenečenj in britja v porodnišnici user posted image

Babica....Laima sigurno bo vse uredu user posted image Jaz takšne možnosti sploh nimam in se nič ne obremenjujem, čeprav bi si tudi želela imeti isto kot prvič, samo se to v Ljubljani ne da. No sploh ker je niti ne poznam. Jaz računam s tem, da bo prijazna in mi bo pomagala kot prvič...saj zato so tam...no kaj bo bomo pa videle ane.

Kužki...pri nas pa našega nič ne gane...je bil prvič tako v šoku, da zdaj niti razmišlja raje ne kaj se mu bo še enkrat zgodilo. Smeško je tako razvajen....je pa enako..hodi za mano povsod. Na malo se je s težavo navadil...pa ne da bi ji bil nevaren, samo nič mu ni bili jasno....sat postala prijateja šele ko je mala začela hrano jesti in mu veselo metala vse iz mize....user posted image user posted image Laima zdaj pa eno vprašanje..koliko je razlike med kužkoma...ko sem videla da imate dva...moj pravi da spomladi naš dobi družbo...pa je star pet let...kako se pa to obnese? Ne samo da me skrbi kako bo mala sprejela malega...zdaj me bo še za keže skrbelo kako se bodo razumeli....ma ni da ni...stalno se nam nekja dogaja. Dobro da nimamo veliko pristora, ker bi naša mala imela ponija...in to pod nujno???? Me kar vrže vsakič ko se to spomni in teži...kaj še bo user posted image user posted image

Mami tebi sem pa že odgovorila.... bojo že prišli ven....še noben ni notri ostal...je pa najbrž res najbolje da takrat ko se sami odločijo (seveda če se to iz zdravstvenih razlogov da) in že takoj pokažejo svojo voljo.

Laima a ima katera na rr tvojo številko? Da bom vsaj vedela ko boš rodila user posted image

Evo zdaj pa malo delat...no se ne bom pretegnilauser posted image

(odgovor članu Laima)
Neposredna povezava do sporočila: 3079
   RE: DECEMBERKE 2011
28.11.2011 15:12:33   
Laima
Pa sem nazaj.user posted image

Kosilo, po malega v vrtec,na sprehod s kužki. Imamo 3, med prvim in zadnjim je 7 let razlike. Med prvim in drugim 5, drugim in tretjim pa 2. Najstarejši ima 9 let in je šef tolpee-socialc, drugi ima 5 let-kot da ga ni in zadnji bo za božiča dopolnil dve leti-naš Rambo.(provokator)user posted image
Vsi trije so samci in dokler niso spolno dozoreli je blo kul, potem ravs za prevlado in sedaj je mir. Sta mi pa prvi in zadnji zaradi popolnega nasprotja tako lušna, da res ni. Drugi je neproblematičen in z njim ni veliko dela. Ga pa poštejemo enako, kot ostale. So pa vsi manjši hišni kužki in dolgodlaki, ljubitelji otrok in ljudi.user posted image (pasma lhasa apso)

Na rr nima nihče mojega kontakta, ker sem tu ravno zaradi anonimnosti in zasebnosti-pa še bolj lahko povem kaj me mori-drugače bi imela kak zadržek. Obljubim, da se javim vsak dan. Vsaj s pozdravčkom, če ne bo šlo drugače. in prvih 24 ur, ko ne bo glasu od mene vedite, da sem v porodnišnici.user posted image

Mami4 zgleda, da bo res Miklavž poskrbel za presenečenjauser posted image , no pa saj tudi takrat bo lepo. Jaz si samo pravim, da danes bi, pa jutri ne bi, v sredo ima prijateljica rojstni dan. Najraje bi v četrtek, a se tega ne da naročit. Mi je lep datum 01.12.2011. Ma bo kadar bo. Samo, da bo vse uredu.

Sem pa gostja na wc-ju, hodim na veliko potrebo večkrat na dan-a slab del tega so hemoroidi, ki so udarili ven in to mi ni prijetno.

Kot pri mami migamo, nikamor se nam ne mudi.
Jutri je moj možek v nočni in zato tudi upam, da jutri ne bo treba nikamor. Filing imam, da bo ponoči prišel trenutek, ko se vse malce umiri-čez dan sem preaktivna.
Križ pa me spet matra, a ne vem več ali gre za ščipalce, ppadek ali občasne bolečine. Ko bo šlo za res bo že bolelo, ko user posted image vrag, da bom vedela kaj je.

Me pa veseli, da tudi tu kaj zapišete, da nisem tako sama.
Še pišem, razen,če.... a mislim, da ne bo še nič.

(odgovor članu AljaAn)
Neposredna povezava do sporočila: 3080
   RE: DECEMBERKE 2011
28.11.2011 20:35:40   
sashy
Ker sem tudi sama v nestrpnem pričakovanju (PDP 3.12.) in nisem čisto nič potrpežljiva pa imam že od prej dva, malo večkrat pogledam na RR, da vidim, če se pri vas že kaj dogaja.
Kar se tiče začetka poroda se je pri prvem in dugem začelo enako, zato upam, da se tudi zdaj tako začne. Samo čakam in čakam kdaj se bodo začeli popadki, pa ni ne duha ne sluha od njih, me pa skos prebava daje, zato se mi zdi, da dokler bom zaprta in bom mela s tem probleme ne bo še nič.
Zadnje čase nisem za nobeno rabo, samo tavam in čakam kdaj se bo začelo. Sploh se ne zavedam, da bom kmalu imela 3 otroke, zato ker sem se celo nosečnost odlično počutil, še zdaj se, in sploh nimam občutka, da bom šla kaj kmalu v P. Mogoče se mi vse skupaj zdi nerealno tudi zato, ker tokrat ne veva spola otroka (pri prvih dveh sva vedela že od polovice nosečnosti dalje) in niti še nisva izbrala imenauser posted image . Pa zadnje čase smo tako lepo sinhronizirani, v nekakšni harmoniji, otroka sta pridna sto na uro, zdravauser posted image (to je najbolj pomembno) in prav lepo se rihtamo, zato mi je še toliko bolj čudno, da bo zdaj pa še ne dojenček prišel, ki ga drugače vsi že zelo nestrpno pričakujemo. Otroka (2 in 3,5) me sicer ne sprašujeta kdaj bo prišel, samo vesta, da ga imam v trebuščku in ga večkrat pobožata. Pomoje sta še premajhna, da bi to na neki časovni premici dojemala, rečemo jima samo, da bo zdaj kmalu k nam prišel dojenček.

Mi bi imeli tudi kužka samo si ne predstavljam poleg faksa, dela in otrok skrbeti še za psa. Mogoče malo kasneje ko bo prvi imel okrog 6 let in bo to njegova odgovornost, če si bo seveda želel.
Drugače pa punce, če želite, da se začne kaj prej dogajati je treba:
- velik hodit na sprehode
- hodit po stopnjicah
- velik seksatuser posted image
No vse to izvajam, pa nič ne pomaga, prejšnjo soboto sem bila celo na Šmarni gori pa se nič ni zgodilo, se mi zdi, da prav veliko ne morem narest, kadar se bo tale naš miškolino odločil bo pač prišel.

Kako ste pa kaj s kiligrami?
Jaz imam +10, kar je zelo dobro glede na prvo nosečnost +27 in drugo +18.


_____________________________

Moji sončki:
Anej 5.5.2008
Taja 23.11.2009
Brina 5.12.2011


(odgovor članu Laima)
Neposredna povezava do sporočila: 3081
   RE: DECEMBERKE 2011
28.11.2011 22:15:56   
Laima
sashy pozdravček,

ti si v prednosti PDP imaš 3 dni pred mano in mami4, pa 4 dni pred aljoan-se mi zdi-če se nisem kaj zmotila.

Veš za živalico bo vedno čas, je pa na račun kosmatih prijateljev velikokrat kaka naša želja na stranskem tiru-vse je treba prilagoditi-dopust, pohajanja,... Tako sva se z možem dogovorila, ko bodo šli v pasja nebesa ne bomo imeli več kužkov. Edino ribe.user posted image user posted image user posted image Čeprav ne smem niti pomisliti, da jih enkrat ne bo več z nami, se človek naveže in navadi. Mali pa dobiva delovne navade, skrb,...odhovornost. Drug drugega učimo.

Neučakanost, jaz tudi hodim vsak dan, ta jesen je naklonjena prav gibanju-še kak teden, potem bo dež. Ma upam, da bomo takrat lepo tam kjer moramo biti in bo vse za nami ter lepo pred nami z našimi štručkami.

S kilogrami si pa pridna, bravo. Jaz sem šla +15 ali +16 gor, upam, da ne več v sredo me spet stehtajo, ko bo CTG.
user posted image ne, ker zgleda, da mojemu ne paše prav sedaj je vse ozko in malo drugače spodaj, kot je bilo, mogoče se mu pa kaj zalušta danes???

Stopnice pa hodim kolikor je potreba tistih 16, kot jih imam v hiši večkrat na dan, a se mi zaradi hoje nič ne pozna. Mi pa šaše čepet.
Prebava motena, kot sem zapisala, danes sem šla 3x na veliko potrebo. Hemoroidi pa cvetijo, kot user posted image
V križu konstantna bolečina, izcedek se je umiril, mala pa giba.
Tko, da do jutri lep pozdrav. Jutri pa naj kar še počaka, da oči pride iz nočne-tko da v sredo lahko pride.
Ma sem hecna, a???

Nočko user posted image , lepe sanje in dobro spite.

(odgovor članu sashy)
Neposredna povezava do sporočila: 3082
   RE: DECEMBERKE 2011
29.11.2011 8:09:41   
sover
Živjo, punce,

moj PDP je čez en teden (7.12.) in sem že čist na trnih, morda še bolj, ker sem prvorodka in nimam pojma, kako to zgleda.

Tudi moja nosečnost je BP, nenaporna, brez kakih hudih težav. Ta vikend sem prvič posumila, da se je začelo kaj dogajat, ke mi je ful otrdeval trebuh in v križu me je bolelo kot pri M, sam se je pol vse umirilo. Včeraj in danes sicer opažam, da je otroček mal bolj miren (drugače je absolutni razgrajač - sem imela celo nosečnost občutek, da sploh ne spi), kar bi morda lahko pomenilo začetek česa, po drugi strani pa se mi je prebava polenila, kar najbrž pomeni, da bo vseeno treba še malo počakat.

za pospešitev poroda so meni svetovali ribanje tal (na kolenih, da ne bo pomote), ampak mislim, da bom vseeno počakala vsaj do PDP, preden se lotim "pospešitvenih" metod.

Sashy, nič ne skrbi - prepričana sem, da se boste tudi s 3. otročkom lepo ujeli. Ko pišeš o družini, je prav čutit, da ste povezani med sabo. Tega si tudi jaz najbolj želim za svojo družino.

Kilogrami in ostale "lepote" - trenutno na +10 kg. Nič ne zatekam, izcedka celo nosečnost dovolj, križ se javlja šele zdaj, kokli norijo že kaka dva meseca, hemeroide držim pod nadzorom s šentjanževim oljem (takoj, ko jih začutim, jih mažem par dni z oljem in izginejo).

Lepo bodite, javite se tudi tukaj in srečno vsem, če se bo začelo dogajati.

(odgovor članu Laima)
Neposredna povezava do sporočila: 3083
   RE: DECEMBERKE 2011
29.11.2011 9:00:57   
Laima
Jutro,

pri nas nič novega lahko zapišem.

Sover vse bo lepo steklo, prvič pa je res prvič.

Čeprav je vsakič nekaj drugače, kot dva prsta na roki nista enaka, dva otroka istih staršev nista in dve nosečnosti tudi ne. Pri meni sta tako različni, da se počutim, kot bi se mi vse dogajalo prvič. Imamo pa tiste, ki imamo doma že prvorojenca ali prvorojenko dodatna razmišljanja, ki so povezani z otroci, ki so že doma. Vse pa si želimo isto, čim hitrejši, nekompliciran porod in zdravega otročička, ne?user posted image

Danes grem predčasno na volišče, da opravim državljansko dolžnost-kaj bo v nedeljo ne vem?

Moj se je včeraj prvič pogovarjal s trebuščkom in mali rekel, naj počaka do roka. Naj pride na svet 5.-ga ali 6.-ga (tako bi njemu najbolj ustrezalo-služba). Pa sem mu rekla, da bomo videli ali ga že sedaj posluša ali bo malo trmoglava in samosvoja s prihodom. Čakamo, ne.

Punce kaj pa jeste po prihodu iz porodnišnice, čemu ste se v prvo izogibale?
Kak zanimiv recept bi bil prav na mestu.

Ugotavljam, da sem tu na tem rr-ju najbolj "pridna" z zbiranjem dodatnih kg-jev. Bom imela veliko dela v letu 2012 z izgubo le teh. Kdaj ste pričele z ločevalno dieto v prvo, tiste, ki ste na ta način izgubljale odvečno težo? Pa je šlo dol al so se kg-ji upirali?user posted image

Pri nas sonček in malo vetra, grem na upravno enoto. Lep dan souser posted image , če pa mora katera v "Rim" user posted image srečno

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 3084
   RE: DECEMBERKE 2011
29.11.2011 9:10:35   
sarar
oj punce! 
joj, AljaAn, kok je tebe fajn brat, prav hecna si user posted image  bi bilo pa fajn ja, da bi nas zvečer malo zašravfalo, zjutraj bi se pa zbudile z otročki v naročju... ne bi imela nobena nič proti
a ti boš tudi že 39.teden? u madonca, potem bomo pa tudi zate že počasi odštevali dneve user posted image  kok časa pa si prvič rodila čez rok da so ti potem sprožili?
laima, ja živali imajo prav en poseben čut za nas, in verjamem, da te je kužek spremljal za tolažbo...moj tast ima pa dve muci, od tega je en samec...in tega nikoli ni bilo doma, samo ko je prišel jesti... poleti pa se je to spremenil, večkrat je bil doma...no, en teden preden je šel tast v bolnico, se pa tudi premaknil ni od njega, in še danes je tako, ko je tast že doma... sicer je tast res bogi, in se mi zdi, kot da ga čuva da bo vse ok z njem...
sashy, ti si pa zelo pridna s kilami! no, jaz sem prvič bila na +18, drugič na +20, zdaj zaenkrat na +15, bomo videli kaj bo jutri vaga pokazala...me že zdaj skrbi user posted image
sover, ta prvč je pa sploh najlepše, ker je vse na novo user posted image  jaz sem šla tako vesela na prvi porod ker sem bila firbčna, kako izgleda in moram reči, da prvi porod je bil tak, da bi lahko še 10Xrodila user posted image  tak da moj edini nasvet je, za vse, sploh pa prvorodke, da naj grejo sproščene na porod, ker si tako najbolje pomagajo...

nič, grem zdaj kuhat, lepo bodite... papa

(odgovor članu AljaAn)
Neposredna povezava do sporočila: 3085
   RE: DECEMBERKE 2011
29.11.2011 13:32:44   
Laima
Hello,

Kosilce za nami, pire krompir, špinača in rdeča pesa za mami, fantje pa so jedli še domače hrenavke-meni niso dišale.

Kmalu bo čas za sprehod s štirinožci-tako lep dan je zunaj.

Mož na strehi, obeša lučke, ker potem sledi slabo vreme pa tudi časa ne bo več in se je tako odločil, da gre štimat stvari pred odhodom v nočno.

Mali se igra, a vem, da ko bom rekla, da gremo bo takoj za.
Šele danes sem ugotovila, da nimam nobene fotografije s trebuščkom, moramo slikat danes, jutri obvezno.

Beli tok v velikih količinah se je pojavil nazaj, drugače pa zatišje.

Mami4 kako si in kje? Danes še nobenega glasu od tebe.

Se grem uštimat za ven, pa pa

(odgovor članu sarar)
Neposredna povezava do sporočila: 3086
   RE: DECEMBERKE 2011
29.11.2011 17:10:13   
riba77
Pozdravljene,

danes sem prišla s pregleda, urin zelo slab (veliko bakterij in prisotne beljakovine) - dobila sem Amoksiklav. Kontrola ponovno čez en teden.

Kaj veste o tem?

Pri ginekologinji nisem pomislila na dodatna vprašanja, sedaj pa ko sem doma, pa mi roji po glavi toliko vprašanj in skrbi. Malce sem brala na internetu, pa sem še bolj v skrbeh, ker če gre za že hudo infekcijo ima lahko to vpliv na otroka. Kar si seveda ne želim.

Prosim, da mi opišete vaše izkušnje oz. vse kaj veste v zvezi s tem. Še posebej me zanima kakšen vpliv ima lahko to na otroka?

Hvala!

Lp

(odgovor članu Laima)
Neposredna povezava do sporočila: 3087
   RE: DECEMBERKE 2011
29.11.2011 18:59:51   
mixi
riba77 vse kar vem je to da če maš beljakovine v urinu in visok pritisk ti nardijo carski zaradi preklampsije po domače povedano dobiš lakho med porodom epileptični napad in otrok ostane brez kisika in mu to lahko pusti posledice  ali pa umre.
za bakterije oz. vnetja mislim da če je to full brutalno lahko dobi vnetje učk, pa vnetje v obliki herpesa poišči na forumu so tudi teme o temu ampak lahko pa tudi pokličeš zdravnika in ga kar po telefonu vprašaš kar te zanima.
tako splošnega kot ginekologa. pa upam da sem ti vsaj malo pomagala čeprav nisem neki strokovnjak. pa ne sekiraj se preveč to hitro tudi zgine ponavadi jaz sem mela tudi neke bakterije v urinu pa so šle v enem tednu stran. pozdravi se čim prej.


_____________________________

10.5.08 je na svet prijokala naša pikica Kaja, ki mamici vsak dan bolj nagaja

(odgovor članu riba77)
Neposredna povezava do sporočila: 3088
   RE: DECEMBERKE 2011
29.11.2011 21:17:06   
Laima
user posted image riba77 sama teh izkušenj nimam, na tvojem mestu pa bi kar poklicala ali šla osebno do G na pogovor, ne beri ničesar, ker potem boš potegnila le najslabše ven in se boš lahko po nepotrenem prestrašila.

Jaz verjamem, da bo vse uredu. Kdaj imaš PDP? Do takrat boš vse porihtala, boš vidla. Pogumno.

V skrajnem primeru, kot ti je napisla mixi boš imela pa CR in bo vse uredu.

Bodi pogumna, ne sekiraj se preveč, čeprav vem, da je to lažje napisati, kot izvesti.
Če te še skrbi pa pot pod noge do G ali do OZ(osebnega zdravnika),

Kako ste ostale?
Sarar, sover, aljaan, mami4? Se kaj dogaja pa ne vem. Naj katera sporoči.
Noč-jutri zjutraj pa CTG, mala noter pravkar miga, kot nora.


(odgovor članu mixi)
Neposredna povezava do sporočila: 3089
   RE: DECEMBERKE 2011
30.11.2011 1:09:55   
čustvena
Živjo, punce!

Slišim, da ste pridne. Vse imate že vse pripravljeno za porodnišnico, celo zavita darila in obešate lučke... Jaz imam rok 16. 12., pa imam še toliko za postorit. Z možem se skoz pogovarjava, da je treba doma malo bolj pospravit, razvit še kar nekaj slik od najinega prvega malčka (3-letnega Nika), govoriva, kaj vse je treba še kupit, a dnevi kar tečejo, ne da bi stvari dejansko uredila. Dopoldne sem ta mesec hodila na šolo za starše in abdominalno, popoldne smo šli kam na obisk ali v trgovino, pa je že noč, ko je treba spat.
Ne zamerite mi, ker se malo javljam, ampak jest sem ob dveh popoldne, ko pridem iz mesta, vedno zelo utrujena in se uležem. Vem namreč, da bo, ko pride mali iz vrtca, želel mojo pozornost in bom potrebovala energijo za igro. Ko ob desetih končno zaspi, se z možekom še malo usedeva, pogovoriva, pa je že polnoč. Tako da vas sicer redno berem, ampak prav dolgo pa ne morem sedeti ob računalniku, zato nikoli ne pridem do tega, da kaj napišem. Zadnje tedne me namreč trebuh že kar boli in mi otrdeva, mali pa še brca kotr pravi boksar.
Se je pa ta večer prvič zgodilo, da me je začelo boleti tudi veliko nižje, tako, kot bi se že odpirala. Saj sem hotela prej rodit, ampak toliko prej bi me pa res presenetilo. Prvič se Niku ni nič mudilo, prišel je z enodnevno zamudo. Pa v porodnišnico sem šlka zato, ker je odtekla plodna voda, zato mi sploh ni jasno, kako je, ko se začne rojevanje s popadki. Ampak saj verjetno še ne bo nič to noč, kaj, glede na to, da se mali še ni umiril.
Kako veš, kdaj se je začelo?
Glede kužkov je pa res tako, da čutijo več, kot mi mislimo, tudi naša čustva in če se kaj novega dogaja. Med prv o nosečnostjo sva se z našo Taši pogosto stiskali na kavču (kar se je sicer po rojstvu Nika zaradi dojenja spremenilo), pa tudi zdaj pogosto pride zraven, če sem žalostna ali vznemirjena, tudi danes je bila ob nama, ko sva razmišljala, če se že kaj začenja...
Je pa res tako, da je porod 60-odstotno odvisen od dojenčka, od njegove volje oz. od njegovega razvoja. Torej, ko bo on pripravljen, pa gremo. Prav zato je porod tako zanimiv in neponovljiv, ker je tako nepredvidljiv, nikoli ne veš, kako in kdaj te bo tokrat presenetil.
Jaz sem tudi hotela ta teden še na pedikuro in depilacijo, pa upam, da bo še čas. Tudi zobarja imam naročenega še tja do ponedeljka, zaradi krvavečih dlesni namreč.
Tudi jaz imam pogosto vaginalne okužbe in bakterije v urinu, tako je bilo tudi v prvi nosečnosti, tudi hemoroide sem imela, zato sem se še posebej bala, kako bom rodila, kako zelo bo to bolelo. Pa ni bilo zaradi tega ničp težje, ko je treba rodit, se vse da. Na srečo Niki ni imel nobenih vnetij očk ali herpesa, upam, da tudi tokrat ne bo težav s tem.
No, če mene vprašate, kdaj bi rodila, bi počakala do 10. 12., saj bi do takrat res vse postorila, pa še ena večerja in en žur s prijatelji nas čaka do takrat. Vmes je še Miklavž in prireditev Prižgimo luči v Ljubljani, kamor smo hoteli z družino. In če rodim takrat, bom tudi vsaj malo spočita do božiča, upam. Kdaj bo pa res, bomo pa še videli.
Lepo se imejte, decemberke, se še beremo!

(odgovor članu Laima)
Neposredna povezava do sporočila: 3090
   RE: DECEMBERKE 2011
30.11.2011 6:40:25   
sover
čustvena, lepo te je brati. Če bi lahko, bi ti dala malo svojega prostega časa, ker ga imam zdaj dovolj. Kot prvorodka sem itak imela vse pripravljeno že prvi teden porodniške, zdaj pa res samo še čakam user posted image .

riba77, če so ti predpisali antibiotik, že vedo zakaj. Pa nikar se ne obremenjuj s kakimi stranskimi učinki, ker oni že vedo, kaj je najbolje za vaju oba. Mislim, da sem v zvezi z antibiotiki v nosečnosti nekje prebrala, da vedno tehtajo med dvema poloma: koliko ti bo antibiotik pomagal in koliko v resnici škoduje otroku. Če so ti ga dali, pomeni, da otrok ne bo utrpel škode, tebi pa bo pomagalo. Pogumno!
i mi
Laima, belega toka imam tudi jaz občasno kar precej. Včasih se kar vlije z mene. Amapak glede na to, da me nič ne srbi in da izcedek nič ne smrdi, se ne obremenjujem s tem. SIcer pa imam jutri pregled, pa bomo videli.

V zvezi s pregeldom še eno vprašanje: jutri mi bodo vzeli urin, naredili  ctg in pregled. A je ta pregled vaginalni ali še vedno samo merjenje trebuha z zunanje strani in poslušanje srčka? Sem mal prebirala po forumih, pa vidim, da je zelo različna praksa, kar se V pregledov tiče... Jaz se sploh ne spomnim, kdaj me je nazadnje pregledala vaginalno.

In še nekaj: se vam otročki kaj umirjajo? Moj je drgač bil ful poskočen, zadnja dva dneva se je pa kar precej umiril, tako da me je že začelo skrbeti. Upam, da je to samo priprava na akcijo.

Lepo bodite še naprej.

(odgovor članu čustvena)
Neposredna povezava do sporočila: 3091
   RE: DECEMBERKE 2011
30.11.2011 9:16:08   
Laima
Drage moje souser posted image ,

pregled s CTG-jem in UZ za mano. Popadki rahlo zaznani, a iz UZ 36 do 39 cm obseg glavice,od 2900 do 3200g teža punce, vse uredu-pretoki, plodovnica,... a punca je zrela za prihod na svet. Moja G mi je svetovala, ker imam bolečine v križu in občasno špikanje v sprednjem delu trebuha, da bi šla zvečer v porodnišnico opravit en preventivni CTG.

Glede na videno zrelost otroka je podelila pomislek z mano, da se boji, da se vsak čas lahko pokaka, ker je vse dozorelo za na svet.

Moj možiček malo razočaran, on bi kar še, jaz malo v šoku, a najraje bi rodila 01.12.2011-tako da če bo hudo bomo šli sredi noči, drugače pa prvega zjutraj. Ne vem mogoče mi bodo tudi sprožili porod. Kdo ve?

Če ne bo še nič pa imam 02.12. zjutraj še en pregled pri G, vendar ona dvomi, da se vidiva. Mogoče pa kaj več ve kot jaz-sama osebno se počutim ok, a bolečino imam konstantno in glede na prve popadke temu ne bi rekla popadki-pol nežno/grobo špikanje oziroma pritisk.
Hodim pa na veliko potrebo, včeraj v dveh urah 3x, sedaj me spet tišči.
Pravkar sem spila kavo in zajtrk.

No pa še kg. Imam 79,5 kg-pridobila sem 15,5kg od začetka nosečnosti. Teče 40 teden, danes preračunano 39t 2/7.

Držte se in upam, da jutri dobimo zdravo, lepo user posted image user posted image . Zaenkrat je to moja želja.

Čustvena vse bo uredu, imaš še čas. Kar pa ti/vama/vam ne bo uspelo sedaj, pa lahko počaka.
Sover uspešen pregled.

Ostalim user posted image srečno.

Če ne bo sprememb, se javim.

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 3092
   RE: DECEMBERKE 2011
30.11.2011 10:31:38   
AljaAn
Laima kaj jaz to berem?

Aja..lepo pozdravljene vse!

No potem pa poskusi počakati vsaj do jutri..mene je tudi danes malo strah, ko če je pa Decemberček naj pa bo ane user posted image Najprej sem čakala da bo strele, zdaj pa vsaj še do jutri.
No pri meni nič novega...jutri imam tudi jaz ctg in pregled, pa bom vedela kaj več. Trebuh se mi je spustil s sobote na nedeljo, pa sploh nebi vedela, če me nebi mož opozoril?? No če je on videl, je morala biti pa res sprememba user posted image
Mami je šla danes v P po tableto za mehčanje MV in mislim, da bo kar tam ostala,ker se bo porod začel. Bom javila ko/če mi pošlje sms.

Evo da malo za nazaj odgovorim....

kile....+17??? Za zjokat..v prvo jih je bilo samo +12 no pa bo že...saj enkrat bojo šle dol...če ne z lepa pa z grda...torej ločevalna mi sledi

Mene tudi zanima jutri kaj je z našim malim...ko se je nenavdno umiril in se prav koncentriram, da ga čutim...me prav panika na trenutke, pa potem kar dextroenergy pojem in čakam....ma imam pono dela zdaj s temi gibi user posted image

Sover mene bo jutri pregledala vaginalno, ker mi je že prejšnji teden napovedala, pa ni upala zaradi mojega prehlada in kašlja, da nebi kaj sprožila. pomoje bo tudi tebe...je pa res različno...meni pa UZ ne dela več

Čustvena ti pa imaš še polno obveznosti in dela user posted image Si skoraj tako kot jaz, ko imam na trenutke občutek da bom imela čas za v porodnišnico šele januarja user posted image

riba77 če so ti napisali amoksiklav že vejo za kaj. Sicer pa če imaš kakšno vprašanje se raje na G ali pa osebnega obrni kot da bereš po netu. Jaz vedno najdem same negativne stvari in sem se tega odvadila. Telefon v roke in kliči.

Fotografije..tudi nam je končno čez vikend uspelo da me je slikal in malo kako boža trebušček...pa tudi iz prve nosečnosti imam samo par slik...ma ne vem...pri nas slikamo vse drugo samo mene in bušija ne..no pa saj niti ni potrebe...si nisem čisto nič všeč...pa še vsa otečena user posted image

Sarar danes točno 39, tako da lahko začneš odštevati..pa saj veš...čakam tebe user posted image user posted image Prvič sem imela sprožen porod 5 deni po roku. Itak bi lahko še čakali, pa sem bila zmnenjena z eno družinsko kolegico in je bila ravno takrat dežurna, zato je bilo tako. Sicer mislim, da bi normalno čakali malo dlje in ne samo pet dni. Upam da bo zdaj enako...ali pa kaj prej user posted image

Tudi mene pri prvem porodu ni bilo strah...sem šla z Jano, Lady v porodno sobo, da mi ja ne bo dolgčas sami z možem, ker več kot toliko se pa ja ne moreva pogovarjati user posted image
user posted image No pa je bilo v štirih urah vsega konec in dejanski porod je trajal dve uri...tako da ja...brez strahu....samo ko mene je pa zdaj vseeno...pa niti ne bolečine, ampak ali bo vse uredu in podobnih "neumnosti".....Nimaš kaj...en dan tako, drugega drugače...mi pa najbolj od vsega pomaga sonce user posted image user posted image

Dojenje in prehrana..se mi tudi sanja ne, ker se sploh ne spomnim.....dojila sem pa itak samo deset dni...upam da bo zdaj drugače in že delam velike plane. Vem samo da si bom kompote kuhala s suhimi slivami in jabolki zaradi prebave...že zdaj si jih, ko če ne pomoje sploh nebi šla ta mesec nič na wc user posted image

Si bomo pa pomoje sproti pisale recepte kaj je dobro in kaj ne user posted image

hemeroidi..jih nimam in jih pričakujem po porodu user posted image user posted image Prvič je bilo tako....na žalost.

Sashy vsa čast za tri otroke in fax. Itak si full pridna in predvsem mlada. A ne vesta kaj bo? No tega pa nisem vedela. A ni super...itak imaš in fantiča in punči...ime bosta pa tudi našla user posted image

Kužki....ja mi bomo pa dejansko imeli še enega spomladi. Naš je star pet let in moj pravi da če je lahko en je pa vseeno če sta dva. Laima imamo pa mi celo hišo polno....dve vodni želvi v 150l akvariju....morske ribe ki se spomladi selijo iz 350l v 450l akvarij in grško kopensko želvo...ta je najbolj frišen in star pol leta user posted image ...Franček naš user posted image user posted image
Je pa res...če hočeš je vedno čas...je pa res pač potrebna organizacija sploh pri dopustih in ostalem. No pa se vse da.
Mi je pa hkrati super, da se mala navaja na živali, obveznosti in odgovornosti. Pa še full ima rada živali.

Aha sem pa pozabila napisati...mala ima norice.....?? Prejšnji teden je bila doma s šivi, ko se je razbila, pa je šla v ponedeljek v vrtec in domov prišla pikasta...saj vem da ni od enega dneva, ampak sem bila prav žalostna in hrati panična, ker sem nekje vmes pomišlal kaj bo, če grem zdaj v porodnišnico. Zame itak vem da ni panike, ker sem jih prebolela, ampak malo bojo pazili pa dedki in babi, pa mi je malo tako tako....ko itak če je otrok bolan se mi zdi, da je mama največ vredna. Pa niti v porodnišnico nebi mogla na obisk in jaz je nebi videla tri dni in mene bi skrbelo....ma full mi je hodilo vse po glavi. Pa je danes že kar malo bolje in upam da na tem tudi ostane. Jaz pa bom zdaj še malo noge skupaj držala user posted image user posted image

Evo zdaj pa jo grem malo zabavat, ko revki nič ne spi....danes je bila pri nama...posledično ni noben spal, mala se pa premetava in praska, pa sem jo za roke držala in previjala sredi noči, pa mazala...ma nič fajn. Upam samo da je to to in se začnejo pike sušiti.

Evo lep dan...jaz čakam sonce...pridem pogledat še kaj se dogaja in srečno vsem, ki imate namen iti v kratkem user posted image


(odgovor članu Laima)
Neposredna povezava do sporočila: 3093
   RE: DECEMBERKE 2011
30.11.2011 11:30:45   
riba77
Hvala vsem za vzpodbudne besede.

Odločila sem se, da počakam do naslednjega pregleda, ki ga imam naslednjo sredo. Če bodo izvidi takrat slabi, predvidevam, da mi sledi predčasni porod. PDP imam šele 25.12. Skrbi bom do takrat imela, vendar kaj veliko res ne morem storiti. Upam, na najboljše.

Otrok drugače lepo napreduje, včeraj je bila teža od 2900 do 3000 g, glavica: 32 cm.
Moja teža: +17 od prvega vpisa v materinsko k.

Ginekologinja je super. Na vsakem pregledu mi naredi ultrazvok, tudi vaginalno me pregleda. Me je pa julija poslala v ambulanto za rizično nosečnost, zaradi suma preklamsije, vendar sem imela že pred nosečnostjo in imam tudi sedaj v nosečnosti nizek pritisk. Zato so mi v ambulanti za rizično nosečnost napisali, da ni potrebna posebna obravnava.

Različna mnenja, različna zdravljenja, imam vsaj G OK, ki ji povsem zaupam.

Srečno vsem!

(odgovor članu Laima)
Neposredna povezava do sporočila: 3094
   RE: DECEMBERKE 2011
30.11.2011 21:37:24   
Laima
Zaenkrat sem še doma-špikanje se nadaljuje, izcedek je bolj gost, - pritisk spodaj.
Mala živahna, jutri dopoldan, če ne bo ponoči kaj bolj konkretnega pa se grem pokazat v porodnišnico.

V prvo sem imela popadke za dve, če so to sedaj to popadki so pa prešvoh-najbrž pa ni dobro, da trajajo že toliko časa in se ne ojačajo. Mogoče potrebujem malo umetne spodbude.
Od jutra do večera sem na špikcih 20, 15, 10 minut.

Sam to miganje mi ne gre v račun, a se ne bi mogla umirit?

Mal se mi že kravžlja. Med korakom imam občutek da sem non stop mokra-mi mogoče po kapljicah odteka voda?

Ma dovolj, grem poskusit spat.

Mami4 je že rodila? Kako sporočilo?

Nočko

(odgovor članu riba77)
Neposredna povezava do sporočila: 3095
   RE: DECEMBERKE 2011
1.12.2011 7:38:24   
sarar
samo na hitro odg laimi, kasneje morda pridem gor še... Laima, dobro opravi danes user posted image  če slučajno ponoči še nisi šla... drugače pa o Mami4 še ni novičk, pričakujemo jih pa danes, ker je včeraj šla notri in je dobila svečko... tok zaenkrat...papa

(odgovor članu Laima)
Neposredna povezava do sporočila: 3096
   RE: DECEMBERKE 2011
1.12.2011 7:39:43   
sarar
in laima, nekateri otroci so še celo med samim porodom zelo živahni user posted image

(odgovor članu sarar)
Neposredna povezava do sporočila: 3097
   RE: DECEMBERKE 2011
1.12.2011 8:32:45   
sover
Laima, morda bo pa kar akcija? Kakorkol že, držim pesti, da se vse izteče po tvojih željah.

Mi šibamo danes na pregled (urin, tedenski ctg, pregled, morda celo UZ), dete živahno, vse po starem, PDP čez 6 dni. Se javim, ko bomo nazaj.

Lep, sončen dan vsem. Za tiste, ki boste morda danes v P, pa veliko user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sarar)
Neposredna povezava do sporočila: 3098
   RE: DECEMBERKE 2011
1.12.2011 8:58:17   
Laima
Hvala punce,

noč minila s temi konstantnimi bolečinami v križu, malo špikanja občasno spredaj, a zame nič posebnega.

Sem poklicala v porodnišnico in sedaj stuširana in pripravljena pišem še ta post. Gremo pogledat, pa bo kar bo. Če pridem domov se javim, drugače pa veste kje sem.

Bodite v mislih z mano in po eni strani si kar želim rodit.
Pa, pa

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 3099
   RE: DECEMBERKE 2011
1.12.2011 13:57:33   
Laima
user posted image zlate, prišla domov, a le do jutri.

Jutri mi sprožijo porod zjutraj.

Malo sem v šoku, sedaj se je še špikanje umirilo. Vaginalni pregled pa danes do glavice male-boleče.

Ne bo mi uspelo, da bi imela mala lep numerološki datum, a kaj čmo-sva pa z možem določila danes po poti domov močno ime.

Malo me je tudi strah, ker ne gre po naravni poti in tako, kot prvič, a kaj hočemo-že vedo kaj je prav in če pravi to dr. Merlo bo že držalo.

Mi gre pa strašansko na jok, jaz bi res raje rodila danes če že morem sproženo, a nisem mela moči, da bi to rekla dopoldan v njegovi ordinaciji.

Majo pa gužvo v porodnišnici.

Mejte se punce, pa kako vzpodbudno mi napište.
LP

(odgovor članu Laima)
Neposredna povezava do sporočila: 3100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  122 123 [124] 125 126   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  122 123 [124] 125 126   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Utrujeni? Preverite ali imate pomanjkanje ...
Pri pomanjkanju železa pride do utrujenosti, vrtoglavice, razdražljivosti, težav s koncentracijo, slabših fizičnih in um...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?