|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  121 122 [123] 124 125   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: DECEMBERKE 2011
18.11.2011 22:04:00   
Laima
Pozdravljene decemberske user posted image ,

Nutry čestitke za user posted image user posted image - veliko lepih trenutkov skupaj, sploh počitka in dobrega dojenja želim.

Jaz sem še "cela ena mami", kot bi rekel moj veliki-mali fant.user posted image

Imam pa divje, najprej mi rr-ja ni odpiralouser posted image , ta teden sem bila 3x pri zdravniku in enostavno mi je zmanjkalo časa za vse kar bi jaz rada postorila. Zvečer pridem kaput. Danes mi je uspelo na rr-zato sledi poročilo.user posted image

Ginekolog v sredo, okulist danes in še medicina športa in dela v torek. Too much.

KG-no comment, sem že na +16kg od začetka user posted image user posted image -imam nor apetit in od kar so ti pregledi tedenski mi gre kar gor, gor....user posted image Ne morem se zadržat. Pa še prebava mi nagaja. Odvajanje-sem zaprta.

V sredo imam kontrolo, za enkrat vse kaže dobro-imela sem UZ in CTG ta teden. Na UZ mi je samo povedala, da je dovolj plodovnice, da je pretok skozi popkovino ok in nič drugega. Pri nas ne merijo in tehtajo več po morfologiji plodkov-otročičkov. Zaradi psihe porodnice, da te ne prestrašijo preveč. Vaginalno me tudi več ne tikajo. Sedaj samo čakamo in merimo. Bo velika kolikor bo in težka, kot bo. Jaz si ne želim več, kot 3000g, a bomo videli. Pustimo se presenetiti.
Kolegica je 13.11. rodila user posted image user posted image   3100g in 49 cm, sta uredu in že doma. Je bila novemerka in na rok.user posted image

Občasno imam krče-ščipalce v sprednjem delu trebuha, a to je dokaj normalno, saj se pripravlja. Še cca. 17 dni.user posted image oziroma, ko si bo izbrala.

Ime, ne boste verjeli, ga še nismo izbrali-dve imeni sta v finalu in do zadnjega ne bomo izbrali-kot kaže se zgodovina ponavlja. Taki pač smo pri naši hiši.

Danes sem ji kupila oblekico božička so meli znižano v H&M za 5 evrčkov (oblekca + kapica) Se nisem mogla upret, sem šla po trenerko za malega, da bo prinesel Miklavž, da bo za v vrtec.
Perem vsak dan po en stroj teh cot, eno za doma, eno za vrtec, potem od moža za tek, moje,... in teh cunj ni nikoli konca. Pol se pa vse ne suši v sušilcu in hlače mi ekspres preraste ta naš dolginček.

Dete je še aktivno v trebuščku, a ne več tako silovito-zmanjkuje prostora.
Imam pa od srede naprej povečan izcedek, sicer je normalne barve le gost, a ko grem lulat opazim kaplje v školjki. Mogoče pa se na kaj pripravlja. Zgaga me peče, da res ni. Spim pa dobro, enako se mi je dogajalo v prvi nosečnosti. Zadnjih 14 dni pred porodom sem spala dobro.

Mami4 vesela sem, da ti gre dobro - vsak dan je dragocen. Se še ne mudi.

AljaAn hvala za skrb-vidiš še sem z vami.
Pri nas ni takega čakanja, ko si naročen, max. 15 minut čakanja in si na vrsti. Če pa je CTG pa mislim, da je še prej-naročajo tako, da se križamo-je pa res, da imam ginekologinjo v zdravstvenem domu in ne v kaki bolnišnici ali porodnišnici-tam sem slišala, da si je treba vzeti kar čas za preglede. Kar pa je razumljivo, saj če je tvoja pacientka v porodni sobi si vsaka želi, da je z njo nekdo, ki mu zaupa in jo spremlja celo nosečnost. če imaš tako možnost je to lepo.
Pač jaz se za porod podam v roke drugim in svojo G vidim ob kontroli po porodu.

Imam pa zadnje čase tudi kar skrbi in vprašanja:
Bo zdravo? Je vse ok? Se bomo dojile? Kako bo mali sprejel? Bom znala porazdelit ljubezen?.... včeraj zvečer me je v joku vprašal-saj boš še skrbela zame mami, ko bo prišla sestrica? Sem ga potolažla, a me je pretreslo, ko sem ugotovila s čim si beli glavo. Z istim, kot jaz.
Kako bo potekal porod? Bo hiter? Kakšno babico bom imela?...
Na trenutke se mi zdi, da pretiravam, a kaj si hočem iz kože skočit ne morem.
Presnete skrbi, naj gredo mirno stran.
user posted image mižim-mantram stran

No punce držte se in se še kaj javim. Noč


(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 3051
   RE: DECEMBERKE 2011
19.11.2011 23:13:50   
Porodne zgodbe
(BODOČE) MAME IN MAMICE, VABLJENE!

Ker pripravljam knjigo z naslovom Porodne zgodbe, ki naj bi izšla predvidoma v naslednjem letu, in ker ste dragocen vir porodnih izkušenj, se obračam na vas in vas vabim, da sodelujete pri soustvarjanju tega zanimivega projekta.

Med vsemi prispelimi porodnimi zgodbami bodo izbrane najboljše, ki bodo objavljene. Zgodbam lahko dodate tudi svoje fotografije (seveda, če želite, da bodo objavljene), ki se dotikajo tem nosečnosti, poroda in starševstva – zraven pa ne pozabite pripisati imena njihovega avtorja.

Posebnih omejitev pri pisanju ni, za orientacijo pa prilagam nekaj opornih točk, ki pa jih ni nujno upoštevati:
-Kako se je porod začel?
-Koliko časa je trajal?
-Vaši občutki pri porodu?
-Kdo je bil prisoten ob porodu?
-Za kak porod je šlo (vaginalen, carski rez)?
-So bile pri porodu kakšne posebnosti?
-Če bi ocenjevali stopnjo bolečine od 1 do 10, kakšno vrednost bi dali?
-Je šlo za čisto naraven porod, ste uporabili epiduralno analgezijo ali kakšno drugo sredstvo za lajšanje bolečin?
-Kaj vam je v porodni sobi najbolj ostalo v spominu?
-Kaj vam je bilo najprijetnejše in kaj najmanj?
-Kako je potekala faza iztisa?
-Vaši občutki po koncu poroda?
-Drugo.

Da bom porodne zgodbe lažje klasificirala, jim, prosim, dodajte nekakšno osebno izkaznico, ki naj vsebuje naslednje:

VAŠE IME (lahko tudi psevdonim):
SEDANJA STAROST:
STAROST OB PORODU:
PORODNIŠNICA:
KATERI VAŠ POROD JE TO:
OTROKOVO IME (ni obvezno):
POSEBNOSTI (ni obvezno):

Svoje porodne zgodbe pošljite na e-naslov: porodne.zgodbe@gmail.com. Vse mamice, katerih zgodbe bodo izbrane, bodo o tem obveščene. Če imate kakršno koli vprašanje v zvezi s tem projektom, ga brez zadržkov pošljite na zgornji naslov.

Za vaš dragocen prispevek se vam vnaprej zahvaljujem in vas vabim, da k temu projektu povabite tudi tiste, do katerih to vabilo ni prišlo (mame, babice, prijateljice, sodelavke, sosede itd.).

Pa prijetno starševstvo še naprej!

P. S. Lahko obiščete tudi FB-stran Porodne Zgodbe.

(odgovor članu Laima)
Neposredna povezava do sporočila: 3052
   RE: DECEMBERKE 2011
20.11.2011 5:00:10   
Anonimen
Dobro jutro punce,

mene pa zanima če ima tudi katera od vas probleme z nepečnostjo? Jaz nisem skupaj več kot uro spala že skoraj 14 dni in sem čist kronično utrujena! Zaspim za pol ure potem  pa
celo noč gledam TV.

lpA

(odgovor članu Porodne zgodbe)
  Neposredna povezava do sporočila: 3053
   RE: DECEMBERKE 2011
20.11.2011 21:08:54   
mixi
anonimen jaz se praktično zbujam non stop ponoči na vsako uro in nespim celo nosečnost pomoje ko bom rodila bom prvi dan samo spala

_____________________________

10.5.08 je na svet prijokala naša pikica Kaja, ki mamici vsak dan bolj nagaja

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3054
   RE: DECEMBERKE 2011
20.11.2011 22:27:26   
Anonimen
Mixi, jaz sem tudi imela te težave v 6.7. in 8 mesecu pa sem nekak folgala. Zdaj ko končujem pa grem npr. spat ob enih. Zbudim se ob dveh nato ne morem niti ležati več, vstanem
in gledam do jutra tv. Sem že čist paranoična. Čist utrujena, glava mi dol pada ampak na začetku ko sem še vztrajala da zaspim nazaj mi ni niti enkrat ratalo. Tko da je res kriza. Ena ura ponoči pa če sem srečnica mi rata podnev pridobit dve uri - pa še to po kosih. Čudim se da sploh še "živimi", da o totalnem pomanjkanju apetita sploh ne govorim. Vsaka noč mi je nočna mora. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mixi)
  Neposredna povezava do sporočila: 3055
   RE: DECEMBERKE 2011
20.11.2011 22:55:06   
AljaAn
Hey punce! Zdaj bom pa malo pisala in malo brala, pa sproti odgovarjala user posted image

Anonimen jaz spim celo noč z enkratnim obiskom wc-ja. Sicer pa 12 ur in še bi lahko, tako da ti težko pomagam user posted image

Laima no lepo da si še 2 v 1, je pa res, da dolgo pa ne bomo več tako user posted image Kilogrami in zaprost...pri meni tudi poraz...z obojim sem enako kot ti in zdaj ne stopim več na tehtnico...po podrodu bom pa...ne vem kaj bom..upam da izgubila vse user posted image

Glede skrbi in vprašanj, pa sem tudi na istem...na žalost. Mene je to ali bom znala imeti dva enako rada skrbelo že preden sem sploh zanosila in sva se šele odločala o tem. Pa še vedno ne vem kako in kaj. Sem si neizmerno želela še eno deklico, zdaj pa sem srečna da bo fantič, ker se mi zdi, da bom vsaj primerjala lahko manj kot bi sicer. Rada pa ne vem...upam da bosta oba imela enako moje ljubezni user posted image Čeprav je drugi že v štartu prikrajšan za veliko stvari....z malo smo se tri leta ukavarjali samo z njo...on pa bo že od prvega dne moral mami deliti user posted image Bi na to temo morala Mami4 kaj več povedati ali pa katera ki ima že dva doma user posted image
No in sam porod in ali bo zdrav..čisto enako...samo to je pomoje normalno...no vsaj upam user posted image

Sem pa zbolela in prav grdo kašlajm, pa sem si očitno neke vezi natrgala, tako da zdaj ko kašljam mi solze tečejo, ker me tako boli. No pa še vse bi šlo, če moj nebi bil panik....itak se že sama ne počutim dobro, potem pa frajer pravi da me bo peljal na urgenco..in to poslušam že cel teden..pa sem bila vmes pri ginekologinji in se pač ne da nič pomagati...on pa v petek zvečer reče:Ja nebi te rad še izgubil....in to čisto zelen in resen.
Dejansko sem se še jaz ustrašila in me zdaj full panika...kaj pa če se še meni kaj naredi...potem pa kraj jokam ko gledam malo in razmišljam še o tem kdo bi skrbel zanjo....tema!! Tako da....vsak ima seveda tudi slabe misli in ni kaj.

Sover no glede teže sem že prej napisala, je pa res, da jaz pri ginekologinji niti na tehtnico več ne stopim, pa mi nič kaj dosti ne teži...je že oktobra povedala svoje in 14 dni pred rokom se ne mislim še s tem ukvarjati user posted image user posted image
A veš da sem tole s pomivanjem tal tudi jaz že slišala...jaz oddelam še ta teden, ker imam še polno stvari za opravit, potem pa v soboto akcijsko začnem pomivati tla user posted image user posted image in jih bom pomivala vsak dan do poroda...samo upam, da ne bo čez rok, ker bom parket zdrajsala user posted image
In tudi jaz sem tako kot ti kar lepo doma ..niti se mi kaj dosti ne ljubi, ker imamo že en teden meglo, poleg tega kašljam kot nora in za vsako stvar moram v avto....pa mi ni. Je pa res, da tako malo prišparam, ker ko kam grem gre takoj tudi stotka (evrov mislim) ..no vsaj moj mož tako pravi....tudi njemu je bolje če sem kar lepo doma...ceneje za denarnico...pa še tako si kar po netu kaj naročim in pomoje mi bo še to en dan izklopil.
Novoletne čestitke pa vsa čast....če si talent je to super. Jaz recimo nisem....imam pa še cel paket lanskih, ki sem jih kupila v vrtcu na novoletnem bazarju, pa so zelo lepe, samo lani je bilo že prepozno, tako da pridejo letos na vrsto user posted image

No to bi bilo to za danes...saj sem kar nekaj napisala, da ne bo Laima huda user posted image

Aha...pa še to...mali ima najbrž res manj prostora, samo me je kar cel vikend po malem panika, ker ga tako slabo čutim in ne rita več toliko. Danes sem prav torto jedla in kolo pila da bo kaj, pa se ni dosto oziral na to. Zdajle ko pa pišem je pa tako ritast, da mi računalnik prav po trebuhu premika....enkrat vmes mi je šele potegnilo user posted image user posted image Bravo mali!!! Bo nočna ptica....mama bo pa koma user posted image

In še to...mala je v petek odletela in ima zdaj šive na ustnici. No njej ni nič, bo pa zato zame naporen teden, ker v vtrec pa ne more, ker rana ni pokrita in če je stalno ne gledaš se kar nekaj praska in vleče, pa še očisti se težko in seveda je treba po vsakem obroku....ko če bi imela brado ali pa čelo zavito sploh nebi razmišljala o vrtcu...tako pa...naporen teden je pred mano...mala navita ko strela, mama pa ravno toliko okorna. Če me pa kaj zagrabi naju bo pa rešilec kar obe odpeljal, potem bo pa že kaj user posted image user posted image

Upam da se vsaj moje kašljanje umiri in da bom še letos videla sonček..dobesedno, ker tele megle je pa dovolj!!!!

Lepo se imejte in mirno noč user posted image

(odgovor članu mixi)
Neposredna povezava do sporočila: 3056
   RE: DECEMBERKE 2011
21.11.2011 8:58:25   
sover
Živjo, decembrke!

no, tudi pri nas se je spustila megla. Prejšnji teden smo imeli krasne sončne dneve, zdaj je pa konec z uživanjem. Sploh nimam veselja it ven ... user posted image  Se bolj notri držim, kurim v kaminu in sem čisto praznično razpoložena.

Laima, kar se tiče izcedkov: jaz imam povečan izcedek že od začetka. Me je G parkrat pogledala zarad tega, vendar pravi, da dokler nič ne smrdi ali boli, se nimam kaj sekirat. Je normalno. Proti koncu ga pa menda itak rata še več.

Pa čestitke za izbrana imena. user posted image  Meni se zdi čisto smiselno, da imate pripravljenih več imen - boste že v P ugotovili, katero ji najbolj paše.

Alja, upam, da se čimprej pozdraviš. Sploh se ne predstavljam, da bi me poleg nosčniških tegob matrala še bolezen. Si prav boga user posted image user posted image . Nikar ne razmišljaj negativno. K sreči imaš ob sebi partnerja, ki bo poskrbel zate. Na koncu bo vse OK.
A proti kašljanju pa ne smeš ničesar vzeti al kako? Da bi si malo olajšala izkašljevanje ...

Naš mali user posted image  je še vedno zeloooo aktiven. Včasih tako zelo, da mi kar sapo vzame, ker me že fajn boli kakšna brca. Takrat se zmeraj vprašam, kaj je to za en korenjak, ki me tako opozarja nase. Včasih sem še vedno totalno fascinirana nad dejstvom, da v meni raste najin otrok. Se pogledam v okno (ogledala nimam user posted image ) in gledam svoj trebuh (ki je zdaj mimogrede pa reees zrasel) in se čudim. Potem zdrsnem na vrtiljak misli, ki ga po mojem pozna čisto vsaka nosečka: kakšen bo moj otrok, kako se bova povezala, ali bom znala biti dobra mama, kako bo potekal porod, bom lahko dojila .... Ojoj, tega je za cel roman. amapak potem si rečem, da je vse to OK in se poskušam"nafilat" s pozitivnimi mislimi. Rišem si prijetne prizore in se veselim izziva.

Na telesnem področju je pa slika mal drugačna. Spim slabo - zbujanje 3x na noč, boleči kolki, da komaj vstajam iz postelje. Na splošno mi je ležanje precej neprijetno, ker težko vstajam. Se mi zdi, da če sem v ležečem položaju, se mali tako razkomoti, da se komaj sestavim skupaj, ko moram vstat. Zadnje dni mi je začel otrdevat trebuh - sicer za zelo kratek čas (kako minuto), temu pa ponavadi sledijo bolečine v križu kot pri M. verjetno so to že zametki kakih popadkov? Prejšnji teden je bil sicer ctg popolnoma raven, me pa znima kako bo ta teden (zdaj moram 1x tedensko na ctg).

Tako, razpisala sem se, da bo tem tekla naprej. Lepo se imejte, uživajte v dnevu in pišite.

(odgovor članu AljaAn)
Neposredna povezava do sporočila: 3057
   RE: DECEMBERKE 2011
21.11.2011 9:02:51   
MAMI 4
POzdravljene!


Ne vem kje sem ostala z zadnjim poročilom, bom kar nekaj napisala... Alja ti še kašljaš bogica! Laima, lepo te je bilo brati, sover, tebe tudi.
MOje počutje odlično....sploh ne morem verjeti, da me do poroda loči nekaj dni, morda teden?dva? Pdp imam čez 2 tedna. Jutri zjutraj pa pregled ...če sem odprta se bova zmenila da grem rodit, sicer me bo po moje naročil, na pregled naslednji teden. Počutje ok, cuker uspem rihtat, celo toliko se je popravilo, da morem paziti da ne grem v hipo...včasih mi pade pod 4. Tako sem si včeraj privošila domače pecivo, pa še insulin sem malo znižala. Razen srbečih bradavic (res je zoprno!) nimam nobenih težav. Popadkov ni več, vse se je umirilouser posted image . Danes sem celo noč sanjala, da odteka plodovnica...Verjetno, ker sem malo v strahu, da ne bi šla v trgovino, v vrtec ali podobno in se mi ulijeuser posted image . Moje dete zadovoljno brca, kar mi je v veselje, saj vem, da je z njim vse ok.
Drugorodke...vas razumem kaj prestajate, glede prvorojencev...tudi sama sem se spraševala kako bo sprejel, pa če bom sploh drugega lahko imela tako zelo rada kot prvega, če se bom lahko vsakemu dovolj posvetila....LJUBEZEN SE MED OTROKI MNOŽI IN NE DELI...in mamice jo premoremo veliko. To pride tako zelo naravno in spontano. Vse bo v redu. Jaz sem glede tega zdaj ko sem to "prerasla" tako zelo mirna. KOmaj čakam, da bodo sestrice in bratci na kupu...komaj čakajo, da se dete rodi. To so najlepši trenutki! Želim, vam da bi čimbolj sproščeno in v velikem veselju (kar verjamem da boste) doživljali te neprecenljive trenutkeuser posted image !


Kdo ve, če se še beremo? Če me jutri pošlje v porodno šele čez kak teden, sicer vam upam javim.Če ne vam pa Alja javi. Kaj ne Alja?  Lepo se imejte!

(odgovor članu AljaAn)
Neposredna povezava do sporočila: 3058
   RE: DECEMBERKE 2011
21.11.2011 18:32:54   
AljaAn
Hey tri ali štiri ki tukaj berete in pišete!

Naporen dan...kot najbrž že vse veste sem full zaspanka in do zdaj mi je uspevalo z 12 urami...prva liga. Odkar sem pa prehlajena oz kašljam je pa malo manj spanja...no in anes sem bila ponoči pokonci od enih do petih..se mi je kar mešalo..solze so mi tekle od bolečin v trebuhu...na za čez vse me zdaj boli še hrbet, ker sem toliko kašljala in seveda sedela v postelji, potem pa ob petih v sede zaspala...zjutraj sem mislila, da se sploh ne bom pobrala in namesto, da bi lahko vsaj spala dopoldan je mala doma..akcija že o pol osmih...kako bo pa cel teden tole zgledalo pa še ne vem user posted image Je boga vzgojiteljica v vtrcu rekla naj jo vseeno pripeljem in bojo že one poskrbele za čisščenje rane in naj pač prinesem vse s sabo (ker valjda vejo a sem 14 dni pred rokom). Reva se je še ona ustrašila. Pa mi je sicer fino da je mala doma dokler je še edinka in mogoče skoraj bolje da mi še ona ne zboli, ker potem pa obe bolni...kripelj bataljon...to bi bila pa kriza. No vsaj moj ima v petek dopust..zato komaj čakam petek user posted image user posted image

Mami4 itak da bom javila, če se bo kaj dogajalo pri tebi..no samo spomni se name, da mi pošlješ kakšen sms. Sicer ne vem kaj naj ti napišem...boš videla jutri kaj bojo povedali in kako se boš ti počutila user posted image
Kako bi vse rade v naprej vedela kako in kaj bo...pa se pomoje pri porodu to malo težko naredi user posted image user posted image user posted image
Jaz bi tudi rada da mi točn o povejo kdaj bom šla in koliko časa bo vsa skupaj trajalo, tako planirano vse..to bi mi bilo všeč user posted image user posted image

Glede otrok in ljubezni si zelo napisala...vem da se ljubezen množi in verjamem, da bo pri nas tako, samo vseeno pa malo strahu ostaja. Kot je Sover napisala...mene je pri prvi skrbelo če bom znala biti dobra mama...no jaz sem to prerasla...itak sem za mojega otroka najboljša mama, saj si si jo je sama izbrala user posted image Sigurno pa ne obstaja popolna mama....no vsaj jaz je ne poznam....vsi imamo kakšno napako......
Zdaj ko me pa to ne skrbi pa me predvsem razlike med otroki....ko poznam tolikoooo ljubi pri katerih so razlike zelo očitne. Jaz upam da mi uspe jih delati čimmanj user posted image SDicer pa že komaj čakam malega..zaradi sebe in male...ko je tudi ona navdušena in res želim, da ga čimprej spozna user posted image

Aha Sover megla...mi je znamo....no vidiš kako manj volje imaš takoj če je vreme takšno...jaz bi bila tudi najraje samo notri in že ko pogledam ven me mine vse skupaj. Je pa res že občutek praznikov pred vrati...jaz si pa še cimet v kompote stresam in mi potem cela hiša diši praznično in celo malo bolj toplo se mi zdi zaradi tega user posted image

Aha moj mož...danes je prinesel domov pol lekarne zdravila za lajšanje kašlja za nosečnice....itak da zdaj vsega ne bom jemala....amoak on ko je panika je pa panika.....sem bila kar huda, ker itak je tam pustil full denarja, pa če nič ne pomaga.
Sover ginekologinja mi je priporočila Sinecod sirup, ker je suh kašelj....večja težava je v tem, da se kot malo davim in me trebuh boli zaradi tega...zadnjič ko sem uro in pol kšljala je bil uro in pol trd....to mi je huje....ker grlo ni panike, samo zdaj tudi kihniti ne smem....ne vem kaj bi pomagalo, samo zdaj za te bolečine vzamem kar kakšen lekadol...pa sem načeloma full prti temu in res vzamem če je nujno treba. Je še mož pogledal ko me je videl....saj zato najbrž je naredil še večjo paniko kot sicer, ker mene pa res reko vidi jamrati ali pa da se slabo počutim.

Otrdevanje trebuha..meni se dogaja že dolgo...pomoje od 25 tedna naprej...samo takrat je bilo zaradi napora in mi je priporočila počitek...zdaj pa mislim, da tole "minutno" otrdevanje že kaže na popadke...no pa saj smo že skoraj tam user posted image user posted image

Evo zdaj pa grem malo ležat preden se kašelj vrne in dokler je mala še pridna user posted image

Mami4 javi jutri če bo kaj takega...na sms ali pa še bolje kar sama na rr user posted image

Prijeten topel cimetov večer vsem in mirno noč

(odgovor članu MAMI 4)
Neposredna povezava do sporočila: 3059
   RE: DECEMBERKE 2011
21.11.2011 22:08:23   
Laima
Evo še mene,
pozdravček pišočim in tistim, ki rade le berete.

Prehitro sem se pohvalila glede mojega spanja, za sabo imam moteno noč, nespečnost.user posted image
Zatrdevanje trebuščka, sem že navajena. Sedaj me od časa do časa kaj bolj špikne, a še nič konstantnega.
Me pa bolj spredaj v trebuh, kot v hrbet.
Joj 38 dopolnjen teden, se reče vstopila sem v 39-gre zares. user posted image 6.12. je vedno bliže.user posted image Večino sem postorila, danes je prišla še preko DHL iz Nemčije lupinica u isofixom,nahrbtnik pripravljen, napotnica tudi.
Jaz pripravljenauser posted image , bo že treba biti.
Mala se je danes zopet malo bolj premikala, a je veliko bolj mirna, kot je bila.
Mami4 hvala za vse spodbudne, jutri vso srečio, naj se izteče tako, kot je namenjeno. SREČNOuser posted image user posted image
AljaAn ti pa le sporoči kako in kaj.
Jaz mam CTG v sredo. Bomo videli, če že kaj dogaja.
Še pofotkat se moram s tem trebuščkom, da bom imela potem fotografijo za album o začetkih...
user posted image zmatrana sem, grem ajat. Se oglasim še kaj. Noč
Čim hitrejše okrevanje, da boš močna pri porodu.
Pogumne moramo biti in pozitivno misliti.
user posted image vas imam



(odgovor članu AljaAn)
Neposredna povezava do sporočila: 3060
   RE: DECEMBERKE 2011
22.11.2011 16:42:30   
sover
Danes moram pa malo pojamrat user posted image

Ker imamo pri nas za razliko od preostale Slovenije res krasen sonček, sem šla ven na sprehod. Hodila sem kakih 20 min, ko sem morala nujno na - (se mi je tamali obesil na mehur). Počepnila sem za grm, ko pa sem vstala, me je ful zabolelo v sramni kosti. Sem se takoj obrnila nazaj in odracala domov (pa čeprav sem pred lulanjem imela občutek, da lahko prehodim še 10 km).

Sramna kost me sicer boli že kar nekaj časa, še posebej ponoči, ko spim in se želim obrniti na drugo stran, ampak podnevi je blo običajno ok (čez dan jo čutim in če dvigujem predvsem levo nogo, zna biti neprijetno). Tole je blo prvič, da je tako "zagrablo" med dnevom. Bo treba sprehode omejiti?

(odgovor članu Laima)
Neposredna povezava do sporočila: 3061
   RE: DECEMBERKE 2011
23.11.2011 14:27:58   
MAMI 4
Pozdravček vsem!


Alja-kar hudo mi je ko berem kaj te mori...sem imela podobno izkušnjo s kašljem...Naj ti čimprej mine!


Pregled opravila, odprta 1 cm, glavica prislonjena-mali v nizkem štartu. Nekaj se dogaja, ni pa tako, da bi sprožil. Če ne bo nič prej imam 29. Ctg. Danes sem pa prav zanič...utrujena. Prvič me boli križ, vsake toliko me zagrabi boolečina v trebuhu...vsa sem nakaj čudna...Bo ju3 bolje.


Želim lep dan! Grem malo k tamali na kavč risanko gledat :)

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 3062
   RE: DECEMBERKE 2011
24.11.2011 8:48:48   
Laima
Jutro, pri nas hladno, vetrovno, a sončno.user posted image

Pošiljam sončne žarke vsem tistim, ki jih je megla ali celo dež skril.user posted image

Včerajšnji pregled minil brez posebnosti. Mala damica se počuti zaenkrat v mami uredu in se ji še nič ne mudi pokukat na ta svet. Naslednji CTG imam 30.11.2011 -takrat pa mislim, da bomo začeli odštevati zadnje dneve, kot celota, ker bo prišel čas, da se spoznava najprej midve, potem pa še z ostalimi.
Mi je pa G dala canesten tablete za v nožnico, ker sem ji povedala za svoj izcedek, ki je vse močnejši in je rekla, da kar naj uporabim te tri tabletke, da se bo porodna pot tudi ščistila. Drugače pa včeraj sem bila v Ljubljani, nisem vozila jaz, bilo mi je prav prijetno malo pofirbcat in še kaj dokupit malemu za božič.
Vstopili smo v znemenje strelca-nam je uspelo ne (sploh tistim, ki si želimo ognjenega otročička)?user posted image
AljaAn sočustvujem s tvojimi tegobami, da bi ti bilo čim lažje.
Mami4 zdržala boš z nami do konca, lepo-bi rekli v KP s posebnim naglasom.
Sover tudi tebi čim manj tegob.

Mene je danes ponoči stisnil krč v nogo, potem pa sem sanjala  prvič v tej nosečnosti, da sem rodila in sicer sem rodila dvojčici. Šok v sistem vam povem-mož je bil zraven mene čisto v šoku. Potem pa se je izšlo z imeni, saj sem mu rekla, dobro, da smo  imeli v igri dve imeni.user posted image Ma saj ni možno, da bi bile dve, auser posted image user posted image Drugega pa se prav nič ne spomnim.

Počutje-mož pravi, da sem ponoči začela smrčati.user posted image A kaj si hočem, ne  morem si pomagat.

Imejte en lep dan user posted image in uživajte združeno še teh nekaj dni, tednov.



(odgovor članu MAMI 4)
Neposredna povezava do sporočila: 3063
   RE: DECEMBERKE 2011
24.11.2011 9:33:39   
sashy
No pa smo v ciljni ravnini. Mi smo ta teden samo praznovali, ker je imela ta druga pikica včeraj dve letiuser posted image . Jutri bo pa še v vrtcu praznovala.
Jaz že komaj čakam, da grem rodit, še 9 dni do PDP, upam, da bo kej prej. V soboto sem bila na Šmarni gori, skos hodim na sprehode, da bo ja kaj prej, ker it čez rok je pa nekaj kar si res ne želim še enkrat, ampak če bo treba bomo pač šli.
Vidim, da vas ima kar nekaj težave s spanje, tudi jaz. Včeraj ponoči sem se zbudila ob pol treh in bila budna kot sova. Tudi jaz sem imela včeraj CTG in seveda še nič ne kaže, naslednji je 30.11. potem imam pa naslednjo soboto itak že rok.
Pa še nekaj vprašanj:
Imate slučajno porodne načrte ali kakšne posebne želje pri porodu?
Kje nameravate rodit?
Ali gre katera v tujino?


_____________________________

Moji sončki:
Anej 5.5.2008
Taja 23.11.2009
Brina 5.12.2011


(odgovor članu Laima)
Neposredna povezava do sporočila: 3064
   RE: DECEMBERKE 2011
24.11.2011 9:51:24   
Laima
Draga Sashy,
načrtov ni, le skromna želja, da bi šlo lepo in normalno mimo.user posted image Posebnih želja tudi nimam, če se mi bo zdelo bom edino posegla po EA, a sprva bom poiskusila popolnoma naravno. Bomo videli.user posted image
Napotnica je napisana na Postojno in tak imam tudi namen.user posted image
V tujino pa ne, se mi zdijo porodi kar malo drag špas v tujini (1500 EUR) in žal predvsem nemško ne obvladam dovolj, da bi se počutila povsem sproščeno in umirjeno. Je pa lepa izkušnja nekaterih posameznic, ki so rodile v babiških hišah v sosednji AUT lepa in dobra.
Dokler ne bo takega sistema pri nas, ne hvala.
Vsak pa se odloča zase. Če si katera to želi, bravo za pogum in realizacijo. Jaz nisem dovolj pogumna za tak podvig.
Upam, da si zadovoljna za hiter odgovor, vsaj od ene decemberke, ki upa, da bo decemberka. Najraje bi rodila, kar 1.12., a žal to ni v moji moči odločanja. Pustimo se presenetiti.user posted image
Srečno vsem in pozdravček ter user posted image super podpora ste.



(odgovor članu sashy)
Neposredna povezava do sporočila: 3065
   RE: DECEMBERKE 2011
24.11.2011 10:45:29   
MAMI 4
Pozdravljene!


Današnja noč je minila v znamenju popadkov...na 10-15 minut...kar močni so bili, vendar ko sem se vlegla v posteljo so zaspali z mano :). Zdaj čakam...


Sashy-čestitke tvoji pikici-kmalu bo še ena :)

Glede porodnih načrtov...napisala ga ne bom, bom pa povedala ob sprejemu kakšne so moje želje...Želim si da mi ne bi dajali po nepotrebnem umetnih p. (oz. čim manjšo dozo), če ni potrebno ne želim biti rezana...in to je to.
Rodila bom v P Izola-ker je najbližje. Upam, da bom šla noter ko me bo že fajn mantralo in ne veliko prej...ker bi rada tam samo rodila....Upam, da me ne preseneti doma :) Včeraj me je že močno cukalo in če bi bila 1-ič noseča bi se že odpravila v P.


Želim vam lep dan! Pri nas je kar lepo, le burja piha.

(odgovor članu Laima)
Neposredna povezava do sporočila: 3066
   RE: DECEMBERKE 2011
24.11.2011 11:38:23   
riba77
Pozdravljene,

lepo je brati vaše objave, še posebej zato, ker sem tudi sama v pričakovanju. Glede pisanja sama nisem dovolj pridna, sem pa vesela, da lahko preberem vaše izkušnje. user posted image

Vidim, da se je pri nekaterih že začelo zares. Vso srečo želim vsem. Sama imam do PDP-ja še 4 tedne. Seveda, če bo user posted image  zdržal tako dolgo notri in seveda, če bo počutje in vse ostalo OK.

Sama nimam porodnega načrta, so le želje, da bi bilo hitro konec. Tudi jaz si ne želim, da bi bila rezana. Malo bo že treba potrpeti, samo, da slišim na koncu, da je z otrokom vse OK - to mi je največja skrb.

Rodit bom šla v porodnišnico Celje, ker mi je najbližje.

V ponedeljek grem na 1. CTG. Zanima me, ali ste ve, ki ste že skoraj na koncu hodile vsak teden na CTG? Če ja, ali so vas naročili, ali ste šle kar same na pregled? Že v naprej hvala za odgovor.

Sama imam zelo velik trebuh, ki je v primerjavi s prvo nosečnostjo precej prevelik. Ne vem kaj se dogaja notri. Je zelo moteč pri sedenju in ležanju pri obračanju z enega boka na drug bok. Sploh ko se vstanem iz postelje, me precej boli v spodnjem delu telesa. Pa še 4 tedne do konca - bom kot balon user posted image .

Pri nas je megla in vremenska napoved za naslednje dni ni nič kaj lepa, tako da bom bolj notri.
Uživajte v zadnjih dnevih, ko je otrok del nas, čeprav imamo nekaj težav s počutjem je to le najlepši čas v našem življenju, ki ga nobena mamica nikoli ne pozabi.

(odgovor članu MAMI 4)
Neposredna povezava do sporočila: 3067
   RE: DECEMBERKE 2011
24.11.2011 12:36:26   
sashy
IZVIRNO SPOROČILO: riba77
V ponedeljek grem na 1. CTG. Zanima me, ali ste ve, ki ste že skoraj na koncu hodile vsak teden na CTG? Če ja, ali so vas naročili, ali ste šle kar same na pregled? Že v naprej hvala za odgovor.



Od 2.11., ko sem imela prvi CTG, sem bila naročena vsak teden na CTG. Naslednjega imam 30.11. pa še vaginalni pregled. Rok imam 3.12., zato mislim, da bom pol imela naslednji pregled 2.12. en dan pred rokom, isto sem imela v drugi nosečnosti.
Meni so drugače CTG-ji prav odveč, ker se res dolgočasim ko tam ležim 20 minut. Sicer je fino, ker poslupam srčka, ampak vseeno se mi zdi izguba časa, ker če bi mela popadke bi jih itak čutila.

Men sta se obadva poroda začela naravno s popadki na 5min  in odluščenjem čepa. Prvi sicer 10 dni prej, drugi pa 3 dni čez rok. Tudi potem sem rodila brez umetnih popadkov, prvič v 8ih urah, drugič v 6ih, zdaj upam na 4user posted image .

MAMI - hvala za čestitke ob rojstnem dnevu naše nagajivke -teli strelci so res ognjeviti otroci, vem iz prve roke. Naša tamala zna bit tko pregnana, da je jojuser posted image Zdej bomo mel pa še enegauser posted image joj meneuser posted image

< Sporočilo je popravil sashy -- 24.11.2011 12:37:10 >


_____________________________

Moji sončki:
Anej 5.5.2008
Taja 23.11.2009
Brina 5.12.2011


(odgovor članu riba77)
Neposredna povezava do sporočila: 3068
   RE: DECEMBERKE 2011
24.11.2011 17:55:48   
MAMI 4
no, pa je rodila 3. decemberka! Danes zjutraj je rodila lelo-še tukaj čestitke za sineka


Se pa dogaja danes na fb-ju...popadki, enim bodo prej sprožili...jutri gresta 2 v porodno, ena je v bolnici...pestro!


Pri meni se je umirilo....očitno si je mali-a premislil :)

(odgovor članu sashy)
Neposredna povezava do sporočila: 3069
   RE: DECEMBERKE 2011
24.11.2011 18:16:31   
Laima
user posted image user posted image user posted image za uspešne porode in čestitke dvoletnici ob rojstnem dnevu. Se pa res dogaja.

Mami4 mene so tudi dajali danes popadki, a se je umirilo. Miklavžek/miklavžka si je premislil/a-alora pridem več ksno-ne??? Zakaj bi se ruodu tu nutr je guorko,.... TV POPER, KP TV pred leti je imela humoristično oddajo in se mi je sedaj utrnila ta pesem.
Sokrajanka, ki je imela rok 28.11. je tudi danes ob 15.00 rodila user posted image user posted image Aniko-vse ok.

Kar se tiče CTG-jev, ja pri meni so tedenski, naslednji 30.11. ampak potem na dva dni, ker je teden do roka. Naroča pa G, nič sama po svoje. Je pa res, da v prvo sama nisem nič čutila je pa CTG zaznal - po 12 urah sredi noči pa sem jih začutila tudi sama, tko da meni je kar fino it. Kljub temu, da sem pridobila +15 do 16 kg sem zelo gibčna in zadovoljna, saj sem v prvo pridobila +30 kg ali še kaj več, nisem se več tehtala, ker me je bila groza.
Sedaj imam trebušček, prej sem pa bila po celem telesu ojačana. Upam, da bo ščo potem hitro dol, v prvo je bila borba, a tudi količina kg-jev še 1x takšna.

Danes si moram pobarvat še narastek, ker sem res s stezo na sredi glave, potem pa ne bo časa. Vizitke za novo leto skoraj vse končane, še nekaj jih moram naredit pol sem fertik s tem.
Mam pa še eno nalogo, ki jo moram opravit pol pa lahko rodim. Računam cca. 3 do 4 dni, da bom vse porihtano mela.

Lep pozdravček, pa sporočte, če mlaj prinese še kako dete od naših decemberskih user posted image .
LP






(odgovor članu MAMI 4)
Neposredna povezava do sporočila: 3070
   RE: DECEMBERKE 2011
28.11.2011 8:27:54   
Laima
Jutro,

kako kaj? Jaz sem še v enem kosu, a ostale ste že v porodnišnicah?

Lep teden, moj je danes točno 39, sem že v takorekoč 40 tednu, ali bo ta vikend, ali pa v naslednjem tednu. Gre zares-včeraj je po dveh urah dopoldan zvodenelo(popadki minili), sedaj pa je tudi zelo aktivna gospodična. Po neki umiritvi je spet aktivna.

V sredo CTG, bomo videli.

Tiste, ki imate več otrok, kako se je pri vas začelo v drugo-anako, kot prvič, ali drugače?
Hvala za odgovor.
LP

(odgovor članu Laima)
Neposredna povezava do sporočila: 3071
   RE: DECEMBERKE 2011
28.11.2011 9:08:55   
sarar
laima pozdravljena... a še kar v enem kosu? user posted image
no, par otročkov je že rojenih, tak da dogajati se je začelo že, ja... 
pri meni se je v drugo začelo drugače kot prvo, in mislim da je skoraj pri vsaki tako...
mogoče te pa ctg v sredo preseneti? user posted image

lep dan želim tebi in ostalim... papa

(odgovor članu Laima)
Neposredna povezava do sporočila: 3072
   RE: DECEMBERKE 2011
28.11.2011 9:48:03   
AljaAn
Hey!

Sem tudi jaz prišla pogledat kako je za Laimo user posted image
Sarara mogoče pa ne bo do srede zdržala user posted image

No pri meni se v prvo ni samo začelo, ker je bil sprožen porod in upam da bo zdaj drugače (čeprav napovedi so enake) in sem kot da bi bila prvič noseča...si ne znam predstavljati popadkov in ne vem kako to zgleda, pol me je pa strah, da bi kaj zamudila in nebi vedela user posted image user posted image ...Ja itak, kot da to lahko zgrešiš user posted image Včeraj me je zvečer nekaj dajalo, pa mi ni bilo nič jasno...pa me je bilo strah, da bi vse skupaj prespala....sem se zjutraj same sebi zdela smešna....ja najbrž ne bom imela brezbolečinskih popadkov in se zjutraj zbudila z malim v naročju ane???? user posted image user posted image Buča jaz!!

Tudi jaz sem v sredo točno 39 tednov in v četrtek imam ctg...že tretji, pa nič ne kaže? Pomoje je pri moji ginekologinji pokvarjen. je pa nazadnje vsaj utripa kazalo 245...sem kar gledala in je sestra rekla, da je kar oba skupaj zaznal in se je aparatu malo strgalo....no mogoče so popadki tudi, samo mašina ne ve user posted image

Sicer grem pa čisto rada tja ležat in mi nič ne manjka, pa še malega poslušam. Nazadnje je bila še mala z mano in se na veliko čudila...luštkana....sem samo čakala kdaj bo rekla sestri naj še njo priklopijo, ker ima pa ona tudi seveda dojenčico v trebuhu...še vedno mi ni jasno kako bomo to uredili in kdaj bo ona "rodila"....sicer imamo eno dojenčico že doma za čas ko se bo odločila, da je pa tudi njena pripravljena "pasti iz lule" user posted image user posted image

Laima si pobarvana...frajerka..jaz se letos še nisem...pa si predstavljaj kakšna hodim naokoli...pa iz "foha" da ne bo pomote user posted image Boš full lepa na prvih slikah z malčico user posted image

Sashy lepo da si se malo oglasila user posted image Sem prebrala tvoje porodne načrte o štirih urah...pa se mi zdi čisto super....če se ti vsakič tako skrajša bo odlično....iz tvojih ust......sicer pa sem jaz že v prvo imela dve uri....kaj pa misliš da bo zdaj pri meni?? user posted image

Evo zdaj pa grem....in prav ne morem verjeti da je zunaj sonce?? Prav čudno sem pogledala zjutraj ko je bilo tako svetlo. Samo kako PAŠE!!!! Čisto drugačen dan!!! Lahko grem tudi v porodnišnico ko je tako lepo vreme user posted image user posted image

Srečno vsem in kukam za novičke!!!!

(odgovor članu sarar)
Neposredna povezava do sporočila: 3073
   RE: DECEMBERKE 2011
28.11.2011 10:15:56   
Laima
user posted image kako lepo, da se spomnete tudi name. Hvala.

Včeraj sem imela en čustveno naporen dan, moj možek mi je zjutraj nekaj zabrusil in sem šla v tak jokuser posted image , da sem bila včeraj cel dan iz faze. Malo jezna nanj, malo žalostno-otožna. Najmanjši kuža mi je bil skozi za nogami, me je tolažil-ubožček. Te živali so res zanimive. Ta starejši kuža, ki ima 9 let me tako opazuje, kot kak stari mož. Se usede in me prav buli v trebuh-enako je bilo pri prvorojencu. Ker je pretežak, ga ne morem crkljat v naročju pa se mu zdi čudno. Ve pa da nekaj bo. To počne najraje, ko grem na wc. Gre kar za mano in tam sedi in čaka.user posted image Kužki.

Malo zatekam, vsaj tak občutek imam-napihnjeni prsti na nogah, malo otekle roke, ščemenje v križu-ma to se mi zdi že stalnica zadnjih 10 dni.

Sem pa izvedela, da babica, ki je bila pri mojem prvem porodu tokrat ne bo mogla prisostvovati našemu novemu čudežu, je tudi sama nedolgo nazaj postala mamica. Sem vesela zanjo, a sedej se sprašujem (obremenjujem) kdo bo tokrat z mano. Bo vse ok.?

No srečno punce.


(odgovor članu AljaAn)
Neposredna povezava do sporočila: 3074
   RE: DECEMBERKE 2011
28.11.2011 10:17:00   
MAMI 4
Pozdravljene še od mene!


Jutri polnih 39. tednov...čakam

sem lumpa...bom pripopala iz fb-ja:
. Pri meni popolno zatišje...Čakam na Božič...morda na novo leto? Danes bi mi moja G dala svečke in bi lepo šla rodit, ampak glede na to, da ,me sedaj vodijo G iz P...bomo čakali. Do kdaj? se še ne ve...Morda do petka, ali celo do ponedeljka? Se mi je vlekel prejšnji teden, ta pa se bo še bolj...Upam, da ste ostale ok...Kako je z našimi novopečenimi mamicami? Ta teden jih bo še kar nekaj! Super! Lepo se imejte!

(odgovor članu AljaAn)
Neposredna povezava do sporočila: 3075
Stran:   <<   < Prejšnja stran  121 122 [123] 124 125   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  121 122 [123] 124 125   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Pregled nuhalne je priporočljiv za vse nos...
S presejalnim pregledom nuhalne svetline v času od 11. do 14. tedna nosečnosti lahko licenciran ginekolog odkrije veliko...
Utrujeni? Preverite ali imate pomanjkanje ...
Pri pomanjkanju železa pride do utrujenosti, vrtoglavice, razdražljivosti, težav s koncentracijo, slabših fizičnih in um...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?