Lily86
|
Morfologija - v materinsko knjižico se vpisujejo vse mere, ki se med pregledom izmerijo (stran 12). Na eni strani pred tem pa najdete graf primernih mer po tednih nosečnosti. Tiste, ki vas skrbi, če so vse mere tako kot morajo biti, si lahko preverite. Sicer pa bi ginekologi sami povedali, če bi kaj res odstopalo... Glede vstave pa je tako, da se lahko v naših tednih nosečnosti otrok v roku petih minut desetkrat obrne iz glave na ritko. Tako da glavična oz. medenična vstava pri morfologiji še NIČESAR ne pomeni. Ponavadi se pravilno obrnejo okoli 30.tedna, nekateri pa celo šele par minut pred porodom. Nosečniški pas - tiste ki ga kupujete, ste se pozanimale kaj o tem razen tega, kar pravijo reklame? Jaz sem namreč slišala precej slabih kritik iz strani strokovnjakov, češ da zaradi uporabe pasu lahko slabijo trebušne mišice in vezi... Nočem strašiti, super če vam pomaga, ampak mogoče se splača še kaj prebrati o tem... roary - jaz sem med prvo nosečnostjo prebrala ogromno knjig. Najbolj praktične in konkretne nasvete sem našla v knjigi Otrok od rojstva do šole - Priročnik za nego in vzgojo otroka, Penelope Leach. Super je še Znanost o vzgoji in Otroško srce je zaklad. Odvisno od tega, kaj iščeš... Ker literature pa je OGROMNO... Ste pa hitro začele z materinskimi šolami! Pri nas je bilo prvič rečeno, da naj pridemo po dopolnjenem sedmem mesecu... tincy23- tudi pri nas je na poti že druga babika. Ati si je tako močno želel sina, da ga je že sanjal. Še vsem okoli je razlagal, da tokrat pa je ziher fantek. Samozavest na vrhuncu :) Saj je vseeno vesel, da je punčka, ampak nek čuden priokus pa ostane - vsaj pri meni... Ko sva stopila iz ordinacije, so se mi kar ulile solze, imam tak čuden občutek, da sem ga razočarala (čeprav je on tisti, ki določa spol...). Mah, težko za razložit... Saj ko se bo rodila, bo itak čisto nor na svojo princesko in je ne bi menjal za nič na svetu.
naše največje veselje se nam je pridružilo 28.2.2010 A mother's joy begins when new life is stirring inside... when a tiny heartbeat is heard for the very first time, and a playful kick reminds her that she is never alone.
|