|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  109 110 [111] 112 113   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Mariborčanke,20.del
4.6.2011 21:18:23   
bambixxx
IZVIRNO SPOROČILO: Saraya

IZVIRNO SPOROČILO: bambixxx
če se pa delo opravi zastonj, pa se ne šteje kot delo na črno. samo če se plača.

ja ampak če bo zakon sprejet, se tud to ne bo smelo..Bomo pač plačevali, da nam hodijo stene malatuser posted image ...kot naši sosedi....

stene si lahko sama pomalaš user posted image

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 2751
4.6.2011 21:19:57   
bambixxx

zakaj pa ste proti uveljavitvi zakona o preprečavanju dela na črno, če smem vprašat user posted image

zakaj?

zato ker mi je to najbolj nesmiseln zakon kaj sem jih slišala.Vsi vemo kaki so časi, marsikdo nima za preživetje. A bo en frizer npr. zaračunal in izstavil račun sosedi, ker jo je ostrigel?
bo vsak ki ima kombi, ki bo želel kolegu, prijatlu nudit uslugo(prevoz)....zaračunal? Bodo vse stare gospe,ki živijo same namesto, da bi ji prijatelj popravil na lastno pest vodovod ali kaj podobnega klicale za to usposobljene službe in mastno plačevale? Od kod ?

to je sicer res, ampak prvenstveno velja za delodajalce, ki ne dajejo pogodb o zaposlitvi in ne prijavljajo v zdrav. zavarovanje. tako pa, če ti delodajalec ne bo dal pogodbe, ga lahko prijaviš in te mora zaposliti potem za nedoločen čas. vseeno mislim, da so prednosti. to kar si ti napisala bo pa itak ostalo. če se pa delo opravi zastonj, pa se ne šteje kot delo na črno. samo če se plača.

to je tudi res,ja...ampak bojo preverjali full, pa če bo kdo prijavil koga ki bi kaj delal na črno, bo pa ta mastno plačal...Brezveze.

Glede odločb pa: nekaterim paše tako, da niso prijavljeni vsaj dokler se to da( delavcu mislim)...vem da to za državni proračun ni vredu, ampak za nekoga pa je to fajn stvaruser posted image

komu te paše delat tak, da nisi zavarovan, pa pokojninska doba ti ne teče, pa nič user posted image  no saj za take ljudi je treba zakon sprejet.

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 2752
4.6.2011 21:28:15   
marta82
IZVIRNO SPOROČILO: katy83

zakaj pa ste proti uveljavitvi zakona o preprečavanju dela na črno, če smem vprašat user posted image

zakaj?

zato ker mi je to najbolj nesmiseln zakon kaj sem jih slišala.Vsi vemo kaki so časi, marsikdo nima za preživetje. A bo en frizer npr. zaračunal in izstavil račun sosedi, ker jo je ostrigel?
bo vsak ki ima kombi, ki bo želel kolegu, prijatlu nudit uslugo(prevoz)....zaračunal? Bodo vse stare gospe,ki živijo same namesto, da bi ji prijatelj popravil na lastno pest vodovod ali kaj podobnega klicale za to usposobljene službe in mastno plačevale? Od kod ?

to je sicer res, ampak prvenstveno velja za delodajalce, ki ne dajejo pogodb o zaposlitvi in ne prijavljajo v zdrav. zavarovanje. tako pa, če ti delodajalec ne bo dal pogodbe, ga lahko prijaviš in te mora zaposliti potem za nedoločen čas. vseeno mislim, da so prednosti. to kar si ti napisala bo pa itak ostalo. če se pa delo opravi zastonj, pa se ne šteje kot delo na črno. samo če se plača.

ziher??? te pa tak ok, jaz sem mislila, da za vse to veljauser posted image ...ja, glede teh stvari sem zmedenauser posted image

sigurno. je izrecno navedeno, če se dela odplačno, torej za plačilo. in izrecno je navedeno, da se ne šteje kot delo na črno: sosedska pomoč, delo v lastni režiji, nujno delo, osebno dopolnilno delo in humanitarno, prostovoljno delo.

no, evo, ko ne berem...hvala bambiuser posted image

Če jaz prav razumem to piše v zdajšnjem zakonu, ki bi ga oni radi spremenili in bo to štelo kot delo na črno.

BE NICE!
I could be your boss someday.

(odgovor članu katy83)
Neposredna povezava do sporočila: 2753
4.6.2011 21:31:33   
marta82
user posted image  za Maksa.

BE NICE!
I could be your boss someday.

(odgovor članu marta82)
Neposredna povezava do sporočila: 2754
4.6.2011 21:46:36   
arabela*

komu te paše delat tak, da nisi zavarovan, pa pokojninska doba ti ne teče, pa nič user posted image  

uf...kar veliko je takoh, ki jim to paše....delo brez obveznosti...pod dogovoru.....

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu bambixxx)
Neposredna povezava do sporočila: 2755
4.6.2011 21:46:39   
matcar
Evo mene!

Ste fajn debato razvile.Se pa strinjam z Bambi,zato sem jaz tudi ZA zakon.Sicer pa bomo ju3 vidli,kak se bo izteklo.user posted image

Bambi-važi,bom te rufnila,lahko pa kr tak tudi prideš,brez da kličeš.user posted image

Čimveč ljubezni podarimo otroku,tem lepša je rastlina,ki vzklije iz njega.

Lea;3.3.2001
Maks;24.12.2007
Saš;2.4.2009
Teo;8.6.2011

(odgovor članu marta82)
Neposredna povezava do sporočila: 2756
4.6.2011 21:47:19   
matcar
Za vse to velja,da lahko pridete! jaz se nikoli ne branim obiskov,če sem v B!user posted image

Lea;3.3.2001
Maks;24.12.2007
Saš;2.4.2009
Teo;8.6.2011

(odgovor članu matcar)
Neposredna povezava do sporočila: 2757
4.6.2011 21:48:25   
arabela*

IZVIRNO SPOROČILO: marta82

zakaj?

ziher??? te pa tak ok, jaz sem mislila, da za vse to veljauser posted image ...ja, glede teh stvari sem zmedenauser posted image

sigurno. je izrecno navedeno, če se dela odplačno, torej za plačilo. in izrecno je navedeno, da se ne šteje kot delo na črno: sosedska pomoč, delo v lastni režiji, nujno delo, osebno dopolnilno delo in humanitarno, prostovoljno delo.

no, evo, ko ne berem...hvala bambiuser posted image

Če jaz prav razumem to piše v zdajšnjem zakonu, ki bi ga oni radi spremenili in bo to štelo kot delo na črno.

rečeno je, da se to vse navedeno naj ne bi izvajalo, če bi bil zakon sprejet. Spet ena trajblarija, ki pa si je Slovenija v današnji časih ne more privoščiti. Morda kasneje ko bomo vse porihtali. user posted image

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu marta82)
Neposredna povezava do sporočila: 2758
4.6.2011 21:48:51   
arabela*

IZVIRNO SPOROČILO: matcar

Za vse to velja,da lahko pridete! jaz se nikoli ne branim obiskov,če sem v B!user posted image

ok....

(odgovor članu matcar)
Neposredna povezava do sporočila: 2759
4.6.2011 21:49:31   
arabela*

Ste fajn debato razvile.]

ja, ne....user posted image

(odgovor članu matcar)
Neposredna povezava do sporočila: 2760
4.6.2011 21:53:51   
matcar

Ste fajn debato razvile.]

user posted image user posted image user posted image Ja,upam samo,da ne bo spet kregarije zaradi tega!user posted image

ja, ne....user posted image

Lea;3.3.2001
Maks;24.12.2007
Saš;2.4.2009
Teo;8.6.2011

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 2761
4.6.2011 22:20:51   
arabela*
...obe spita pridno, M celo šla danes sama v sobo in zaspala.....user posted image

čakam da bo film na popu....

(odgovor članu matcar)
Neposredna povezava do sporočila: 2762
4.6.2011 22:24:44   
matcar
Mene pa je Maks dol nagnal.user posted image Zaj pa že spi napol.user posted image

Lea;3.3.2001
Maks;24.12.2007
Saš;2.4.2009
Teo;8.6.2011

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 2763
4.6.2011 22:27:52   
ly117
Evo mene nazaj. Bi že prej prišla, pa Še L ne spi. Tak da ga bom zdaj dala spat. Pa če mi bo in  če bo hitro zaspal pridem če ne pa nočko.

Življenje je kratko, delaj, kot da je prvi dan in živi, kot da je zadnji.

"Življenje je lepo, drobni prekrški ga sem in tja naredijo še lepšega..."

(odgovor članu matcar)
Neposredna povezava do sporočila: 2764
4.6.2011 22:30:00   
arabela*

Mene pa je Maks dol nagnal.user posted image Zaj pa že spi napol.user posted image

user posted image

(odgovor članu matcar)
Neposredna povezava do sporočila: 2765
4.6.2011 22:31:10   
matcar

user posted image
Pa,ja,res.user posted image

Lea;3.3.2001
Maks;24.12.2007
Saš;2.4.2009
Teo;8.6.2011

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 2766
4.6.2011 22:31:30   
matcar
IZVIRNO SPOROČILO: ly117

Evo mene nazaj. Bi že prej prišla, pa Še L ne spi. Tak da ga bom zdaj dala spat. Pa če mi bo in  če bo hitro zaspal pridem če ne pa nočko.

Če te ne bo,NOČKO!

Lea;3.3.2001
Maks;24.12.2007
Saš;2.4.2009
Teo;8.6.2011

(odgovor članu ly117)
Neposredna povezava do sporočila: 2767
4.6.2011 22:32:16   
matcar
Jaz tudi grem počasi,ker še komaj sedim,kak mi dol nabija spet!Joj,še malo,komaj čakam torek,pol pa akcija!user posted image

Nočko vsem!user posted image

Lea;3.3.2001
Maks;24.12.2007
Saš;2.4.2009
Teo;8.6.2011

(odgovor članu matcar)
Neposredna povezava do sporočila: 2768
4.6.2011 22:42:27   
bambixxx
jaz sem si danes prebrala vse tri zakone v knjižici, ki smo jo dobili po pošti za referendum. in pač tak piše not user posted image .
saj mora bit debata, se vsaj o nečem pogovarjamo. kregali se pa ne bomo, ker se mamo radi, ne? user posted image

nočka vsem, ki odhajate spat!

jaz še bom kaki 2 uri pred tv, gledam Schlag den Raab na Pro7, je napeto user posted image

(odgovor članu matcar)
Neposredna povezava do sporočila: 2769
5.6.2011 0:27:10   
majakla
user posted image user posted image user posted image  bravo Maks, super.

Joj, toti referendumi. No, jaz sem proti vsemu. user posted image

Mater sem se natarokirala. user posted image

(odgovor članu bambixxx)
Neposredna povezava do sporočila: 2770
5.6.2011 8:32:19   
botrca
Jutro user posted image ,

še vedno ob jutranji kavi...moj je že šel delat, Jan pa gleda Rorija na pop tv. Včeraj smo bilo od 9-16h na pohorju, se peljali z gondolo...uživali na sončku...vglavnem bilo je fenomenalno user posted image user posted image user posted image . Prišle še 3 prijateljice z družinami in je bilo pestro tudi za otroke user posted image user posted image user posted image . Mali so še konje jahali, ma super dan.

Danes pa greva v Kamnico gledat in jahat konje, je rekel da bi spet rad jahal. Če ne bo dež.

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu majakla)
Neposredna povezava do sporočila: 2771
5.6.2011 9:37:48   
sami0804

jaz sem si danes prebrala vse tri zakone v knjižici, ki smo jo dobili po pošti za referendum. in pač tak piše not user posted image .

V bistvu nimam kaj pametovat,ker sem pasiven volilec-ponavadi na volitve in referendume sploh ne hodimuser posted image
To pa zato,ker v bistvu celo svojo "delovno dobo",razen pripravništva,delam v privatnem sektorju-kjer pa tak al tak ni nobenih zakonov oz.veselo izkoriščajo luknje v njih...

V bistvu sedanji zakoni niso švoh...problem je,ker se jih nihče ne drži...sama sem enkrat v življenju "prisilila" delodajalca,da me je zaposlil za ndč...posledice so bile,da sem ta kratko spet potegnila samauser posted image

Dela za ndč se ne otepam-iskreno pa priznam ,da me je strah-ker dejansko našim firmam ne zaupam..z enim podpisom na pogodbi te z lahkoto spremenijo v sužnja (omenjanje sindikatov in inšpektoriata za delo je samo metanje peska v oči,ker večina zelo dobro ve,kako dolgo ti postopki potem tečejo)

(odgovor članu bambixxx)
Neposredna povezava do sporočila: 2772
5.6.2011 10:10:43   
arabela*
morninguser posted image

pospravljam malo.....merlin zravn.....

popoldne na kosilo, zvečer dobimo spet obisk...skratka pestrouser posted image

(odgovor članu sami0804)
Neposredna povezava do sporočila: 2773
5.6.2011 10:11:12   
arabela*
botrca.....je bila gužva za gondolo?

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 2774
5.6.2011 10:12:10   
arabela*
olana....pozdravček....spremljaš referendum....?user posted image

(odgovor članu bambixxx)
Neposredna povezava do sporočila: 2775
Stran:   <<   < Prejšnja stran  109 110 [111] 112 113   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  109 110 [111] 112 113   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Srečna, ker sem mama
25. marec je dan, ko praznujemo mame. Ko praznujemo drugačno obdobje, ko praznujemo vse lepe in objokane trenutke, ko pr...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?

1. tromesečje. (25%)

2. tromesečje. (62%)

3. tromesečje. (12%)

Število vseh glasov: 8

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!