mija75
|
ojla punce, sem bivša IUI-jevka. včasih preberem ta forum, če mi le čas dopušča. Vidim, da ste že malo obupale nad tem postopkom. Zanima me katera zdravila imate za vzpodbuditev ovulacij? Neki sem zasledila klomifen. No jaz sem jemala klomifen preden sem šla v postopek IUI in poskušala naravno zanosit. Tri kroge klomifena in nič ni ratalo. Seveda moj G ni spremljal ovulacij, mene je bolelo ko hudič (mogoče je bila hiperstimulacija) tako, da mi ni niti pasalo kaj dosti seksat. V postopkih IUI sem imela zdravilo Menopur (injekcije). Je super zdravilo, nobenih stranskih učinkov nisem imela, pa tudi zelo majhno dozo in zanositev je bila takoj . 1. ss, 2. dvojčki. Mislim, da je problem tudi v zrdravilu, ker klomifen kar sem brala od punc resnično ni kaj prida pomagal v IUI postopku. Drugače pa ne obupat in ni res, da je IUI dober samo kadar je seme partnerja slabo. To sploh ni res! IUI se dela parom kjer je nepojasnjena neplodnost (se pravi oba ok) - tako je bilo pri meni, ali pa če ima partner slabše seme. Pri meni je pomojem bila napaka v dostopu semen v maternico, tako sklepam, ker kar nekaj časa nisemnaravno zanosila, potem pa takoj. Držim pesti, da čimprej zagledate , ki bojo kmalu postali vaši sončki. JAz še lansko leto nisem verjela, da bom sploh kdaj noseča, sedaj pa ima dve čudoviti punčki in vsak dan ko jih gledam, sem hvaležna, da jih imam. Mislim, da še bolj cenim in resnično uživam v materinstvu. Tako, da ne OBUPAT.... vsem tu gor!
|