|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novorojenček v svoji sobi?
31.8.2011 15:27:42   
tehnofil
Ločitev od mamice je razumeti kot ločitev od ljubljene osebe, osebe ki otroku daje občutek varnosti, zavetja,...

Posledice ločitve dojenčka od matere niso v smislu, da potem odrastejo v socilano neprilagojene osebe ali kot osebe s posebnimi potrebami. Posledice se pojavijo na njegovi osebnosti, ki se oblikuje in sicer se oblikuje drugače, kot bi se sicer. In s tem drugače ni nič narobe. So čisto normalne osebnosti, ampak vendar le drugačne, kot bi se oblikovale v drugačnih pogojih. Zato so posledice nepopravljive, ker osebnost ne moreš zamenjati, spremeniti, popraviti, niso pa zato z napako, kot ste razumeli.

Ta drugačnost, ki sicer "ni opazna", ker oseba je pač zdrava oseba, do izraza pa pride v različnih odnosih. Npr. lahko je bolj zadržan, težje vspostavlja stike,.... ker nekje globoko v podzavesti ostaja izkušnja da takrat ko je ljubljeno osebo najbolj organsko potreboval je ni bilo (pa ne zaradi namernega zanemarjanja ampak zaradi obveznosti .... - a tu vzrok ne igra nobene vloge, le dejstvo ali je bila potreba zadovoljena ali ne). Z drugimi besedami, po naravi nezaupljiva oseba odraste v še malo bolj nezaupljivo do okolja medtem, ko se pri drugem otroku to lahko sploh ne opazi na zunaj ker ko odraste že sam uspe to predelati.

Če pa se ravno sprašujete kaj je narobe z generacijo, ki je "bila v bolnišnici sama" ali v varstvu zarado odsotnosti ljubeče matere (zaradi obveznosti ali pa je mati prisotna pa je to izkazovanje ljubezeni, pozornosti odsotno, ker je ne zna izkazovati ker je nikoli ni prejela), ta generacija je danes na vodilnih položajih danes. Kako naj bodo rahločutni do zaposlenih, ko pa do njih nikoli nihče ni bil? Največje finančne afere danes so izvedli brezčutni ljudje, ampak takšni se niso rodili, to je rezultat vpliva okolja od rojstva in vse naprej v odraščanju.

Ne pravim, da j vzrok samo eno ampak da se stvari seštevajo in če se preveč seštevajo se jih več ne da kompenzirati. Seštevek odnosa z materjo, nato očetom in ostalimi v družini, sosedi, šoli,... seštevek ekonomskih meril "uspešnosti" (uspešen je samo tisti ki v šoli dobi 5, ne pa tisti, ki sošolcu pomaga v različnih situacijah) v bistvu tako vpliva/zgradi takšno osebo.

Torej odsotnost matere v zgodnjem otroštvu ni sama po sebi problematična. Problematično je to, da se ta odsotnost (ne samo matere) nadaljuje skozi celotno obdobje oblikovanja osebnosti. Ker če mati ni imela časa (zaradi obveznosti) ali zaradi pomanjkanja volje biti z otrokom v najzgodnejšem otroštvu bo toliko manj časa (tudi ostali bližnji) pri njegovih 6-tih, 10-tih, 15-tih letih...

(odgovor članu jeannetka)
Neposredna povezava do sporočila: 51
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:





BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...
BLOG: Danes sem slaba mama
Slaba mama. Danes sem slaba mama. Zjutraj sem ti oblekla prvo stvar, ki mi je prišla pod roke, niti pogledala nisem ali ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?