|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  112 113 [114] 115 116   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
28.11.2011 18:35:45   
Jasna31
Gorga, imam pomoč babic, tako bo vsaj prve tri mesece, da preguramo obdobje s krči, ki nas matrajo. Fižolčka pa situacijo dodobra obvladuje sama, tako da se vse da :)
Evo, prilagam pa še link slikic naših punčic :)
https://picasaweb.google.com/112984337494013956965/AZ?authkey=Gv1sRgCNWDpKm-oZyDsAE#

< Sporočilo je popravil Jasna31 -- 28.11.2011 18:36:35 >

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 2826
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
28.11.2011 20:49:09   
disere
oooooooo jasna31 kako lepeeeee steuser posted image user posted image user posted image user posted image js se vas kr ne morem nagledatuser posted image ...komaj čakam, da js tud svoji dve dobim v roke...super, da maš pomoč, js mam doma hčerko v 13-letu in mi bo tud v veliko pomoč, se zelo veseli svojih sestric...
lep večer vsem puncam

(odgovor članu Jasna31)
Neposredna povezava do sporočila: 2827
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
28.11.2011 21:06:50   
Fižolčka
Živjooo nosečke ter supermama Jasna :)

Se javimo še mi.. imamo se superduper fino..

Da nakratko opišem naš dan->
Jemo in si zlivamo mleko za vrat in po svežem bodiju - kakamo, da grozno smrdi - jokamo, ker naju potem mamica in očka zagotovo tolažita in lupčkata - spimo kolikor nama paše, najraje čez dan - mečemo dude iz ust, da mami malo miga - šarmirava s pogledi, ker tako počasi in vztrajno lezeva najbližjim pod kožo ..

Je pestro, ampak če ni krčkov popolnoma obvladljivo. Je pa res, da sem se specializirala v kategorijah kot so: skuhaj si kosilo v 20ih minutah, zlikaj cunje od celega tedna v 2h, pospravi stanovanje v 45min, nalakiraj si nohte vmes ko kuhaš, pojdi na internet vmes ko hraniš enega od otrok,naspi se med popoldnaskim spanjem v 15ih minutah ipd.. Rataš pač multipraktik, ki si vse zorganizira vsaj za nekaj ur, če ne dni vnaprej :) Malček hitreje se obrneš, počneš 3 stvari hkrati in ne več na 110% ampak zgolj na 80%. Zvečer pa padeš v posteljooooo

V primerjavi z Ajdo in Zalo (Jasninima princeskama) smo se mi zaenkrat uspešno izogibali krčkom, zato dopoldne, ko mojega ni doma, sfolgam vse sama. Pa tudi fanta rada spita, zato imam kar nekaj časa tudi zase, stanovanje, mojega možka in celo faks. Ko pa pride moj domov, je sploh super.. brez izdatne pomoči partnerja si namreč sploh ne predstavljam, kako bi bilo. Sploh hranjenje ponoči se zna, če si sam, zavleči do 1,5h. In če se zbudita 2x na noč.. kar izračunajte si, koliko bi potem spala :)

Punce, spremljam vaše tedne, držim pesti, da se približate 37 ali celo 38tednu.. Če kaj rabite pa z vprašanji na plan, z Jasno imava že skoraj diplomo iz teme "2x novorojenček" .. Sva pa zadnjih nekaj tednov diplomo pisali skupaj, čemur sem neskončno hvaležna :) hvala Jasnaaa

držite se punceee :)

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 2828
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
28.11.2011 21:22:59   
disere
ma super mamici sta resuser posted image ...jaz vem, da bom z mojima dvama večina sama čez dan, moj dragi dela od jutra pa do večerauser posted image ..danes je šel v službo ob 7.30, pa ga še zdaj ni domov, zato pa pravim kako fajn, da je prva hči že tolk stara...sigurno se nam bo življenje z prihodom sončic obrnilo za 100%, ampak se tega veselimuser posted image ...je pa res, da so prvi meseci najbolj naporni, sam, ko pol čez čas pogledaš nazaj sploh ne dojameš kako hitro so minili...vem, da bom po rojstvu dvojčic mela kup vprašanj za vajuuser posted image ...le tako naprej lepo napredujte, pa zdravi ostanite, to je najpomebnejše.

(odgovor članu Fižolčka)
Neposredna povezava do sporočila: 2829
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
28.11.2011 22:46:32   
Jasna31
Tu smo, da si pomagamo, ni res? user posted image
Meni je blazno super in oh in sploh, da si izkušnje, nasvete in podobno delim s Fižolčko, saj so naši malčki podobne starosti in se soočava s podobnimi problemi in težavami. Da ne pozabim omeniti tudi ostalih dvojnih mamic s tega foruma. Tako da bom z veseljem podala kakšno svojo izkušnjo, če bo kateri pomagala.
Veselim se z vami za vsak dosežen teden, saj vem, kako sem to doživljala sama.
Sicer pa se vse da in se vse premaga, saj imamo dober razlog (oziroma kar dva), da se maksimalno potrudimo in tudi žrtvujemo. Jaz sem že deležna prvih nerodnih nasmeškov, ki ti poplačajo neprespano noč ali dve, tri... hehe!
Držite se in poročajte, vas redno berem (in malo manj redno kaj napišem) user posted image
Pozdravček in lahko noč!


(odgovor članu disere)
Neposredna povezava do sporočila: 2830
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
28.11.2011 22:50:16   
cilla
Jej Jasna31, kolk ste lušne! Mater, vedve s Fižolčko sta realnost. user posted image Sploh mi je spodbudno, da Fižolčka fura več ali manj sama. Upam, da bo šlo tudi nam.

(odgovor članu disere)
Neposredna povezava do sporočila: 2831
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
28.11.2011 23:33:57   
spiteri
Živjo dvojne user posted image !
Super vas je brat, da vam gre vsem dobro in vašim user posted image user posted image ! Mi smo že skoraj na cilju. Kar ne morem verjet kako hitro gre čas! Kljub vsem težavam in težavicam na poti.
Sem imela redni pregled in so me naročili na PDC (Perinatalni dnevni center) v sredo in spet se bojim, da me bojo špikal. Človek bi mislil, da se bom po vsem tem že navadila, pa mi je dajanje krvi za pregled še vedno groza user posted image . Celo okvirni datum poroda so mi povedali - čez 14 dni in se mi zdi kar prekmalu user posted image , dokler ne seštejem tedne in ugotovim, da bo operacija potekala točno v 36.tednu nosečnosti.
Jasna, super si videt na fotkah s svojimi malčicami in z majico Supermam! Mali sploh ne zgledata tako majhni, dokler ne vidim, kok so jima res oblekice prevelike. Sem pa opazila, da imaš v lupinicah tudi zimske vreče. A se obnesejo in kje si jih kupila? Jaz sem namreč dobila od prijateljice izposojeno lupinico z vrečo, mi je pa nimamo pri naši lupinici, ker je bila moja tamala rojena poleti in je nismo rabil , zdaj pa ne vem, a se stvar obnese in se jo splača kupit ali neuser posted image
Se bom pa z veseljem tudi v prihodnje obrnila na vaju s Fižolčko, ker sta že res izkušeni mamici z dvojčkiuser posted image . Pa fajn vaju je brat in se pripravljat na dan D.
Sem se pa danes tudi sama malo posončila in takooooo paše bit spet na soncu in kot večkrat reče moj dragi, spet se vidijo barve in ne samo različni odtenki sivineuser posted image
Čim več se nasončkajte tudi ve in se beremo/pišemo spet kmalu.

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 2832
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
29.11.2011 8:38:26   
Jasna31
Spiteri, vreče so nekaj najboljšega, kar si lahko zamisliš pri zimskem dojenčku. Otroka na hitro porihtaš in samo zapneš v vrečo in če je v avtu vroče ga pač odpreš in nimaš zamudnega slačenja in oblačenja zimskih pajacev. Jaz ju dam v te vreče tudi ko gremo na sprehod z vozičkom in je super ker ju imam tako zelo hitro pripravljeni na vozičkanje. Sem pa vreči kupila preko bolhe. Če boš kupovala, pazi, ker niso vse primerne za lupinice, ene so za voziček in nimajo primernih lukenj za pasove v lupinici, pa tudi večje so.
Kar se tiče velikosti oblekic, je pa sedaj tako, da so nam 50 že skoraj premajhne user posted image hlačke že nosimo 56, majčke in bodiji so pa sedaj ravno prav 50. Ni kaj, otroci hitro rastejo, mi smo sedaj že preko 3,5 kg, torej sta v enem mesecu in pol pridobili po 1,5 kg user posted image
V PDC pa imaš pregled dva dni zapored, prvi dan daš kri in vodo (torej bo spet špikanje), drugi dan pa imaš CTG, EKG, posvet z anesteziologom, pa UZ in mislim da je to to. Ta drugi dan kar traja, cca 4 ure ali pa računaj raje malo več.
Želim ti vso srečo, jaz se prav spomnim kako vesela sem bila, ko sem na PDC dobila datum in sem pričela z odštevanjem do našega spoznavnega dne.
In ne pozabi, da se dvojne nosečke nato preselimo na forum Dvojčki 2011. Te čakamo user posted image user posted image

(odgovor članu spiteri)
Neposredna povezava do sporočila: 2833
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
29.11.2011 8:46:19   
Jasna31
Fižolčka, da te ne bom nehote zignorirala, HVAAAALAAAAAA TEBI!!!! Klepetanje s tabo mi je vedno v užitek. Vsakodnevno se ga veselim in vedno me dvigne user posted image
Ko preguramo prvo leto, si bova lahko sami naredili in ena drugi podelili diplomo, hehe! Se že veselim, da se spoznamo še v živo in naredimo velik krog z vozički. Veš koliko pogledov bomo pritegnili, heheuser posted image

(odgovor članu Jasna31)
Neposredna povezava do sporočila: 2834
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
29.11.2011 9:20:51   
Gorga
Ojla dvojne user posted image !

Jasna31 full lepe slike! Jaz sem se kar raznežila in dobila rosne oči. Lepo lepo lepo! user posted image  Jaz se v bistvu še najbolj bojim krčkov. Tamali jih je imel 3 mesece, pa še do 5-ga meseca sem pazila kaj jem, da ga ni zvijalo. Pa pomagale niso nobene kapljice. Je moral pač prerasti to obdobje. Na malo spanja pa naju je navadil tudi že zgodaj. Tako da nismo razvajeni user posted image .
Kdo bo pa meni kaj pomagal pa res ne vem. Mama še dela, tašča pa raje pohaja... user posted image
Fižolčka super, da tako lepo folgate user posted image .

Waw spiteri, "že" čez 2 tedna. To bo tik tak. user posted image

Danes morava ponovno v Lesnino, da nama naredijo še en izris vgradne omare in ponudbo za vse skupaj. Za otroško sobo so mi sporočili, da se da narediti eno predelavo in sem full zadovoljna, ker je res ful mala sobica in je vsak cm pomemben. Moja user posted image user posted image  pridno migata. Zvečer, ko ležim, čutim že konkretne premike. Mi je prav smešno in hkrati blazno lepo user posted image . Z možekom sva se končno zmenila za imeni za punce. Za fantka pa nimava pojma. No, sej nekaj časa še imamo user posted image .

Želim lep dan vsem. Upam, da imate tudi pri vas sonček!

Pa pa user posted image



(odgovor članu Jasna31)
Neposredna povezava do sporočila: 2835
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
29.11.2011 19:35:35   
cilla
IZVIRNO SPOROČILO: Jasna31

Spiteri, vreče so nekaj najboljšega, kar si lahko zamisliš pri zimskem dojenčku. Otroka na hitro porihtaš in samo zapneš v vrečo in če je v avtu vroče ga pač odpreš in nimaš zamudnega slačenja in oblačenja zimskih pajacev. Jaz ju dam v te vreče tudi ko gremo na sprehod z vozičkom in je super ker ju imam tako zelo hitro pripravljeni na vozičkanje. Sem pa vreči kupila preko bolhe. Če boš kupovala, pazi, ker niso vse primerne za lupinice, ene so za voziček in nimajo primernih lukenj za pasove v lupinici, pa tudi večje so.



Jasna31, nekaj me zanima glede teh tvojih vreč, ker se ravno te dni po trgovinah razgledujem za njimi. A to si kupila vrečo iste znamke kot lupinico al pač eno iz morja, ki se dobijo na tržišču? Pa še to me zanima, si vzela tako iz materiala kot so vozički, bunde itd. al pač nekaj mehkega in toplega (veliko sem jih videla iz flisa ali pliša, podložene).
Hvala za info user posted image

(odgovor članu Jasna31)
Neposredna povezava do sporočila: 2836
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
29.11.2011 23:21:56   
Jasna31
Hej Cilla, vreče niso povezane z lupinico, so sicer kupljene preko bolhe, je pa važno, da so namenjene za uporabo v lupinici (mislim da gre za tri točkovni sistem). Material je kot bunda od zunaj, da ne prepiha, z notranje strani pa je mehko kot kožušček in zelo toplo. Mali dve sta po sprehodu v tem vremenu povsem topli ko ju vzamem iz vreč, pa ju sicer ne oblečem v nekaj ekstra. Meni je bil to definitivno eden boljših nakupov in vsaki priporočam. Sploh z dvojčki, ker je oblačenje v pajace zelo zamudno, v vrečo ga daš pa v par sekundah.
Na pamet ne vem katere firme so vreče, vem samo, da se jih lahko naroči iz Nemčije in da nova stane 60 € (+poštnina)...lahko pa ti javim naknadno.

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 2837
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
30.11.2011 8:53:51   
Gorga
Ojla user posted image .

Zimsko vrečo sem jaz imela že pri tamalemu, ker je rojen januarja. Ko sva kupovala voziček sem jo dokupila zraven, ker mi je stric trgovec dal popust nanjo. Material pa tak kot je napisala Jasna. Noter flis, zunaj pa kot športna bunda. Pa imela sem tudi tak zimski kombinezon št. 62-68, kupljen v Hoferju (poceni in kvaliteten). Je prav prišlo, da je tolk večji, ker ni bilo potrebnega zatikanja rokic in nogic. Sem ga sam položila noter in zapela. V tistem sem ga dajala v lupino, če smo kam šli. V glavnem so to res fajn in praktične zadeve.

Jaz sem pa včeraj kupila za moja user posted image user posted image  kompletka za domov user posted image . Sem bla skor da solzna na blagajni. He he. Si ne morem pomagat, sam me tolk razneži user posted image . Aja, v C&A imajo še vedno 20% popusta na cunjice za dojenčke. V petek grem morda pogledat en voziček Implast Spider. Katera pozna? cilla? user posted image

Lep dan vsem! user posted image

< Sporočilo je popravil Gorga -- 30.11.2011 8:55:36 >

(odgovor članu Jasna31)
Neposredna povezava do sporočila: 2838
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
30.11.2011 9:26:38   
Gorga
Jutri http://www.hofer-slovenia.si/si/html/offers/58_25316.htm

(odgovor članu Gorga)
Neposredna povezava do sporočila: 2839
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
30.11.2011 12:02:01   
cilla
Jasna31, hvala hvala hvala za info in razlago. Tako nekako sem si jaz predstavljala, pa te valda prodajalke skušajo prepričati v vse živo. Če boš našla link na tele vreče, se priporočam.

Ooooo, Gorga! Hvala za ta link! Se vidi, da nisem doma in nimam svojega jutranjega rituala preverjanja reklam (jaz ne vem, al imajo naši kak poseben dogovor s poštarjem al v Gorici ni toliko tega reklamanja). To je to, to bi jaz imela (ne pa tiste pudrasto roza in svetlo modre zadevščine, ki so mi jih skušali  na vsak način prodati včeraj v Italiji.... buhseusmili!) user posted image . Genialno. Bom šla jutri v izvidnico, kaka bo v živo.

Implast Spider... kar sem vidla po forumih, ga pohvalijo. Tudi zgleda kar prepričljivo. Poročaj, kaj se ti bo zdel v živo.



(odgovor članu Gorga)
Neposredna povezava do sporočila: 2840
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
30.11.2011 12:14:30   
lona85
Pozdravček vsem dvojnim souser posted image in mamicama z dvojčki! user posted image

Redno vas berem, pišem bolj malo user posted image

Jasna31, kakšna cukrčka sta tvoji punci! user posted image Sem se kar topila ob gledanju fotkic user posted image To mora biti veselo! Še vedno komaj verjamem, kljub vsem UZ, da imam pod user posted image tudi sama dva user posted image user posted image user posted image

spiteri, kmalu boš še ti presrečna mamica dvojčkov user posted image user posted image Čestitke! user posted image

Sem pa trenutno v 15. tednu in se mi zdi, da gre čas tako hitro, samo ko pa pomislim na nsalednji pregled, se mi pa malo vleče user posted image

Lep dan vsem! user posted image

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 2841
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
30.11.2011 12:23:30   
Jasna31
Cilla, sem našla firmo: Odenwälder Baby Nest (model je pa: Fußsack Eskimo Winterfußsack),
prilagam še par linkov:
http://www.ebay.de/itm/ODENWALDER-BABYNEST-Fusssack-Winterfusssack-ESKIMO-0190-schwarz-/400246023875
http://www.ebay.de/itm/ODENWALDER-BABYNEST-Fusssack-Winterfusssack-f-Kinderwagen-ESKIMO-Dessin-660-schoko-/110752893501
http://www.ebay.at/itm/Odenwalder-Baby-Nest-Fussack-Eskimo-Winterfussack-neu-/130582760984?pt=DE_Baby_Kind_Baby_Unterwegs_Autositze_Zubeh%C3%B6r&hash=item1e6756ce18
http://kleinanzeigen.ebay.de/anzeigen/s-anzeige/hessen/babyausstattung/u3279998

malo poglej po e bay-u, se dobi marsikaj. Je pa top, da je za v lupinico, ker ima luknje za varnostne pasove in potem otroka enostavno namestiš notri, zapneš in v avtu samo odpneš če je vroče. Isto vrečo pa jaz nucam tudi v vozičku...

Upam, da sem bila kaj koristna :)
sicer sem pa danes s princesama sama in vidim, da gre vse kot po maslu, tako da vidim, da bom zlahka taščo malo na stran dala, saj naravnost uživam user posted image user posted image user posted image user posted image pridkani sta kot bubici, in kot pravi Fižolčka, imam še celo čas iti pod tuš, oprati stekleničke, spucati kuhinjo, brskati po netu, klepetati po FB in sedaj grem še zlagati perilo user posted image vmes pa na par minut pobiram dudike, pa je. Tako da le pogumno, vse kar potrebuješ, je veliko samozavesti in gre!!! Ponosna sama nase in zaljubljena v punčici user posted image user posted image

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 2842
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
30.11.2011 16:21:58   
JanaB
Jasna super izgledate user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Jasna31)
Neposredna povezava do sporočila: 2843
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
30.11.2011 16:43:18   
cilla
Še eno vprašanje imam glede teh zimskih vreč. V bistvu sama nisem imela pomislekov, je moja mati to privlekla na plano. Vse tele vreče na Jasninih linkih in tudi te iz Hoferja so brez rokavov, torej je otrok bubica not zadekan. Moja mati pa zdej protestira, da malčka ne bosta mogla nič migat, če jih bom dala v tako vrečo user posted image V CA in tudi v Oviesse sva namreč videli pajac/vrečo, ki je imel rokave. In ona navija za tega (meni pa ni bil všeč, ker je bil iz pliša, ne iz materiala za bundo).
Men se sicer zdi, da pri eno- ali dvomesečniku se mi res ni treba s tem ukvarjat, al bo lahko migal z rokami (to prvo vrečo bomo dejansko rabili kaka dva meseca) ampak vseeno vprašam tiste, ki imate že izkušnje s tem...

(odgovor članu JanaB)
Neposredna povezava do sporočila: 2844
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
30.11.2011 16:53:02   
Jasna31
Otrok je res v vreči cel, ampak meni je ravno to praktično...notri ima prostor tudi migati z rokicami, če mu paše, sicer pa v lupinici v avtu tako in tako takoj zaspančka in enako je v vozičku. Jaz bi še enkrat kupila isto, tisto z rokavi je kot pajac in moraš otroka najprej obleči in ga nato dati v lupinico in pripasati (kar je v praksi nerodno). Če imaš vrečo ga jaz oblečem samo v dodatno jopo, namestim vrečo na lupinico, otroka pripasam in nato vrečo zapnem. In ko je vroče v avtu jo enostavno odprem. Mislim da otrok dejansko ni nič prikrajšan za kakšno miganje. Imam pa tudi zimske pajacke, a mi je vreča tako praktična in se nam tako obnese, da pajackov sploh še nisem sprobala.
Ampak takšno je moje mnenje :)

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 2845
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
30.11.2011 17:05:36   
cilla
user posted image no sej, tvoje mnenje sem hotla slišat. Ker ti si v taki situaciji, kot bom jaz čez dobra dva meseca. Moja mati je pa 70-letna gospa s svojimi predsodki, ki nimajo nujno veliko povezave z realnim stanjem user posted image .
Tenkjuverimač! user posted image  

(odgovor članu Jasna31)
Neposredna povezava do sporočila: 2846
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
30.11.2011 17:15:43   
disere
še mene ste čist navdušile s temi zimskimi vrečamiuser posted image pred skoraj 13-imi leti tega še ni bilo, me je mal čas povozu s to otroško opremouser posted image user posted image ...so pa res tako praktične, da bomo tud mi nabaviliuser posted image ...punce malo mi še povejte koliko bodiyev rabim na začetku, pa kolk teh bobažnih tetra plenic moram nabaviti.
hvala za odgovore.

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 2847
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
30.11.2011 17:42:12   
cilla
disere, meni je kolegica rekla, da za v štartu naj si nabavim vsaj za tri dni za jih po 3x preoblečt vsakega.

(odgovor članu disere)
Neposredna povezava do sporočila: 2848
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
30.11.2011 23:49:50   
Jasna31
pri bodijih in majčkah je tako, da mu oblečeš po 2 na enkrat (enega čez drugega). jaz imam po max 10 bodijev oziroma majčk in cca 5 žabic za enega. In perem na dva dni. Poleg tega pa še par pajackov iz pliša. Kar se tiče tetra plenic, pa so že meni svetovali po cca 40 komadov na enega otroka. Jaz jih imam ful in lahko rečem, da jih ni nikoli preveč.
Pri oblekicah ne kompliciram in ne gledam na estetiko, važno mi je, da jima je lepo toplo in da sta čisti :) estetiko se bomo mogoče šli malo kasneje. Zdaj ju tako ali tako večkrat preoblečem zaradi bruhanja in podobnega.
tako, grem v mižale...upam da mi bosta mali dve dovolili :) Lahko noč vsem user posted image

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 2849
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
1.12.2011 8:48:40   
Gorga
Dobro jutro user posted image .

cilla, ko sva bla mi2 v Stari Gorici pred rojstvom sinkota, se v eni štacuni trgovka ni mogla načudit, da kako to, da nisva vprašala po spolu, ker je to tako zelo pomembno, da kupiš roza oz. moder voziček in vse ostalo v skladu user posted image . Glede zimske vreče pa naj te mama ne spravlja v dvom (čeprav mame to znajo user posted image ). Brez rokavov je po mojem boljše. Na začetku so tako drobni, da imajo dovolj prostora, plus itak spijo med vožnjo in vozičkanjem user posted image . Tudi jaz govorim iz izkušenj, ker je sinko januarsko dete.

Tetra plenic res ni nikoli premalo. Jaz sem jih pri prvem imela cca 50. Dve leti nazaj so še dajali navodila za široko povijanje in mi je prišlo prav, da sem dobro založena. Tudi zato, da ni potrebno vsak dan prati. Pa če tamali slučajno polivajo, ti jih tudi gre full na dan. Jaz jih imam še zdaj ene 20 v predalu, ker so uporabne za vse. Super vpijajo, mehke so, taužentkrat jih lohk opereš na 90,...

Malega sem imela doma (čez zimo) oblečenega v en bodi, čez plišasti pajacek in copatke. Je pa bil tudi široko povit in ga je tudi tisto dodatno grelo. Ker pa bodo dvojčki še bolj drobni si mislim, da še ene žabice čez ne bodo škodile.

Tolk cunjic kolkr je napisala Jasna31 se tudi meni zdi, da je ravno prav.

Danes čakam na finalno ponudbo za pohištvo. Pol pa se morva odločt kje vzameva.

Pa pa user posted image !

user posted image

(odgovor članu Jasna31)
Neposredna povezava do sporočila: 2850
Stran:   <<   < Prejšnja stran  112 113 [114] 115 116   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  112 113 [114] 115 116   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?