|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  138 139 140 141 [142]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
21.8.2012 21:41:05   
rekula
Lep pozdrav vsem!

Čestitke vsem novim mamicam z dvojno srečo user posted image

Mi smo danes kupili dva fredova obroča v pikapolonici za 40 €....klubska cena, če imaš njihovo kartico.

Naš parček pridno raste, kar je posledica pridnih jedcev....res pojesta vse kar jima skuham in pripravim, zjutraj in zvečer imamo mleko čez dan pa obroke na žličko.
Jutri se odpravljamo na težko pričakovani dopust, upam da vreme zdrži user posted image

Lep večer še naprej!

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3526
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
23.8.2012 22:34:59   
cilla
Čer punce. Kako ste?

Mi smo ta teden opravili eno tono zdravniških reči... v torek fizioterapija. Sem pri naši terapevtki tako, zaradi ziher, preverila, če sploh smemo hoditi plavati in če so ti obroči za dojenčke za naša dva OK. Dobili smo pogojno zeleno luč - v obroču sta lahko največ 15 minut. Na tečaj plavanja pa lahko gremo le, če se bomo z inštruktorjem lahko zmenili, da bomo delali brez obroča in nam bo pokazal, kako z otrokom delat v vodi in jih naučit "plavat" brez obroča. Očitno ti obroči niso primerni za škrate z raznoraznimi motoričnimi zaostanki.

V sredo je imel Arsen gastroskopijo. Rezultat je spodbuden. Zdravniki so pričakovali, da bodo našli razjede, ki bi jih povzročilo dviganje kisline iz želodca nazaj v požiralnik. A razjed ni. To sicer pomeni tudi, da ni čudežne rešitve za Arsenove občasne bolečine ob hranjenju, bruhanje etc. in da bomo morali, tako kot je zadnjič napisala disere, pač prerasti to težavno obdobje. Vam pa povem, da mi je bilo za trenutek tako prekleto žal, da sem se odločila ga dati na to preiskavo. Iz ambulante za gastro so ga pripeljali še zadetega od uspavala, hropel je, spuščal je zvoke kot bi se utapljal, krulil je, iz ust in nosa mu je tekla sluz... ne morem vam zares opisat, kako grozno se je videlo in slišalo. Tak je bil še nekaj časa. Zelo hitro je prihajal k sebi od uspavala, ampak očitno slabo počutje od preiskave ni popuščalo tako hitro. Sama sem gastroskopijo dala čez dvakrat, zato me misel na preiskavo ni pretirano obremenjevala. Ampak očitno ni isto, al to doživi odrasel al pa mali škratek. Vseeno je bil po eni uri spet stari Arsen, naspidiran, dobre volje, edino malo hud na trenutke, ker je bil žejen in lačen (ni smel jesti ne piti od 1h zjutraj dalje), pa mu nisem smela dati nič. Ob 1h popoldne je končno lahko dobil vodo in ker mu ni bilo slabo, niti ni bruhal, je potem lahko tudi nekaj malega pojedel.

Na pediatrični sva prebila en cel šiht, dobrih osem ur user posted image In z izjemo tistega časa, ko je bil zadet od uspavala, Arsen ni spal. Ves čas nek đumbus, ljudje ven in not iz sobe, enkrat zdravnik, drugič sestra,... preveč dogajanja, da bi se on lahko umiril. Posledično je bil zvečer tako utrujen (in verjetno tudi vznemirjen od napornega dne), da ni mogel zaspat in tudi vso noč se je zbujal v jok. Mleko ga ni potolažilo kaj preveč, še najbolj se je umiril v objemu.

Se mi je pa kar milo storilo, ko sta za nama z Arsenom domov prišla tati in Linus (ki je dan preživel v varstvu pri babi, prvič cel dan sam brez mene in Arsena user posted image ). Arsen, ki mi je pred tem že kake pol ure jokcal in nemirno jamral, je v trenutku naštimal tak velik nasmešek in stegnil rokice proti tatiju in bratcu user posted image In ko sta se usedla zraven naju na kavč, sta se začela z Linusom grabit za rokice (tako, bolj na slepo, ne znata še dobro "namerit", kaj in kako bosta prijela) in Arsen mu je hitel čvekat. Verjetno mu je razlagal, kaj vse je doživel čez dan. Tako sta bila lušna, iiii user posted image

No, zdravstveno odisejado tega tedna sva z Arsenom danes zaključila spet na Pediatrični, tokrat za kontrolni UZ glave, ker so mu pred par meseci pri UZ našli cisto. Ciste ni več user posted image . Jaz pa po tem tednu rabim nekaj dni na off, doma, brez da bi morala še kam hodit/se vozit. Smo naredili v teh treh dneh toliko kilometrov v LJ in nazaj, pa išči parkinge, pa pešakaj na Pediatrijo, pa spet nazaj, pa voz ven in not iz avta... Samo da je mimo! In da so vsi izvidi dobri user posted image

Danes smo imeli podobne litanije z uspavanjem. Očitno sta imela tudi ona dva preveč za predelat, da bi lahko mirno zaspala ob svoji običajni uri. Smo zavlačevali skoraj dve uri odhod v posteljo, ker sta bila kot priklopljena na elektriko. Ob 20:30 sva ju pa samo položila v posteljo in sta padla kot dve zreli hruški z drevesa user posted image Me prav zanima, kakšna bo današnja noč, kolikokrat se bosta zbudila. Dvomim, da bosta prav mirno spala.

Vsem vam želim, da bi imele bolj mirno noč, kot jih imamo mi user posted image
Dobro spite, tjasa

(odgovor članu rekula)
Neposredna povezava do sporočila: 3527
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
14.9.2012 11:31:51   
Gorga
Ojla dvojne user posted image

Ker je tu debata malo zamrla in če bi katera želela in ji je lažje spotoma pogledati, je na FB skupina Dvojčki 2012.

Lp vsem! user posted image

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3528
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
17.9.2012 22:11:02   
spiteri
U, pa je res zamrla debata tukaj! Sem vas prav z veseljem brala, zelo malo se pa tudi oglašala. Takle čas lani sem začela pisat na tale forum, ko sem ugotovila, da se bosta moja sončka pa le obdržala in sem imela spet upanje :) No, danes punci pridno rasteta in sem prav vesela, da sem imela oporo tudi tukaj med dvojnimi nosečkami in kasneje med dvojnimi mamicami.
Tako želim vsem novim dvojnim mamicam veliko veselja ob novih članih in veliko cartanja ter goro čestitk za vse, ki ste zvedele, da pričakujete! Čim dlje zdržite 3v1!
Lp

(odgovor članu Gorga)
Neposredna povezava do sporočila: 3529
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
23.9.2012 12:18:49   
pikica6
čaw punce!

Vidim, da je res debata malo zamrla, pa vseeno bom delila veselo novico z vami. 28.8. sta se nam pridrižili enojajčni dvojčici Tinkara (46cm, 2360g) in Maruša (46cm, 2060g). Nosila sem ju polnih 38 tednov...juhuhu!! Sta povsem zdravi, nista potrebovali ne tople postlce, ne fizioterapevta. Res je šlo vse kot po maslu. Domov smo šle 5.dan, takoj ko so meni pobrali sponke od carskega reza. Rodila sem v spinalnem bloku - ne morem reči, da to priporočam, ker je psihično uničujoča izkušnja...no za mene je bila....sem rabla cel dan in celo noč, da sem sploh lahko malo zadremala...

mleka imam dovolj za obe, ga še zmrzujem, kar ostane...odločila sem se, da ga črpam in ju hranim po steklenički, da res vidim kolk popijeta...v enem tednu sta pridobili dobrih 200 g, zdaj imamo pa naslednjo tehtanje v posvetovalnici ta teden, ko bosta stari 1 mesec. Pijeta pridno, vendat sta vedno potrebna dva, kar je za partnerja včasih naporno, ker je treba zjutraj v službo. Imate kakšen predlog, da obe naenkrat hranim?? Ko se zbudita, je hud jok, dokler ne dobita flaške.

Že v bolnici se je začelo šravfanje in nismo nič spali. Kar hudo je zvijalo.
Poskusili smo avstrijske antiflat kapljice, ki ne pomagajo...zdaj imamo par dni coliprev, pa imam občutek, da je bolje...zveče še šravfa, pa čez dan malo, ampak spimo pa že 3 noči, kar je super...drugače smo bili ultra nenaspani prva dva tedna...upam, da bo še bolje čez par dni, ker baje traja kakšen teden, da vidiš učinek teh kapljic...da se razvije ta encim za lažjo prebavo mleka...

Sploh si ne upam začet z ad3 kapljicami, kakšno je vaše mnenje? Naj raje nabavim samo d3??? al sploh nič???

No lepo vas pozdravljamo...

(odgovor članu spiteri)
Neposredna povezava do sporočila: 3530
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
23.9.2012 20:46:04   
cilla
pikica6, čestitke! user posted image

glede šraufanja - žal z nobeno stvarjo ga ne boste v celoti ukinili, se ga pa da omilit, če najdeš tapravo čiročaro user posted image Kar se ad3 kapljic tiče lahko potrdim, da je moja dva ob njih bolj šraufalo. Probaj, ali pa reči vaši P, naj vam predpiše D3. Je pa menda dobro dodajat D vitamin, ker da ima veliko vlogo bi razvijanju vida človeka (mislim da predvsem za nočni vid).

Kar se hranjenja tiče - jaz sem hranila zaporedno, kadar sem bila sama. Enega po enega, ker sem ju morala zaradi refluksa po obroku še nosit pokonci. Če nimata težav, probaj ju naštimat npr. v ležalnika malo na bok, daj jima flaško, jo podstavi s plenično in vidi, če bo tako šlo.

Aja, pa če si slučajno na FB...

IZVIRNO SPOROČILO: Gorga

Ojla dvojne user posted image

Ker je tu debata malo zamrla in če bi katera želela in ji je lažje spotoma pogledati, je na FB skupina Dvojčki 2012.

Lp vsem! user posted image


Tam smo kar precej bolj čvekaste user posted image

(odgovor članu pikica6)
Neposredna povezava do sporočila: 3531
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
23.9.2012 21:08:49   
disere
pikica6 čestitke za dve pupikiuser posted image user posted image ...

sem ti poslala ZS, ker sem te po informacijah moje sestre spoznala, njen partner je namreč tvoj bratranecuser posted image user posted image user posted image ...

glede krčkov pa tako kot cilla pravi ni druge, kot, da minejo, lahk probaš z flaškami dr.browns, nam so glih te fejst pomagale, enim vrjetno ne, je pa res, da dino v teh flaškah ni zraka, je tako kot bi dojila-ni mehurčkov pa vakuma..

js na FB-ju nisem, ker ga nimam, mi pa zato cilla vedno rada priskoči na pomoč, če se pojavijo težavice..

lp.maja

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3532
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
23.9.2012 22:07:11   
pikica6
cilla in disere hvala za nasvete...

kako je s temi ležalniki, mi jih še nismo nabavli, bi bil verjetno že čas neuser posted image ...ta mesec je tako hitro minil, da me je kr strah kaj še bouser posted image
jutri bom probala ad3, ker imamo v sredo posvetovalnico, da bom lahko povedala kako in kaj...te kolike smotane...sej vem, da mora minit, ampak ju je res težko gledat. Bom poskusla hranit v ležalniku, pošljem mojega jutri nabavljat. Zaenkrat še nismo ble same, ampak počasi bomo, vsaj zjutraj.

Disere jaz že od štarta vem katera si, sem te prepoznala po pripovedovanju Kajeuser posted image ...se slišiva na ZS

Cilla se pridružim na fb-ju!!

Lp, Jerneja

(odgovor članu disere)
Neposredna povezava do sporočila: 3533
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
24.9.2012 16:22:38   
cilla
pikica6, če se nam pridružiš na FB, povprašaj tam za ležalnike, ena prodaja dva :) Z ležalniki je pa tako, da ni pravila. Probaš, če ju sprejmejo (tudi zato je meni škoda kupovat nove, sem rabljena nabavila in sta nam za tistih nekaj mesecev, dokler nista bila dovolj razvita, da sta lahko sedela v stolčku za hranjenje, super služila).

(odgovor članu pikica6)
Neposredna povezava do sporočila: 3534
Stran:   <<   < Prejšnja stran  138 139 140 141 [142]
Stran: <<   < Prejšnja stran  138 139 140 141 [142]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?