|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  137 138 [139] 140 141   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
5.6.2012 21:27:10   
Naja3
Cestitke user posted image Lona85 za tvoji punci in bravo za tedne in tezo tvojih princesk.

(odgovor članu lona85)
Neposredna povezava do sporočila: 3451
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
6.6.2012 11:56:02   
Gorga
Ojla user posted image
lona85 čestitke za tvoji punci user posted image user posted image user posted image

Danes smo imeli drugo posvetovalnico. Naši dve ženskici zelo lepo napredujeta. Lili ima 4.520g in 55cm, Maja 4.350g in 54cm user posted image Naslednjič pa imata že cepljenje.

Pa še to, da vam povem. Čeprav je to morda samo enkratni dogodek user posted image  Včeraj sta celo zaspali že malo pred deveto in spali do 4-ih zjutraj user posted image  Kar nisva mogla verjeti. Držite pesti, da tako ostane!

Glede mleka pa tako. Bom še jima dajala Babylove. Protestirata ne, hranita se na enake intervale, količina popitega niha do max okrog 90ml (prej 120ml), glede teže pa bomo še videli, ker ga pijeta šele od vikenda.

cilla upam, da čimprej ugotovijo kaj martra Arsena user posted image  Uživajte na morju! Kam pa jo pičite? Mi nameravamo na dopust septembra.

disere poročaj glede marele.

Lp user posted image

(odgovor članu Naja3)
Neposredna povezava do sporočila: 3452
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
7.6.2012 9:48:21   
disere
lona85 čestitke zs dve zdravi princeskiuser posted image user posted image ..

gorga za vaše spanjeuser posted image user posted image držim pesti, da postane vsakodnevna rutinauser posted image ..

ja glede mleka pa popitih mml, kaj pa vem, meni se je elln v enem mescu zredila za celo kilo, tia pa samo pol kile sam je rekla P da je to vredu, pa tud drugač zmešam tii 130mml, pa včasih vse spije, večinoma pa še not pusti malo, pa sta od začetka prvi mesec vedno vse spile, pol pa nekaj začnejo mal nam nagajatuser posted image user posted image ...

dans pride patronažna za uvajanje goste hrane, uff še jasno31moram poklicat-oprosti jasna vedno neki pride vmes pa pol kr nekam pozabimuser posted image ..

lepo se mejte, sploh cilla in njena družina veliko skupnih užitkov na vešem prvem dopustu..

lp.maja

(odgovor članu Gorga)
Neposredna povezava do sporočila: 3453
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
7.6.2012 20:41:06   
2bambinos
Ilona85 iskrene čestitke!!! user posted image user posted image

Ful lepo je prebrati, da ste ok, mi je kar dalo poguma in volje. Sama štejem 34.teden in se spopadam z otečenimi in bolečimi nogami, nespanjem, nočnimi lažnimi popadki, nenasitno lakoto, tečnostjo, ki je na višku ravno sedaj okoli 20h....si želim kar odkorakati k G in na kolenih prositi naj bo že konec, sem čisto izmozgana. In preberem tvojo novičko - mi je kar vlilo poguma: No, tudi mi bi lahko zdržali, dajmo, oni so tudi... user posted image user posted image

(odgovor članu lona85)
Neposredna povezava do sporočila: 3454
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
11.6.2012 10:42:38   
pikica6
Ilona85 najprej tebi iskrene čestitke!!!

punce posdravljene...mi smo prilezle že v 28.teden...juhu!!!

vse je ok, le zelo pogoste krče imam od 26 tedna naprej, prej tega občutka nism poznala, zdaj je pa vedno huje...
mi lahko prosim poveste do kje so ti lažni popadki še normalni??? jaz imam polovico dneva trd trebuh oz. več kot 30x mi otrdi...vsakič ko imam poln mehur, vsakič ko ustanem, ko grem na sprehod itak skos...tudi, ko se premikam v postelji...pijem 3x magnesol in 3x buscopan, pa res večino dneva preležim pa ni nič bolje...res pa je, da je otrdevanje neboleče, ampak ni pa fajn občutek.

a se moram sekirat al je to normalno stanje in bo trajalo do poroda...ker kolkr vem, to otrdevanje vpliva na mat. vrat in sicer ga rahlja in posledično odpira...ne vem, a imam prav?? mat vrat pred enim tednom je bil 3,6cm in zaprt, ampak krči so se mi začeli šele 2 dni pred merjenjem...

prosim za vaše izkušnje...kdaj se vam je otrdevanje začelo in kaj je pomagalo...a je trajalo vse do poroda? Ali obstaja kakšna povezava, več imaš krčov, prej rodiš?

hvala in lp

(odgovor članu 2bambinos)
Neposredna povezava do sporočila: 3455
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
12.6.2012 9:49:19   
Gorga
Ojla punce user posted image

Tole klinčevo vreme že preseda. Včeraj sem uspela samo posodo pomit in prav nič drugega. Še jedla sem medtem, ko sta oni dve. Pa še dobro, da so mi kosilo prinesli, ker če ne bi bla lačna user posted image  Pa še zvečer ju je zvijalo. Sicer ne hudo. Ampak zaspali tudi nista pred deseto. Možek je videl kolk je ura in je on pomil večerno rundo posode in pestval tisto, ki je bila pokonci. Jst sm bla živčna in za nikamor user posted image  Drugače pa mali dve ponoči spita kar v redu in se ne moremo ravno pritoževati user posted image  Da bi vsaj tako ostalo...

2bambinos zdrži še malo! Sej vemo vse, da je že neznosno. Na koncu sem npr. na nogah zdržala sam še po 10 minut user posted image  Ampak je za tvoja dva/dve boljše tako. Vidim pri mojih dveh, ki sta se rodili 15 dni pred pdp.

pikica6 moja kolegica je imela krče, tako kot ti opisuješ, celo drugo polovico nosečnosti in je prišla do konca. Verjamem pa da je zoprno in si skoz v skrbeh user posted image

Pa še to. V petek je moja kolegica šla v NG in sem jo prosila nej mi gre še po 10 paketov mleka v DM. So jo trgovke lepo prosile, če lahko naslednjič prej pokličem in naročim mleko, ker sem jim pobrala celo zalogo user posted image

Deževen pozdrav user posted image


(odgovor članu pikica6)
Neposredna povezava do sporočila: 3456
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
12.6.2012 9:50:33   
Gorga
cilla upam, da imate na morju boljše vreme user posted image

(odgovor članu Gorga)
Neposredna povezava do sporočila: 3457
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
14.6.2012 10:07:52   
lona85
Ojla punce! user posted image

Najprej vsem hvala za čestitke user posted image

Punci sta v enem mesecu dobili gor več kot kilogram, tako da lepo napredujeta, vse je ok, le popkovno kilo imata, ki pa umap, da izgine sama od sebe.

pikica6, glede otrdevanja in krčev... Mah, meni je zadnje dva meseca trebuh otrdeval skos... se mi zdi, da je bil cel dan trd kot kamen, komaj za nekaj minut če je popustilo in potem spet... Pa sem se čisto navadila. Je pa res, da bi morda morala več počivati na koncu, ker sem s trebuhom letala okoli do zadnjega dneva in tudi veliko sva imela dela z mojim ker sva se po rojstvu dvojčic začasno preselila in nisem imela časa za počitek. Pri meni otrdevanje in krči niso bili povezani z začetkom poroda, je pa res, da sem bila 3 tedne odprta za dva prsta in sem imela zmehčan m.vrat, pa se lkjub vsemu tempu ki sem ga imela ni nič začelo samo od sebe in so mi porod sprožili... Tako, da kakor pri kateri. Je pa res, da če lahko, čimveč počivaj, že zaradi tega, ker bo po rojstvu kar pestro user posted image

Vsem dvojnim user posted image vam želim, da čimdlje ostanete 3v1 in potem rodite zdrave štručke user posted image

Moram iti, punci me že kličeta user posted image

(odgovor članu Gorga)
Neposredna povezava do sporočila: 3458
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
15.6.2012 15:13:25   
cilla
Ekola nas nazaj z morja. Šli smo z enodnevno zamudo, prišli en dan prej. Vreme je blo za eno koruzo, na srečo smo imeli celodnevnega dežja le en dan, ostalo pa plohe in vejtr, vejtr, vejtr... Dobro, da je moj frik na dodatke in sem imela s sabo dežno prevleko za voz, UV zaščito, ki je tokrat služila kot zaščita pred vetrom... In kot da vreme ni bilo zadosti krasno, so se Arsenove želodčne težave vlekle še cel teden, samo zadnja dva dni je/smo imeli mir. Bil je že tako znerviran od stalnega slabega počutja, da se tudi smejal ni več, samo čelo je gubal, jedel je kot pri enem mesecu (po max 80 ml na obrok). Da ne omenjam vožnje do Umaga... en sam jok, tuljenje, histeriranje.

No, v sredo se je zjasnilo, včeraj je prišel dol do nas moj brat in sva peljala piščeta plavat user posted image Fanta sta sicer malo čukavo gledala, ampak se jima je očitno fajn zdelo, z vsakim je "plaval" skoraj 10 minut user posted image Bomo ponovili, zagotovo. Se pa nisem pustila preveč motit vremenu in smo vsak dan pešakali kot norci. user posted image

Pa še zame najboljša novica... dobili smo termin za pregled pri gastrologu na Pediatrični za Arsena. Se že veselim in srčno upam na razsvetljenje oz. rešitev njegovih težav. Ob dobrih dnevih je to tako zlat otrok - se smeje, čveka, na tleh ful telovati (je bil že pred enim mesecem na tem, da se bo obrnil s hrbta na trebuh, s trebuha na hrbet se je že obračal, potem pa konec vsega, ko so se njegove bolečine zgostile), sodeluje,... Potem pa pridejo tej njegovi slabi dnevi in samo tuli, kakor koli ga postaviš, stoka, se napenja, mršči čelo, ne spi, slabo je... Zadnja runda je trajala skoraj tri tedne.

Grem zdaj pakirat še za končni ruker do doma. Včeraj nam je zneslo se pripeljat samo do Gorice k mojim, danes pa moramo še domov k tatiju user posted image (ki nas že fejst pogreša, tudi svobode se človek nažre user posted image )

(odgovor članu lona85)
Neposredna povezava do sporočila: 3459
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
17.6.2012 10:16:02   
cilla
Za tiste, ki dvojčke še pričakujete in še nabavljate opremo: prodam dve enaki lupinici Cybex v turkizni barvi. http://www.mali-vragci.si/avtosedez-cybex-aton-lime-2013 Kupljeni sta bili konec januarja letos v Babycentru.

Sta kot novi, nepoškodovani, lahki v primerjavi s kako drugo znamko, po Adacovih testih otroških stolčkov zelo dobro ocenjeni, imajo fajn podlogo (povštrček) za prve tedne/mesece, ko so dvojčki še majhni in bi v lupinici sicer "plesali". Zraven lahko vzamete tudi dve zimski vreči za lupinice znamke Filikid v sivi barvi http://www.poceni.org/artikel/Zimska_Vre%C4%8Da_-_Natur_-_Fillikid/294540

(Zimske vreče so krasna zadeva v mrzlih mesecih, ker otroka ne rabiš tlačit v predebela oblačila ali pajace, preprosto zapreš zimsko vrečo in je na toplem, v avtu, ko se segreje, odpreš vrečo in se otrok ne kuha, ko je treba iz avta spet zapreš vrečo in gremo...)

Obe lupinici skupaj prodam za 100€, še z zimskima vrečama zraven pa za 120€. Če katero zanima, naj mi pošlje ZS.

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3460
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
18.6.2012 14:12:38   
jakajaša
pozdravljene!
katero mleko hranite nedonošenčkov?mi smo v bolnici v lj jedli aptamil(ne vem kteri) .mleko je bilo ful tekoče,ko sta pojedla je bila flaška čista in brez pen.zdaj doma hranim aptamil od rojstva naprej z oznako zelene barve.mleko se fuuul peni oz so same pene in nikoli ne vem koliko pojesta.prosim za nasvet.

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3461
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
18.6.2012 15:41:12   
rekula
Pozdravljene!

Čestitke vsem novim mamicam z dvojno srečo! user posted image

Se oglašam po dolgem času, ker imamo kar pestro. Ne najdemo skupnega ritma za pop. spanje tako da kadar punca spi je fant pokonci in obratno, tako da se čez cel dan z enim ukvarjam. Smo stari 6 mesecev in pol in smo pridno osvojili žličko in dva gosta obroka. Tudi zelo lepo jesta. In hvala še enkrat MAJI ST za podatek o hranjenju v lupinici, mi pojemo v njih vse mlečne in goste obroke user posted image

Jakajaša jaz sem uporabljala Aptamil pre kupljen v Mulerju v kartonasti embalaži, napis je pa oranžen. Pred pol leta je bil v M najcenejši pa še ni tako drobno zmlet in se posledično ne peni. Po mojih izkušnjah se vsi AP v okrogli embalaži zelooo penijo. Mi smo potem nadaljevali z A1, sedaj imamo A2 vsi so zapakirani v kartonasti embalaži 2x po 450g. Kupujemo v BC, ker je bil A1 tam najcenejši in sicer 13,99€ za 900g, zdaj kupujemo A2 v BC in imamo milupino kartico in dobimo na 13,99€ 20% popust, ker je nadaljevalno mleko. Po mojih raziskavah je to najugodnejše, lahko da se motim, če katera ve za cenejšo info, kar na dan z besedo bomo zelo zadovoljni user posted image
Je pa tole pakiranje malo nerodno, mi smo nabavili eno plastično emb. in notri stresemo vrečko.

Upam, da sem vse razumljivo napisala user posted image

Lep dan!

(odgovor članu jakajaša)
Neposredna povezava do sporočila: 3462
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
18.6.2012 16:09:51   
rekula
Jakajaša še en popravek na moj odgovor, A PRE z oranžnim napisom, mislim, da se ga dobi samo v Mulerju, v lekarnah in BC itd. pa samo v okrogli "plehnati" emb. z zelenim napisom.

Pa še to: A pre kupljen v M ima super embalažo in sicer je v kartonasti embalaži na "klik" pokrovček, na pokrovčku na notranji strani je zataknjena dozirna žlička in pa še plastično pregradico ima, da lepo poravnaš žličko namesto z nožem (upam da sem razumljivo napisala).

Upam, da ti ni predaleč iti v Miler, ker so bolj redki, nam je najbližji na Rudniku v LJ (50km od doma).

Lp, N

(odgovor članu rekula)
Neposredna povezava do sporočila: 3463
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
18.6.2012 20:35:21   
cilla

IZVIRNO SPOROČILO: jakajaša

pozdravljene!
katero mleko hranite nedonošenčkov?mi smo v bolnici v lj jedli aptamil(ne vem kteri) .mleko je bilo ful tekoče,ko sta pojedla je bila flaška čista in brez pen.zdaj doma hranim aptamil od rojstva naprej z oznako zelene barve.mleko se fuuul peni oz so same pene in nikoli ne vem koliko pojesta.prosim za nasvet.


Zelene barve sta od slovenskih aptamilov tisti proti polivanju (AR) in tisti za nedonošenčke (Premature). Slovenski AR se po mojih izkušnjah dejansko bolj peni kot navadna mleka, če pri pripravi nisi "nežen". Za preveč pene je lahko krivo tudi preveč stresanja flaške pri pripravi mleka. Midva sva zato prakticirala tako, da sva količino za oba z žlico nežno vmešala v skupnem vrčku in potem prelila v flaške, da ni bilo toliko penic. Zdaj, ko jesta mleko od DM, ni več takih znanosti z mešanjem, tudi če se penice na vrhu naredijo, uplahnejo v par sekundah.

Moj nasvet: Če tega, ki ga jesta zdaj, dobro prenašata, ne menjuj. Začarani krog mleka, ki bo otroku uredu, je hudič.

Aja, še vedno pa lahko pokličeš v LJ porodnišnico v laktarij, jim poveš, katera si (vaš priimek, imeni otrok, kdaj ste bili pri njih) in vprašaš, če ti povejo, katero mleko sta tvoja dva jedla pri njih. Meni so brez problemov povedale.

(odgovor članu jakajaša)
Neposredna povezava do sporočila: 3464
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
19.6.2012 21:19:08   
Gorga
Ojla dvojne user posted image

Kako kaj preživljate to vročino? Pri nas je bilo danes 37°C user posted image  Z malima grem samo zjutraj ven in pol ždimo cel dan doma user posted image  Še dobro, da je ta velik šel z mojima za par dni na morje.

Moji punci pridno rasteta. Danes sem dokočno pospravila vse ta mikro cunce in prijateljico prosila, da mi prinese št. 62. Krčki dajejo samo še Majo in to zgolj zvečer. Včasih več, včasih manj časa.

Je pa naša prenova hiše začasno ustavljena, ker je zmanjkalo ploščic za kopalnico user posted image  Priznam, da sama nisem šla računati koliko jih potrebujemo, ampak sem samo skico kopalnice z merami poslala trgovcu in ga prosila naj on izračuna ter doda seveda še nekaj rezerve. Uf, bi ga kar nekam sunila user posted image  Tole tini mini stanovanjce mi gre že fajn na živce... Držite pesti, da jih v petek dobimo, ker pol gre naš majster na dopust in se bo vse skupaj zavleko še za dodatna dva tedna user posted image
lona85 super, da punci pridno pridobivata na teži user posted image

cilla fajn, da niste pustili vremenu, da bi vas motilo user posted image  Kje v Umagu pa ste bili? Apartma, hotel? Mi še študiramo kam bi šli. Najraje nekam v kak apartma z možnostjo penzionske prehrane. Arsenu pa želim, da mu čimprej ugotovijo kaj ga tare in da mu potem učinkovito pomagajo! user posted image  

rekula moji dve imata skupni ritem samo za hranjenje in za 1x nočno spanje. Drugače pa čez dan zelo malo spita in v glavnem skoraj nikoli istočasno user posted image

Lahko noč! user posted image

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3465
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
19.6.2012 23:46:33   
maja ST
pozdravljene mamice in dvojne nosečke!

sem komi čakala pravo poletje, sedaj pa ta vročina malček nagaja pri vozičkanju... zjutraj je super, popoldan pa sploh ne gremo več ven... še ob osmih zvečer je tako vroče, ob devetih pa ju že damo ninat, da si lahko z mojim oddahneva user posted image ampak sonček mora bit!!! pa tudi na vročino se bomo navadli !!!

ko pa smo zuni tako uživata, cel sprehod nekaj razlagata in grulita, pa se smejita...

končno smo dobili prve zobke user posted image fantku je pokukal en spodaj, punčki pa kar dva hkrati user posted image pa skoraj brez težav, no malček sta bila tečna pred spanjem, pa nisem pogruntala kaj bi lahko bilo... se mi je zdela da jima lahko moja papica dela težave...

se pa naša princeska ponovem sama usede user posted image in prav lepo ravno sedi. fantek pa se je naučil ploskat in ko se spomni na to veščino kar ne more nehat, ful mu je zabavno!

drugače se pa še vedno samo drsata, ju postavljam na vse štiri, sicer zdržita nekaj časa v poziciji kdaj se tudi gugata naprej nazaj, ampak tisti prvi premik naprej... ga še čakamo...

težave pa nam povzročajo fantkove očke - mu večkrat tečejo solzice, baje nek očesni kanal ne požira solzic, pa smo že bili na špricanju solzevoda na okulistiki, pa žal ni pomagalo kej dosti.. pa skozi mu je treba učke čistit kar pa ga čisto znervira... pa nacikat kapljice - prava mora... se mi zdi da gre več kapljic okol kukr pa v očke... no in danes smo dobili še mazilo - to je šele problem, saj začne noret takoj ko zagleda tubico v rokah. upam da se bo kmalu popravilo, saj imamo s temi očkami probleme v intervalih že od rojstva user posted image

gorga: upam da vam uspe rešit težave s ploščicami. mene to še čaka. konec meseca nam postavijo talno gretje in tlake. in do takrat moram izbrat ploščice za kopalnico, pa sploh ne vem kdaj bom uspela it kam pogledat. saj idejo kako naj kopalnica izgleda že mam, samo vseeno... pa sploh ne vem na kaj moram pri izboru pazit, da ne kupim kako neumnost. a mojstra so vam v trgovini priporočili?

cilla: upam da arsenu čimprej pomagajo, pa da s svojim nasmehom čimprej spet razveseli vse bljižnje user posted image user posted image

rekula: super da ti moj nasvet o hranjenju v lupincah koristi... ko sem kupovala lupinici, so govorili, kako sta brezvezni da ju rabiš le pol leta za prevažanje z avtom, jaz pa lahko rečem da ju rabim non stop. user posted image tudi pri meni dopoldan in popoldan ne spita vedno istočasno, ponavadi en spi drugi pa brunda ali pa se kotali v svoji posteljici, pa se ne motita. če pa se začne en dret, pa pa odnesem iz sobe, dam v lupinico če moram kaj postoriti, da me opazuje, ali pa ga na tleh zasujem z igračami. če pa vse to ne pomaga, pol se pa vsi skupi igramo.

je pa sedaj počasi čas za avtosedežk. trenutno izbiram med romer king plus in romer duo plus...pa pride kar drago glede na to da rabimo dva, sedaj pa spremljam če bo kaka super akcija... pri nas so cene kar nabite, iz tujine pa nisem še nič naročila in se sploh ne znajdem... upam da najdemo...

lepo vas pozdravljam in uživajte v poletju user posted image



(odgovor članu Gorga)
Neposredna povezava do sporočila: 3466
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
21.6.2012 15:32:46   
cilla
Maja ST, Romerje bojo meli v Babycentru v akciji drugi teden - za vsakih 50€ nakupa (za sedež Romer) dobiš bon za 10€. Sem glih včeraj dobila na mail reklamo.

Drugače ti pa res priporočam naročit rajši iz tujine - pramworld.co.uk ali pa http://www.babyprofi.de/ Jih boš dobila tudi do 30% ceneje (vključeno s poštnino!) Če boš gledala v britanskih spletnih trgovinah za Romer stolčke, išči pod imenom Britax (ista stvar, dve imeni) Al pa poglej v spletno trgovino soncek.si, ker imajo razprodajo zalog sedežkov Romer.

Jaz sem gledala Romerja First Class Plus. V Baby Centru je 250€ (in jih nimajo na zalogi), na pramworld.co.uk pa 120€. Ampak sta se naša fanta na srečo malo potegnila (sta bila že res kot dva krofa), tako da bomo morda zdržali v lupinicah še kak mesec al pa dva, da nam ne bo treba kupit stolčka 0+1, ampak bomo lahko prešaltali preprosto stol razreda 1. (Sem imela namreč ogledan stol od Cybex v isti barvi kot imamo lupinice, ki mi je takoo všeč user posted image )

Ja, danes smo imeli že spet cepljenje. Fanta imata 8,3 kil (Arsen) in 8,9 kil (Linus), 67,5 oz. 69,5 cm. Raseta kot konoplja user posted image Ju je pa cepljenje v kombinaciji z vročino zunaj tako potolklo, da spita že od poldne (kar je zanju čudo od čuda, saj čez dan ne spita skoraj nič). Smo imeli za danes strašne plane, kako bomo šli še malo naokoli, glede na to, da je tati danes doma, pa ne bo nič. Aja, pa tudi mi imamo zobka! Arsen je ta teden pridelal dve enki naenkrat user posted image

Gorga, v Umagu smo bli v sindikalnem apartmaju. Je blo super, ker smo bili čisto blizu morja, pa par korakov od sprehajališča, parka,... Je bilo pa okoli nas praktično v vsaki hiši oddaja apartmajev, tako da poglej morda to, če dobite kaj pametnega. Krasne so Istrian Villas od Melia od Istraturista (krasno opremljene, direkt ob vodi, s teraso, jacuzzijem na vrtu,...), ampak cena je pa tudi iz kategorije Da Te Kap.

Punce, pridno se skrivajte pred vročino. user posted image
Tjasa

(odgovor članu maja ST)
Neposredna povezava do sporočila: 3467
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
22.6.2012 19:50:45   
cilla
Gorga, mati mi pravi, da se je ustavila danes v Fructalu v trgovini in da imajo Frutke po 50 centov. Si ti kaj večkrat tam, a imajo vedno tako ceno? Ker to je pol cenejše kot npr. če ga kupim v DM. (Frutke imam sicer bolj za kdaj, če gremo ven al pa za uštukat, če se mudi, če smo bili predolgo na terenu in sta tako lačna, da ne utegnem skuhat).

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3468
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
22.6.2012 21:13:05   
maja ST
draga cilla!

ti moram prav povedat, dat sem ti dolžna kavo, al pa bolje kar plato piv!!! sem pogledala na internetne strani, ki si jih priporočila, pa so bile cene sedežkov res cenejše kot pri nas, žal pa moj komplicira, kaj naj naredimo če bi slučajno morali uveljavljat garancijo... potem sem preverila še baby center.. kar tko za foro, ker njihove cene so kar neki...in ne morem verjet - včeraj sta bila točno tista dva stolčka romer duo v neki akciji. pa sva še oklevala, ker moraš pred nakupom baje otroka not postavit, zato sva se hotla pred nakupom prepričat. je pa bila zraven cene neka rdeča pentljica (sicer ne vem kaj to pomeni), ampak glede na to da je bila cena super, in ju lahko vrnemo če ne bosta ok, sva ju včeraj naročila. tako bova dobila dva stolčka za 454 eurov! noro!! tako poceni nisem nikjer zasledila, pa gledam že dva meseca!!! danes sem plačala. tako sem vesela!!! ker danes ni bilo več te akcije. tako da res najlepša hvala!!! res sem ti zelo hvaležna! no sedaj pa komaj čakam da jih dostavijo...

kar pa se maloprodaje v fruktalu tiče. mi smo pred nosečnostjo hodili tja po sokove in se res zelo splača. sicer ne vem kako je s frutki, ker že dolgo nisem bila tam. mi je pa tudi soseda rekla, da so cene otroške hrane tam smešno nizke. mi prakcitiramo hipp hrano, ko ne uspem domače pripravit, ampak sedaj si mi dala mislit in mogoče bi bilo pametno narediti zalogo tam...

lepo vas pozdravljam!!!

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3469
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
22.6.2012 21:29:01   
cilla
user posted image Maja ST, sem kontenta, če sem bla koristna z vsem mojim nakladanjem. Kerega si torej vzela na konc koncev?

Ja, če majo v Fructalu take cene cel cajt, bom naslednjič, ko grem tam mimo, nabavila malo več. Od Hippa sem probala samo eno tisto večerno (je bla s koruzo in nevemveččem), pa sta mi moja dva škrata razložila, kam si lahko tisto kašico pospravim. Tako da kupujem večinoma od DM al pa Fructala in še to take bolj osnovnih okusov (eno sadje ali dve, industrijske zelenjave ne marata).

Moram pa pohvalit mojo mater in taščo. Sta naredili eno delovno akcijo in mi za otroške papice pridelali, obrali, očistili, obarili in v skrinjo po lončkih pospravili bučke in špinačo. user posted image Jaz sem v ledene kocke obdelala nekaj korenja in kako dobro kilo marelic. Tako je život res lažji, samo vzamem ven in zmečem skupi en lonček tega in eno kocko unga, pa je papica narjena user posted image

(odgovor članu maja ST)
Neposredna povezava do sporočila: 3470
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
22.6.2012 21:53:54   
Gorga
Ojla dvojne user posted image

Najprej vam povem kakšno sem skuhala user posted image  Danes zjutraj so prišle ploščice in smo bli vsi hepi. Popoldne sem šla s tamalim pogledat kako gre majstru. Prideva tja in mi tip reče, da naju je hotel ravno poklicati ter mi pokaže bordure. Kar groza me je. Narobe sem naročila!!!!! user posted image user posted image user posted image  Zdej bo šel itak spet teden na okrog, da spet dobijo ta prave, pa še en teden, ker gre majster na dopust user posted image  Smo pa se vsaj zmenili, da bo pripravil vse druge ploščice in potem umaknil mašino za rezanje, da nam bodo v vmesnem času poštimali parket in zmontirali pohištvo. Kolk sem bla jezna sama nase user posted image  Uf!
cilla in maja ST čestitke za zobke vajinih malčkov user posted image

maja ST mi smo ploščice naročili v Gradiški (Cheramica Bressan). Razen to, da so nam narobe izračunali količino, na kar bi morali tudi sami popaziti, je bilo vse ok. Na splošno so ploščice cenejše v Italiji. Midva sva šla gledat tudi še v en salon, ki je pri letališču Ronchi. Moji starši pa so ploščice kupili v Butriji. Fajn so tudi v Adria keramiki v Rožni dolini. Prijazni, hitro izrišejo kopalnico in naredijo ponudbo. Tam sva vzela školjko, lijak, bide, kotliček. Trenutno ima tukaj pri nas Norbit skladiščno razprodajo do 30.06.. Metis pa je najdražji in se vama ne splača tja. Morda samo pogledat in potem kje drugje vzet enako stvar. Majstra sva sama dobila. Dejta se zmenit s tistim, ki vam bo delal, da vzameta čimveč stvari na njegovo ime oz. firmo, ker vam potem lahko on izda račun z 8,5% DDV za material.

cilla v Fructalovi maloprodaji so njihove redne cene cca 30% nižje kot npr. v Sparu. Imajo pa večkrat še dodatne prodajne akcije. Ponavadi sta vsaj ene dva okusa še po nižji ceni. Pri ostalih stvareh enako. Mi seveda tam kupujemo vse sokove in frutke. Za na teren pa je itak fajn, da si opremljena s po par frutki user posted image

Avosedeža sem že pri ta prvem naročila po netu iz Nemčije. Oba Römerja. Enga Kinga in enga Safefix plus TT. Imamo že od začetka dva, ker je veliko bolj praktično. Teh večjih sedežev ne moreš prekladati iz avta v avto kot lupine. Römer lupinici za mali dve, pa sem letos januarja tudi jaz naročila v BC, ker so čistili zalogo in so bile res fajn znižane. Za dvojčici pa po mojem ne bomo kupovali še dodatnih sedežev. Jih bova noni in nonotu kar vse tri skupaj z avtom dala v varstvo user posted image

Lahko noč in lep vikend vsem! user posted image

(odgovor članu maja ST)
Neposredna povezava do sporočila: 3471
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
22.6.2012 22:15:51   
maja ST
ojla cilla!

torej vzela sem romer duo plus trend line greta in leon. prišparala 30%... tako da res hvala!

moja dva pa sta nora na vse sadne hipp kašice, pa rižolinote, pa instant čaj tudi... zelenjavne pa ne kupujem... ponavadi ko sama pripravljam kar na pari malo sadje pudišim, kakih petnajst minut, ugasnem plin pustim pa kar pokrit lonec, pišimo na sprehod, ko se vrnemo je ravno prav ohlajeno, dodam piškote, pa malo jogurta in hammmmmmm...

kosilo - zelenjavna papa, je pa malo večji problem nacikat pravo temperaturo, enkrat je prevroče, če pa preveč pohladim pa spet nočeta jest... tako da kdaj se kar lovim... je pa vsak dan lažje. včeraj sta prvič imela pravo paštico z piščančjim ragujem, tako kot zame in mojega pripravljeno, samo bolj pretlačeno pa brez soli in sta prav vriskala.. sicer jima še vedno posebej kuham, pa mi vsi govorijo naj že enkrat začnem kar najino hrano dajat... ja najino, ko bi jo vsaj imela čas skuhat... med tednom prihaja moj za kosilo domov (dela blizu) po tiste posodice ki jih imajo penzionisti (se zložijo tri ena na drugo) in skoči v menzo po kosilo, potem pa oba skupi pojeva in gre delat nazaj...tiste hrane pa jima ne bi dajala, kljub temu da je meni dobra je preveč začinjena... tako da le kakšno večerjo uspem pripravit, če mi maladva dovolita... super da sta ti mama in tašča tako pripravili obroke. ja vse prav pride!

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3472
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
22.6.2012 22:22:40   
cilla

IZVIRNO SPOROČILO: Gorga

Imamo že od začetka dva, ker je veliko bolj praktično. Teh večjih sedežev ne moreš prekladati iz avta v avto kot lupine.



O utripisanemarjetice, na to sploh pomislila nisem, pa imaš prav! Če ju bom jaz peljala v vrtec, tati pa šel iskat, bomo rabli 4 stolčke user posted image user posted image Ojejojej...

(odgovor članu Gorga)
Neposredna povezava do sporočila: 3473
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
23.6.2012 22:34:24   
2bambinos
Rodila sta se nama Gaja in Julijan pred točno 8 dnevi. user posted image user posted image

Bila sem odprta že prej 5cm (sploh nisem čutila) in zelo mi je zatekala noga. Zato sem bila hospitalizirana 5 dni v LJ na E oddelku, nakar so mi predlagali porod, saj sta imela zadovoljivo težo. Dali so mi umetne popadke (ful bolijo, moji sploh niso pol toliko) in odločila sem se za epiduralno. Porod je trajal vse skupaj z odhodom v porodno sobo po klistiranju 4ure. Sam iztis je bil krasen - ful doživetje, ki mi je celo zelo pasalo, da se tako izrazim (pred iztisom ugasnejo tako epiduralno kot tudi ultivo, saj se baje mora otročka čutiti). Prerezali so me, a tega nisem čutila. Nato so fantka, ki je ležal pregno, babice "pregnetle" preko mojega trebuha navzdol, kjer so ga izvlekli za nogice. Dobil je malo modic po njih, a te so zdaj že izginile. Punči ima malo podolgovato glavico, saj je utirala pot obema, ki se pa vidno popravlja. Ima pa tudi zaležani nogici, saj je bila stisnjena, kar se bo pa uredilo z masažo in opornico, če bo potrebno. Drugače sta krasna - FUL različna. Gaja je kopija mene, Julijan pa kopija partnerja. Ob rojstvu sta tehtala 2430g in 2360g, oba velikosti 46cm. Rodila sta se v 35.tednu 1dan. Jaz sem ok, le šivi bolijo za znoret. Tuširam se z mrzlo vodo na tem predelu cca 5x na dan, a to gre počasi. Držim pesti za vse, ki ste še 3v1 in čestitam vsem z otročki (moram še prebrati). LP prav vsem pošiljata moja pikica in pikecuser posted image

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3474
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
23.6.2012 22:58:34   
cilla
Dobrodošla Gaja in Julijan. Vam želim vse dobro user posted image

(odgovor članu 2bambinos)
Neposredna povezava do sporočila: 3475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  137 138 [139] 140 141   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  137 138 [139] 140 141   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?