|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  136 137 [138] 139 140   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
26.5.2012 17:09:22   
claudie
Pozdravljene vse mamice in nosečkice dvojnie sreče!

Se že nekaj časa nisem javila, malo sem na hitro prebrala, ne mi zamerit, si bom vzela čas, trenutno bi vas pa prosila za pomoč, drugače smo ok, tamaučka pridna, mal jih dajejo krči-dajem antiflat, dajati jim moram železo ferum lek in ad3...skratka naša pobčka, ki sta izključno dojena, premalo pridobivata na teži...sedaj hranim na 2-3 h, ponoči na 3, sedaj študiram, da si vsak drugi obrok sčrpam, da se preveč ne utrudita...imam pa ful mleka, izčrpam si lahko 1300 ml na dan, pojesta ko vagam od 50 do 90 ml na obrok, je pa fora v tem da kakata noooon stooop, pa ne vem al po železu...skratka, se je še kdo boril s težo, mi je glupo dodat am, ker imam toliko mleka.
Pa še tole kako ste dojile dvojčke hrkati...JAz si nekaj pomagam s povštri, nekako gre, je mogoče še kak način?

A ste kaj razmišljale o cepljenju proti rota virusu, meni so na eint rekli, da jim pripada na zzzs, sem vprašala ped in je rekla, da prvič sliši? Katera kaj ve? Kaj pa cepljenje proti pnevmokoku?

Aha airex pa lahko dobiš na recept, ja meni je tudi zakon tale blazina. Cilla, kdaj pa lahko zaprosiš, kmalu ko začneš hodit na ft? Verjetno ti je sami ne ponudijo, moraš bit kar sitn, ane? A pa večino nedonošenčkov dajo na ft?

HVALA VAM...se pa kaj javim, šibam črpat mlek, dokler imam vse otroke v varstvu :-).




(odgovor članu disere)
Neposredna povezava do sporočila: 3426
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
26.5.2012 22:32:55   
cilla
claudie... upam, da ti rata kaj spat user posted image . Če si črpaš, jima nočne obroke daj načrpano mleko in naj magari kdo drug namesto tebe in ju nafutra, da si boš malo odpočila.

Glede pridobivanja na teži ti ne vem kaj pametnega povedat, moja dva sta bila požeruha in nisem imela še tega na glavi. Glede na izkušnje mojih socimer z EINT pa ti lahko povem, da une, ki so imele ful mleka, pa otrok ne pridobiva na teži, so jim v svoje načrpano mleko dodajale en dodatek od aptamila, ki je namenjen prav nedonošenčkom s prenizko težo (reče se mu aptamil FMS). Vprašaj patronažno ali vašega P za mnenje.

Kakata gotovo po železu, ja. Če se ubadate tudi s krči, ukini AD3 kapljice in naj ti vaš P predpiše kapljice od Plive Plivit; to je samo D3 vitamin, brez vitamina A (ki ga ne potrebujejo nujno že zdaj). Prav vitamin A ima pogosto veliko zraven pri krčih. Če pa imaš koga, ki ti gre lahko v avstrijo, naj ti od tam prinese avstrijske D3 kapljice Oleovit. Teh moraš dat samo eno kapljico, pa tudi po trditvah naše P izkušnje staršev kažejo, da v nasprotju z AD3 ne povzročajo krčev. Morda bosta z manj krči tudi več pojedla.

Rotavirus NIKAKOR ne pripada na stroške ZZZS (so meni na eint isto rekli, pa žal ni tako), lahko pa da ti na stroške zavarovalnice pripada cepljenje proti pnevmokoku, ta opcija pa je. Ne vem sicer, po katerem ključu, mojima dvema ne pripada, čeprav sta precej nedonošena. Menda morajo bit še neki dejavniki tveganja zraven.

Da te pa opozorim, kar mene ni nihče (banda farmacevtsko-dohtarska!!!) - če skopiram kar besedilo iz "navodil za uporabo" cepiva (ki pa jih starši seveda ne dobimo v roko): "podatki, pridobljeni pri 140 nedonošenih otrocih kažejo, da se cepivo lahko uporablja tudi pri nedonošenčkih, vendar pa je možno, da bo imunski odziv pri njih slabši. Stopnja klinične zaščite ni znana." Hvala lepa, morda jih cepimo za đabe in jih cepivo sploh ne bo ščitilo. user posted image

Kolikor sem govorila s starši, ki so otroke dali cepit proti rotavirusu, niso porajtali kakih strašnih stranskih učinkov (večinoma so mi govorili o vročini), moja dva pa sta imela kar precej težav(ic) po prvi dozi: zaprtost, neješčost (pojesta tudi pol manj kot običajno), huda večerna nemirnost in tudi ponoči se zbujata v neutolažljiv jok. Vse to sem našla med pogostimi stranskimi učinki. Od naše prve doze je 10 dni, upam, da se bodo vse te zadeve umirile, ker je večerno uspavanje naenkrat kar noro (sem ratala komot, ko sta že več kot en mesec zvečer sama zaspala in pridno spala ponoči). Jaz sem kar malo v dvomih kaj narest glede druge doze, me je patronažna malo prestrašila, da so stranski učinki po drugi dozi veliko hujši kot po prvi user posted image

Airex... ko boš šla prvič v razvojno na pregled z njima, kar takoj stegni jezik dohtarci, če vam napiše. Razvojna pediatrinja je tista, ki napiše naročilnico. Vse je od njih odvisno. Kot zdaj spremljam med mamicami, so taki dohtarji, ki napišejo vsakemu, spet drugi, ki ne bi napisali nobenemu. user posted image Nedonošenčki in dvojčki grejo vsi v razvojno, ja (nam je P napotnico za razvojno napisala že ob prvem pregledu pri enem mesecu, itak kar en cajt čakaš, da prideš na vrsto, pa tudi gledajo, da ima otrok vsaj en mesec korigirano, ko pride na prvi pregled). Razvojna pediatrinja pa oceni, ali otrok rabi fizioterapijo al ne (če bi slučajno imela tako "srečo", da bi naletela na kako čudno dohtarco, ki bi ti rekla, da je mulca ne rabita, se ti kar pogajaj, naj vas pošlje, fizio je koristna).

Ekola, tolk pametovanja od mene user posted image Upam, da ti kaj koristi.

(odgovor članu claudie)
Neposredna povezava do sporočila: 3427
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
29.5.2012 11:12:16   
rekula
Jakajaša in 2bambinos držimo pesti za vas!

Claudie, zelo dobri nasveti od cille. Zamenjajte AD3 kapljice za D3 tudi mi smo jih in pa vprašaj P kako je z dodajanjem AP za nedonošenčke. Vztrajaj tudi za fizio, ker res pomaga. Imam znanko ki se ukvarja na fizio z nedon. in nam je pokazala par vaj in sta super je pa res da sta moja rojena 36/5, je čisto druga pesem če so rojeni v 31 ali 32..... tednu.

Še malo o nas: včeraj smo bili stari 6 mesecev in na pregledu v razvojni. Punčka pohvaljena, naš fant, ki pa se pridno obrača na trebuh že en mesec in že lepo zdrži na rokicah po celo uro in se steguje po igračah in se vrti levo in desno ni pokazal nič! user posted image Deloval je kot igrača ki jo položiš na tla in se z njo ne dogaja nič, Imeli smo uro ob 13-ih ko onadva ponavadi po kosilu počivata. Tako sta P in fizio. ki je zraven, ocenili, da rabi fizio. No to bo zgledalo tako, da če bo prvič pokazal znanje, ki sem ga pridno naštevala bomo kar zaključili......je bil fant preveč zaspan da bi kaj pokazal.
Pridno sta se polulala v vrečke v 5-ih minutah, bila cepljena in stehtana:
Aljaž: 7350g (roj. 2380)
Anika: 6100g (roj. 1850)
Pohvaljena da lepo napredujeta! user posted image user posted image

Bi še vprašala kako se obnese UV zaščita za tfk voziček, če se prav spomnim, je tukaj ena mamica napisala da jo imajo.....ali je nadomestek za pleničke (jaz jih uporabljam kadar jima sonček sveti naravnost v obrazek), ali je potrebno vseeno še pleničko čez dat? Hvala za info!

Lep dan!

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3428
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
29.5.2012 11:52:33   
cilla
Rekula, UV zaščita je krasna, funkcionira tudi proti leteči nadlogi... (pri nas ob reki je ful muh, os,...) V Babycentru sem dokupila še tisto črno strehico (Baby Smile), jo dam kar čez UV zaščito in mulca sta zadovoljna. Pa tudi celoten strošek je bil tam tam kot če bi nabavljala dva dežnička.

Da so vas napotili na fizio, je pa v bistvu kul user posted image . Če boste šli enkrat al pa večkrat, bo to mladini edino koristilo. user posted image

(odgovor članu rekula)
Neposredna povezava do sporočila: 3429
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
29.5.2012 16:46:19   
2bambinos
jakajaša kako je? Ni še bilo glasu od tebe kako si...

Jaz se pa oglašam iz porodnišnice KR. Cel vikend sem imela ful zatečena stopala kar naenkrat, nato sem v ponedeljek ful bruhala in me je moj fant odpeljal na pregled. Sem mislila, da je preeklapsija, le da pritisk ni bil visok - 125/70. Tam češ da neredijo samo pregled, nato noben nič ne pove, le sestra mi prinese spalno srajco, češ greste takoj na oddelek, imate popadke, jih moramo čimprej zaustaviti. Jaz pa v jok!!! Sem kar dobila vročino, nato inekcije za razvoj pljučk (ful pečejo, v rito), nato še obliž za zaustavljanje popadkov (še bolj peče, sem dobila reakcijo nanj in komaj čakala, da ga dam dol). Spala nisem celo noč, zdaj popoldne le malo vmes med pregledi. Danes sem imela UZ - vse ok, maternični vrat je celo daljši kot pred 2,5 tedni in sicer 3.3cm, brcamo, veliki super. Zdaj moramo kao samo še noge spraviti v normalno stanje. Toliko, da obvestim. V petek pa grem (to razlagam vsem zdravnikom tukaj) v LJ na prvi pregled k dr. Tulovi in da me ona vodi naprej - mi ful malo povedo tu v Kranju. Se ne dam - ostanem tu v KR max do petka, nato v LJ, četudi sam podpišem odpustnico. Do takrat pa - le ležat! Hitim nazaj v posteljo. LP vsem

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3430
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
30.5.2012 18:35:25   
jakajaša
Pozdravljene nosečke!
Moram vam povedat veselo novico,kajti 28.maja sta na svet prijokala moja dva korenjaka JAKA 1830 g. in JAŠA 1880 g.PDP sem imela 16.julija in rodila 33 1/7 z carskim rezom,ki še me danes boli.Upam da bolečine čimprej minejo.Aja JAKA ima težave z srčkom user posted image ,kjer bo kasneje potreboval operacijo.
Upam ,da se bo na koncu vse lepo končalo.Smo pa še v porodnišnici v LJ na intenzivnem oddelku.
lep pozdrav nosečkam

(odgovor članu 2bambinos)
Neposredna povezava do sporočila: 3431
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
30.5.2012 19:23:28   
cilla
jakajaša, čestitke in vse dobro tvojima škratkoma. user posted image Jaki želim, da čim prej dočaka operacijo in da bo njen izid dober.

2bambinos, ti pa samo odločno in optimistično user posted image in bo vse prav.

(odgovor članu jakajaša)
Neposredna povezava do sporočila: 3432
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
30.5.2012 21:51:56   
2bambinos
jakajaša krasna novička! Čestitke iz srca!! user posted image user posted image

Pozitivno naprej, ne? Ste že ful daleč prišli user posted image

Mene še zadržujejo v KR, sem danes imela 3x ctg, jutri še 1x uz in potem se bo bolj pokazalo kaj in kako. Čestitke še enkrat! user posted image

(odgovor članu jakajaša)
Neposredna povezava do sporočila: 3433
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
30.5.2012 22:26:11   
cilla
2bambinos, kaj pa pravijo CTG in UZ? Se že kaj dogaja al se je umirilo?

(odgovor članu 2bambinos)
Neposredna povezava do sporočila: 3434
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
31.5.2012 7:53:35   
jakajaša
Hvala vsem za lepe želje.
Vsem ostalim nosečkam pa veliko sreče in pozitivnih misli:)

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3435
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
31.5.2012 20:58:04   
Gorga
Ojla punce user posted image
jakajaša čestitke user posted image user posted image user posted image  Moj sin je tudi Jaka user posted image

Da se malo javim po dobrem tednu. Mi imamo pestro. Tamali je s četrtka na petek zakuhal. V nedeljo in ponedeljek je bil že ok, pol pa v noči na torek spet vročina. Diagnoza angina, dobil ospen in danes je že bp. Bo pa doma seveda do konca tedna. Seveda pa sem bila ves čas in sem še v skrbeh, da se tamali dve ne bi kaj nalezli, ker to bi bilo veliko huje user posted image  Tako sva se z možem čez dan izmenjevala, da je bil eden s tamalim, ta drugi pa zunaj vozičkal. Nam je šlo vsaj vreme fajn na roko in zdej, ko je mali boljši pa moja mama, ki je trenutno doma zaradi štrajka.

Mali dve pa sta drugače v redu. Popili sta vsa Novalac, ki smo ga imeli in zdej sta lepo kar na mleku od DM. Krčki se počasi umirjajo. Zvečer ju še martrajo tja do desetih, pol pa celo spita najprej po cca 5ur in še 3-4ure. Je pa itak bolezen od tamalega poskrbela, da sva vseeno mogla vstajati na krajše termine user posted image

Kar se tiče mene pa sem bila v ponedeljek na poporodnem pregledu, ukinila sem sladkarije, ker sem pojedla že po pol škatle piškotov na dan, in danes me je obiskala že prva menstruacija user posted image  Ta prvič je zaradi dojenja nisem imela 8 mesecev in je bil pravi luksuz. Ah ja, kaj čmo.

claudie naša pediatrinja priporoča, da se drugega otroka pri hiši cepi proti rota virusu, ker lahko npr. starejši brat/sestra prinese virus iz vrteca in je za dojenčke dosti huje to preboleti. Pogostokrat pristanejo v bolnici zaradi tega. Jaz ju bom dala cepiti. Moj ta prvi do sedaj ni imel na nobeno cepljenje kak stranski učinek. Upam, da tudi pri malih dveh ga ne bo.

2bambinos držim pesti, da bo vse ok!

Še to, če katera še rabi. Danes sem v Eurospinu kupila dve univerzalni mreži proti komarjem. 4€/kom. Poceni in dovolj dobro, da ju zaščitim pred našimi "tigri" user posted image

Lp user posted image

(odgovor članu jakajaša)
Neposredna povezava do sporočila: 3436
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
2.6.2012 21:16:12   
2bambinos
Evo, pa sem doma!!! user posted image
Raje ne pišem podrobno kaj sem vse doživela, le to da vsaka čast dr.Tul, ki me je pomirila z najlepše slišano besedo so sedaj - "nizkorizična". V Kr sem pa dobila obliže proti popadkom, čeprav jih ni bilo...pa pozabili so me v eni sobi, kjer sem imela ctg za 1h15min namesto 20min (sem se drla in kričala, da naj pokličejo nekoga, mi je bilo že ful slabo od ležanja na hrbtu), prestala dva najbolj groba pregleda MV v življenju, od dveh različnih moških ginekologov v KR, da sem kar malo zakrvavela....).
Hvala dr. Tul in tudi moji izbrani ginekologinji dr.Rant Hafner iz Kr,ki se seli v Škofjo Loko in žal ne bo dosegljiva nekaj časa, saj sem spoznala ob vseh drugih G kakšni carici in super zdravnici sta!!
Bebi sta ok, veliki okoli 2200g, smo pa v 33t2d.

(odgovor članu Gorga)
Neposredna povezava do sporočila: 3437
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
2.6.2012 22:02:57   
cilla
user posted image 2bambinos, super je brat tole tvoje poročilo. Čestitke, da ste še 3v1. Kar še ostanite tako kak mesec user posted image , naj se tvojima user posted image user posted image ne mudi.

Jaz in disere sva bili danes na pikniku nedonošenčkov v Mostecu. Toliko dvojčkov na kupu še nisem videla user posted image Prav fajn je blo videti vse možne starosti v dvojni izvedbi, oz. kaki bodo naši 1, 2, 3. Pa fino je bilo videt pupici od disere... zadnjikrat, ko sem ju videla, sta bili stari 1 dan in sta bili taka drobižka. Zdaj, po skoraj pet mesecih, sta pa tako lušni babnici.

Aja, pa piknik je bil koristen še za eno reč - izobraževanje o vozičkih user posted image Sva si vse ogledale, kaj in kako zgledajo vozi taki in onaki, marelce,... user posted image

Gorga, kako vaš tavečji? Moj Arsen je v četrtek zakuhal, dežurna P nas je poslala kar na pediatrično, ker ni blia prepričana. Mend je viroza. Že tri noči ga tolažimo in ujčkamo, ga neki krči dajejo v trebuščku in prejoče pol noči. Jaz sem vseeno optimist, da bo hmali mimo, drugi teden naj bi šli na morje in upam,da nam ne bo treba odpovedat.

Nosečke in mamice, lepo se imejte.

< Sporočilo je popravil cilla -- 2.6.2012 22:04:47 >

(odgovor članu 2bambinos)
Neposredna povezava do sporočila: 3438
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
2.6.2012 22:11:41   
jakajaša
cilla:

Dr. Tul je zakon kot praviš.Meni je stala ob strani polovico nosečnosti in namenila tolažljive besede , te spodbujala....Ko sem rodila je prišla k meni takoj na intenzivno in mi povedala ,da je šlo vse ok z porodom(carski rez9 in da imata maladva tolko in tolko g.Nekajkrat me je še obiskala na oddelku in me vprašala po razpoloženju...Res je zakon!!!

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3439
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
2.6.2012 22:12:58   
jakajaša
pardo moje zadnje sporočilo je bilo namenjeno bambini in ne cilli.

(odgovor članu jakajaša)
Neposredna povezava do sporočila: 3440
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
3.6.2012 0:30:15   
maja ST
ojla!

tako gre hitro čas, saj vas prebiram, da pa bi utegnila še kaj napisat user posted image ... ko je vreme slabo in pada dež sta mala dva pravi tečki in nekako ni časa za net, ko pa se vreme izboljša in posije sonček, pa pičimo ven user posted image

cepljenje: mi nismo nič cepili, razen tisto kar je bilo obvezno. pa še to sem se prosila, da smo malo zamaknili in prilagajali glede na nedonošenost. pa baje bi morali začet cepit pri 3m ne glede na to da sta bila rojena prej... no, sedaj je to "pod streho", za ostala cepljenja pa se nisem odločila. upam da mi ne bo žal, ko bosta v vrtcu in ne bosta skoz bolna.

rekula: fizio je super! rajši da vas pogledajo, pa da potem ni treba hodit. Nekatere mamice morajo prou tečnarit, pa še vedno jih nočejo tja poslat. kar izkoristi, lahko dosti pametnih informacij dobiš!

jakajaša: bravo mamica user posted image iskrene čestitke, malima pa vse naj, naj!!!

2bambinos: super da si ok, pa mali pikici tudi!!! doma pa si kar odpočij.
so ti pa res natačno izmerili ctg...je mašina celo rolico papirja porisala?! neverjetno! samo da je vse ok!

drugače pa smo tudi mi bili danes na pikniku v mostecu user posted image pa cel teden sem gledala napoved - dež! ampak zjutraj smo se vseeno spakirali in štartali iz gorice proti lj.
najprej smo se ustavili v millerju in nabavli beba mleko za cel mesec, ker naši princeski pa dm mleko ne diši prav najbolj. sicer pije dokler je močno lačna, potem pa začne z rokicami odrivat stekleničko. s fantkom ni teh težav, kar je tud videt, je kilo težji od punčke. tako smo prišli v mostec okrog enih. bilo je super. tolko dvojčkov! tolko spominov! pa cimre v sobi sem srečala, pa cimre tamalih na eint. tako sem bila vesela da smo se vidli in ure so kar šle. ena od punc je celo noseča spet user posted image

pa res cilla, bilo je kot na sejmu vozičkov! no, mi smo bili v manjšini ker imamo voziček, kjer sedita en za drugim... ugotovila sem da smo eni izmed redkih 10mesečnikov, ki še nimamo niti enega zobka. bilo je res lepo, drugo leto bo pa še lepše, ko bosta že hodila...

je pa se fantek začel pred dnevi plazit. premika se kot vojaki iz filma reševanje vojaka Ryana. noče se postavit na vse 4, ampak se z rokami cuka najprej, pa še z nogicami pocepeta. ful je smešen, smo pa pri fizio dobili navodila, naj ga čimveč popravljamo in postavljamo na vse 4, saj zdaj ko je ta način premikanja zgruntal, je njemu čisto super, saj pride kamor želi, ni pa pravilno. če želimo da se bo sam posedel se mora postavit na vse 4 user posted image
punčka pa se še vedno samo ekspresno kotali. na vse 4 jo pastavljam pa zelo protestira in dviga rokice s tal user posted image imamo pa ta teden spet fizio vsi štirje, tako da grem po nova navodila

toliko zaenkrat, želim vam mirno noč!

(odgovor članu jakajaša)
Neposredna povezava do sporočila: 3441
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
3.6.2012 9:57:28   
disere
najprej čestitke jakajaša za dva fantiča, vse dobro vam želim, sploh fantku z težavami pošiljam en velikuser posted image user posted image ..

ja včeraj je blo prav lušnouser posted image user posted image sem prvič videla od cille linusa in je pravi srček, priden čist po mamiciuser posted image zelo luškan fantič, škoda, da je aresen bolan pa nismo bili kompletni,,bomo pa drugičuser posted image ..aja pa še to se jima sploh ne vidi, da sta bila rojena v 32tednu, sta že čist dohitela svoje vrstnikeuser posted image user posted image ..

majaST škoda, da se prej nismo zmenle kako zgledamo, pa bi z veseljem kero rekleuser posted image user posted image no pa drugo leto, ko bomo že lovile naše škrate okroguser posted image ..

ja projekt vozički-znanostuser posted image js sem mela abdor duo in ga prodala, ker sem mislila, da bo ostal brez koles, je prednja kolesa zvijalo noter, da nisem upala več kam it, zdaj smo kupili rabljenega TFK-ja in razlika je očitna..

glede marel pa če bo katera rabila jih lahko nove z vso opreme, še zimske vreče zravn dobimo za fajn ceno, sam povedat bi mogla kolk jih rabimo, pa da vidmo kako ceno bi nam pribili a bi se splačalo al ne...

(odgovor članu maja ST)
Neposredna povezava do sporočila: 3442
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
4.6.2012 19:58:42   
claudie
Joj ta ringaraja, meni tako nagaja, že od vprašanja hodim gledat po nasvet in nič, piše error, danes prvič.

CILLA fuuuuuuul hvala za toliko nasvetov, ja tisto o cepljenju, mene je moja P tako pogledala, če gre res na zzzs, potem sem že mislila, a sem jaz kaj narobe zastopila. Kje si pa našla tisto o rota virusu, da lahko, da sploh ne prime? Bi pa rada vaj to, da bi bili cepljeni korigirano.

Moram pa povedat, da sem vsa prestrašena, skratka, oba tamaladva sta šmrkava, Tobija še bolj, potem sem pa še jaz zbolela, ma sranje, je Tobiji potem P vzela nosni bris in verjetno bo pozitiven, sem danes klicala na mikro in so rekli, da narašča bakterija neki na k...Tako da bo verjetno jutri dbil antibiotik (bris smo dali v petek, jutri bodo pa rezultati.....mislm, a smo v pakistanu)...

Smo pa pridobili na teži juhu.

Ja jaz bi ful rada, da hodita na fizioterapijo, lahko jima samo koristi, tako da bom lepo prosila. In super srečna bom, če dobimo blazino, res so zakon.

Čestitke novim mamicam.

O Mostec, mi pa pridemo drugo leto, verjamem ja, da je fino videt otročke in mamice, s katerimi smo bili skupaj na eint.

Mi smo si pa umislili vozek easywalker, zaenkrat služi namenu, take fletne mini košarice. Disere katere marelice pa imaš v mislih, meni so tele cossato you 2 fenomenalne.

pa še dva linka o dojenju dvojčkov
http://www.multiplebirths.org.uk/MBFParentsFeedingGuideFINALVERSION.pdf
http://www.dojenje.net/vprasanja/32-dojenje-dvojkov-ali-trojkov.html

Lepo se imejte, pozdravček

(odgovor članu maja ST)
Neposredna povezava do sporočila: 3443
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
4.6.2012 21:35:46   
Gorga
Dober večer punce user posted image

Moji otroci pa celo že vsi trije spijo. Povdarek je seveda na frčofelah. Upam, da nisem tega prehitro napisala... user posted image
2bambinos super da ste ok user posted image  Zdržite v enem kosu čimdlje!

cilla naš tamali je ok že od srede, vendar je šel šele danes v vrtec, ker sem želela, da se res dobro pozdravi. Je pa na ta račun moja mama zbolela, ker je bil čez dan tudi veliko pri njej in zgleda, da jo je okužil. Jaz tudi malo kašljam, vendar ni hudega. Upam, da gre tudi Arsenu na boljše!

disere jaz bom zagotovo prav kmalu kupovala marelo. EW je super, vendar v avtu zasede cel prtljažnik in ga bom imela za stacionarni voziček, marelo pa za na pot. Katero pa si mislila?

Ah ja, Lili se že oglaša... Slišim, da se mož trudi z dudo. Bomo videli kaj bo.

Lahko noč! user posted image


< Sporočilo je popravil Gorga -- 4.6.2012 21:37:04 >

(odgovor članu claudie)
Neposredna povezava do sporočila: 3444
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
4.6.2012 21:45:31   
cilla
claudie, tule so "navodila za uporabo" cepiva proti rotavirusu http://www.drmed.org/javne_datoteke/novice/datoteke/14062-RotarixcSLc%28clean%29.pdf Prvi odstavek na strani 4

S cepljenjem po kronološki starosti ne bo nič, vsaj ne za rotavirus. Morajo dojenčki obvezno prejet obe dozi cepiva do šestega meseca kronološke starosti. Ti imaš doma še dva otroka, tako da pri tebi je tveganje, da dobita roto še kot micena, večje user posted image , ker jima lahko tavečja prineseta od zunaj.

Eh, mi smo tudi zboleli. Četrtek zvečer smo preživeli na pediatrični, kjer so ugotavljali, zakaj ima Arsen napihnjen trebuh in krče. Kri je sicer pokazala na virozo (ki si jo je že razdelil z bratcem in imata oba vročino...), a to nepojasnjeno napihovanje trebuščka z bolečinami se še kar nadaljuje. Si pravim, da je to od nedonošenosti in da bo minilo. Je pa bilo od četrtka do sobote prav klavrno z njim, stokal je in jamral od bolečin, bil je bel kot stena, s črnimi kolobarji okoli oči... sej ko vidiš odraslega bolnega, je ena. Ma ko vidiš svojega malega piščeta in mu še pomagat nimaš kaj... user posted image Odklop.

V glavnem, jutri bi morali na morje, pa za zdaj ostajamo doma. Hočem, da sta vsaj en dan oba brez vročine, preden štartamo. Naj se medtem še vreme končno uštima in naredi letnemu času primerno. Tole deževje in švoh temperature so ena žalost.

Lepo se imejte... user posted image

(odgovor članu claudie)
Neposredna povezava do sporočila: 3445
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
5.6.2012 10:02:37   
disere
eto punce gre se za te marele..http://www.bolha.com/vozicki-za-vec-otrok/silver-cross-pop-classis-duo-oglas1280457296.....

zdaj če bi jih vzeli več bi bla cena bistveno drugačna, se pogajam če vzamemo tri al pa štiri da bi cena ene prišla 200-250 evrčkov, drugače ne vzamem....sam za orientacijo bi mogla povedat število pa da vidim kolk se lahk pogodimuser posted image user posted image ..

ja boga tvoja škrata cilla prav smilite se mi user posted image

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3446
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
5.6.2012 10:20:40   
Gorga
Punce na hitro.

Prosim povejte mi svoje mnenje. Puncam sedaj dajem Dm mleko in ga spijeta skoraj pol manj kot prej Novalac. Ali je bolj nasitno ali ga ne marata ali sta se že toliko navadili na ta prvega, kaj bi bilo? Hranim ju istočasno v ležalnikih. Prej sta lepo popili. Sedaj pa jima teče vse mimo in jima moram še vsakič bodi zamenjat user posted image   Sej ni problema spet it na Novalac, če jima to pač ne odgovarja. Že vsakič preoblačit je zamudno user posted image
cilla Arsenu, Linusu in vam pošiljam user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

disere si bom ogledala to marelo. A ti si jo videla tudi v živo?

Lp user posted image

< Sporočilo je popravil Gorga -- 5.6.2012 10:22:50 >

(odgovor članu disere)
Neposredna povezava do sporočila: 3447
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
5.6.2012 10:34:26   
disere
gorga to mleko iz DM je bolj nasitno mislim da cillina fantiča odkar imajo to mleko tud manj popijeta....moji dve pri 4,5mesecih spijeta na 130mml, druga pa 150mml, če ti to kaj pomaga, po tistih normativih na škatli zadaj sta kr v zaostanku, bosta glih pri enem letu tolk spile se mi zdi..

te marele dobijo prvič drug mesec in itak bom prvo celo raztavla pa pregledala, pa če možno kak dan jo dobila v probo..glih taka možnost se je pokazala ker moj tega ko ma te vozičke pozna, js pa itak takoj bleknem da če več vzamemo ima da nam da orng popust, če ne nebomo vzele ničuser posted image

(odgovor članu Gorga)
Neposredna povezava do sporočila: 3448
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
5.6.2012 13:33:22   
cilla
Gorga, kako pa pridobivata na teži, se kej upirata, odvračata glavo stran od flaške, protestirata? Moja dva sta res zmanjšala pojedeno količino, pri aptamilu AR jima je bilo za zadnji obrok pred spanjem še 260 ml premalo, od kar smo zamenjali sta v svojih zahtevah res oladila. Pa ni videt, da mleka ne bi marala, daleč od tega, tudi teža kljub temu dobro napreduje.

Če ne bo težav s težo in oni dve ne bosta protestirali, se jaz na tvojem mestu ne bi sekirala.

Mi smo bili danes spet pri pediatru. Smo dobili zeleno luč za it namorje, Arsen pa tudi napotnico za k gastrologu. Tudi pediatrinja se je strinjala z mano, da te njegove bolečine in napihovanje niso viroza (potem bi mel virozo že dva meseca skupaj...). Juhu, sem ful vesela, napredujemo. Upam, da bo gastrolog našel vzrok njegovih težav in da jih bomo lahko odpravili.

Jaz šibam pakirat user posted image Uživajte!

(odgovor članu disere)
Neposredna povezava do sporočila: 3449
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
5.6.2012 13:40:59   
lona85
Lep pozdravček user posted image

Me že dolgo ni bilo tule gor in vidim, da je kar pestro. Joj, Cilla, držim pesti, da bosta tvoja škratka čimprej zdrava user posted image

Tudi naša družinica se je povečala za dve mali bibi, ki sta se rodili točno en mesec nazaj - kar ne morem verjeti, da sta že en mesec z nama user posted image Rodila sem dve punčki, Izabelo (rojena 2080 g) in Stelo (2540 g). Porod je bil hiter, a so mi sprožili v 37t 1d, ker naj bi bili donošeni in je potem bolj rizično, če jih pustijo notri... Predrli so mi ovoje in kmalu sem dobila svoje popadke, tako da umetnih nisem rabila in po treh urah od tega sva z dragim spoznala svoji srčici user posted image user posted image . Zelo sva vesela, da sta zdravi, tudi zlatenični nista bili nič user posted image Edino dojenje verjetno ne bo steklo brez dodatka, tako da še dodajamo Aptamil... Joj gre pa res po tem mleku, moji imata tak apetit, da vedno pojesta krepko čez 100 ml + dojita se pri meni pred večino obrokov...

V četrtek pa imamo prvo posvetovalnico user posted image

Se še oglasim, ko mi bo čas dopuščal. Vsem želim lep dan user posted image

(odgovor članu disere)
Neposredna povezava do sporočila: 3450
Stran:   <<   < Prejšnja stran  136 137 [138] 139 140   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  136 137 [138] 139 140   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?