|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  134 135 [136] 137 138   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
13.5.2012 17:41:30   
JanaB
Saj vas berem ampak za kaj napisat pa običajno zmanjka časa.
2bambinos mi smo imeli najprej sposojenega Hartana a smo ga zaradi prevelikih dimezij vrnili in kupili Easywalkerja. Zaenkrat se lepo obnese.
Gorga vaši punci super napredujeta user posted image Mi imamo 1. posvetovalnico šele čez 14. dni, tehtata pa Bor že nekaj čez 4 kg, Anja pa okoli 3,5kg.
Naja3 hvala za podatek glede popusta pri Tosami. Nam bo zelo prav prišlo.

Drugače pa tudi naša pajaca matra prebava in to predvsem ponoči, ko bore malo spimo user posted image Za hranjenje ju ne budiva več, ker ju je potem treba tudi previjati, da se zbudita saj spečega težko prepričaš, da bi se dojil, ko tebi paše. Jemo na približno 3 ure, včasih prej včasih kasneje.
Punce kako se vam bolj obnese sistem, da najprej enega v celoti uredite, nahranite, kupček in previjete ali postopoma najprej oba nahranite in nato enemu kupčka pa drugemu in previjanje enega in drugega?

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3376
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
13.5.2012 19:22:08   
maja ST
ojla jana!

lahko ti opišem kako smo se mi štimali. najprej sem enega previla (tistega ki je bil zbujen, če ni bil noben sem ga zbudila. ponavadi fantka, ker ko se je on zbudil je hotel takoj jest) nato nahranila pa kupček. nato je prišel drugi na vrsto. bilo je zelo zamudno..in mučno ko sta bila oba zbujena in se je eden drl...pa stresno zame.

potem sem poskusila da bi prvo hranila (zmanjšali smo dretje) in nato previjala... pa sta mi potem pri previjanju zelo polivala tako da sem to opustila. mi je pa kolegica rekla naj kar ustrajam s tem da prvo previjem nato hrana (tako smo počeli v lj porod. na eint), pa je blo kar mučno, ampak se je splačalo... kmalu sta pogruntala, da po previjanju sledi papa. takoj ko sem ju postavila na previjalno, sta utihnila, da sem v miru previla in tudi potem v posteljici potrpežljivo čakala...če pa sem z enim preveč časa zapravila s hranjenjem se je drugi spet začel dret.

nato sem poskusila hranjenje obeh skupaj (mi je žal da nisem od začetka tako štartala, je pa na youtubu dosti filmčkov kako delati z dvema otrokoma). oba sem previla in dala vsakega v svojo lupinico. pripravila mleko in obema hkrati držala stekleničko. potem prvi kupček, nato še drugi. tako smo se zelo hitro nahranili. dretje zmanjšano skoraj na nulo... no kdaj še vedno vpijeta, še posebno, če zamudim z obrokom, ker se zunaj zadržimo.

pa ne se sekirat če vam kdaj kupčka ne podreta. jaz sem se na začetku zelo matrala in vstrajala. pa sem ju samo znervirala. če nista takoj podrla ni pomagalo nič ne zibanje ne trepljanje. sta pa potem pri nasledjem hranjenju bolj konkteten kupček podrla.

to še zdaj prakticiram smo pa to začeli nekje pri 5mesecu (korig. 3)...

...ravnokar sva ju skopala in zdaj sta omagala...še mleko po osmih in nato spančkat da uspeva s fantom še kej postoriti po stanovanju...že cel mesec se spravljam uredit omaro z najinimi oblekami, zimsko gor poletno dol pa mi še ni uspelo...trenutno je mix...





(odgovor članu JanaB)
Neposredna povezava do sporočila: 3377
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
13.5.2012 21:25:02   
Gorga
Ojla.

maja ST dobrodošla med nami!

Nam se bo počasi zmešalo od teh krčkov user posted image  Sej vem, da se do 6. tedna stopnjujejo. Ampak zadnje tri dni je že prav prenaporno user posted image  Še v vozičku na sprehodu sta v popoldanskem času tulili user posted image  Doma je že kot v beznici. Nič ni pospravljeno in popucano. Ne vem kdaj sem nazadnje kaj skuhala (nam prinesejo mama al pa tast). Sej vem, da se ne smem sekirat, ampak včasih bi kar zajokala user posted image

JanaB mi2 ju tudi ne zbujava ponoči za hranjenje. Ko se ena prebudi, zbudiva še ta drugo. Pa ponavadi ju ponoči ne previjam cca od 8-ih zvečer do 4-ih zjutraj, razen če kakata. Ko sva skupaj z možem, jih jaz najprej previjem, mož ta čas naštima mleko in ju nahraniva istočasno. Ko sem sama, pa najprej previjem tisto, ki se zbudi ali pa če se obe zbudita tisto, ki bolj joka, jo dam v ležalnik in ji naštimam flašo tako, da jo podložim z brisačo. Potem vzdignem še ta drugo in ponovim postopek. Pa pol še kupčke obema. Že tako se mi zdi, da se tisti triurnu interval zavrti v hipu in ravno zato se mi zdi boljše, da ju istočasno nahranim, popokam v voziček in šibam ven, da vsaj malo spita in ju ne zvija. Čeprav te dni, ko je bilo že pasje vroče, sem bila prav crknjena od vozičkanja, doma pa nista spali niti 5 minut skupaj. Ah ja. Bo minilo...

Želim mirno noč vsem!

Lp user posted image

(odgovor članu maja ST)
Neposredna povezava do sporočila: 3378
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
13.5.2012 21:45:13   
Gorga
Še tole mi povejte punce. Kdaj in kakšno dodatno tekočino dajete poleg AM?

(odgovor članu Gorga)
Neposredna povezava do sporočila: 3379
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
13.5.2012 21:46:45   
disere
gorga probaj te nove flaške dr.browns, ne morem vrjet. da po vseh težavah, po ničkoliko kuplenjih vsemogočih kapljic, sem naročila te flaške in glej ga zlomka ni več ne duha ne sluha o krčkih, stanje se je takoj popravilo za 100% še sama ne morem vrjet, da je zrak v flaškah praviuser posted image user posted image ...tia, ki jo je zvijalo dobesedno non-stop kot nova pije zdaj tako, da jo komaj hranimo, bi kr skoz zdaj jedla, škoda, da teh flašk nisem odkrila že prej, jih res priporočam... posledično zdaj spimo od 8-4 se najesta pa spita naprej do 8-ih zjutraj brez jamranja in stokanja...

(odgovor članu Gorga)
Neposredna povezava do sporočila: 3380
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
14.5.2012 9:57:17   
disere
jasna31 sem ti dvakrat poslala ZS pa mi noče dostavit do tebe pošteuser posted image

(odgovor članu disere)
Neposredna povezava do sporočila: 3381
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
14.5.2012 10:06:55   
Jasna31
Disere, nimam pojma zakaj ne dela, sem ti jaz na ZS poslala moj mail user posted image

(odgovor članu disere)
Neposredna povezava do sporočila: 3382
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
14.5.2012 11:23:15   
maja ST
desire super da ste se rešili krčkov!!! vem kako zgledajo...pri nas so bili le kratek čas ker so kapljice gaja pomagale. ko pa smo jih imeli je bila seansa vsak dan ob isti uri. nekje po 7 zvečer se je lotilo. najprej je enega črvičlo po tem še drugega. pa ju je fant nežno masiral po trebuščku ko jim je kar pomagalo. je položil celo dlan na trebušček in nežni stiskal. si prav čutil kako se jima po bušijo pretaka. grozno. jaz sem bila preveč znervirala pa utrujena od celega dneva da bi jima lahko pomagala, mi je slo kdaj kr na jok ko sta se tako krčila...nošnja po stanovanju pa ni pomagala...

me pa zanima kako strižete nohtke. jaz uspem enega ali dva pa ju ze mine potrpljenje. je prav muka. se mi zdi da ju vsak dan strižem ker vedno zagledam enega dolgega. pa tudi opraskata se kdaj. pa sem poskusila z igračkami ju zamotit. pa škarjice zamenjala s ščipalčkom.. pa ko ga zagledata točno vesta kaj sledi..ko sta bla mala sem nekaj improvizirala v spanju, sedaj se pa kar zbudita in potem jok tako da sem to "tehniko"opustila.
pa še to: fantku se nohtek na palčku močno viha navzgor. pa ga masiram, nežno potikam navzdol. pa po nasvetu pedrijatinje z nežno otroško ščetko ščetkam navzdol, pa ne pomaga kej dosti. pa kdaj ima kar rdeče okrog nohtka. kaj lahko še naredim?

(odgovor članu Jasna31)
Neposredna povezava do sporočila: 3383
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
14.5.2012 11:33:41   
maja ST
aja gorga kar se dodajanja tekočin tiče, baje dokler se hranijo samo z mlekom ni nobene potrebe po drugem. so pa mene hotli vsi prepričat da potrebujeta tudi čaj. pa sem kupla komarčkov, ga nista niti povohat hotla. prekuhana voda tudi ni šla v usta.. sta pa bla vsa mokra pa sem odnehala.. nato sem po 5 mesecu poskusila hipp instant čaj malina šipek pa kukr kdaj. kdaj ga kar pijeta kdaj pa nič..pa razredkani sokec od hippa. nekateri so že po 4 mesecu ok. me je pa kolegica opozorila naj bi nekateri sokci ki so za 4m imeli not limonin sok (predvsem od fruktala) pa ti naj delajo pikice na koži, tako da sem se jim izognila. ker pa je bil fantek močno zaprt in je težko kakal sem malček več vode dala ko sem pripravljala mleko..je blo bolj redko...pa ni opazil razlike, ker če bi začel zavračat mleko pa ne vem kaj bi naredil...

(odgovor članu maja ST)
Neposredna povezava do sporočila: 3384
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
14.5.2012 22:13:14   
cilla
Tekočine ni treba dodajati dojenim otrokom (pa še tu pediatri večinoma pravijo, da v vročih dneh otrokom ponuditi vsaj kako žličko tekočine in videti, al bodo želeli piti al ne). Za tiste, ki so na adaptiranih mlekih, pa je dodatna količina dobrodošla. Že zato, ker AM pogosto zapirajo. Jaz sem mojima dvema prva dva meseca kuharila čaje. Bebi taki in onaki, 1001 cvet, DM, Miler, v filter vrečkah, instant,... dokler je bil čaj mlačen, sta še potegnila kako kapljo, ko je bil enkrat hladen, niti šanse. Sploh Arsen je bil izbirčen - če je preveč dišalo po komarčku, se je kremžil in obračal stran od flaške, kot da mu ponujam pelin. Pa še skisa se čaj ful hitro, če ni sladkan. Ko je začela vročina, sem za hec (oz. malo iz obupa, ker sta bila zaprta in glede na temperature se mi je zdelo, da bi morala piti) probala jima ponudit prekuhano vodo. Zmaga! Ni važno, al je mlačna al na sobni temperaturi, ona dva pijeta. In zdaj, kadar sta sitna al pa kadar imata napade nenasitnosti, jima ponudim vodo. In pijeta in pogosto tudi sitnoba neha (zelo hitro jima je vroče in vročine ne marata, ratata kar besna). Od doma sploh ne grem več brez flaške z vodo.

Maja ST, nohte mojima dvema tudi jaz strižem, ko spita. Edino takrat rata. Upam, da bo ostalo tako, drugače bo hudič, ker jima nohti rasejo holala hitro in kadar sta lačna in besna, se cela spraskata po obrazu še preden utegnem namešat flaško. Naša fizioterapevtka mi je sicer svetovala, da naj probam jima striči takoj po kopanju, ko so nohtki zmehčani in otroci prijetno utrujeni in sproščeni (bomo probali že ta teden, ko se vrnemo od "dopusta" pri noni). Arsen ima tako uvihane nohtke, kot ti opisuješ, na obeh palčkih na nogah. Naša fizio mi je sicer rekla, da to z rastjo izgine, da se nohti preoblikujejo, ampak zdaj me kar skrbi, ko ti praviš, da pri vas še ni nič boljše. Če bo imel vedno tako ukrivljene nohte, bo revež, ko bo treba čevlje obut user posted image

Pa še ena na račun "dopustovanja" pri noni user posted image : Naša dva fanta sta doma zelo lepo pošlihtana kar se tiče hranjenja, spanja,... Tle pa je čisto drugi svet. Npr. doma po večernem obroku padeta dol in še preden zaspita ju položiva v posteljici, prižgeva vrtiljaka, zapreva luč in vrata od njune sobe in pika. Zaspita in konc. Tle pri noni pa... ajme, ajme. Tudi po 2x ju nesem v posteljo in grem iskat, ker se iz trdnega spanca spet zbudita in začneta tulit. Vajo je treba ponovit kar ene parkrat, da končno zaspita. In ponoči se zbujata in jemo, kar se doma že nekaj tednov ne dogaja.  user posted image Bomo videli, kako bo, ko se vrnemo domov. Imam na sumu, da ju malo daje burja user posted image , predvsem pa se jima zdi, da pri noni pravila ne veljajo. user posted image

(odgovor članu maja ST)
Neposredna povezava do sporočila: 3385
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
15.5.2012 9:12:52   
disere
hahahah cilla pravila so zato, da se kršijouser posted image user posted image ...saj, ko smo mi bili na koroškem sta tud se zbudle e ob polnoči pa hotle jest, doma pa zdaj že kr nekaj časa vztrajata do 4-ih zjutraj, sam to je tako, da se v enem tednu že lahk vse spremeni, so še le mali pa vrjetno bo treba še nekaj časa, da bo to res ratala vsakodnevna stalnica, je pa sigurno boljše, kot pa smo vstajali na tri ure pa spali umes al bolj rečeno dremali do naslednjega alarmauser posted image user posted image ...zdaj jesta enkrat na noč, včasih se prej zbudita, včasih pa tud že orng u jutro potegneta s spancem...

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3386
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
15.5.2012 13:43:17   
maja ST
ojla cilla, hvala za nasvet bom poskusila po kopanju napast nohtiče. sej se mi zdi da enkrat, ko sem poskusila je bilo res lažje. blagor vam ko lahko to opravite v snu. nam ne rata več. sem celo z baterijo po sobci skakala pa sta kr nogice k sebi vlekla dokler se nista prebudila in jok..res upam da bo s časom lažje pa da se bodo nehali tako vihat navzgor.

tiste ki hodite na fizioterapijo: vozite oba? pri nas hodi le fantek, enkrat na mesec pa peljemo oba. to pa žal pomeni da moram s punčko vaje delat sama. no sej tudi s fantičem bi morala še doma vadit, pa tako težko najdemo čas. zanima me kako ste ve to dale v dnevno rutino. nam se večkrat zgodi da nič na do temo v celem dnevu ne naredimo...pa pol me spet peče vest pa ju malo zmatram pa spet nič. pa še to: jih ve peljete? ker pri naju ga moj vozi, ker le tako dobi potrdilo o spremstvu. če pa grem jaz mora pa dopust vzet, ker kao ni rečeno da je on enega otroka varoval?! ja kdo pa ga je?

kar se pa non in nonotov tiče: tud pri nas ju uspeta z enim obiskom čisto zblodit. ker sta dva in sem cel dan ko je moj uslužbi sama z njima ju nikoli nisem nosila po stanovanju (je itak mikroskopsko) ampak sta ali v posteljici ali pa na tleh v dnevni. pestujem ju sede v dnevni največkrat po hranjenju ali pa če ju kej matra. ko pa starši ali pa tašča pride ju prenašajo po celem stanovanju...isto ko gremo k njim...ne vem v čem je fora...tamalima bi radi vsako rožo, sliko, žival pokazali...pol pa rabim dva dni na se spet normalizira stanje saj takoj zaštekata, da bi jo lahko tudi mama tako prenašala...sej mi lepo ko ju pestujejo samo tisto skakanje iz sobe v kuhnjo nato nazaj, pa v kopalnico pred ogledalo in nazaj, aaaaaaaaa....

še eno vprašanje: kako perete stekleničke, ker pri meni se mi še vedno zdijo mastne kljub temu da sem jih namilila...pa jih še enkrat pa je skor isto...se mi zdi da drgnem kot nora da ne drsi pod prsti ta plastika...kaj pa sterilizator, š čim pa vodni kamen odstranite. jaz tega ne perem s detergentom samo s ščetko, pa je še vedno kamen gor...


(odgovor članu disere)
Neposredna povezava do sporočila: 3387
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
16.5.2012 8:23:10   
disere
jutro punceuser posted image ..

majaST sem vidim pozabla ti zaželet dobrodošlico, mah sem včasih čist zmedeno bitjeuser posted image ..

js vozim na fizioterapijo obe punci enkrat na mesec, sam vrjetno ne več dolgo, ker pravi tam, da jima gre prav fajn, azen kravic še ne paseta po jusu pa tud to bo js pravim, ko bosta pripravljeni, drugač pa tia tam ful sodeluje vse pokaže kar zna, elin je pa druga zgodba, fizoterapevtke sploh ne šmirkla, sploh nima zanimanjauser posted image je že naštudirala, da če joka jo namiru pusti in kolker jo fiziterapevtka prime v roke se začne tako jokat, da je čist rdečauser posted image ...

flaške lahk prekuhavaš v destilirani vodi in se tako rešiš vodnega kamna, pri nas ga je tud veliko, drugač pa flaške js tud perem kr z detergentom pa vročo vodo, sem kupla si rokavice, da nimam čist opečenih rok, pa tolk smo preprali teh flašk, da mam čist boge roke prav do krvi so mi razpokale,pa nikol prej nisem mela problemov s tem.

vreme je spet zatajilo, tako da danes nebo zgleda nič vozičkanjauser posted image ...

(odgovor članu maja ST)
Neposredna povezava do sporočila: 3388
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
16.5.2012 8:38:46   
Naja3
Hojla, Glede flašk še ne vem, ker bom prvič mami. Jaz pa kamen odstranjujem s citronko. na primer v grelniku vode, na tistih delih od pip, ki se lahko odšraufajo, pa tudi za sterilizator so mi povedali da se lahko uporabi. Citronko streseš v toplo vodo in malo počakaš, če je ful kamna počakaš dlje, ali pa celo še enkrat ponoviš.
Upam, da bo kateri v pomoč.
lp

(odgovor članu disere)
Neposredna povezava do sporočila: 3389
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
16.5.2012 9:37:14   
2bambinos
Vprašanje za mamice dvojčkov: ali uporabljate blazino za na tla (igralni lok) in sicer eno ali dve? Bi bila ena dovolj za dva dojenčka? Hvala, lp.

(odgovor članu Naja3)
Neposredna povezava do sporočila: 3390
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
16.5.2012 9:52:31   
cilla
Pri nas v Domžalah je voda trda kot kamen user posted image . Sem še prsno črpalko ferderbala zaradi te vode. Potem sem pa odkrila toplo vodo user posted image - alkoholni kis!!! Krasno, tudi grelnik vode in celo tuš kabine sem se lotila čistit s tem, par minut pustim in je vse čisto kot novo. Tudi njune cunje spiram v pralnem s kisom namesto mehčalca.

MajaST, je možno, da je Hipp mleko bolj mastno in zato ne uspeš sprat flašk? Ena mleka vem, da so bolj mastna. Moja dva sta prej mela raznorazne aptamile in zdaj Babylove, pa če dam malo več praška, se flaška zelo lepo spere. Jo pa razstavim na prafaktorje in vsak del zdrgnem (imam flaške od Mam, kjer se tudi dno odšraufa stran). Sem tudi vse sterilizirala po vsaki uporabi. Dokler nismo šli prvič k mojim v Gorico "na počitnice". Ni se mi dalo vlačit s sabo vse tiste robe od sterilizatorja in po tistem sem ga tudi doma pospravila. Ma se mi res ni dalo več (lenoba babja user posted image ).

Mi hodimo na fizio 1x tedensko. Sploh nisem vedela oz. pomislila, da bi moj lahko imel kako posebno pravico za vozit otroke na fizio. Večinoma gre z mano tašča, moj je bolj poročen s službo kot z mano user posted image in kadar mu rečem, da bo treba v posvetovalnico/fizio,... ima on vedno en kup obveznosti v službi in mi začne naštevat, zakaj pa res ni možno, da dobi frej. Tako da še sreča, da mam tako taščo kukr jo mam, da se štekava in da je še gajstna, ker z mojo mamo bi se vsakokrat spi***, pa še ni več v formi za take dvigovanje otrok in lazenje po tleh (poleg tega da je predaleč - varnostna razdalja user posted image ). Po vsakem našem dopustovanju pri njej rabi en teden, da pride h sebi in jo neha vse bolet. Jaz z njima telovadim tako, usput - med previjanjem, ko smo na tleh v dnevni, če imam kerega v naročju, ko gledam TV. Kukr je prilika, pa če enkrat pretegnemo roke in vrat, pa enkrat.

Mi imamo jutri posvetovalnico in cepljenje (4,5 mesecev, mater, kako cajt leti!). Naj bi jih še cepili rotavirus. Sem tako gledala, da ja ne bi dobila dveh cepiv skupaj, pa sta bila malo bolana, malo so bili prazniki in naše P ni bilo, tako da evo, na koncu bosta glih dobila obe cepivi skupi. user posted image Upam, da ne bo kakih reakcij; sej ob prvem rednem cepljenju sta imela samo vročino, ma jaz malo kompliciram že po naravi user posted image . V tem današnjem silnem in krasnem vremenu se moramo mi še spakirat za domov, smo še kar pri noni. Jaooo, kako se mi ne da (si sploh ne predstavljam, kako bomo šli čez par tednov na morje, kam bom dala vso kramo user posted image , kako nas bom pakirala).

MajaST, kdaj ste vi začeli z gosto hrano in kako vam je šlo?

2bambinos, mi uporabljamo lok, ja. Sem za darilo dobila dva, enega običnega okroglega in enega super velikega - pravokoten, res velik (kupljen v Milerju), pod katerim je res plac za oba. Smo dobili airex blazino in smo jo namontirali v dnevno, čez pa igralno blazino z lokom. Ko smo doma, ju imam kar večino dneva, ko smo sami, tam parkirana. Če se utrudita od lokov (začneta jokat), ju prestavim izpod loka na drug del blazine, se uležem zraven in malo pomigamo skupaj, jima dam malo vode za popit, pa gre. Ta blazina in lok sta zdaj, ko sta več budna in zaznavata okolico, krasna zadeva, zmaga. En lok (od tistih obične velikosti, kot jih imajo v reklamah od BC al pa Pikapoke), bi bil pa definitivno premajhen. Bi morala bit lesena in čisto pri miru, samo ležat en zraven drugega, da bi bil en lok zadosti za oba (moja dva že par tednov tako mahata z rokami in nogami, da za njiju npr. ni šans).
Disere, drugi teden bo menda vreme uredu. Upam, da nama končno rata to kafe uresničit. user posted image Da moja dva končno spoznata kolegici user posted image .

< Sporočilo je popravil cilla -- 16.5.2012 10:08:15 >

(odgovor članu Naja3)
Neposredna povezava do sporočila: 3391
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
16.5.2012 10:02:29   
Gorga
Deževen in vetrovni pozdrav. Danes ne bom mogla reševati joka z vozičkanjem user posted image

Moji punci trenutno spita. Aleluja. Upam, da danes ne bo prenaporno glede na to, da bomo cel dan doma. Drugače pa je pri nas brez sprememb. Hranjenje, malo razgledovanja, vozičkanje, jok in spanje user posted image

disere včeraj sem dobila tiste flaške. Sem nabavila samo dve, ker bi rada prej videla, če bo na mojih dveh kaj delovalo. Pač moramo prav vsakič pomivati in sterilizirati, ampak že tako se stroški nabirajo vse vprek, da raje nisem nabavila več. Prvič sta dobili včeraj popoldne. Zvečer ju je ravno tako zvijalo. Majo kar dolgo. Ampak ni bilo pa tuljenja. V kolikem času je pri tvojih se pokazalo, da ta sistem flašk deluje?

maja ST jaz sem jima za 1x postrigla nohte medtem, ko sta pili mleko. Pri ta velikmu pa smo imeli enak problem kar dolgo časa. Tudi v spanju mu nismo mogli postriči nohtov. Takoj je zmaknil roko al pa nogo. In ga je pol mož držal, jaz pa strigla. Je bil že čez leto star, ko se je končno nehal jokati med striženjem nohtov na roki. Na nogah pa je trajalo še več, da je bil končno mir.

Evo, se mi je že Lili pridružila na roki. 10 minut sem imela fraj user posted image

Kar se tiče dodatne tekočine sem spraševala tako malo na splošno. Ta velikega sem polno dojila in pred 6. mesecem sploh ni hotel piti in ga tudi nisem silila. "Normalno" piti je začel šele z enim letom. Puncama sem ponudila tako vodo kot čaj in spijeta po par ml.

cilla pri noni je in vedno bo drugače. Ne moreš nič narediti v tej smeri. Preverjeno user posted image  Pa mal burje imata sigurno v genih in ju ne bi smela motiti. Pa še pri vas je bolj b od burje user posted image

2bambinos jaz imam še od ta prvega tisto blazino in njemu je bila super. Ne mislim pa kupovat še ene.

Stekleničke jaz operem z vorčo vodo in detergentom ter dam v sterilizator. Z vodnim kamnom na srečo nimam problemov, ker je v naši vodi zelo malo kamna. Naše mestece ima vodovod napeljan direktno iz hudournika user posted image

Grem, ker mi Lili ne da miru user posted image

Lp user posted image

(odgovor članu Naja3)
Neposredna povezava do sporočila: 3392
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
16.5.2012 11:54:20   
disere
gorga mojim dvema so kr takoj pomagale, je pa res, da smo mele največji šov in naval krčkov med hranjenjem in nekaj časa po njem, to je blo joka, da smo včasih po eno uro hranili eno, prav hudo je blp to gledat, odkarmamo te flaške pa lepo sedim in hranim, prej ni blo šans da bi sedela pa hranlasem ju mogla nosit pa pet zravn, pa flaško pod brado pa še po ritki zravn trepljat, da so sploh kaj pojedleuser posted image user posted image tia je bla najbolj na udaru, saj elin tud sam ona je tok rada jedla, da je nekako popila svoj obrok do konca, tia pa puščala po 40mml....tako, da tega je zdaj na srečo KONECCCCCCuser posted image user posted image user posted image ...

cilla komaj čakam, da se končno dobimo pa kr poparčkamo naše čmrljeuser posted image user posted image

(odgovor članu Gorga)
Neposredna povezava do sporočila: 3393
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
17.5.2012 9:39:21   
2bambinos
Hvala vam za odgovore o blazini. Me babici sprašujeta in ne vem kaj naj rečem...

Včeraj smo imeli UZ in je fant malo nad povprečejem za 31.teden - tehta že 1900g, punca pa gre lepo po zlati sredini grafa in tehta 1600g. Samo da sta ok. Kao da ta razlika 300g, če sta raznospolna je ok, če pa bi bila istega spola pa ne bi bilo ok. Je pa G pristavila, da se lahko moti pri izračunih. Punčka je še zmeri prva in z glavico navzdol, on pa je zgoraj nad njo prečno. Se ne ve vse do porodne sobe kakšen porod bo je rekla ginekologinja. Sem vprašala za inekcijo za zorenje pljučk, a je kao naj ne bi dobila, ker vse kaže fajn. MV je dolg 2cm. Ob večerih pa poleg otrdevanja zaznavam krče v jajčnikih (ful isto kot menstrualni krči - imam zelooo boleče menstre, da sem poleg kontracepcijskih prej morala jemati še naklofen). Aja, pa fant je spet s ponosom pokazal lulija, punca pa spet ni hotela pokazati ali je res punca (vse od nuhalne in morfologije ne več).

jakajakša - je pri tebi kaj novega? Mislim, da sva obe zelo blizu s PDP-ji, ne?

Danes je neki sončka spet - gremo hitro ven. LP vsem

(odgovor članu disere)
Neposredna povezava do sporočila: 3394
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
17.5.2012 9:52:08   
disere
2bambinos fajn da je vse super, pa super težo mata, moji dve sta se rodili v 34/2 pa sta mele ene 1580g, druga pa 1800g...pa meni so v P na UZ rekli, da ni nč takšnega, ker je bla ena manjša, moj G pa me mal zastrašil, ampak na koncu blo vse ok, kar je itak najbolj važno..je pa meni v tednu, ko si ti začel trbuh kar naprej trdet, posledično se mi je zelo skrajšal MV, ampak saj veš, da je pri vsaki drugače, nč se ne obremenjuj pa lepo spročeno naprej...

(odgovor članu 2bambinos)
Neposredna povezava do sporočila: 3395
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
17.5.2012 13:11:28   
jakajaša


2bambinos:me veseli ,da lepo napredujete.Ja mi smo bili včeraj pri dr.Veselu na pregledu srčka pri enem izmed dvojčkov.Vse je po starem.Vse pa bo odvisno v ponedeljek,ki mi bodo pri obeh odvzeli plodovno vodo in videli ali pri tem z srčno napako kaže ali ne na georgijev sindrom.Upam,da bo ostalo samo pri srčni napaki.
Imam pa tudi kot ti nekakšne krče al bolečine na čase v jajčnikih.Te pa že panika,kaj če se je že začelo.Molim,da če se že mora predčasno kaj zgodit,še naj maladva počakata vsaj do ponedeljka.
Javim v ponedeljek kaj smo ugotovili.

(odgovor članu disere)
Neposredna povezava do sporočila: 3396
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
17.5.2012 13:50:16   
maja ST
ojla punce!

najprej hvala za vse nasvete!!!

ja zgleda da je beba mleko (hipp sem že dolgo nazaj opustila ker so me tiste majhne papunge spravljale ob živce - vsaka 2 dni nova škatla) res bolj mastno..no vsaj blo je do sedaj...sem predvčerajšnjim preklicala celotno goriško, sparje pa mercatorje, pa nikjer ni več bebe 2?! sej se že pred mesecem opazila da nekje zmanjkuje, pa mi niti na kraj pameti ni prislo da je ne bo več. ko pa sem skoraj ostala brez sem šla v panično raziskovanje...baje v slo ne bodo več dobavljali. tud v lekarni imajo samo še 4 škatle in to je to. baje so dobili dopis da je ne bo več...tud ena punca na drugem forumu je ugotovila da ne bo več bebe ni pa še dobavitelj nič obvestil...čudno, glede na to da imajo v lj porodnišnici to mleko...no pa smo šli po novalac v ita. ne vem...upam da bo šlo tud s tem..ma sem tako jezna...ne vem kako je z millerjem, samo do lj al pa v koper se vozit po mleko.. ne vem no...

tud mi mamo flaške mum, pa tolažilne dude tudi. super so..no sedaj imam tud une k nimajo dna več za razstavit...ta sterilizator pa tud že kr osovraženo gledam, mogoče bi res bil čas da se ga pospravi.

pri nas pa vse obiske zdravnika k gre le en otrok opravi moj, jaz pa pazim drugega. pri zd. dobi list o spremstvu, ki ga nato odnese k svoji zdravnici in dobi plačano spremstvo na delu tako da mu ni treba koristiti dopusta. super da je tako ker tega je kar dosti skoraj vsak teden je nekaj...res pa je da je odvisno, kako delodajalec gleda na to..dandanes si lahko srečen, če imaš službo, če pa delodajalec upošteva še pravice in zakon...skoraj neverjetno, ampak nekje še obstaja...

prehod na gosto hrano: začetek je bil kr naporen, pa sem mislila da je z mlekom težko, ko moraš vedno nekaj prati, sterilizirati, preverjati temperaturo, prevrevati, pa grudice... sem kar pozno začela nekje pri 7 mesecu (5kor.). prva papa kuhan korenček - ni jima bil všeč. pa vse je bilo od tega korenčka, kuhnja, dnevna, jaz.. pa sem potem kupila rižolino millupa, no to sta pa potem zagrabila kot nora, kuhanje sem opustila in kupovala že pripravljene kašice..nekje po 14 dnevih sem spet poskusila kuhat sama pa je kr šlo..sedaj jemo jabolko, hruško, korenček, cvetačo, brokoli, bučko, polento, riž, krompir, piščančka, jogurt, pa hipp kekse...imamo pa že skoraj 10 mesecev..zaenkrat imamo dva kuhana obroka, zjutraj mleko, nato sadna kašica, nato mleko, pa popoldne zelenjavno mesna kašica in zvečer mleko - jemo 5x. pa imata zelo rada mleko kot kuhano hrano. pediatrinja je rekla da je zaenkrat dovolj dva gosta obroka..ma počasi po treba tretjega uvest...

airex blazina: tud sama sem gledala to blazino samo so tako drage, verjamem pa da je vredna svoje cene, ker jo noben ne prodaja rabljene. zaenkrat ju imam kar na prešiti odeji v dnevni, samo na njej se ne bosta naučila plazit, ker sta pogruntala da če nabetera prevleko zlezejo igrače k njima pa se jima niti stegnt ni treba. mam pa eno blazino z lokom in sem oba nanjo postavila vendar ne z glavama skupaj pač pa en dol en gor, ker sta se če ne praskala po obrazu. sedaj ko se obračata pa ne pride več v poštev.

2bambinos: super! lepo težo imata. točno tolko sta bila moja ko sta se rodila!...no sedaj pa čakam da prebijemo mejo 10kg?! pazi nase!!!!

lp vsem!

(odgovor članu disere)
Neposredna povezava do sporočila: 3397
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
17.5.2012 18:35:25   
rekula
Pozdravljene!

Oglasila sem se samo enkrat, potem pa smo bili brez računalnika in hotla sem vse prebrati za nazaj in mi je to tudi uspelouser posted image
Imam parček Aniko in Aljaža, ki bosta 28.5. stara 6 mesecevuser posted image user posted image
MajaST najlepša hvala za idejo kako jih hraniti skupaj, sem si pogledala en filmček na youtube in smo danes kar začeli sta sprejela brez problemov, jih pa posedem v lupince user posted image user posted image
Glede krčkov so nam pomagale kapljice ColiPrev, dodajali smo jima jih do 3. meseca potem pa so tudi poniknile na tržišču, sem se pa pozanimala se jih zdaj dobi, ampak ne v vsaki lekarni, mi smo jih kupovali v lekarni v Štepanjskem naselju so bile takrat tam najceneje in pa na Rudniku v Supernovi. Stane pa ena dozica 13€, to kar nanese glede na to da imamouser posted image user posted image , ampak midva sva raje kje drugje pršparala ker jih je tako težko gledat kako jih zvijauser posted image
Glede podloge za na tla smo se mi odločili, da bomo kupili penaste puzzle (gor pa bomo dali igralni center imamo enega svojega in enega sposojenega), jih imajo v pikapolonici v akciji 9.90€, v BC pa imajo od 18.5. do 21.5. akcijo za 50€ nakupa vam podarijo kupon v vrednosti 10€.

MajaST bi te še vprašala ali si jih po žlički tudi hranila oz. jih hraniš v lupinici? Mi se uvajamo približno dva tedna in je kar zamudno da vsakega posebej držiš v naročju in ju pitaš potem pa še flaška.
In pa dobrodošla!

Lp vsem mamicam in nosečkam!

(odgovor članu maja ST)
Neposredna povezava do sporočila: 3398
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
17.5.2012 20:50:16   
cilla

IZVIRNO SPOROČILO: maja ST

airex blazina: tud sama sem gledala to blazino samo so tako drage, verjamem pa da je vredna svoje cene, ker jo noben ne prodaja rabljene. zaenkrat ju imam kar na prešiti odeji v dnevni, samo na njej se ne bosta naučila plazit, ker sta pogruntala da če nabetera prevleko zlezejo igrače k njima pa se jima niti stegnt ni treba. mam pa eno blazino z lokom in sem oba nanjo postavila vendar ne z glavama skupaj pač pa en dol en gor, ker sta se če ne praskala po obrazu. sedaj ko se obračata pa ne pride več v poštev.



Ja, tudi jaz bi si težko privoščila 200€ za blazino za dvojčke. Mi smo jo dobili na naročilnico - na stroške ZZZS. Predpisala nam jo je razvojna pediatrinja na predlog fizioterapevtke. Tako da... naj tvoj naslednjič lepo popraša vašo, kako je s tem. user posted image Imate pravico do nje, namreč.
Res je fajn. Sej če je ne bi dobili, bi nabavila ene tri armaflekse, bi tut tisto nekako šlo. Ampak je airex ful ful boljša, ker je debelejša in velika v enem kosu. Tako da se splača malo gnjavit dohtarje, da vam jo napišejo.

(odgovor članu maja ST)
Neposredna povezava do sporočila: 3399
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
17.5.2012 20:56:09   
cilla
Aja, glede mleka Beba. V Milerju ga majo, ga sami uvažajo (sem bla glih danes tam). Pa še cena je mende ugodnejša. Samo je tebi najbližji Miler res malo daleč. Če se vam Novalac ne bo obnesel, provaj Babylove iz DM.

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  134 135 [136] 137 138   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  134 135 [136] 137 138   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?