|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  133 134 [135] 136 137   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
30.4.2012 13:50:10   
JanaB
Tole glede senčnikov pa tudi mene zanima. Pri prvi smo imeli marelco, ki smo jo nato tekom sprehoda non stop prestavljali in popravljali iz ene strani na drugo pač glede na položaj sončka kar pa si zdaj pri dveh malo težje predstavljam. Z eno marelco bom pa verjetno tudi težko obema senčno naredila.

Sicer pa se je naš sistem hranjenja se je "rahlo" porušil. Prej sva prvega, ki se je zbudil nahranila in nato zbudila še drugega. To je bilo na cca 3 ure. Zdaj pa se zbujata vse vprek brez pravila in ju samo menjavam ... enega na dojenje pa hitro dol in še drugega gor pa mešat AM za Anjo pri čemer sploh ne vem koliko namešat, ker je hranjenje non stop in nista na ful lačna, ker skoz po malem malcata. Seveda ju tudi zvija in ju včasih ne pomirim z ničemer drugim kot spet na joško pri čemer itak nič ne pojesta le cucljata jo namesto dudice user posted image Res ne vem kako bo tole izgledalo, ko bo šel moj spet v službo user posted image Se še predobro spomnim kako je bilo pri prvi ... ko si že mislil, da si pogruntal kak sistem se je le ta najkasneje naslednji dan porušil user posted image

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3351
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
1.5.2012 21:53:32   
Naja3
Cestitke Claudi za fanta user posted image .
In hvala za povzetek cen za mleko, ki bo vsem prišel zelo prav user posted image .
In še o marelicah in sencah, jaz sem bila pri eni prijateljici,ki ima dva sončka, ki sta že 2leti stara in mi je za marelo predlagala, da se kupi ena ta velika Hartan in dva nastavka za vsako stran. Tam kjer sva kupila voziček pa mi je mamica predlagala da tudi pri košarah na voziček daš obe strhici od športnega dela in jim je bolj udobno pa še malo jim piha in tudi od zadaj jih lahko pogledaš. Gre za voziček Easywalker. Nisem pa nič od tega sam poizkusila, ker me čakajo upam da še trije meseci. Trenutno sem v 24 tednu.
Imam pa tudi jaz vprašanje za vse, ki ste pred mano. Ali je tudi vas kar skoz bolel trebušček, sploh ne vem kako naj se dam. Sedt mi ne paše, samo čist pokonc, ležat še manj. Še najbolj je ko se mi zjutraj sestavijo kosti da skoz neki v easy delam. Še sprehod je bolj zato da se nadiham. Ali je katera hodila na plavanje na DIF, baje to zelo koristi, tudi ginekologinja mi je napisalal sprehodi in plavanje, medtem ko je za nosečniško telovadbo rekla, da rajši ne.

Uživajte s svojimi sončki, ostale pa se razvajajte in božajte trebuščke. (v porodnišnici mi je rekla, kar prvič slišim, da naj se ne božam toliko po trebuščku ker to povzroča krče. Tam sem bila ker sem izgubila zavest in sem se šla pokazat, saj sem se ful ustrašila. Pa povedal sem ji da imam kar veliko krčev od amniocinteze naprej.)

(odgovor članu JanaB)
Neposredna povezava do sporočila: 3352
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
2.5.2012 10:16:56   
cilla

IZVIRNO SPOROČILO: Naja3

v porodnišnici mi je rekla, kar prvič slišim, da naj se ne božam toliko po trebuščku ker to povzroča krče


Meni je isto rekla babica v šoli. Razlago, zakaj je tako, sem pozabila... Meni je "čohanje" trebuha ustrezalo, sploh kadar je desni začel rinit navzgor v moja rebra, tako da v tistih trenutkih nisem preveč upoštevala opozorila.
Če imaš take težave, bi bilo fajn, da čim več počivaš (jaz nisem mogla sedet, ker se desni ni strinjal, ležala sem lahko le na levem boku). Vsaj tja do 28., 30. tedna, da pridete na varnejšo stran nosečnosti user posted image

(odgovor članu Naja3)
Neposredna povezava do sporočila: 3353
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
2.5.2012 11:40:26   
disere
ojla punceuser posted image ...

za nami prvo ceplenje, sta punci junaško prenesli vse skupaj, nista mele nobenih težav o cepljenju, mi pa že dober teden nekaj mečkata s hrano, tako kot pri cilli, zgleda, da ne rabijo več toliko obrokov, mi kak obrok spijeta tud po sam 30mml, včasih še manj, ko pa sta orng lačni je pa flaška prazna v trenutku, sam je user posted image ko nevem zdaj, kdaj bi onidve jedli zares ne sam 30mml, moram to še naštudirat malouser posted image user posted image en nočni obrok bomo še probali vn spustit, ker ga zgleda ne rabita, ko se bosta zbudili bom probala malo s čajem pa bomo vidli kako bo....

zdaj pa hitro nekaj skuhat pa šibamo ven na sonček, smo cele dneve zunaj pred hišo, sta zelo radi zunaj pridni kot da ju niuser posted image ..

lp.maja

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3354
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
3.5.2012 14:17:05   
2bambinos
Claudie - čestitke!!! user posted image user posted image

jakajakša - tudi jaz imam rok julija, v soboto imamo dopolnjen 30.teden (JUPI!!!), pa sem danes klicala in ne morem nič prej - bom morala počakati na sredino maja mi je rekla uslužbenka po telefonu.

JanaB, tudi pri meni je trenutno še taka situacija - prvi je v glavični vstavi, drugi prečno. Sem se pa na podlagi vaših opisanih izkušenj odločila, da bom res šla v Lj in ne v Kranj. Ziher je ziher.

Veliko sončka vsem mamicam in tudi vsem bodočim!


(odgovor članu claudie)
Neposredna povezava do sporočila: 3355
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
4.5.2012 0:33:39   
JanaB
2bambinos pri meni sta se potem v nekaj čez 30. tednov oba postavila v glavično vstavo vendar pa je bil ob samem porodu B spet prečno. Glavno, da je A glavično, ker potem lahko rodiš vaginalno. V nasprotnem primeru ti bodo delali CR.

(odgovor članu 2bambinos)
Neposredna povezava do sporočila: 3356
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
4.5.2012 21:59:52   
Gorga
Ojla punce user posted image

Nisem poniknila, vas vedno preberem, vendar cajta pa ni, da bi še kaj napisala. Naš urnik je napet kot struna. Najprej zjutraj za vse tri mleko, vsi se naštimat, nato zajtrk, če je tamali doma, pripravit ves conkpok za s sabo, ker migriram z otrocmi k moji mami, mož v firmo ali štimat bajto, klicanje in rihtanje majstrov, sprehodi, krčki, nočno življenje, stanovanje je kot bomba,... ni da ni user posted image  Sem prav res utrujena. Me prav zanima kdaj bom tokrat prvič prespala noč user posted image
cilla super, da ti Linus prespi že celo noč user posted image  
Uf JanaB tole mora biti kar naporno. Moji dve za 1x čez dan kar držim v ritmu hranjenja na cca 3 ure. Ponoči pa ju pustim spati kolikor pač spita. Vendar za 1x zbudiva tudi ta drugo in ju obe nahraniva.
Naja3 tudi jaz ti svetujem, da čimveč počivaš. Dvojčki izčrpajo telo tudi, če nosečnost poteka bp. Temu se ne da izognit. Mene je npr. na koncu zdelalo, ko sem že mislila, da sem srečno prišla do cilja.
disere kolk fajn, da sta punci pridni v vozičku. Mene osrečita s tem le v dopoldanski rundi, da lahko grem s kako kolegico na kavo. Med naslednjimi sprehodi se mora voziček ves čas premikati, ker če ne je takoj jok.

Pri mojem EW vozičku sem dobila tudi senčnik in to takega, ki se ga montira na streho in je potem kot fajn podaljšana streha. Prvi lastniki so ta voziček naročili iz tujine in verjetno je bil že v kompletu. Bi pa nujno rabila mrežo proti komarjem. V naših koncih so se v zadnjih treh letih nenormalno namnožili tigrasti komarji. Uživanje na klopci v senčki parka brez tega, da nisi od glave do pet našprican z autanom, ni mogoče. In mene imajo pa še posebno radi. Kjer se pojavim, jih je takoj 10 okrog mene user posted image

Uživajte ženske! Mene že kliče Maja user posted image

Lp user posted image

< Sporočilo je popravil Gorga -- 4.5.2012 22:00:52 >

(odgovor članu JanaB)
Neposredna povezava do sporočila: 3357
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
5.5.2012 12:49:00   
cilla
Gorga, EW ima originalno mrežo proti komarjem http://www.easywalker.nl/sk-EN/accessory/id=9/mosquito_net_duo.html
Če Pikapolonca uvaža te vozičke, bi člouk mislil, da se jih da dobit pri njih za kupit. (če ti ne znese do Pikapolonice, me rukni in ti grem jaz prašat, jo imam tle v Domžalah na naši stalni sprehajalni ruti).

Jaz sem pri TFK dobila ločeni mreži proti komarjem za globoke košare. Za športni del žal ne, sem pa nabavila njihovo UV zaščito za športni del in mi zgleda, da bi lahko služila tudi kot zaščita pred komarji. Zgleda glih tako kot tale protikomarna mreža od EW.

(odgovor članu Gorga)
Neposredna povezava do sporočila: 3358
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
5.5.2012 16:02:10   
nataska82
pozdravljene!
danes pa sem imela NS pri Dr. Pušenjaku. Napovedal je dve punčki. bomo vidli,.....
sicer pa mam eno vprašanje. ima katera od vas cirklažo?
meni je zaradi prejšnjega pripetljaja ginekologinja svetovala cirklažo, sploh pa ker sta dva... na ptuju in v mariboru mi niso hotli naredit. Danes pa ko sem bila pri Pušenjaku mi je takoj rekel za cirklažo, tako da v ponedeljek grem nazaj v ljubljano in v torek mi on naredi cirklažo,......

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3359
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
7.5.2012 19:33:21   
jakajaša
2bambinos
2bambinos

2bambinos:jaz sem bila danes v lj pri dr.tulovi in sem zaćetek 30.tedna nakar sem dobila prvo injekcijo za dozorevanje pljučk,Naslednji dve ampuli pa še jutri.Ne vem zakaj so mi jo dali,saj MV meri 3 cm in je zaprt.Ćez 14.dni pa grem na odvzem pri obeh plodovne vode.

(odgovor članu nataska82)
Neposredna povezava do sporočila: 3360
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
7.5.2012 20:25:56   
cilla

IZVIRNO SPOROČILO: jakajaša

2bambinos:jaz sem bila danes v lj pri dr.tulovi in sem zaćetek 30.tedna nakar sem dobila prvo injekcijo za dozorevanje pljučk,Naslednji dve ampuli pa še jutri.Ne vem zakaj so mi jo dali,saj MV meri 3 cm in je zaprt.Ćez 14.dni pa grem na odvzem pri obeh plodovne vode.


Zato, ker praktično vsem nosečnicam z dvojčki (ali več) za vsak slučaj oz. zaradi statistično večje možnosti prezgodnjega poroda dajo flosteron. Vsaj v LJ P je tako (izjema so tiste, ki jih ima čez Pušenjak, ki pravi, da flosteron ni tako nedolžna in poceni zadeva, da bi jo kar za vsak slučaj dajali).

(odgovor članu jakajaša)
Neposredna povezava do sporočila: 3361
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
7.5.2012 22:15:27   
Gorga
Dober večer user posted image

Zdej sem končno odložila še ta zadnjo članico naše družinice. Upam, da bo kmalu konec teh večernih seans šraufanja... Včeraj je pa bilo sploh specialno. Majo je zvijalo cel dan, Lili tudi malo vmes, pa doma smo bli cel dan zaradi slabega vremena user posted image  Še dobro, da je ta velik tako priden. Vsaka mu čast user posted image

Danes je še zadnjič prišla patronaža potehtat moji punci. V prvem mesecu življenja je Lili pridelala 930g, Maja pa 800g več od porodne teže user posted image  V sredo pa nas čaka prvi obisk pri pediatrinji.

cilla originalne mreže nimajo nikjer pri nas. Tudi po netu sem malo gledala in jo za 1x dobila na angleških in ameriških spletnih straneh. Morda bi šla gor kaka univerzalna mreža ali pa tudi od kakega drugega dvojnega vozička. Sej po mojem je vse približno isti šmorn. A ti si tisto UV mrežo nabavila kar pri uvozniku?

jakajaša jaz sem flosteron dobila v 32. tednu, ker imam zaradi operacije krajši MV in je bil to še dodatni rizični faktor.

Se grem zdej hitro umit in uležt. Je potrebno vsak trenutek polno izkoristiti, a ne user posted image

Lp user posted image

< Sporočilo je popravil Gorga -- 7.5.2012 22:17:21 >

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3362
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
7.5.2012 23:01:48   
cilla

IZVIRNO SPOROČILO: Gorga

A ti si tisto UV mrežo nabavila kar pri uvozniku?


Ja, pri njemu. Jo prodajajo tudi na mimovrste, si lahko tam pogledaš, kako zgleda. Konc tedna grem k našim, če bi hotla videt to čudo v živo, sprovat na vašem vozu, in si že lahko vzameš par minut za to, lahko zavijem v vašo vas spotoma.

(odgovor članu Gorga)
Neposredna povezava do sporočila: 3363
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
8.5.2012 5:53:18   
jakajaša
Gorga: glede na to ktere so morale jemat zdravilo za dozorevanje plkučk pri dvojčkih se otročički rodijo kako???

Ali katera ima izkušnje kaj vse potrebuješ v LJ porodnišnici za svojega malčka glede osebnih stvari(plenice,nogavičke....).Koliko postelj šteje soba na oddelku za mamice z sončki?
Hvala za odgovore.

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3364
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
8.5.2012 8:30:18   
cilla

IZVIRNO SPOROČILO: jakajaša

Ali katera ima izkušnje kaj vse potrebuješ v LJ porodnišnici za svojega malčka glede osebnih stvari(plenice,nogavičke....).


Rabiš, kar jima boš oblekla za domov, za čas, ko boste v porodnišnici, pa dobiš vse tam. Vsako dopoldne pridejo sestre na krog po sobah in delijo sveže brisače in srajce za mame ter higienske pripomočke in oblekice za otroke.


IZVIRNO SPOROČILO: jakajaša
Koliko postelj šteje soba na oddelku za mamice z sončki?
Hvala za odgovore.


Oddelkov za porodnice je več user posted image Imajo dvo- in troposteljne sobe. Če je gužva (januarja sem to doživela 2x), dodajo po eno posteljo v sobo (torej npr. 3+1).

(odgovor članu jakajaša)
Neposredna povezava do sporočila: 3365
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
8.5.2012 11:43:30   
disere
Drugače pa za vse katerih user posted image matrajo krčki: Tale zadevica naj bi bila odlična proti požiranju zraka user posted image http://drbrowns.si/izdelki/steklenicke.htm . Midva se dojiva, tako da je ne rabim in zato ne morem podati svojih izkušenj, sem jo pa kupila za darilo prijateljici ki ima dvojčka in je bil nonstop jok zaradi krčkov user posted image , mala sta vedno polivala in se jima je s temi stekleničkami stanje nenormalno izboljšalo user posted image . Zadevica sploh ni draga, tako da izgubiti ni kaj dosti, pridobiš pa ogrooomno user posted image .

sem si dovolila to prekopirati od naših marčevk, nove flaške menda so super, js sem jih kr naročila dve pa da vidmo če bo to pomagalo vsaj mal oblažit krčke in vetroveuser posted image user posted image ..

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3366
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
8.5.2012 11:57:54   
jakajaša
joj punce ktera je dobila zdravilo za dozorevanje plučk kako ste se počutile?jaz ne vem ,če sem spala ponoči 2 uri.pa sedaj celo jutro ne morem očesa zatisnit.danes pa še dobim 2 dozi.znorela bom,saj sem sama sebi tečna:((

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3367
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
8.5.2012 16:30:42   
cilla
Jaz sem rodila nekih 10 al 12 ur po flosteronu, imela sem že popadke, tako da nisem imela časa za še kake stranske učinke user posted image Ampak pri Pušenjaku sem našla, da je vznemirjenost lahko tudi posledica flosterona http://med.over.net/forum5/read.php?19,6880634,6918960#msg-6918960
Omeni te svoje težave pred naslednjo injekcijo. Morda ti lahko v porodnišnici kaj svetujejo za se jim izognit oz. jih omilit.

(odgovor članu jakajaša)
Neposredna povezava do sporočila: 3368
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
9.5.2012 22:48:50   
Gorga
Ojla user posted image
Danes smo imeli prvo posvetovalnico. Punci sta super user posted image . Lili ima 3720g in 52cm, Maja 3400g in 50,5cm. Obe sta lepo razviti, refleksi in kri bp user posted image . Sem ful vsela, da je tako!

cilla lahko se zmeniva za naslednjič, ko boste spet v naših koncih. Ta vikend smo že polno zasedeni. Sem pa doma v največji "vasi" v naši dolini na poti do NG user posted image .

IZVIRNO SPOROČILO: jakajaša

Gorga: glede na to ktere so morale jemat zdravilo za dozorevanje plkučk pri dvojčkih se otročički rodijo kako???



Ne vem če prav dobro razumem kaj si me hotela vprašati user posted image  Jaz sem rodila po naravni poti in to zato, ker sta bili obe v glavični vstavi in to nima nobene veze s flosteronom. Drugače pa pri meni ni bilo nobenih stranskih učinkov po injekcijah. Mojo dobro kolegico pa je po prejetju flosterona nekaj časa srbelo mednožje user posted image

Zdej pa grem po hitrem postopku pod tuš in spat. Upam, da bo spanje trajalo vsaj kaki dve uri skupaj user posted image

Lp user posted image

< Sporočilo je popravil Gorga -- 9.5.2012 22:51:56 >

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3369
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
10.5.2012 19:44:50   
Naja3
hojla,danes so v Lj v soli za starse povedali da bo 29.5 ob 10uri predavanje za dvojčke. Nisem pa zasledila ali v stari porodnisnici ali zadaj v stari soli za starse. Sem sla 1mesec prej v solo pa ze zdaj komaj sedim.mi je pa tezko ko poslusam ker bo vse kar razlagajo dvojno.

(odgovor članu Gorga)
Neposredna povezava do sporočila: 3370
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
11.5.2012 0:44:45   
maja ST
ojla nosečke in mamice.
končno sem se odločila, da se tudi sama prijavim na forum.

zaenkrat kar na kratko: sem mamica dvojčkov. Sara in Tilen sta stara že 9 mesecev sta pa bila rojena v 31tednu. bili smo 24 dni v LJ porodnišnici (same pohvale osebju in zdravnikom!), nekaj težav z dihanjem, ampak je slo mimo...zelo sta pridna, spita celo noč, čez dan pa akcija...vsak dan nekaj novega...malo smo se lovili na začetku ampak ko sedaj gledam nazaj mi gre kar na smeh...dojili se nismo ker zaradi teže nisem hotla eksperimentirat s tem da ne bi vedela točno koliko sta pojedla, sem pa črpala do šestega meseca in dodajala AM. mleka ja bilo sicer zelo malo a se nisem vdala...na koncu sem črpala večkrat na dan da sta z mojim mlekom vsaj zaspala če je že čez dan bilo AM na jedilniku. ko pa niti za večerjo ni bilo več sem se udala...
hm..mleko začeli s aptamil premature...pa je fantka zapiralo, potem beba pa smo naveliko polivali, potem hipp - je bilo super samo pakiranje! mi je slo na živce ker samo take male pakunge obstajajo pa vsak drug dan nova škatla. pa še v vrečki...vedno cel pult od mleka... pa smo poskusili novolac - jima ni bil všeč, pol pa spet na bebo in sedaj je ok. smo pa že na beba2. pa tudi gosto hrano že jemo...to je šele umetnost. tri žličke enemu, tri žličke drugemu...

kar pa se hranjenja tiče sem hranila najprej enega nato drugega. fantek je ponavadi hotel takoj zdaj! nič čakanja. punca je večinoma bolj potrpežljiva. kdaj pa je bilo istočasno dretje, da nisem vedela kam pogledat. pol pa sem poskusila istočasno! SUPER! škoda ker nisem se že prej tega lotila. obe lupinici v dnevno sobo, pripravila mleko, tamaladva not, pa vsakemu svojo flaško. pa pol en kupček nato še drug. v lupinici je eden vedno počakal za kupček podret. ni bilo nobenega polivanja več in dretja. ker ko sta se drla sta se nažrla zraka in potem je šlo vse ven mleko in zrak. tako da sem to polivanje rešila s tem da sem ful delala na tem da se nista pretirano drla. ko je bil čas za hranjenje sem ju zbudila, nisem čakala da sta se sama ker potem je bila lakota tako huda da je bil cel blok pokonci, pa še pomirila sta se zelo težko. krčke pa smo rešili z gaja kapljicami je pa res da je trajalo 14dni da so primle, pol pa simfonija....

zaenkrat toliko...

želim vam mirno noč

(odgovor članu Naja3)
Neposredna povezava do sporočila: 3371
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
12.5.2012 8:05:25   
Naja3
Pozdravljene,
ravnokar sem prebrala v City magazinu ... in takoj na forum user posted image .
V Tosami nudijo poseben popust za družine z dvojčki, trojčki ... in sicer
- 20% popust na izdelke iz programa to.to user posted image
- 15% popust na otroške plenice.
Z rojstnim listom ali materinsko knjižico se oglasiš v trgovini na Viru pri Domžalah ali v mariboru na Taboru in prejele bomo kupon s katerim bomo kar 2 leti upravičeni do popousta.

Domžale: Vir, Šaranovičeva 35, 01/729 02 48
Maribor: Tabor, Jezdarska ulica 4, 02/6209 66 32

S to prijetno novičko vam želim še prijeten vikend in seveda razvajajte se.

Drugače pa smo bili včeraj na UZ pri mag. Pusenjaku v porodnišnici. Naša fanta rasteta in imata v 25 4/7 ocenjeno težo 870 in 890 g. Mamici pa se razteguje trebuh user posted image kar velikokrat je zelo trd. Moja fanta čutim večino zjutraj in zvečer pa še ponoči ko grem na WC.

p.s. Easywalker duo prodajjo na spletni trgovini mali vragci, mogoče se tam dobi tudi kaj dodatkov. Jaz sem malo bolj pogledal moj voziček in ima na strehicah res namontirana še dva senčnika. Če sem prav videla pa je v kompletu le ena mreža za komarje za športni del in ena za košaro user posted image - zakaj pa kupiš za dva. Edino za dež pregrinjalo je za vse.


(odgovor članu maja ST)
Neposredna povezava do sporočila: 3372
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
12.5.2012 17:25:49   
2bambinos
Hvala Naja3! Bomo ziher šli! Vsaka jim čast, res... user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Naja3)
Neposredna povezava do sporočila: 3373
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
12.5.2012 17:37:29   
2bambinos
Pozdravljena maja ST!

Jaz sem ravno v 31.tednu in sem prebrala tcojo zgodbo mojemu fantu - mi je uspelo in se je res malo zamislil, saj je ful prepričan, da "bomo mi pa na rok", ker on še mentalno ni pri rojstvu, ker ima še preveč stanovanja za zrihtat... Sem se mu ful smejala, je prav zlat. Komaj čakam pregled, da izvem kako sta (sta baje tudi user posted image user posted image ) in kako je z mojim MV. Sem pa ta teden vse oprala, polikala, pripravila tudi zase, da bom sedaj še bolj mirna. Manjka mi edino voziček in ena lupinica. Odločava se pa med Hartanom in Easywalkerjem.

(odgovor članu maja ST)
Neposredna povezava do sporočila: 3374
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
12.5.2012 20:28:16   
maja ST
ojla 2bambinos!

lepo da si vse že pripravila! seveda pa ti želim, da še malo podaljšaš z nosečnostjo!!!

midva sva imela le eno posteljico in voziček. ker sem se super počutila sem do 27 tedna delala, potem sem vzela teden dopusta, ker sem začela zelo zatekati...je bilo zelo vroče lani... potem teden bolovanja, nato so me sprejeli v bolnico šempeter, da sem dobila inekcije za razvoj pljuč. sem v nedeljo prišla domov, se stuširala, in upala da se bo nosečnost nadaljevala. pa zjutraj šok. razpok mehurja med spanjem v postelji... moj je lih na delu kavo spil, ko sem ga klicala, naj se vrne po mene...in smo šli v bolnico...tam so mi zrihtali rešilca in me odpeljali v LJ. imela sem zdravnico zraven, verjetno za moralno podporo pa tudi v žilo sem nekaj dobivala za ustavljanje popadkov.. moj pa zadaj v avtu gas za rešilcem. no in v LJ sem potem naravno rodila.

tamala dva sta takoj zadihala, bilo je super. se pa je fantek nato upehal in je pristal na kisiku.. tisti dnevi v lj so bili kar grozni. malega so dajali dol s kisika pa gor nazaj...že ko misliš da je ok pa spet žalost.

je pa moj prihajal skoraj vsak dan po delu na obisk. to me je ful gor držalo. in potem so šli dnevi mimo. oba sta napredovala in dobila sem punčko k sebi v sobo. takrat pa je bila veselica.. previt punčko, jo nahranit, nato sva šle obe k fantku na eint njega previt ga nahranit, pa potem nazaj gor na črpanje..in spet od začetka. umes malo zaspat. je blo kr pestro. in nato je prišel še fantek k meni. po sedmih dnevih pa domov. končno.

moram pa pohvalit osebje. na eint zelo lepo poskrbijo za nedonošenčke. sestre so super in zdravnik dr breganc tudi. vedno mi je vse razloži, čeprav nikoli nisem vedela kaj naj sploh vprašam.

vse za tamala dva je moral moj zrihtat. posteljici, pa posteljnina, pa stekleničke, sterilizator, črpalka....sploh vse..s kolegom sta tudi posteljico sestavljala...zvečer ves zmozgan od dela in vožnje v lj in nazaj..ja njemu je blo tud kar hudo..pa cunjice je mama nabavla, pa oprala in zlikala.

je pa sedaj super.

pa se to... voziček izbrala pred porodom. imava baby jogger city select. to je ameriški voziček in sva ga kupila v IT. ga pa imajo sedaj tudi v SLO. je super zelo sem zadovoljna z njim. v prtljažnik gre cel pa mam kio ceed. zelo lahek in okreten. brez problema grem med mize v baru ali po trgovini. kar pa je najbolj pomembno. na ogrodje gresta dve lupinici ali pa samo ena isto velja za sedežka. ker kdaj je treba le enega kam peljat recimo k zdravniku ali pa na fizioterapijo. in ni en sedežk/lupinica prazna.

lepo vas pozdravljam!

(odgovor članu 2bambinos)
Neposredna povezava do sporočila: 3375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  133 134 [135] 136 137   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  133 134 [135] 136 137   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...




Dojenje...
пеперутка16

Do kdaj ste dojile?