|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  209 210 [211] 212 213   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januar 2012
19.1.2012 8:57:39   
StrawberrY
Čestitke Ronja!!!

Punce, sem samo toliko prečikirala, če je ronja že rodila. Drugače pa tudi vsem ostalim, ki ste že rodile čestitke, vsem ostalim, ki to še čakate, pa da naj vam hitro mine in da boste v rokah držale svoj zaklad. Srečno.

(odgovor članu tix)
Neposredna povezava do sporočila: 5251
   RE: Januar 2012
19.1.2012 9:07:20   
mamicaaa
Pozdraljene!
Čestitke vsem novim mamicam, tistim ki pa še čakate pa želim čimlažji in čimkrajši porod!

Midve sva že od torka doma, obe se počutiva super, porod je bil hiter- v slabi uri je bilo vsega hudega konec. Prvi porod se mi je zdel dosti težji kljub EA, zdaj sem rodila popolnoma naravno s svojimi popadki, brez protibolečinskih sredstev. Prvi zares boleči popadek sem dobila ob 1.15, naša pikica je na svet prijokala ob 1.59. Nič nisem šivana, kljub temu, da Hana ni ravno neki drobižek (3700g, 51cm in OG 36cm). Je bla pa mekonijska, ampak je vse vredu.

Zaenkrat se še privajamo, Sara bi skoz lupčkala sestrico pa pomagala pri previjanju, skratka dolgčas nam ni.

Lepo bodite!

_____________________________

Sara 2010
Hana 2012

(odgovor članu tix)
Neposredna povezava do sporočila: 5252
   RE: Januar 2012
19.1.2012 10:22:10   
n€na
Dobro jutro moje čvekice user posted image

NAJPREJ ČESTITKE VSEM NOVOPEČENIM MAMICAM user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Želim vam veliko lepih trenutkom, dosti smeha in malo joka ter veliko prespanih noči.

Vedno pravijo, da moraš počivati pred porodom, ker pol ne bo časa....Jaz pa pravim punce navadit se je treba na nočno življenje. Meni bi še kako prav prišlo, da bi pred porodom žurala cele noči user posted image . Mali spi bolj slabo in tudi kar močni krči ga dajejo.  Sicer smo se pa lepo navadili eden na drugega in nam je nakako zlaufalo vse skupaj, seveda če izvzamem spanjeuser posted image

mamicaaa...a ni fajn ko nam naše pupce že pomagajo, kar prav pride dodatna pomoč. user posted image

Zdej grem pa še ostalih 20 strani prebrat...Se tipkamo!!

(odgovor članu mamicaaa)
Neposredna povezava do sporočila: 5253
   RE: Januar 2012
19.1.2012 10:34:46   
beti 1
Pozdravljene!

Najprej čestitke vsem, ki ste v vmesnem času spoznale svoje user posted image .
Midve sva doma od torka, se še navajamo na gnečo v malem stanovanju in prilagajamo zadeve, da bodo bolj funkcionalne. Mala je bla v pordnišnici pravi user posted image , je samo spala in se pridno dojila, je komaj tolko oči odprla, da smo vidli, kakšne ma. Edino, ko so jo sestre rihtale je bil pa alarm. Sedaj je pa noč za dan zamenjala in se že drugo noč zapored jokcala po 3 ure skupaj z vmesnimi premori. Za včeraj domnevam, da ji je nagajala neustrezna hrana, ki sem jo dobila še v P, za danes mi pa ni jasno, razen če je hotla bit pokonc, pa ni vedela, kaj bi sama s sabo, če ne spi.
Glede poroda, sem bla spet neučakana, popadki so se mi začel ob 8-ih zvečer neredno na 10-20 min, ravno toliko da do enih nisem mogla zaspat in sem se spravla hodit po stanovanju, ob čemer so se zgostili, tako da sva šla okrog treh v p (ker je stanovanje absolutno premajjhno za sprehajanje, da bi hodila po Lj. sredi noči mi pa tudi ni blo), kamor sem prišla odprta 3 prste, a z nezrelim ustjem. Potem sem se sprehajala po p do osmih zjutraj, ko sem bla že tako utrujena in lačna, da so mi popadki skoraj izginili, so pa spodaj zadeve dozorele, tako da smo se zmenili, da gremo vseeno naprej. Predrtje mehurja ni pomagalo, tako da sem potem dobila umetne popadke, ki mi jih je babica dozirala res postopno, sem se hotela vmes že malo pritožit, ker se mi je zdelo, da gre prepočasi (se je ponavljala štorija od 2. poroda, le da so mi takrat našopal umetne popadke in je blo po tem v 1 uri vsega konc, tokrat sem pa po 1 uri na oksitocinu šele prišla do rednih popadkov, ki so bli močni, dolgi a ne pretirano boleči in samo vsakih 5 min). Mala je bla ves ta čas ful visoko. Končno smo prišli do pravih popadkov, ki pa me po 1 uri zadevanja z masko vsaj glede spuščanja male niso pripeljali nikamor, sem imela občutek, da se mi z glavco zabija v sramno kost, namesto da bi lezla odzadaj dol. Sem se uspela zmenit, da so mi dovolile nekaj popadkov predihati stoje, čeprav ob tem nisem mogla uporabljat maske, ker me je tako zadelo, da se mi je vrtelo. Ob tem se je tamala ravno prav spustila, da je šlo potem vse po regelcih naprej. Kljub temu, da mi je babica po tem dala še Dolantin sem imela občutek, da je to najbolj boleč porod od vseh treh, čeprav je user posted image  najmanjša. Težko mi je bilo tudi v fazi iztisa, saj sem bila navajena, da dvakrat prritisnem in je vsega konec, tokrat pa mi babica tega ni dovolila in sem se morala res zelo potrudit, da sem jo lahko ubogala, ampak se je splačalo, ker mi je medtem uspešno raztezala presredek in ga tudi uspešno očuvala, tako da sem jo kljub prejšnjim 2 epi tokrat odnesla brez. Res hvala babici Maruši, ki je bila ves čas zelo prijazna, pristno ljubeča, vse nama je razložila, o vsem smo se lahko zmenili. Sem se do takrat, ko je postalo hudo tako navezala nanjo, da sem vsa njena navodila čisto razločno slišala, kljub temu, da sem bila sicer od bolečine in maske tako zadeta, da se okolice sploh nisem zavedala, še MM ne.
Vsem, ki še greste rodit v Lj. porodnišnico, jo močno priporočam, glede odnosa babice daleč najboljša izkušnja do zdaj, čeprav se mi že prejšnji 2 sploh nista zdeli slabi.

Sem razmišljala v nosečnosti, da bi si tokrat spet želela roditi s svojimi popadki, kot prvič, vendar je na koncu pretehtalo dejstvo, da mam zagotovljeno varuško in sem se bolj kot ne spet odločila, da grem rajši z umetnimi popadki rodit, kot da bi morala to naredit sama. Ronja, ti prav zavidam tvojo umirjenost, kar se tega tiče.

Kokosh: sama sem pri vseh treh od tretjega do nekje petega šestega dne imela težave z zastojem oziroma zelo nabreklimi in trdimi dojkami. Tudi meni je najbolj pomagal sintocinon sprej, ki pa ga lahko predpiše samo g. Tudi jaz bi ti odsvetovala izčrpavanje, sploh v teh dneh, ko se ponudba prilagaja povpraševanju. Če imaš le možnost zelo pomaga, če si lahko pred dojenjem dojke stuširaš in zmasiraš (krožno od zunaj proti bradavici) pod kolikor se le da vročo vodo. Isto tudi pred izčrpavanjem, kjer pa si izčrpaš samo toliko, da občutiš olajšanje, jaz grem tudi pred tem pod tuš, pa ko si črpam si masiram predele, ki so najbolj polni in trdi (ponavadi je to del proti pazduhi in spodaj. user posted image  menda lahko sprazni te predele, če ga podojiš kot v leže, samo da ga daš na zgornjo in ne spodnjo dojko. Sama tega nikoli nisem prakticirala. Pa kolikor se spomnim dojiš vedno na obeh dojkah, tudi če je že pordela, mislim, da celo moraš dojiti tudi na tisti strani, kjer maš mastitis, saj je če ne vse skupaj le še slabše.

Vsem, ki še čakate, želim lepe porode, pa da bi svoje user posted image  spoznale ob ravno pravem času.

(odgovor članu mamicaaa)
Neposredna povezava do sporočila: 5254
   RE: Januar 2012
19.1.2012 11:04:25   
coca cola
Jaz sem se pa spomnila, da mi je na NS rekla da imam PDP 23.1.user posted image , pa sem šla računat na net, kdaj naj bi bil otrok spočet....jap, čisto možno je vse user posted image user posted image


Čestitke vsem novopečenim mamicam user posted image user posted image , še skos ne vem al naj se neizmerno bojim poroda ali pa naj nekak sprejmem da bo pač treba rodit in da bo bolelo user posted image

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 5255
   RE: Januar 2012
19.1.2012 12:53:19   
kimica86
Pozdravljene punce..

Jaz sem se odločila, da bom te zadnje dneve malo počivala, ma iskreno povedano, je bolje, da ne user posted image
Ko moj odide ob 8h delat, se nazaj uležem in okrog 9h se moram vsakih 15-20min obračat z boka na bok, ker začne prav bolet.. In potem je tudi to obračanje zelo mučno user posted image
Trebuh imam sedaj skoraj ves čas napet, sicer sem včeraj bila brez enega samega popadka, danes pa tudi- no vsaj do zdaj..
Kašenkrat imam občutek kot, da bo padla ven- ampak na žalost se to ne dogaja.. hehehe user posted image
Jaz mislim, da jutri, ko imam pdp še ne bo nič.. V torek na pregledu mi je rekel G, da če za vikend ne bo nič prijelo, da grem v ponedeljek v P in potem se bojo oni naprej odločali kaj in kako.. Ma po mojem takrat 1x bi morala rodit, razen, če tamala ne bo imela volje še za prit ven user posted image

(odgovor članu coca cola)
Neposredna povezava do sporočila: 5256
   RE: Januar 2012
19.1.2012 13:08:19   
tix



Čestitke vsem novopečenim mamicam user posted image user posted image , še skos ne vem al naj se neizmerno bojim poroda ali pa naj nekak sprejmem da bo pač treba rodit in da bo bolelo user posted image




predlagam drugi del, drugega itak ne preostane user posted image

(odgovor članu coca cola)
Neposredna povezava do sporočila: 5257
   RE: Januar 2012
19.1.2012 13:09:59   
Kasija
mamicaa meni je tudi všeč ime hana! tako nežno je.  sara je tudi lepo. moj je hotel najprej dati ime sara, potem sva se premislila.

IZVIRNO SPOROČILO: n€na

Vedno pravijo, da moraš počivati pred porodom, ker pol ne bo časa....Jaz pa pravim punce navadit se je treba na nočno življenje. Meni bi še kako prav prišlo, da bi pred porodom žurala cele noči user posted image . Mali spi bolj slabo in tudi kar močni krči ga dajejo.  Sicer smo se pa lepo navadili eden na drugega in nam je nakako zlaufalo vse skupaj, seveda če izvzamem spanjeuser posted image



čista resnica user posted image  user posted image

beti1 hvala za porodno zgodbo. se mi zdi taka realna.

roberta69 kako pa je ime tvojima fantoma? zanimiva zgodba o poimenovanju prvega. v sanjah. pa ta mlajši je eno leto star zdaj? sem videla na tickerju user posted image .

dina bo bolelo, ja, ampak nagrada je pa tega vredna. pač greš tja, se čimbolj pozanimaš o načinih poroda in se potem prepustiš toku. bolečina bo minila, ti boš pa mamica in vi družina.

< Sporočilo je popravil Kasija -- 19.1.2012 13:11:45 >

(odgovor članu mamicaaa)
Neposredna povezava do sporočila: 5258
   RE: Januar 2012
19.1.2012 13:17:50   
coca cola
Ma sej vem, da bo bolelo, samo strah je ogromeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeen.

Kimica.....moj trebuh je tudi nonstop trd. Včerej zvečer me otrdevanje sploh ni popustilo, sm komaj dihala od trdote user posted image , potem me pa še driska zagrabila, pa je to to.
To čakanje pa samo še podaljšuje dneve, ampak dan D se hitro približuje vseeno.

Kljub neizmernemu strahu, komaj čakam da vidim to štručko, da ga primem v roke, da bomo družinica.

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 5259
   RE: Januar 2012
19.1.2012 14:00:18   
kimica86
Sej mene je tudi po eni strani precej strah, samo je bolje, da se sprostim in pustim, da se stvari same odvijajo, ker mi bo potem verjetno tudi lažje, kot, če pridem tam vsa napeta, polna straha.. Sicer se trudim, vendar zaenkrat še nisem čisto pripravljena in brez strahu, ampak bo že user posted image

(odgovor članu coca cola)
Neposredna povezava do sporočila: 5260
   RE: Januar 2012
19.1.2012 14:22:26   
kimica86
Punce- RABIM POMOČ!!!!!!!

Sem si menjala dnevni uložek in sem opazila, da je neka rjava gostejša sluz na njemu in se mi zdi, da je preveč moker uložek!!! A je možno, da je začela odtekat plodovnica al se je odmašil tisti čep???????

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 5261
   RE: Januar 2012
19.1.2012 14:25:06   
ana.nunez25
pozdravcek se od mene...

koncno sm najdla mal casa...nism sla usega brat ker ste kr cvekice, sm samo na hitrco preletela mal.

mi2 sva doma ze od ponedeljka..dan D je bil 13.1 porod je biu kar hitr..ampak pomoje da brez maske nebi tko dobr opravla kokr sm..sm cist ponosna sama nase user posted image  nc sivana, vse je slo kot po maslu..zadeta sm bla pa k se nikol hehehhe

user posted image  dolg 50cm in tezak 3530g iz P sva sla s 3280g uceri ko ga je patronazna tehtala je meu pa ze 3400..tko da naju je pohvalila..popek mu je u tork ze odpadu, u pondelk se pa mogoce ze kopamo

dojenje je hvala bogu steklo ze v P..mleka je kr dost tko da zaenkrat se privajamo en na drugega

lepo uzivajte

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 5262
   RE: Januar 2012
19.1.2012 14:33:34   
lily32
Gotovo se ti je res odluščil čep, kar ni krize, ker se lahko to zgodi veliko dni prej. Če pa ti je začela odtekat plodovnica, pa bo treba v nizki štart. user posted image Opazuj se ... 

(odgovor članu ana.nunez25)
Neposredna povezava do sporočila: 5263
   RE: Januar 2012
19.1.2012 14:38:11   
kimica86
Je tašne rjavkaste barve in zdaj hodim že pol ure brez gat po hiši, da opazujem kaj se dogaja..

Kako pa bom vedla, če odteka plodovnica, ker tukaj res nekaj pušča, ma ko obrišem je samo ta rjava gosta sluz..

Če se samo čep odlušči ni straha, da moram takoj v porodnišnico?? In koliko časa za tem ponavadi rodiš, ko se čep odlušči???

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 5264
   RE: Januar 2012
19.1.2012 14:41:19   
lily32
Meni se je odluščil 14 dni pred porodom. Če ti pa odteka plodovnica, če boš imela večkrat moker vložek, pa moraš v porodnišnico.

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 5265
   RE: Januar 2012
19.1.2012 14:43:49   
kimica86
Sicer, sem imela skozi neke izcedke na uložku že prej (verjetno ta tok).. Tako, da upam, da bom razločila kaj je kaj..

Sem se sedaj tudi umila spodaj in je ta rjavkasta sluz prav priplavala iz mene, kot, ko bi imela menstruacija- ma temno rjave barve..

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 5266
   RE: Januar 2012
19.1.2012 14:46:48   
lily32
Kako se počutiš? Ne vem, mogoče se je kaj začelo. Počakaj še malo, da vidiš, kako bo, sicer bi bilo verjetno dobro, da se greš pokazat v PO. 

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 5267
   RE: Januar 2012
19.1.2012 14:51:09   
kimica86
Ma počutim se enako kot včeraj.. Imam precej trd trebuh, zjutraj sem se malo premetavala po postelji z boka na bok, ker je bolelo zaradi otrdelega trebuha..
Na levi strani spodaj čutim nek pritisk, ma nič tazga, ker čutim neke pritiske kot, da mi bo user posted image padla ven že vsaj 1 teden, če ne več..
Sej sem mislila počakat še malo (kašno urco), da vidim kako bo potekalo, potem pa bomo videli naprej.. Lahko bi tudi poklicala v porodnišnico, da vidim kaj mi bojo rekli..

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 5268
   RE: Januar 2012
19.1.2012 15:02:14   
lily32
Mislim, da nima smisla klicat. Počakaj. Lahko, da ne bo nič in boš počakala do PDP.

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 5269
   RE: Januar 2012
19.1.2012 15:14:33   
kimica86
No, upam, da bo vse ok in da je res šel samo čep user posted image Ker danes pa res nisem še pripravljena za it v porodnišnico user posted image Jutri bi pa že lahko, ni problema, ma imam še par stvari danes za narest..
Se že bojim obvestit mamo, ker po mojem bi me takoj hotela odvlečt v porodnišnico.. hehehe user posted image

No, bom še malo počakala, potem pa bomo videli kaj in kako.. Hvala za pomoč lily user posted image

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 5270
   RE: Januar 2012
19.1.2012 15:25:23   
tix

Lahko bi tudi poklicala v porodnišnico, da vidim kaj mi bojo rekli..



jaz sem v prviuser posted image zvečer ob 20h klicala in je babica rekla da imam vrjetno virozo, no zjutrej se že rodila user posted image

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 5271
   RE: Januar 2012
19.1.2012 15:27:29   
camino79
No, jaz sem bila danes v P. Sem omenila neke čudne izteke user posted image , pa me je ful prijazna in prijetna dr. (Anzeljc) v MB P po CTG (vse ok) dala še na UZ in vaginalni pregled, testirala na plodovnico. Vse BP.
MV zaprt in čvrst, plodovnice dovolj in ne odteka (to me je najbolj skrbelo, samo me je danes res pomirila, sem zdaj čisto srečna), pupa pa je...čez 4100g (plus minus 300g je menda lahko). Pridno in lepo diha, srček ok...
Malo grem še potem po netu prečekirat mere glavice in stegnenice, pa to. Iz radovednosti...user posted image
Koliko je sploh velik obseg glavice?

Nič...potem smo šli še malo po trgovincah, pa domov...zdaj pa imam itak doma dela...s pospravljanjem, pa večerjico, pa uživancijo malo...pletla bom spet, nekaj poskusila naredit še za faks...

Čestitke, Ronja!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 5272
   RE: Januar 2012
19.1.2012 15:31:10   
kimica86
IZVIRNO SPOROČILO: tix

jaz sem v prviuser posted image zvečer ob 20h klicala in je babica rekla da imam vrjetno virozo, no zjutrej se že rodila user posted image


Če imam na gatah rjavo sluz, ne vem zakaj bi mi babica rekla, da imam virozo user posted image user posted image

(odgovor članu tix)
Neposredna povezava do sporočila: 5273
   RE: Januar 2012
19.1.2012 15:44:22   
tix

IZVIRNO SPOROČILO: kimica86

IZVIRNO SPOROČILO: tix

jaz sem v prviuser posted image zvečer ob 20h klicala in je babica rekla da imam vrjetno virozo, no zjutrej se že rodila user posted image


Če imam na gatah rjavo sluz, ne vem zakaj bi mi babica rekla, da imam virozo user posted image user posted image



nisem vsega brala user posted image

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 5274
   RE: Januar 2012
19.1.2012 15:54:02   
Mistica
Pozdravljene!

ČESTITKE VSEM MAMICAM user posted image user posted image user posted image ZDRAVE, SREČNE OTROČIČKE VAM ŽELIM in ČIM VEČ DRUŽINSKIH RADOSTI IN VESELJA!

Ne uspem vas prebirati, saj se še privajamo na nov ritem in če se da, tudi kaj počivamo, tako da na koncu ni neke volje za internet in podobne zadeve. Sem pa skoz v mislih z vami in preverjam katera je že rodila.
Vsem, ki še čakate, želim čim več mirnih dni do dneva, ko bo potrebno v P, predvsem pa se čim bolj sprostite, cilj oz. nagrada je prečudovita in ni vredno zadnjih dni nosečnosti "zapraviti" za strah, ta itak pride in potem hitro mine. Velik velik pozitivnih misli vam želim!

IZVIRNO SPOROČILO: camino79
Koliko je sploh velik obseg glavice?


camino79 - Če ti bo kaj v pomoč- tudi ta podatek najdeš na http://www.noseca.com/28teden.html

Lep lep pozdravček

(odgovor članu camino79)
Neposredna povezava do sporočila: 5275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  209 210 [211] 212 213   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  209 210 [211] 212 213   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kakšne so babice v slovenskih porodnišnicah?
Ob svetovnem dnevu babic smo Ringarajine mamice povprašali, kakšne so njihove izkušnje z babicami in porodom. Z vami del...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?