curly
|
Pozdravljene, borke! Če mi dovolite, bi se vam pridružila in občasno poklepetala z vami. Midva hodiva v ambulanto v MB od junija lani (2011) - takrat sva imela prvi razgovor. Opravila sva vse teste. Ugotovili so, da imam PCO jajčnike, povišan prolaktin (zato jemljem Bromergon od novembra 2011) in sumili so, da imam pregrado. Šla sem na operacijo, predvideno sem imela laparo- in histeroskopijo. Preverili so le prehodnost jajcevodov, ker je bilo vse ostalo OK (pregrade ni bilo, jajcevodi prehodni, maternica pravilne oblike, ipd.). Zdaj s(m)o se odločili, da gremo na IUI s Klomifenom. Danes sem imela 1. UZ, na katerem je dr. Mlakarjeva dala navodilo 2 tbl/dan, v petek ponoven UZ. Po eni strani sem zelo optimistična in komaj čakam, da pride dan D, da opravijo inseminacijo in da bom potem, ko bo čas za to lahko delala test, po drugi strani pa me je ZELO strah razočaranja in kako bom reagirala. Problem je v tem, da sumijo, da nimam svojih ovulacij, moj pa tudi nima blestečega spermiograma, ampak je še na spodnji meji, zato si mislim, da imava veliko več možnosti z IUIjem, kjer s tabletami spodbudimo ovulacijo, nato pa prečiščeno seme na "tapravi" dan vbrizgajo vame. Ne vem še kako se bom prsihično pripravila na postopek v tako kratkem času. Zadnje čase sem delala na tem, da sem dala delanje na stranski tir in bilo je super, kar se tiče počutja. Začela sem tudi malo pazit na prehrano oz. predvsem na OH in se več gibat - oboje mi zelo ustreza - tudi drugi so opazili, da sem bolj sproščena, nasmejana in da sem kakšen kg že izgubila. No, to bi rada ohranila tudi v postopku - rada bi šla čisto sproščena v to: Če bo bo, če ne bo pa drugič - ampak pripraviti se do tega je pa nekaj čisto drugega. No, vedno je treba ostat optimist - prebrala sem že toliko zanimivih zgodbic s srečnim zaključkom, zato verjamem, da tudi nas čakajo - prej ali slej. Jaz bom navijala za vsako izmed vas, želim vam veliko sreče v postopkih in da bi se čim prej pokazal rezultat: LP curly
|