Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 30.3.2012 20:12:52
|
|
|
|
bibk
|
IZVIRNO SPOROČILO: ...studentka... Dejte mi prosim povedat ali je vseeno potrebno iti v Maribor na test kljub temu,če dobiš menstruacijo???? Namreč slišala sem da je potrebno vseeno iti,pa me zanima če je res. Pa še za potne stroške mi morjo podpisat. Ni potrebno, ti pa naročijo da za vsak slučaj narediš doma urinski test. Pokličeš in poveš da si dobila menstruacijo in da je bil tudi urinski test negativen in ti bodo takoj dali datum za naslednji posvet za naslednji postopek.
< Sporočilo je popravil bibk -- 30.3.2012 20:14:14 >
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 2.4.2012 10:09:51
|
|
|
|
limonca*
|
IZVIRNO SPOROČILO: pikicapoka Limonca* hvala za nasvet. Se čisto strinjam s tabo. Ne bi želela pokuriti vse postopke ne da bi prej šla na operacijo. V kolikor bosta neuspešna 2, se bom posvetovala s svojo zdravnico dr. Gavričevo in potem šla na operacijo. Sicer pa upam in si močno želim, da bi se v prvo prijelo. Ker nisem brala postov za nazaj, me zanima, kdaj si bila na operaciji črevesja? Kako dolgo po operaciji ne smeš zanositi? Ali si po operaciji že imela ivf postopek? Vem, da sem ful radovedna, ampak sem končno srečala nekoga, ki ima podobno diagnozo kot jaz. Na operaciji sem bila začetek februarja, punkcijo imam začetek maja
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 2.4.2012 21:26:32
|
|
|
|
miklarom
|
september 1 in Talika 81 - evo mene tukaj, čas mi zelo malo dopušča biti tukaj gor ger skos delam , tako da ko pa sem doma pa si vzamem malo časa zase. Pri meni je tako da bomo štartali šele v septembru, še prej pa moramo opraviti nekaj preiskav. Držim pa skos pestke za vaju in za vse tukaj gor
1.2.2004 job 18.55 je v 21.tednu odšel med angelčke naš Tim, 21.9.2009,v 24. tednu ob 3.23 med angelčke odšla najina Taja, sedaj pa se jima je 30.3.2011 v 19.tednu ob 22.45 še njuna sestrica. Življenje je kruto in ni pravično, mamica več ne more in zdrži
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 3.4.2012 15:26:58
|
|
|
|
rosse
|
Danes sem dobila mesntruacijo, zato sem poklicala v Maribor. Sestra mi je rekla, da sem z dnem punkcije uvrščena v naslednji postopek. Da bova čez 2 - 3 mesece dobila pošto.
< Sporočilo je popravil rosse -- 3.4.2012 15:28:07 >
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 3.4.2012 15:36:09
|
|
|
|
Anonimen
|
Koliko časa je čakalna, če pokličem za razgovor. Sem stara pacientka. Hvala
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 3.4.2012 17:54:13
|
|
|
|
...studentka...
|
Punce živjo,danes sem izvedela,da me čaka v Mariboru še en zamrznjenček. Mi lahko katera razloži kako poteka postopek z zamrznenčki,kdaj prideš na vrsto??? koliko je čakalna doba. hvala
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 3.4.2012 19:11:19
|
|
|
|
bibk
|
IZVIRNO SPOROČILO: ...studentka... Punce živjo,danes sem izvedela,da me čaka v Mariboru še en zamrznjenček. Mi lahko katera razloži kako poteka postopek z zamrznenčki,kdaj prideš na vrsto??? koliko je čakalna doba. hvala Študentka jaz sem po neuspešnem postopku poklicala in mi je sestra rekla naj pokličem z naslednjo , ko pa sem klicala mi je ena druga sestra rekla da načeloma bi morala počakat 2 po neuspešnem postopku, ampak na koncu me je vseeno naročila že zdaj ki ravno končuje moja tečka.
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 3.4.2012 20:39:27
|
|
|
|
...studentka...
|
IZVIRNO SPOROČILO: bibk IZVIRNO SPOROČILO: ...studentka... Punce živjo,danes sem izvedela,da me čaka v Mariboru še en zamrznjenček. Mi lahko katera razloži kako poteka postopek z zamrznenčki,kdaj prideš na vrsto??? koliko je čakalna doba. hvala Študentka jaz sem po neuspešnem postopku poklicala in mi je sestra rekla naj pokličem z naslednjo , ko pa sem klicala mi je ena druga sestra rekla da načeloma bi morala počakat 2 po neuspešnem postopku, ampak na koncu me je vseeno naročila že zdaj ki ravno končuje moja tečka. A tako? in kakšen je potem postopek??? najbrž stimulacija ni potrebna,ne? a to kr tja prideš in ti vstavijo? hvala
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 4.4.2012 12:27:52
|
|
|
|
curkica
|
Punce v postopku, če katera rabi utrogestan, sta mi ostali dve škatlici. Javite mi!
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 5.4.2012 11:35:19
|
|
|
|
skarabej
|
Evo - 1 UZ za mano - baje je VREDU (če nisem narobe razumela 9 foliklov)?! Vesper- kako je šlo - sem bila na vrsti še pred uro, tak', da te verjetno nisem videla - razen, če si bila oblečena v rdeče-črno kombinacijo?!
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 5.4.2012 12:35:39
|
|
|
|
bibk
|
IZVIRNO SPOROČILO: ...studentka... IZVIRNO SPOROČILO: bibk IZVIRNO SPOROČILO: ...studentka... Punce živjo,danes sem izvedela,da me čaka v Mariboru še en zamrznjenček. Mi lahko katera razloži kako poteka postopek z zamrznenčki,kdaj prideš na vrsto??? koliko je čakalna doba. hvala Študentka jaz sem po neuspešnem postopku poklicala in mi je sestra rekla naj pokličem z naslednjo , ko pa sem klicala mi je ena druga sestra rekla da načeloma bi morala počakat 2 po neuspešnem postopku, ampak na koncu me je vseeno naročila že zdaj ki ravno končuje moja tečka. A tako? in kakšen je potem postopek??? najbrž stimulacija ni potrebna,ne? a to kr tja prideš in ti vstavijo? hvala Točen postoek ne vem, jaz sem jutri 1. naročena na UZ pol pa ne vem kaj in kako naprej. Baje dobiš ovulacijske teste in ko je ovulacija pokličeš in se zmeniš za datum ET.
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 5.4.2012 15:17:08
|
|
|
|
vesper
|
skarabej to sem jaz tudi tebe hotela vprašat, če si mogoče bila oblečena v črno-rdečo kombinacijo zgleda, da sma potem videle isto punco midve. Ko sem jaz prišla, je ona ravno odhajala skratka pri meni je tudi vse OK. O foliklih me ne vprašaj, ker sploh ne vem kaj je govoril dr.,ker je bilo vse tako na hitro danes tam noter na UZ, da sem od sile še kr kartico noter pozabla skratka dobila sem 150 enot gonala in imam 13.4 UZ ob 11.15h. Kaj pa ti, koliko enot si dobila? Kdaj imaš UZ?
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 5.4.2012 15:28:55
|
|
|
|
skarabej
|
Ja, danes je bilo pa res ekspresno! Ženska z rd kombinacijo je bila na vrsti takoj za mano, me je že pred kabino čakala Ti si bila pa verjetno pri s. Mariji, ker, ko sem bila jaz po UZ pri sest. Mariji, je druga sestra prinesla kartico, ki jo je ena pozabila (ki je bila tisti čas na UZ)- mogoče si bila to ti!? Prve 3 dni sem dobila 225, pol pa do 13. 150 (ne vem zakaj)- sem imela pa še to srečo (beri smolo), da sem dobila na UZ-ju (pol veš kak mi je bilo ). UZ imam pa spet pred tabo - ob 10! A imaš blond lase? 2 blondinki sem videla - si bila sama? Mogoče nama pa na punkciji rata - se spoznat! Se bova za roke držali -hehe
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 5.4.2012 15:38:49
|
|
|
|
skarabej
|
Petek 13. bo za nas
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 5.4.2012 20:28:51
|
|
|
|
vesper
|
ne, to nisem bila jaz oz.ni bila moja kartica, ker moja se je našla potem v moji kartoteki Imam pa rjave lase. Ja upam, da se potem res vsaj na punkciji vidiva no, po moje bi se skoraj lahko A ti imaš pa kr 225 prve tri dni? Bog ve, po čem oni to določajo Jaz sem pri inseminaciji imela samo 37,5 enot in sem ful odreagirala, tako da je po moje 150 sedaj polna kapa. Res pa je, da je sestra Marija rekla, da je to čisto drugače sedaj kot pa IUI. Bomo videli no, kaj nam prinese petek 13 Upam da velikoooo folikelčkov Jaz imam že poln kufer teh injekcij, pa še z gonalom sploh začela nisem imam že pol trebuha plavega in peče kot hudič, ko si apiliram tekočino noter
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 5.4.2012 20:54:29
|
|
|
|
skarabej
|
Jaz nimam pa nič plav trebuh - kak' si pa daš!? Jaz kar kot 90 zapičim - speče sam' pri piku pol pa nič več - pa trebuh masiram po aplikaciji . Saj Gonal je fajn - nič priprave - odviješ, natakneš iglo, ven potegneš- pičiš pa je . Saj bo!
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 5.4.2012 21:30:31
|
|
|
|
anau
|
pozdravljene tudi jaz začnem s postopkom sedaj aprila. sestra marija mi je povedala po telefonu da boma dobila sedaj vse napotke za naprej,dajte mi prosim mal povedat kako dolgo vse skup trja do punkcije.ostal preizkave in vse ostalo sma že opravila. lp vsem in hvala
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 6.4.2012 7:28:07
|
|
|
|
daga79
|
evo midva sva dobila datum približne punkcije po 13.6.
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 6.4.2012 8:36:52
|
|
|
|
vesper
|
IZVIRNO SPOROČILO: skarabej Jaz nimam pa nič plav trebuh - kak' si pa daš!? Jaz kar kot 90 zapičim - speče sam' pri piku pol pa nič več - pa trebuh masiram po aplikaciji . Saj Gonal je fajn - nič priprave - odviješ, natakneš iglo, ven potegneš- pičiš pa je . Saj bo! pa jaz ne vem kaj je to z mano potem. Sem zgleda res dovzetna na vse te hormone al kaj. Ker pri KT sem vsak drug dan bruhala, zdaj pri tem Diphereline injekcijah me pa vročina obliva ves čas tako, da moram kr skozi na pol naga hodit pa drugač sem zmrzljiveš taki da bog pomagaj. Pa sredi noči se cela prepotena zbudim. Jaz si isto nekje pod kotom 90 stopinj zapičim noter ja, ampak vseeno vsakič peče ko hudič, ko si apliciram. Pa saj vseeno, še kaj hujšega smo in bomo preživeli Skarabej samo, da se nama 13 nasmehne sreča in bo že vidnih veeeelikooooo lepih folikelčkov. držim pesti tudi za vse ostale punce ki čakate na postopek in ki ste v postopku anau kako misliš aprila začneš postopek? A že imaš papir za IVF ali kako? Zdaj ne vem kje si, razen da imaš narjene preiskave. Ampak midva sva jih imela narjene tudi, pa sva še vseeno dobro leto rabila sedaj do punkcije ki bo po 18.4.
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 6.4.2012 8:58:25
|
|
|
|
anau
|
vesper lp ja midva sma bila na prvem razgovoru januarja in v februarju sma dobila iz konzilija sedaj pa morema v aprilu zopet v mb tako da verjetno sedaj dobima vse napotke ali kako.
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 6.4.2012 13:22:19
|
|
|
|
vesper
|
IZVIRNO SPOROČILO: anau vesper lp ja midva sma bila na prvem razgovoru januarja in v februarju sma dobila iz konzilija sedaj pa morema v aprilu zopet v mb tako da verjetno sedaj dobima vse napotke ali kako. aha zdaj če te prav razumem, če ne me popravi torej vidva sta dobila pošto z konzilija, da imata odobren postopek? Zdaj pa sta že dobila pošto, da imata razgovor za postopek? Imata že datum za razgovor? Verjetno sta vidva dobila kar IVF ali ICSI ali ne? Ker jaz sem še imela tri IUI-je pred IVF-jem, ker je pač z nama vse ok in imava diagnozo nepojasnjena neplodnost. Ok, skratka pri meni je potekalo tako. Dobila sem pošto iz konzilija na kateri je pisalo, da sva postavljena na čakalno listo za IVF postopek, to sem dobila konec septembra. Potem sem mogla pa čakat na drugo pošto, na kateri pa je bil datum za razgovor, za pričetek postopka, to pošto sva pa dobila decembra in na razgovor bila povabljena 31.januarja. Na tem razgovoru sem pa potem dobila napotke za naprej in sem dobila list v skupini, katere punkcija vseh deklet iz te skupine je predvidena po 18.4. Zdaj glede na tvoje datume prvega razgovora in potem kr odgovor konzilija in zdaj spet razgovora že v aprilu, se mi zdi, da gre pri tebi kr hitro no. Pri meni se je bolj dolgo vse vleklo, tako, da me zdaj ne vzami za besedo, ker ne vem točno, kaj ti bodo zdaj na tem razgovoru povedali mogoče boš pa res že uvrščena v skupino za IVF. Skratka držim pesti zate, da prideš čimprej na vrsto
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 6.4.2012 14:45:29
|
|
|
|
anau
|
vesper hvala za tvoje besede in izkušnje.ja res upam da bo šlo zdaj aprila hitro vse skup,saj me mal emšo lovi .no se pa še tipkamo indržim pesti za vse nas. lp
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 6.4.2012 19:45:33
|
|
|
|
sandra74
|
vesper hoj in vse ostale vesela sem za vas, da tako lepo napredujete, kaj vse moremo potrpeti, da bomo prišle do naših bejbik . Vidim da se lepo pikate, vas kar redno berem . No tudi meni se je začelo počasi dogajt... ..., 9. marca sem bila dana na čakalno listo in 10.aprila v torek imam že posvet za začetek postopka ( na listu piše april/maj). Meni se zdi, da sem ful hitro dobila...kar sem seveda zeloooo vesela.. .
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 6.4.2012 21:01:12
|
|
|
|
vesper
|
jeeeeej sandra, kako sem vesela zate. Zares vesela To si pa res dobila hitro sedaj. Super in prav je tako, itak so te predolgo pacali s temi IUI-ji. Jeeeej, upam, d abomo pa zdaj res prav vse srečke Sandra javi kaj kdaj boš začela s postopkom točno, da bom fejst stiskala pesti zate
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 8.4.2012 21:14:04
|
|
|
|
rosse
|
Vsem srečkam, ki so vesele , čestitam!!. Ostale pa pridno grejte vaše pikice;) Imam pa eno vprašanje: Ali je katera izmed vas imela samoplačniški postopek IVF pri Dr. Vlasiljeviću? Koliko stane? Kako je z dokumentacijo, ki je na kliniki v Mb-ju? Zanima me vaše mnjenje.
< Sporočilo je popravil rosse -- 8.4.2012 21:18:14 >
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubrikiBeremo: Refleksologija za začetnikeTežave z maternico ter menstrualne in menopavzne težave lahko omilite tudi z refleksno samomasažo.
Zadnje s foruma
moško imegašperanteKatero moško ime vam je bolj pri srcu:Gašper (
18%)

Matic (
20%)

Nejc (
25%)

Blaž (
13%)

Aljaž (
19%)

Boris (
5%)
Število vseh glasov: 536Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!