|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  124 125 [126] 127 128   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Ambulanta MB - 2. del
21.3.2012 16:50:17   
uspelobo
Vesper pozdravljena!

Difereline zavira zorenje foliklov in omogoči da jih bo dozorelo več, saj v rednem ciklu dozori navadno samo eno jajčece in aktiven je na eno ovulacijo samo en jajčnik, v kakšnem ciklusu pa ovulacije sploh ni če pa sta v katerem cuklu aktivna oba jajčnika pa lahko pride de dvojajčnih dvojčkov. Ko dodaš še gonal pa začnejo folikli zoret. Tako vsaj jaz razumem ta zdravila.
Stop inekcija je pa itak koktajl hormonov vsebuje tudi beto. Če se v točno določenem času po stopki folikli ne izsesajo počijo in je konec.

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 3126
21.3.2012 21:01:52   
vesper
uspelobo res najlepša hvala za pojasnilo. Zdaj mi je pa bolj jasno, ker mi ni šlo v glavo zakaj Difereline user posted image
Hvala ti user posted image
No, bomo videli kaj je usoda pripravila za mene v prvem postopku user posted image

PRILOŽNOST ZA NOV ZAČETEK NAM NE PONUJA LE NOVO LETO, AMPAK VSAKO JUTRO, V KATERO SE PREBUDIMO. VSAK NOV DAN JE MOŽNOST, DA ZAČNEMO ZNOVA...

(odgovor članu uspelobo)
Neposredna povezava do sporočila: 3127
22.3.2012 19:46:18   
pikachu
Pozdravljene punce,
se na hitro malo javljam saj mi čas in naša punčka ki je pred enim mesecem praznovala prvi rojstni dan ne dopuščata kaj dosti bit na rr.
Pa še pred tremi tedni mi je ati umrl user posted image .

No pa da povem da sem včeraj uradno začela z postopkom ker sem vzela prvo tabletko femodena, 10aprila pa imam prevzem zdravil.

Zdaj pa že hitim dat našo punco spat, lep pozdrav vsem in držim pestke za vse vas.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
22.02.2011 smo postali družina, saj sma v naročje dobila najin dolgo pričakovan zakladek

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 3128
22.3.2012 20:04:04   
latka
Najprej iskrene sožalje!user posted image

Pupiki vse naj naj za 1. rojstni danuser posted image , naj ti daje še naprej veliko pozitivne energije in veliko moči!

(odgovor članu pikachu)
Neposredna povezava do sporočila: 3129
22.3.2012 20:14:52   
andreja83
Tudi iz moje strani iskreno sožalje user posted image  user posted image .

(odgovor članu latka)
Neposredna povezava do sporočila: 3130
23.3.2012 11:32:24   
Anonimen
Lepo pozdravljene,
za mano je prvi IVF postopek v MB. 19.mrca sem imela transfer,ki mi ga je delal dr. Vlaisavljevič in zdaj pridno grejem svojo pikico, ampak me zelo skrbi,kajti že od dneva transferja imam znake kot pred menstruacijo. Nampreč imam endometriozo črevesja in vedno pred menstruacijo dobim vetrove in pogosto hodim na veliko potrebo. Mislite,da je že vsega konec???? Danes sem 4.dan po transferju. Zanima me,če ste vse šle vseeno na t5est nosečnosti kljub temu,da ste dobile menstruacijo. Sem nova na tem forumu oz.v tem postopku zato niti ne vem kaj naj pričakujem. Je mogoče na tem forumu kakšna ki je zanosila s hudo endometriozo po ivf postopku??? namreč pridelala sem samo 4 celice. Hvala vam za kakršnokoli vzpodbudno besedo .

(odgovor članu andreja83)
  Neposredna povezava do sporočila: 3131
23.3.2012 13:02:50   
talika81
pikachu, iskreno sožalje tudi z moje strani. user posted image  user posted image

pa srečno v postopku.

14.1.2011 sva te prvič stisnila k sebi ... dobrodošla med nami, najina draga Brina. :-)

Zmagovalec ni tisti, ki je brez poraza, ampak tisti, ki po vsakem porazu vstane in nadaljuje!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3132
23.3.2012 21:34:15   
september1
pikachu iskreno sožalje

no mi smo pa prekinili s postopkom. do 1.UZ sem pridelala samo 2 celici in to je premal da bi šli v postopek. tako da morm zdaj sred aprila poklicat, da grem v nov postopek

julija30 lepo te je bilo spoznat in držim pesti da ti uspe

in vsem ostalim tudi

(odgovor članu talika81)
Neposredna povezava do sporočila: 3133
24.3.2012 8:18:50   
spelcy3
Drage punce!

Povedati vam moram da sem en dan po rojstnem dnevu 14.3. po pošti dobila pošto iz Maribora.
Itak najprej kaj bi zaj to blo...smo že itak dobli vse od neuspelega postopka, ki se je zaključil 10.2. No in bilo je vabilo na novi razgovor za 2. postopek. Razgovor mama 26.3. ob 9.30 in načrtujejo začetek priprav (vrjetno KT) v začetku aprila/maja. Sestra mi je kakšen teden prej tudi povedala, da lehko pošto pričakujem čes kak mesec- teden gor ali dol..pol je blo pa čez dobrih 10 dni user posted image user posted image in mi je takrat povedla da te dajo na listo tisti dan ko maš punkcijo...

me pa zanima če je še ktera ko ma takrat razgovor user posted image

(odgovor članu september1)
Neposredna povezava do sporočila: 3134
24.3.2012 8:43:10   
monikap
anonimna jaz imam endimetriozo so mi jo z laparoskopijo nekaj odstranili. Nato sem imela IVF,ki mi je prinesel mojo zlato punčko,
ki bo junija praznovala že svoj 3 rojstni dan.
september tudi jaz sem sedaj v zadnjem postopku imela samo 2 celici pa so mi vseeno postopek naredili do konca.Boš pa sedaj imela
boljši rezultat držim pesti.

< Sporočilo je popravil monikap -- 24.3.2012 8:46:16 >

(odgovor članu spelcy3)
Neposredna povezava do sporočila: 3135
24.3.2012 20:37:37   
julija30
September tudi meni je bilo v veselje te spoznati. Sploh se nisva prav poslovili, sem verjela, da se bova videli na naslednjem UZ. Res čudno, da so ti prekinili postopek, pri meni ga lani marca, ko sem imela samo dva folikla niso.
Koliko pa sta bila flikla velika?
Pri meni so bili vsi štirje na 7 dan veliki 8 mm - v tem postopku. Kako pa bo drugi teden. pa bomo videli.
Držim pesti za naprej in hvala, res upam, da nam vsem use.

(odgovor članu monikap)
Neposredna povezava do sporočila: 3136
25.3.2012 9:24:52   
september1
julija in monika folikla sta bila lepa 10 in 14 mm, prekinili so ga pa tud zarad tega ker ima moj slab spermiogram in na podlagi rezultatov iz prejšnjega postopka. pa še postopka zdaj ne izgubim.

(odgovor članu uspelobo)
Neposredna povezava do sporočila: 3137
26.3.2012 7:33:26   
talika81
september, bo pa naslednjič bolje, boš videla. držim pesti za to. user posted image

14.1.2011 sva te prvič stisnila k sebi ... dobrodošla med nami, najina draga Brina. :-)

Zmagovalec ni tisti, ki je brez poraza, ampak tisti, ki po vsakem porazu vstane in nadaljuje!

Neposredna povezava do sporočila: 3138
26.3.2012 8:16:39   
daga79
pozdravljene,

no pa gremo tudi mi v nov postopek naša punčka je stara 1,5 leta in grema v petek po list z navodili...jupiiiiiiiiiiii
september v kolikor se spomnim imen izpred dveh let vem da sma bile tudi takrat približno pri isti čas na postopku in mi je žal da ste prekinili...

lep dan vsem in želim vam vsem veliko uspehov pri postopkih.
Mi naj bi bili v postopku maja ker sem glih konec z M bomo najbrž kolikor se spomnim počakali naslednjo M da začnem s tabletami. Postopek imam dolgi, ker je bil prvi postopek uspešni in ne bomo nič spreminjali le povečali dozo gonala.Ker sem v prvem postopku pridelala le 4 jajčka... vse so se lepo oplodile in so me 3 dan poslali domov in sem imela transfer 5 dan ampak takrat sta živela le še dva- oba so mi vstavili in obržala se je naša mala razbojnica :)

lep spomladanski dan vam želim :)

(odgovor članu talika81)
Neposredna povezava do sporočila: 3139
26.3.2012 10:02:43   
skarabej
Pa sem dobila špike in 1. že v ambulanti! Upajmo na najboljše - Vesper?!

(odgovor članu daga79)
Neposredna povezava do sporočila: 3140
26.3.2012 12:48:57   
september1
daga79 pozdravljena, seveda se te pe spomnim, malo za mano si bila v postopku. držim pesti da uspe postopek.

talika hvala

skarebej user posted image user posted image za špiko, kar pogumno naprej.

kje je pa kaj miklarom?

< Sporočilo je popravil september1 -- 26.3.2012 12:53:48 >

(odgovor članu skarabej)
Neposredna povezava do sporočila: 3141
26.3.2012 14:26:46   
talika81
mislim, da je rekla, da kmalu začne s postopkom. zdaj, če je pa res začela, pa ne vem. 

Neposredna povezava do sporočila: 3142
26.3.2012 17:05:10   
vesper
skarbej jaz tudi user posted image user posted image prvo sem dobila kr tam, zdaj pa naprej doma. Kdaj pa imaš potem UZ isto 5.4 verjetno ne!? Jaz ga imam ob 11.30h
Je bilo dosti punc za isto skupino, ko si bila ti tam? Jaz sem šla ob 12h in sem bila sama user posted image

PRILOŽNOST ZA NOV ZAČETEK NAM NE PONUJA LE NOVO LETO, AMPAK VSAKO JUTRO, V KATERO SE PREBUDIMO. VSAK NOV DAN JE MOŽNOST, DA ZAČNEMO ZNOVA...

(odgovor članu talika81)
Neposredna povezava do sporočila: 3143
26.3.2012 20:40:10   
latka
No sedaj pa gre zares, aprila bo res pestro!user posted image
Jaz pa grem v četrtek na UZ in prevzem Gonala!user posted image

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 3144
26.3.2012 21:16:39   
skarabej
Jaz sem bila okoli pol 9 - ker sem morala prej v službo - drugače bi prišla isti čas kot ti. V tem času sta bili samo še 2 punci (ženski). UZ imam isti dan kot ti, vednar 1 uro prej user posted image . Enkrat se bova menda le srečali - zdaj sem bila itak 14 dni odsotna, ker mi je računalnik mrkniluser posted image .

Sam tole skupaj pripravit - no ja, bom že moglauser posted image .

(odgovor članu latka)
Neposredna povezava do sporočila: 3145
26.3.2012 21:26:55   
skarabej
Vesper - a si ti tudi dobila 3 škatle - a potem si bomo tole dajale tudi takrat, ko dobimo Gonal, al' kako!? Mi je mal' velik'! Za 3 tedne - imela pa sem že 1. glavobol, ki ga pripisujem špiki...user posted image Ti je kaj bolj jasno?

(odgovor članu skarabej)
Neposredna povezava do sporočila: 3146
26.3.2012 22:26:31   
ninocka26
Skarabej če si začela z Dipherelinom, potem imaš dolgi postopek in se boš od 2.dne M špikala z dvema injekcijama (Gonal in Diphereline). Je pa z Gonalom lažje, ker pride v obliki svinčnika in ni potrebno nič mešati zdravil, samo iglico gor natakneš in je.

Punce srečno, navijam za vas!

(odgovor članu skarabej)
Neposredna povezava do sporočila: 3147
26.3.2012 23:05:47   
curly
Pozdravljene, borke! user posted image
Če mi dovolite, bi se vam pridružila in občasno poklepetala z vami. user posted image

Midva hodiva v ambulanto v MB od junija lani (2011) - takrat sva imela prvi razgovor. Opravila sva vse teste. Ugotovili so, da imam PCO jajčnike, povišan prolaktin (zato jemljem Bromergon od novembra 2011) in sumili so, da imam pregrado. Šla sem na operacijo, predvideno sem imela laparo- in histeroskopijo. Preverili so le prehodnost jajcevodov, ker je bilo vse ostalo OK (pregrade ni bilo, jajcevodi prehodni, maternica pravilne oblike, ipd.).
Zdaj s(m)o se odločili, da gremo na IUI s Klomifenom. Danes sem imela 1. UZ, na katerem je dr. Mlakarjeva dala navodilo 2 tbl/dan, v petek ponoven UZ.user posted image
Po eni strani sem zelo optimistična in komaj čakam, da pride dan D, da opravijo inseminacijo in da bom potem, ko bo čas za to lahko delala test, po drugi strani pa me je ZELO strah razočaranja in kako bom reagirala.user posted image

Problem je v tem, da sumijo, da nimam svojih ovulacij, moj pa tudi nima blestečega spermiograma, ampak je še na spodnji meji, zato si mislim, da imava veliko več možnosti z IUIjem, kjer s tabletami spodbudimo ovulacijo, nato pa prečiščeno seme na "tapravi" dan vbrizgajo vame. user posted image
Ne vem še kako se bom prsihično pripravila na postopek v tako kratkem času. Zadnje čase sem delala na tem, da sem dala delanje user posted image na stranski tir in bilo je super, kar se tiče počutja. Začela sem tudi malo pazit na prehrano oz. predvsem na OH in se več gibat - oboje mi zelo ustreza - tudi drugi so opazili, da sem bolj sproščena, nasmejana in da sem kakšen kg že izgubila. user posted image No, to bi rada ohranila tudi v postopku - rada bi šla čisto sproščena v to: Če bo bo, če ne bo pa drugič - ampak pripraviti se do tega je pa nekaj čisto drugega. No, vedno je treba ostat optimist - prebrala sem že toliko zanimivih zgodbic s srečnim zaključkom, zato verjamem, da tudi nas čakajo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
user posted image - prej ali slej. Jaz bom navijala za vsako izmed vas, želim vam veliko sreče v postopkih in da bi se čim prej pokazal rezultat: user posted image
LP curly

(odgovor članu skarabej)
Neposredna povezava do sporočila: 3148
27.3.2012 8:44:17   
skarabej
Ninocka26- hvala za pojasnilo - z Gonalom imam pa že precej prakse - ta Diphereline mi je pa čist "odveč"user posted image

(odgovor članu curly)
Neposredna povezava do sporočila: 3149
27.3.2012 9:33:09   
ninocka26
Skarabej vem, meni je bil tudi neprijeten (sploh potem, ko sem zmešala zdravilo z vodo in nisem uspela vsega posrkati v injekcijo - tukaj je moral nastopiti moj). Naj bo ta postopek zate uspešen!

Curly, srečno (spermiogram pa tudi ne more biti ravno slab, drugače te ne bi poslali na insemenacijo - naju so poslali direktno v ICSI).

(odgovor članu skarabej)
Neposredna povezava do sporočila: 3150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  124 125 [126] 127 128   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  124 125 [126] 127 128   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
Miomi in pomen ginekoloških pregledov
Zdrava ženska vsak mesec dobi menstruacijo, mnoge med njimi pa se soočajo z izredno močnimi krvavitvami in neprijetnimi ...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.

Da. (0%)

Ne. (80%)

Kakor kdaj. (20%)

Ko se prehladim. (0%)

Število vseh glasov: 5

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!