|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  191 192 [193] 194 195   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2012
3.4.2012 22:21:05   
ursonok
Zdravstvujte!

Ekstra čuden dan!!! user posted image user posted image
Končno ful lepo vreme in skoraj 10 stopinj ... Tamali se pa dopoldne dojil in hranil sto let, tečnaril, tako da si nisem upala z njim ven, ker sem vedela, da bo jok in stok. KO se je končno toliko nažrl, da je zaspal, sem ga pa raje dala doma spat in šla sama v mesto. No, pa sploh nisem mogla "uživati" parih uric svobode in miru - sem imela slabo vest, da ga nisem vlekla na sprehod, tramvaji so bili nabasani in na cestah zastoji .... Tako da sem namesto urice v kavarni ob čaju vrgla ful časa stran na javnem transportu ... Aha, pa še slikat sem se šla za pasport - in slike vrgla stran, ker sem bila na njih grozna!!! Eno sem prinesla domov in jo pokazala možu - ni sicer rekel, da sem grozna, je pa pripomnil, da "si nisem podobna". Skratka, odklop.
Doma sem bila čisto znervirana, vsa nekaj tesnobna in čudna, tako da sem morala kar en persen pojest. In še dobro, da sem ga. Ker se je poba zbudil ob 16h, sem mislila, super, pojeva in greva končno na en dolg sprehod - ja valda. Najprej je bil na joški, potem se je odklopil in se v miru pokakal, ga preoblečem, spet dojenje še 20minut, potem dodatek, najprej 90ml, vmes noče podret kupčka, ga odložim, FUL polije, ga celega preoblečem, naprej hranim, se med hranjenjem še enkrat pokaka, ga grem preoblačit, me med preoblačenjem pokliče mož, se pogovarjam 2 minuti in med tem časom se Abel ful polula, valda po cunjah in povsod - ga moram spet celega preoblečt, potem spet hranjenje, 90ml ni dovolj, naredim dodatnih 30ml, spet ni dovolj, še 30ml - ki jih pa ni uspel spraznit. No, na sprehod smo šli malo pred 18h. Skoraj dve ure sva se hranila - z vsemi peripetijami. Katastrofa!

Meni se zdi, da Abel FUL poje. Danes je bilo hranjenje videti takole:

1:30 - 120ml
5:30 - 140ml
8:00 - dojenje
10:00 - dojenje + 110ml
12:30-13:00 - 90ml
16:00-17:40 - dojenje + 130ml
20:40-21:50 - dojenje + 130ml

Štirikrat se je dojil na obeh dojkah po 30minut, poleg tega pa še 720ml dodatka zraven. Ali ni to ogromno? Ampak jaz mu ne morem ne dat za jest, če je človek lačen in se dere ko zmešan, dokler ni sit!
A fantki kaj več pojedo kot punčke? Ali je to čisto individualno?

Ma zdaj pa leži v postelji, nekaj ga matra in noče zaspat. Jaz pa čist dol padam.

Populis,
kako si ti, kaj dogaja?

Hrana za na sprehod
Ena je spraševala - mi vzamemo vodo v termovki, hladno vodo v plastenki in potem mešamo po potrebi. Vnaprej hrane ne pripravljamo, ker ... ma ker mora biti sveža.
Pri prvi hčerki sploh nismo imeli termovke - se je navadila na hladno mleko, tako da je bila zadeva še bolj preprosta. No, ampak ona je šla na AM pozneje, pri 1,5meseca.

Potovanje z dojenčkom
ja, saj meni je tudi psiha, ne toliko zaradi njega, kolikor zaradi mene. A se bomo naspali, kako bom zdržala pot, vsa logistika, dojenje, hranjenje, previjane itd. Še bolj me skrbi pot nazaj, ko bo še tavelika zraven ..
No, pa da ne omenjam prihodnjih potovanj - maja ali junija bo treba s tamalim v Španijo, iskat prebivališče, pa potem nazaj, vse pospravit, pa potem z obema otrokoma z avtom iz Krakova v Granado ... Odklop. Kako bom jaz to preživela? Že zdaj se mi meša ... user posted image user posted image




(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 4801
   RE: Marčevke 2012
4.4.2012 6:06:41   
kimsy
Jutro! Jst sm vedno zgodnja, da otroci še spijo, mati pa v miru spijejo kavo in opravijo vse obrede v kopalnici! user posted image
ursonok - mogoče vaš res mal dost poje, ker naša full mal. Včeraj je jedla ob 5.30, pa potem ob 9.30, pa ob 13.15, pol sm jo pa našim dala v varstvo in je šele ob 17.30 spila 60 ml AP. Drugače se dojiva. Doji se običajno 4-5 min, razen zvečer cartanje traja dobrih 10 min, potem pa zaspi. Danes je spala od 21-2 in potem do 5.30, pa upam, da bo zdaj še ene 3 urce. Že 2 dni je full pridna ponoči. Zihr se bo pokvarila, ker se hvalim. Se ji pa še vedno full dviguje, poliva pa ne tako veliko! Razen, če jo takoj po hranjenju odložim v ležečki položaj!
Danes imava prvo posvetovalnico im me prav zanima koliko je zrastla/se zredila! user posted image Glede na to, kako hitro se naje, pa da mami ni lih mlekarca me mal skrbi... Ampak sej bo, prva je bila tud skoz na meji 600 na mesec!

_____________________________

Nič ni nemogoče! So pa stvari lažje in težje dosegljive!

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 4802
   RE: Marčevke 2012
4.4.2012 7:42:49   
tosja

user posted image Dobro jutrouser posted image
Pri nas smo danes hi, hi, hi, saj naš tavečji sonček rojstni dan slavi!!! user posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Vse najboljše user posted image moje!user posted image

...danes bom verjetno spet veliko user posted image ...hormoni user posted image

user posted image user posted image user posted image naša čebelica pa je prespala noč!!! user posted image user posted image user posted image
Od polnoči, ko je zadnje še nekaj pomlaskala pa do 6ih, ko sem jo priklopla, ker drugače bi me razneslouser posted image
Danes je napovedan še zadnji sončen dan ta teden, tako da ga morava izkoristitiuser posted image pa še s slavljencem greva na torticouser posted image
Ju3 pa se lotim jajcuser posted image user posted image user posted image pirhovuser posted image

...grem pod tuš, dokler je še tišina v hišiuser posted image

IZVIRNO SPOROČILO: ursonok


Meni se zdi, da Abel FUL poje. Danes je bilo hranjenje videti takole:

1:30 - 120ml
5:30 - 140ml
8:00 - dojenje
10:00 - dojenje + 110ml
12:30-13:00 - 90ml
16:00-17:40 - dojenje + 130ml
20:40-21:50 - dojenje + 130ml

Štirikrat se je dojil na obeh dojkah po 30minut, poleg tega pa še 720ml dodatka zraven. Ali ni to ogromno?



Abel čist lepo je. Maislim, da pri tebi popije malo, tako je njegov obrok v glavnem AM. Med podoji imaš predolge razmike. Kaj pa če bi - glede na tvoje počutje opustila dojenje. Se mi zdi da nisi ravno zadovoljna ...pa ne me zdaj ubit! user posted image user posted image
Vajino hranjenje je skor identično s hranjenjem mojega bibona-on je tud viiiiisel na joški in spal, ko je pri 3t spoznal flašo, pa je bila joška katastrofa!!! - vlekel, se kregal...ni hotel. Potem sem se s črpanjem izčrpavala-dobesedno. Ker jaz sem ena izmed tistih, ki v 1 uri načrpa 3 mluser posted image Groza!
zato sem že napisala, da se tokrat tega ziher ne bi več šla. Sem si pa tudi tokrat sprobalauser posted image -firbec babjiuser posted image . Čisto nič - par kapljic, sama bolečina - ko sem si jo pristavila je mala sesalka popila 70 mluser posted image Zakaj pa ne priteče z uno mašino pa mi ni jasno...user posted image
Nočno dojenje je vsaj na začetku priporočeno, ker se mleko ponoči fajn dela...vidva se nista dojila 8 ur, potem pa 6 ur.
Naša se tud kr dolgo doji, glede na prebrano, da ene dojite 5-10 minuser posted image
Jaz bi na tvojem mestu naredila kak dan preizkus - pristavi si ga vsaki 2 uri za 15 min + dodatek. Če boš zdržala se bo mleko začelo tvorit in vsakič bo pojedel manj dodatka. Vsakič ga pristavi za 5 min na dojko na kateri sta se zadnje dojila, da potegne bolj kalorično in potem na novo. Ker praviš, da je pravi požerušček bo morda steklo in se bosta samo dojilauser posted image

_____________________________

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 4803
   RE: Marčevke 2012
4.4.2012 7:54:04   
Saša33
Jutro

Punce ko vas berem, kapo dol. Trkam na les, da je moja tako vredu, da je dojenje steklo in da spiva 4plus 3h na noč.

Dojenje:
Midve se samo dojiva, imava pa že svoj ritem. Poje nekje 90ml na obrok. Imam vago in jo stehtam pred in po obroku. Punce fajn je met vago, tako vsaj veš kok je pojedu in se pomiriš, da ne začneš z dodatkom.
V soboto bo imela 1 mesec in dosedaj je pridobila že skoraj 900.
Se zudi nekje okol pol 7h, nato cmiha pol urce v postelji, malo spi, malo jokca. No ko se začne dreti se umijeva, preoblečeva. Ponoči jo ne preoblačim.
Sedaj je jedla in če se res naje pade dol. Čez dan se hraniva na 2-3h ure. Nekje 50-60 ml na obrok.
Okoli 18h pa se začne ringelšpil, ki traja do 22h. Mal spi, je, spi. OKoli 21h se more najest, da mi sprazni obe zize do max in pade dol.
Ponoči se zbudi 1x, nekje med 2-3h in se zasesa, poje v 10 min, pade dol, niti kupčka ne podirava in spi ko polh.

Nohtki: Sem pa opazla, da so se ji na palcih na nogah nohti, kot bi hoteli rasti v kožo. Sem mal pomasirala in probala kožico porint stran. Če ne bo boolje, mava tako ali tako v torek pregled.

Civilizacija: ma živim malo ven iz mesta in z vozičkom je predaleč in komej čakam, da grem malo okoli, sem bolj terenski človek, kakšen izlet, morje. Tukaj ni žive duše. Grem na sprehod, ne srečam nobenga. En bogi vaški lokal je. Tako, da komaj čakam, da bo mala malo večja,  pa lepo vreme, da grem ven do mesta , voziček, kava, časopis, čvek. to mi manjka.

Telovadba: Meni je ostalo kar precej, mi ni nič prav, sem probala eno srajco oblečt:(, pa še vago sem dobila za darilo od babice, potem vem, da je res hudo.
Sem se spravla telovadit, jogo, trebušnjake, počasi. Prej sem tekla vsaj 3x tedensko 10 km, ko sem bla noseča sem potem samo še hodila, plavala, a tek je res tek.
No upam, da bo šlo dol. Mam 9 kg še za zgubit.Jupi

Nič, grem se tuširat in mal pospraviti, zjutraj imam vsaj 3h časa za ziher, da se ne zbudi. POtem pa v civilizacijo na en dober kafe.Pozdravčki vsem in res mirne živce, vas občudujem ko vas berem.



(odgovor članu kimsy)
Neposredna povezava do sporočila: 4804
   RE: Marčevke 2012
4.4.2012 8:12:20   
tosja



user posted image


27.12.2011

zuza, user posted image Patrik user posted image   PDP 9.3.

30.12.2011

Pattyka, user posted image Neja user posted image   PDP 17.3.

24.1.2012

desire, user posted image Tia user posted image (1580 g, 41 cm) in user posted image Elin user posted image (1800 g, 43 cm) PDP 27.2.

25.1.2012

katka*, user posted image Aleksej (2540 g, 47 cm) user posted image PDP 8.3.

 9.2.2012

ircomp, user posted image Žan (3010 g, 50 cm) user posted image  PDP 4.3.

20.2.2012

tosja, user posted image user posted image   PDP 1.3.

21.2.2012

čebela1, user posted image Jan (3570 g, 53 cm) user posted image   PDP 1.3.

28.2.2012

majcis, user posted image Tanja ( 2890g, 50cm ) user posted image   PDP 11.3.

29.2.2012

alna, user posted image Živa ( 3050, 50cm ) user posted image PDP 10.3.
 
3.3.2012

anckaa, user posted image Simon ( 3250 g, 50 cm) user posted image
4.3.2012

kimsy, user posted image  Kim user posted image PDP 9.3.

5.3.2012

caelia, user posted image Rožle (2420 g, 48 cm) user posted image PDP 9.4.
populis, user posted image Eva user posted image PDP 24.3.

8.3.2012

kaminek, user posted image Oskar ( 3880g, 50cm ) user posted image PDP 7.3.

 9.3.2012

Jada82, user posted image Emilija ( 3490g, 53cm )user posted image   PDP 11.3.
 hrchy, user posted image Gabriel user posted image   PDP 14.3.
cukr07, user posted image  Matija (3260g, 48cm ) user posted image   PDP 9.3.
prihajcek, user posted image   Filip (3850g, 51cm ) user posted image   PDP 19.3.

10.3.2012

Caitlin, user posted image Taja ( 3500g, 49cm )user posted image PDP 10.3.
cokolino, user posted image ( 3720g, 56cm )  user posted image  PDP 15.3.
 Saša33, user posted image  Lara ( 3045g, 50cm )  user posted image   PDP 8.3.

12.3.2012

ursonok, user posted image  Abel ( 3366g, 53cm ) user posted image PDP 8.3.

13.3.2012

pokalona1, user posted image   ( 3310g, 52cm ) user posted image PDP 14.3.

14.3.2012

tinčka3, user posted image Ema ( 3960g, 51cm ) user posted image    
 Aleda, user posted image Laura ( 3590g, 52cm ) user posted image  PDP 16.3.
 kendicka, user posted image  Svit  ( 3560g, 52cm ) user posted image  PDP 12.3.

15.3.2012

Jassika, user posted image  Vita ( 3550g, 50cm ) user posted image PDP 19.3.
miska333, user posted image Tibor  ( 4300g, 57cm ) user posted image PDP 13.3.

19.3.2012
 
patella, user posted image  Ažbe ( 3040g, 52cm ) user posted image PDP 14.3.
tjaShiika, user posted image    Zara ( 3250g, 49,5cm ) user posted image

20.3.2012

listek, user posted image   Manca ( 3330g, 52cm ) user posted image PDP 31.3.
polzi user posted image    Lana ( 3180g, 50cm ) user posted image PDP 20.3.
21.3.2012
 
poldy, user posted image    Špela ( 4190g, 55,5cm ) user posted image PDP 11.3.
22.3.2012

sneguljka1, user posted image  Liam ( 3380g, 52cm ) user posted image PDP 23.3.



22.3.2012

Evita78, user posted image Ana( 3690g, 53cm )user posted image PDP 20.3.

23.3.2012

kkkkk, user posted image ???( 4320g, 52cm )user posted image PDP 18.3.

 26.3.2012

zmajcy_, user posted image Urh (3720 g, 53 cm) user posted image  PDP 29.3.








Št. user posted image 21
Št.user posted image 17

Skupajuser posted image 38



_____________________________

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 4805
   RE: Marčevke 2012
4.4.2012 8:22:08   
tosja

IZVIRNO SPOROČILO: Saša33


Punce fajn je met vago, tako vsaj veš kok je pojedu in se pomiriš, da ne začneš z dodatkom.


...ali pa ne, ker si preveč obremenjen - govori ravno ta prava user posted image Jaz jo tokrat tudi imam - je pa ne čekiram vsak obrok, na 3 dni se stehtama koliko pridobi. Bom pa počasi vrnila...



Nohtki: Sem pa opazla, da so se ji na palcih na nogah nohti, kot bi hoteli rasti v kožo. Sem mal pomasirala in probala kožico porint stran. Če ne bo boolje, mava tako ali tako v torek pregled.


...ti kr vstran potiskaj pri vsakem previjanju. Je par tednov nazaj ena mamica na RR dala gor slike vraščenega nohtka in so mame komentirale. Kolikor se spomnim je ena napisala, da sta rešla z masiranjem z oljem čajevca.




Tako, da komaj čakam, da bo mala malo večja,  pa lepo vreme, da grem ven do mesta , voziček, kava, časopis, čvek. to mi manjka.


...jaz tud ne zdržim domauser posted image Moja sestrična je non stop doma čepela-v družbi tašče in tasta...ta mala je stara 1,5 leta pa se še sama ni peljala z avtom...user posted image men se zrola!!!
Sicer pa ona je v neki depri, se mi zdi...čudna v glavnemuser posted image
Mi2 sva potujoči 100/h user posted image user posted image user posted image Terenski babi!!!user posted image





_____________________________

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 4806
   RE: Marčevke 2012
4.4.2012 8:23:42   
tosja
Kja hov hov je že rodila???

_____________________________

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 4807
   RE: Marčevke 2012
4.4.2012 8:36:43   
ursonok
Jutro!

Dojenje-hranjenje
Tosja, hvala za nasvet, ampak nekaj podobnega sem po nasvetu patronažne že počela, ko mi je zaradi enotedenske bolezni presahnilo mleko. Najprej sem ga dojila 30 minut, uro pozneje sem si črpala z električno črpalko 30 minut, potem spet dojila 30 minut, čez uro črpala itd. Na ta način naj bi se produkcija povečala in bi kmalu prešli na polno dojenje. My ass. Tako sem počela tri dni, produkcija se je morda malček povečala, sem pa jaz skoraj staknila depresijo. In tega se ne grem več. Tj. non-stopnega pristavljanja in drugačnih igric spodbujanja laktacije. To mi čisto uničuje psiho. Učinka pa ni - razen trebuhobola pri tamalem.

Glavno nočno dojenje smo sami ukinili, to pa zato, ker nismo nič spali - bolel ga je treuh, drl se je, zvijal - in tako par ur. Po AM lepo zaspi in imamo mi vsak 2-3 ure spanca.
Danes sem ga recimo prejle ob 6h podojila - in kakšen je rezultat: človek bi rad spal, pa že več kot dve uri ne more, ker ga boli trebuh, joka se, zvija. Je že ful lulal in kakal, pa še vedno kar nekaj. Tako bo spet preskočil dopoldansko spanje, se hranil non stop (če je buden, je ful prej lačen), dokler ne bo popoldne enkrat omagal.
Ne vem, ampak to moje mleko mu ne sede. Pa iz prehrane ne morem več tako rekoč ničesar izključiti: že tri leta ne jem mleka in mlečnih stvari, od mesa samo ribe, ne jem pšenice, jajc, sladkorja, kave, citrusov, čokolade itd itd. Skratka, moja dieta je že tako precej okrnjena. Morda je zato tudi mleko bolj švoh? user posted image Ali to nima veze?
Meni se zdi, da glede na to, da se dojiva 30 minut na obeh dojkah in da mi jih kar občutno izprazni, da mora kar nekaj popiti. Prav zato sem šokirana nad količino AM. A verjetno toliko pač rabi. Človeček se namreč očitno veča.
Si pa pravilno začutila - vse to dojenje me psihira in si včasih res želim nehati. Če bomo dobili recept za AM brez laktoze, bo treba dojenje itak ukiniti. Če pa ne, pa mislim pač dojiti, dokler bo mleko (razen enega nočnega obroka). Mislim, da par tednov bo še šlo.

Je pa tako, da mi je itak bad zaradi vsega tega. Ker mi je zmanjkalo mleka in se z dojenjem ni izšlo. Ampak sem rekla, da se ne bom psihirala še zaradi tega. Itak je pri meni tako, da imam po vsaki odločitvi v zvezi z otroki malo slabe vesti. Ker bi bila drugačna/nasprotna odločitev tudi za nekaj dobra.

Sem pa vesela za vse vas, ki vam je dojenje steklo, imate nek ritem, otroci dobro tolerirajo to mleko in vsi lahko dokaj normalno funkcionirate! Tudi mi bomo nekoč, pa čeprav na AM user posted image

Nič, še vedno jokamo in se zvijamo. Grem počasi.

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 4808
   RE: Marčevke 2012
4.4.2012 9:06:54   
tosja

IZVIRNO SPOROČILO: ursonok

Je pa tako, da mi je itak bad zaradi vsega tega. Ker mi je zmanjkalo mleka in se z dojenjem ni izšlo. Ampak sem rekla, da se ne bom psihirala še zaradi tega. Itak je pri meni tako, da imam po vsaki odločitvi v zvezi z otroki malo slabe vesti. Ker bi bila drugačna/nasprotna odločitev tudi za nekaj dobra.



Zagotovo tvoja škrata potrebujeta veselo, naspidirano mamouser posted image user posted image , ki bo imela čas za plavanje in seveda dovolj spanja!!!
Ne psihiraj se in obtožuj! user posted image

_____________________________

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 4809
   RE: Marčevke 2012
4.4.2012 9:13:50   
Hov hov
IZVIRNO SPOROČILO: tosja

Kja hov hov je že rodila???



Hov hov je še tu, 2 v 1, krepko čez rok. ;-(

Sem probala že vse, da bi se porod začel, pa ne gre...ima katera mogoče še kak predlog?

Mamice, lepo se imejte in uživajte s svojimi user posted image .

< Sporočilo je popravil Hov hov -- 4.4.2012 9:14:57 >

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 4810
   RE: Marčevke 2012
4.4.2012 9:39:52   
hrchy
Dobro jutro!

evo, ena naspana mama user posted image - po vcerajsnjem mini-spancu (zakaj jaz ne morem spat, ko mali spi????) sem danes dobila pomoje vec kot devet ur! user posted image vam pa zavidam vsem, ki pravite, da mali prespijo noc... Midva se hraniva redno na okoli 2,5 - 3,5 ur... ni variante, da zdrzi brez hrane! Tako da ... vau!

IZVIRNO SPOROČILO: caelia

ursonokdobra si, da greš s tako majnhin tako daleč. (s poljske v slo). greste z avtom? jaz sem malo cvikala, če bi sploh šli na morje letos, ker če bi bil rojen na rok, bi bil julija, ko ma moj M dopust, šele 3 mesece star...pa me je pol Jada v porodnišnici "potolažla" da oni tud grejo... user posted image user posted image



Vse ve ste pa mene pomirile... - jaz potujem sama z njim z Danske domov, ko bo imel natancno tri mesece... pa potem bova dva meseca v Slo, vmes gremo pa tudi na morje na Hrvasko user posted image user posted image user posted image (BTW, to jaz reeees rabim, ker ceprav zivimo tukaj cisto zraven, tole severno morje kljub temu ni isto, kot Jadran!) No in sem malo cvikala, kako bo Gabriel to prenesel. Ampak v glavi imam skoz enega kolega, ki je sel z dva tedna staro dojencico z Danske v Avstralijo... Ce so oni to preziveli, bova pa midva tudi, a ne user posted image

Zdaj pa eno nujno vprasanje - a katera ve, ce se da kje izposodit avtosedeze ali bazo isofix v Sloveniji?????? Da ne bom se tega s sabo vlekla dol - bo ze tako dovolj robe!

Vceraj sva z mozem gledala tole naso malo posast in sva ugotavljala, da zdaj je pa ze cisto pravi dojencek - ratuje prav lepo zalit - nogice in obrazek, podbradek... user posted image

Sicer sem pa vceraj imela beden/lep dan. Najprej me je razjezila moja banka, ki mi ze itak daje 0.25% obresti na moj racun, za kredit so mi pa v zadnje pol leta povecali obresti za 2% tocki!!!! Banda! user posted image user posted image user posted image v glavnem sem jih klicala, in ker sva toliko kredita za stanovanje ze odplacala, so naju degradirali iz 'plus' stranke v navadno... In edina varianta je, da jim dam ful denarja vezat, ce hocem nazaj manjso obrestno mero... grrrrrrrrrrrrrrrr!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jaz se pa trudim cimprej vse odplacat!!!!!!! user posted image user posted image user posted image
No ampak zvecer sva pa dozivela eno ful lepo presenecenje - nad nami zivi ena stara gospa, s katero se seveda pozdravimo na hodniku, ampak kaksnih drugih stikov pa nimamo... no in zvecer pozvoni, in zacne razlagat mojemu, d anaj pride z njo (moj jo je komaj razumel - je mislil, da potrebuje kaksno pomoc) - no ampak ona je kupila malemu G-ju en lep kompletek za darilce... pa se eno cestitko zraven.. Mislim, vau user posted image user posted image user posted image !!!! Tako da vzamem nazaj polovico predsodkov, ki sem jih imela o Dancih in o nasih sosedih user posted image user posted image user posted image (tadruga polovica se zmeraj drzi) user posted image user posted image

Plani za danes - sem ugotovila, da imam fuuuul stvari za narest. Tako da bo danes prva stvar, ki jo imam za narest, napisat seznam stvari, ki jih imam za narest user posted image Potem pa dalje po principu, kar mi bo pasalo! user posted image

Imejte en lep dan!

(odgovor članu caelia)
Neposredna povezava do sporočila: 4811
   RE: Marčevke 2012
4.4.2012 9:44:05   
ursonok
Hov hov,
ti imaš pa res smolo. Iti čez rok je strašna stvar. Sem šla obakrat user posted image
Upam, da se čim prej "razpakiraš" (tako Poljaki pogovorno imenujejo porod user posted image )

Tosja,
ja, imaš prav, ampak saj veš, kako je s slabo vestjo in občutki krivde ... Ampak bomo že. Moje plavanje bo pa ziher koristno vplivalo na moje psihično in fizično počutje, na ta način pa na celo familijo user posted image
Aja, pa vse najboljše tvojemu starejšemu! user posted image

Moja driskica je po tri-in-polurnem mučenju končno omagala (v treh urah in pol pojedel z obej dojk + 150ml dodatka). Upam, da vsaj za 2h.

Populis,
kaj delajo s tabo!? user posted image

(odgovor članu Hov hov)
Neposredna povezava do sporočila: 4812
   RE: Marčevke 2012
4.4.2012 9:47:39   
ursonok
Hrchy,
ma blagor tevžbi, da si tako naspana. devet ur!!! user posted image user posted image O tem lahko smao sanjam ...
jaz sem jih danes dobila pomoje ene 5. Sem precej zalimana, podočnjake imam pa tudi že kar konkretne.

Glede potovanj - jaz tudi želim čim prej v Španijo, samo da se malo ta ritem hranjenja in trebuhobola uredi. Da se preselimo in se končno malo oddahnem od te poljske folklore user posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 4813
   RE: Marčevke 2012
4.4.2012 10:10:56   
hrchy
IZVIRNO SPOROČILO: ursonok

Hrchy,
ma blagor tevžbi, da si tako naspana. devet ur!!! user posted image user posted image O tem lahko smao sanjam ...
jaz sem jih danes dobila pomoje ene 5. Sem precej zalimana, podočnjake imam pa tudi že kar konkretne.

Glede potovanj - jaz tudi želim čim prej v Španijo, samo da se malo ta ritem hranjenja in trebuhobola uredi. Da se preselimo in se končno malo oddahnem od te poljske folklore user posted image



Heh, to je samo kompenzacija za vceraj, ko so bile mogoce dobre stiri... user posted image En dan boljse, drugic slabse... user posted image za Abela, da ga nehajo krcki matrat in da se mami lahko naspi...

Sicer pa midva tudi sanjava, da se preselimo na jug, blizu vas - ampak verjetno na Portugalsko... Zal pa ne bo slo tako hitro kot pri vas, imamo se stanovanje za odplacat in cakat, da se ekonomsko malo zbrihtajo tam na jugu...user posted image

< Sporočilo je popravil hrchy -- 4.4.2012 10:21:47 >

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 4814
   RE: Marčevke 2012
4.4.2012 10:54:45   
Hov hov
Izposoja avtosedežev - vem, da ima AMZS to opcijo za svoje člene (jih je potrebna poklicat, na netu ni nič). Gre pa za Recarove.

Lp.

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 4815
   RE: Marčevke 2012
4.4.2012 11:39:49   
Aleda
Pattela upam da se vaš ubošček čimprej pozdraviuser posted image meni se tak smilijo, če bolani.

Podiranje kupčka- a je možno da tamala prdi tut zarad tega če ne podere kupčka, drugače ne poliva. Ko jo hranim ponavadi na koncu ko se naje kar v naročju zaspi.

Previjanje-men je rekla patronažna da se ponoči ne previja, sem jo pa par dni morala ker je imela malo vneto ritko. Samo našo previjem okol 8,9 zvečer in potem se zbudi okol 1 ure, tako da jo včasih grem previt če je pokakana ker naslednjič jo previjem šele okol 6 ure zjutraj. Se pa pozna če jo previjam ponoči, da se kar predrami.

D3-Plivit kapljice
- mi je povedala patronažna da je bila sodelavka na enem predavanju v Lj glede teh kapljic in so jim tam povedali, da se pripravljajo ene nove kapljice namesto teh in da če je otrok 15 minut na dan zunaj na svetlobi dobi dovolj vitamina.

Hranjenje, vaganje- midve se hraniva na 3,3.5 urce jo pa samo dojim, nič ne vagam. Upam da se naje dosti, pomoje če bi bla lačna bi se prej zbujala. No naslednji teden imava že posvetovalnico, bomo vidli kaj bojo povedali.

(odgovor članu patella)
Neposredna povezava do sporočila: 4816
   RE: Marčevke 2012
4.4.2012 14:13:56   
Jada82
Dan!

Evo, končno mi oba otroka spita user posted image user posted image user posted image user posted image Sem pa danes kot rožica, vsa naspana .... je mož imel danes ponoči tamalo, jaz pa sem spala v dnevni. Joj, sem kot drug človek ... sem rekla, da naslednjič, ko bo spet frej, bova spet to naredila, da bom vsaj tako po en dan dobra ... ma to ni za primerjat ... tud bolj potrpežljiva sem, nič depresivna, skratka, super! Očitno mi res samo spanca primanjkuje ... Sem danes šla s taveliko v trgovino in knjižnico, sva se fajn mele, skuhala kosilo, fajn smo pojedli, igrala s ta veliko, cartala tamalo .... skratka, kot nov človek user posted image user posted image user posted image user posted image

Komej čakam, da naša Emilija tudi začne spat, bo veliko veliko bolje.

Mal da pokomentiram:

Hranjenje .... joj ja, moji otroci pač malo jejo ... ne vem, tako je. tudi prva je zelo zelo malo pojedla in sem vedno govoril, da upam, da moj drugi otrok pa bo jedel ... no, pa ne. Pa se mi zdi, da bi več pojedla, če je ne bi zvijalo ... no ja, počakajmo še 2 meseca, bomo potem nadoknadili. Ta velika se je tudi vedno na čisto spodnji meji redila. Mah, glavno da se redijo, ne bom se več ubadala s tem.

AM na poti ... jaz zdaj itak ne grem prav daleč, tako da vedno doma jemo. Pri prvi pa, če sva šle kam za res dalj časa, sem vzela vodo v termovki in mleko, pa tam zmešala, če pa sem vedela, da bo čez 1 uro jedla, pa sem kar pripravila mleko, vroče, pa se je do takrat pohladilo ... Jaz v termovko vedno dam vodo primerne temperature, da imam hitro narejeno. Imam pa eno ful dobro termovko, še od naših tastrih in mi res toplota zdrži cel dan! user posted image user posted image

Previjanje ponoči - jaz jo previjem recimo 1krat na noč ... če se mi zdi, da je pokakana ... al pa če kaj čez udari .....

Kopanje - joj, naša ne mara. Že ta prva ful dolgo ni marala kopanja .... posledično ne kopamo ravno pogosto ... parkrat na teden ... No, ta velika se zdej rada ... ampak kot dojenček user posted image Isto Emilija .... tečno!

Ursonok - res se ne sekiraj glede dojenja! Mah daj no ... nas tudi kaj preveč niso dojili ... takrat to ni bilo IN user posted image user posted image user posted image Pa kot pravijo punce, otroci bolj kot to potrebujejo veselo, zadovoljno mamico, brez občutkov krivde. Tako da .... ja, vzemi si čas tudi zase, saj boš na ta način srečnejša, pa tud otroci bodo imeli več od tebe!

Tosja - hvala za tvoje vzpodbudne besede!!!! Pravi sonček si!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Aleda)
Neposredna povezava do sporočila: 4817
   [Brisano sporočilo]
4.4.2012 15:56:44   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Jada82)
  Neposredna povezava do sporočila: 4818
   RE: Marčevke 2012
4.4.2012 16:36:06   
zmajcy_
populis upam, da bosta čimprej doma user posted image user posted image user posted image

Danes je spet bila pri nas patronažna. Mali ima točno 4kg. Danes je prvič ponoči spal v kosu 3,5h user posted image se je pa ponoč ful neki napenju, ampak se je potem pokaku in je blo dober. Smo bli danes zunaj 1,5h in je res uživu in potem še doma spal naprej kot topuser posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4819
   RE: Marčevke 2012
4.4.2012 21:12:20   
kimsy
ursonok . mislim da smo vse s tem dojenjem na istem... Preveč napsihirane od okolice, da mormo dojit... Jst sm se tokrat prepričala, da če ne bo šlo, bomo pač na AM in si ne mislim pokvarit porodniške! In lej ga zlomka, zaenkrat imam mleka dovolj, sm sama nad sabo presenečena! Pa po joškah sploh nimam filinga da je kaj notr, mala pa vleče samo po 5 min, zvečer malo dlje, ker se carta, da zaspi... Zato punca! UŽIVAJ in se ne sekiraj. Naša prva je bila dojena, pa je bila bolj bolna kot njen bratranec, ki je bil od začetka na flaši!

Danes smo imeli posvetovalnico in se je zredila točno za en kg in ima zdaj 4250g,user posted image velika pa je 56 cm. Je bla pa tok pridna, pravi mali cukrček!

In danes je stara točno en mesec! user posted image

_____________________________

Nič ni nemogoče! So pa stvari lažje in težje dosegljive!

(odgovor članu zmajcy_)
Neposredna povezava do sporočila: 4820
   RE: Marčevke 2012
4.4.2012 21:36:58   
ursonok
Zdravo!

Hvala za vse nasvete in tolažilne besede! Upam, da bo kaj zaleglo user posted image

Današnji dan je bil precej grozen. Od 6h do 12h smo se hranili, drli, zvijali, kakali. Potem je za 2,5h omagal - ampak ne more mirno spat, vsake 15-20minut se zbudi v joku in zvijanju. In po parih minutah se navadno pomiri, zaspi, pa potem čez nekaj časa spet. Na sprehod smo se lahko zvlekli šele ob 17h! Zunaj pa sonce in 20 stopinj! Ker smo se spet dojili in hranili in drli sto let. Na sprehodu v vozičku ves čas nemiren, jok vsake toliko, ko smo prišli domov, pa cel rastur. Hotela sva ga dati v ruto, da bi šli še malo ven, pa se je drl ko jesihar. Najedel se je, zvijal, jokal, se pokakal, potem pa spet jok. Pomiril se je okoli 19.30, ko ga je moj tesno zavil v tetra plenico in stiskal toliko ćasa, da je mrknil.
Nikamor ne moremo, ker se ure in ure hrani in dere, sprehodi so postali muka, noči nepredvidljive. Po dojenju je sploh totalna štala, danes potem sploh ni več hotel joške sprejet, obračal glavo stran in se jokal.
Tako da mislim, da bomo prigodo z dojenjem resno zaključili. In močno upamo, da dobimo recept in zamenjamo AM. Na tistega, ki ga je imela tamala.

Kimsy,
ja, naša tamala je bila dojena samo 1,5 meseca, pa nič bolna (ok, razen dvakrat vnetje sečil). Jaz sem bila tudi na AM, pa nisem bila v otroštvu nič bolna. Enako moj brat. Ne vem. Dejstvo je, da je materino mleko boljše od AM, je pač temu namenjeno in je "naravno", a če ga otrok ne tolerira (laktoza itd.), ali pa če ga ženska nima, pač ne gre. Samo težko je, ko veš, kako bi lahko bilo idealno", pa pač ni. In potem se psihiraš. Sploh je pa to moj način - najti nekaj, da se bom lahko grizla in imela slabo vest. Brezveze. user posted image

Nič, jaz sem fuč. Jutri imamo pregled ob 9.45. Me je kar groza, ko pomislim, da se ne bomo mogli spravit od doma, ker se bomo spet mučili s hranjenjem in dretjem .. In kako bo tam ... Sploh vam ne znam povedat - danes je bil cel dan eno veliko dretje, z vsega skupaj 2,5h zelo rahlega spanca. Katastrofa.

(odgovor članu kimsy)
Neposredna povezava do sporočila: 4821
   RE: Marčevke 2012
5.4.2012 7:08:53   
tosja
user posted image user posted image user posted image
Kaj pravite na to, da se naš paketek končno seli med dojenčkeuser posted image Hov hov in ostale pa nas bodo poiskaleuser posted image
Marčevski user posted image so svoj mesec (zima/pomlad) vzeli dobesedno. Najbolj hiter je pokukal na svet že decembra 2011, zaključujemo pa aprila 2012user posted image user posted image user posted image





user posted image


27.12.2011

zuza, user posted image Patrik user posted image   PDP 9.3.

30.12.2011

Pattyka, user posted image Neja user posted image   PDP 17.3.

24.1.2012

desire, user posted image Tia user posted image (1580 g, 41 cm) in user posted image Elin user posted image (1800 g, 43 cm) PDP 27.2.

25.1.2012

katka*, user posted image Aleksej (2540 g, 47 cm) user posted image PDP 8.3.

 9.2.2012

ircomp, user posted image Žan (3010 g, 50 cm) user posted image  PDP 4.3.

20.2.2012

tosja, user posted image user posted image   PDP 1.3.

21.2.2012

čebela1, user posted image Jan (3570 g, 53 cm) user posted image   PDP 1.3.

28.2.2012

majcis, user posted image Tanja ( 2890g, 50cm ) user posted image   PDP 11.3.

29.2.2012

alna, user posted image Živa ( 3050, 50cm ) user posted image PDP 10.3.
 
3.3.2012

anckaa, user posted image Simon ( 3250 g, 50 cm) user posted image
4.3.2012

kimsy, user posted image  Kim user posted image PDP 9.3.

5.3.2012

caelia, user posted image Rožle (2420 g, 48 cm) user posted image PDP 9.4.
populis, user posted image Eva user posted image PDP 24.3.

8.3.2012

kaminek, user posted image Oskar ( 3880g, 50cm ) user posted image PDP 7.3.

 9.3.2012

Jada82, user posted image Emilija ( 3490g, 53cm )user posted image   PDP 11.3.
 hrchy, user posted image Gabriel user posted image   PDP 14.3.
cukr07, user posted image  Matija (3260g, 48cm ) user posted image   PDP 9.3.
prihajcek, user posted image   Filip (3850g, 51cm ) user posted image   PDP 19.3.

10.3.2012

Caitlin, user posted image Taja ( 3500g, 49cm )user posted image PDP 10.3.
cokolino, user posted image ( 3720g, 56cm )  user posted image  PDP 15.3.
 Saša33, user posted image  Lara ( 3045g, 50cm )  user posted image   PDP 8.3.

12.3.2012

ursonok, user posted image  Abel ( 3366g, 53cm ) user posted image PDP 8.3.

13.3.2012

pokalona1, user posted image   ( 3310g, 52cm ) user posted image PDP 14.3.

14.3.2012

tinčka3, user posted image Ema ( 3960g, 51cm ) user posted image    
 Aleda, user posted image Laura ( 3590g, 52cm ) user posted image  PDP 16.3.
 kendicka, user posted image  Svit  ( 3560g, 52cm ) user posted image  PDP 12.3.

15.3.2012

Jassika, user posted image  Vita ( 3550g, 50cm ) user posted image PDP 19.3.
miska333, user posted image Tibor  ( 4300g, 57cm ) user posted image PDP 13.3.

19.3.2012
 
patella, user posted image  Ažbe ( 3040g, 52cm ) user posted image PDP 14.3.
tjaShiika, user posted image    Zara ( 3250g, 49,5cm ) user posted image

20.3.2012

listek, user posted image   Manca ( 3330g, 52cm ) user posted image PDP 31.3.
polzi user posted image    Lana ( 3180g, 50cm ) user posted image PDP 20.3.
21.3.2012
 
poldy, user posted image    Špela ( 4190g, 55,5cm ) user posted image PDP 11.3.
22.3.2012

sneguljka1, user posted image  Liam ( 3380g, 52cm ) user posted image PDP 23.3.



22.3.2012

Evita78, user posted image Ana( 3690g, 53cm )user posted image PDP 20.3.

23.3.2012

kkkkk, user posted image ???( 4320g, 52cm )user posted image PDP 18.3.

 26.3.2012

zmajcy_, user posted image Urh (3720 g, 53 cm) user posted image  PDP 29.3.








Št. user posted image 21
Št.user posted image 17

Skupajuser posted image 38




_____________________________

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 4822
   RE: Marčevke 2012
5.4.2012 10:53:24   
Jada82
Tosja - se strinjam .... smo že kar globoko v aprilu ...

Ursonok .... takle smo mi imeli z našo ta prvo ... tud nismo nič kam šli prve tri mesece, ker je bilo ves čas dretje .... no, potem smo hodili na par seans h bioenergetiku ... pri 3 mesecih, 1 tednu in pol je minilo .... in je bilo veliko bolje!!!! Držim pesti, da se vam nekako uredi!

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 4823
   RE: Marčevke 2012
5.4.2012 10:54:42   
cukr07
Mene pa nekaj zanima: Ali ste tiste, ki ste rodile bolj na začetku marca, že dobile zdravstveno kartico za vašega user posted image ? Pri nas je že 14 dni od kar ga je mož dal zavarovati, kartice pa še nismo dobili. Pri prvem vem, da smo jo dobili v roku enega tedna.

_____________________________

"Če hočete, da bodo vaši otroci pametni, jim pripovedujte pravljice! Če hočete, da bi bili še bolj pametni, jim povejte še več pravljic." Einstein

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 4824
   RE: Marčevke 2012
5.4.2012 12:24:13   
kimsy
cukr07 - jst sm jo dobila v enem tednu, tako da sem vposvetovalnici imela že vse urejeno! user posted image
tosja - jst sm tud za novo temo! user posted image Te pooblaščamo, da jo odpreš in izbereš naslov! user posted image

Naša mala miss pa spi, jupi, jst pa pospravljam kot nora namest, da bi spala z njo!
user posted image

_____________________________

Nič ni nemogoče! So pa stvari lažje in težje dosegljive!

(odgovor članu cukr07)
Neposredna povezava do sporočila: 4825
Stran:   <<   < Prejšnja stran  191 192 [193] 194 195   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  191 192 [193] 194 195   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





VIDEO: Noro brcanje v trebuščku
video
Poglejte si nenavadno močno brcanje, ki ga je tale mamica doživljala v nosečnosti. Njen trebuh je dobesedno oživel, se p...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?