beti 1
|
Kimica: razumem tvoj strah, saj sem bila tudi sama enkrat prvič mamica. Če mala nima vročine in samo hrka ji bo sprehod prej koristil, kot škodil. Tudi ko jo maš doma redno prezrači prostor v katerem se trenutno ne zadržuje, se je pa prej. To tako da maš okna na stežaj odprta vsaj par minut, da se zrak povsem zamenja. Glede čiščenja nosu je pa res tko, da ti včasih ni jasno, od kje vsa ta svinjarija. Se ti zdi, da že skoraj možgane ven vlečeš , ampak tko pač je. Bistveno je, da ji nosek sčistiš pred obroki, da se na matra toliko ko vleče, pa fino je tudi da ga pred spanjem, da lažje spi. Če je treba 2x v 10 min, ga pač dvakrat. To da bolj hrka ob naporu (hranjenje, razburjanje) je običajno, ker mora takrat skozi zožen nosek spraviti več zraka kot npr. med spanjem. Poraba fiziološke, pri tako majhnem lahko tud 1-2 dcl na dan, ko so večji, 3l pa lahko tudi 1/2 do 1l, odvisno, kako pogosto čistiš in katero metodo uporabljaš. Meni je običajno največ uspelo ven dobiti, če sem v eno nosnico stiskala fiziološko, skozi drugo pa istočasno ven vlekla, da ma FR "krožni promet". Je pa to pri tako majhnih skorajda vredno Houdinija, terja odločnost, spretnost in prakso, pa od začetka seveda 2 odrasla.
|