|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Porodniški dopust-obrazci
15.5.2012 13:23:54   
mancka
Že cel čas iščem vse obrazce, ki jih moram priložiti oz. dati za uveljavljanje porodniške. Našla sem pravi obrazec, tisti obrazec, kjer ti pa delodajalec napiše plačo za nazaj pa zame ne velja oz. ne vem, če velja. Namreč, tam gor piše (http://www.mddsz.gov.si/fileadmin/mddsz.gov.si/pageuploads/dokumenti__pdf/obr_s1_pril_potrdilo_zaposlitev08.pdf), od kdaj do kdaj si zaposlen. Jaz pa več nisem. Lani sem bila zaposlena, do 1.11., potem sem pa prejemala nadomestilo od takrat pa do 20.marca letos. Ali je imela katera podoben primer, ali dam pol delodajalcu, da mi kar na to gor vpiše plače za nazaj ali obstaja kakšen drug obrazec, ki ga zaenkrat še nisem našla oz. sem mogoče ga pa nisem sigurna, da je pravi?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Porodniški dopust-obrazci
15.5.2012 13:39:10   
mancka
Sem že skapirala, verjetnouser posted image . Po moje dam ravno ta obrazec delodalajcu, da mi izpolni za lani za tiste mesece, ko sem še bila zaposlena. Za nadomestilo pa bom šla kar jutri vprašat na socialno kako še to uredim.

(odgovor članu mancka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Porodniški dopust-obrazci
15.5.2012 16:06:57   
wisteria
Jaz sem imela podoben primer in sem ravno prejšnji teden oddala obrazce na csd. Za tiste mesece, ko si bila zaposlena, ti obrazec izpolni bivši delodajalec. Za mesece, ko si dobivala nadomestilo iz Zavoda, pa jih moraš ob oddaji opozoriti, da oni pridobijo podatke iz Zavoda.

(odgovor članu mancka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Porodniški dopust-obrazci
16.5.2012 9:23:56   
mancka
No evo mene iz socialne, kjer mi je povedala "veselo" novico, da moram biti, če hočem sploh uveljavljat te pravice na dan, ko grem na porodniško v delovnem razmerju...tako, da ne vem kako bom to rešila. Če sploh hočem dobiti kaj več kot 200 eur user posted image user posted image . Kljub temu, da sem bila skoraj vse lansko leto zaposlena, se baje to ne upošteva. Groza no, sem čist obupana in slabe volje trenutno.

(odgovor članu wisteria)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Porodniški dopust-obrazci
16.5.2012 14:35:48   
tapeta
Če si bila v zadnjih treh letih zaposlna vsaj 12 mesecev,ti pripada porodniško nadomestilo (55%minimalne plače + 2% za vsak mesec dela). Drugače pa ti pripada starševski dodatek, ki pa je res okoli 200 eurov.

(odgovor članu mancka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Porodniški dopust-obrazci
18.5.2012 9:45:28   
Matejčika
Ja, ampak četudi je bila v zadnjih treh letih zaposlena, na dan nastopa porodniškega dopusta pa ni zaposlena, ji pripada 195€ starševskega nadomestila.

_____________________________

Ne mečte pušk v koruzo, ker se lahko zataknejo v moj kombajn, potem pa mam pravo sranje! :)

(odgovor članu tapeta)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Porodniški dopust-obrazci
18.5.2012 10:50:08   
tapeta
Če je bila zaposlena vsaj 12 mesecev ji pripada porodniško nadomestilo, nima pa pravice do porodniškega dopusta.

Kopirano iz CSD-ja (http://www.csd-mb.si/sl/page/view/Porodniska):

Pravico do porodniškega dopusta in porodniškega nadomestila ima:
mati, ki je zavarovana po tem zakonu pred dnevom nastopa porodniškega dopusta

Pravico do porodniškega nadomestila imajo tudi matere, ki niso zavarovane oz. nimajo pravice do porodniškega dopusta, če so bile zavarovane po tem zakonu najmanj 12 mesecev v zadnjih treh letih pred uveljavljanjem pravice do porodniškega nadomestila.
Za zavarovanke, ki nimajo pravice do porodniškega dopusta, imajo pa pravico do porodniškega nadomestila, se kot osnova upošteva 55% minimalne plače. Tako določena osnova se za vsak mesec zavarovanja za starševsko varstvo, ki ga je imela v zadnjih treh letih pred uveljavljanjem pravice poveča za 2% minimalne plače, vendar največ za 50% minimalne plače.



< Sporočilo je popravil tapeta -- 18.5.2012 10:53:44 >

(odgovor članu Matejčika)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




imena
mama je

kakšno ime naj izberem?

maj (22%)

matic (19%)

nejc (20%)

jaka (17%)

luka (17%)

ogi (4%)


Število vseh glasov: 436

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!