|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Ekvinovarus stopal(a)
12.6.2012 22:35:27   
mojca_
kreslincica.. kje pa se zdravite?

Po moje je vseeno lažje z opornicami, kot z gupsi. Tako, da če že z gipsi nimate problemov, bo mogoče z opornicami še lažje :)

Mi smo tudi imeli tršo obliko in malemu petke nikakor nismo mogli spraviti lepo dol v Markellovem čeveljcu. Zdaj v Mitchellovem je pa super.

Za slikce pa napiši v google markell ali pa mitchell shoes pa jih dobiš polno.

(odgovor članu kreslincica)
Neposredna povezava do sporočila: 126
   RE: Ekvinovarus stopal(a)
13.6.2012 8:26:51   
Veronika*
Še ena novinka. :) Naš mali ima ekvinovarus desnega stopalca, prvi gips je dobil, ko je bil star pet dni, zdaj bo kmalu dopolnil enajst tednov in smo pri zadnjem gipsu. user posted image Vse skupaj prenaša odlično, gips ga niti malo ne moti, samo pri menjavah je občasno tulil, kot bi ga iz kože dajali. Moram pohvaliti sestri v mavčarni, ki sta zelo prijazni, sploh Bojana. Prejšnji teden je imel operacijo ahilove tetive in čeprav sem se poučila o operaciji, se mi je skoraj zmešalo od skrbi, ker se mali potem nikakor ni zbudil. Nihče mi ni povedal, da so zaradi svečke, ki jo dobijo po operaciji, malčki čisto zadeti in lahko spijo skoraj cel dan. Osebje na kliniki je sicer prijazno, prav hudo strokovni pa se mi niso zdeli, saj je vsak povedal nekaj drugega o tem, kako dolgo naj bi trajalo, da se bo mali zbudil. No, k sreči je to zdaj za nami. user posted image

Mojca, zate imam par vprašanj glede čeveljčkov in opornic. Pri vas imate Dobbsovo opornico in Mitchellove čeveljčke, ne? Kako ste jih "sestavili"? Dobbsova opornica naj bi bila kompatibilna s temi čeveljčki samo, če imaš posebej prilagojeno verzijo oz. če jo sam predelaš s pomočjo kompleta, ki ga prodajajo. Markell je zastopnik za Dobbsove opornice, zato me je presenetilo, ko si napisala, da pri nas ne dobiš originalne. Tista stran za italijanskega zastopnika, ki si jo nalinkala, pa žal ne dela. :( Sicer sem že naročila nogavičke s c-prodirect, kombinacija Dobbs-Mitchell pa se mi zdi idealna, zato bom vesela tvojega odgovora.

(odgovor članu mojca_)
Neposredna povezava do sporočila: 127
   RE: Ekvinovarus stopal(a)
13.6.2012 9:44:00   
mojca_
Ja, jaz sem bila tudi presenečna, ker je bil cel dan "zadet" po operaciji. Ima pa zdaj nogice kot vsi ostali dojenčki in se res skoraj nič ne pozna. Tako, da sem res zadovoljna.

Pri nas imamo neko kombinacijo opornic :) Najprej smo v proloco medico v LJ kupili Markellove čeveljce in pa gibljivo opornico, podobno dobbsovi - nek "ponaredek" :) Vsem priporočam najprej to možnost, ker nekaterim ti markellovi čevljci ustrezajo. Opornica je pa tudi super, ker je veliko lažja od originalne dobbsove. Pa vse skupaj je veeeeliko ceneje :)

Mitchellovi čeveljci res ne grejo na navadno dobbsovo opornico, zato smo iz Italije (poskusi v google vtipkat centro ortopedico essedi) naročili dobbsovo opornico s posebnimi nastavki za Mitchellove čevlje. Njihov kontakt sem dobila na uradni strani za doobsovo opornico. In pa seveda smo naročili tudi Mitchellove čevlje iz c-prodirecta. Imajo jih tudi v Italiji, ampak stanejo 350€. Imamo tudi te nogavičke iz c-prodirecta, ampak nam ne ustrezajo, ker ima mali kar debele nogice in ga preveč stisnejo. Sem jih tudi prerezala, pa ni bolje.

No, in smo dali skupaj te čeveljce in dobbsovo opornico. Ampak je res tako težka... Tako, da sva z možem malo eksperimentirala in na koncu ugotovila, da je najboljša varianta za nas Mitchellovi čeveljci in pa tale štanga iz Ljubljane. Še vedno pa smo rabili nastavke od dobbsove opornice, tako da je nismo naročili za brezveze. Pa mogoče bo prišla prav čez kako leto, ko bo mali že močnejši in bo lažje dvigoval nogice. V dobbsovi jih je komaj dvignil, v tej iz LJ pa ni takega problema.

Mogoče bi se dalo dobit tudi samo nastavke brez cele opornice, kaj pa vem. Jaz sem precej preiskala po internetu pa nisem kaj pametnega našla. Pa tudi malo sva se bala, da ne bodo šli nastavki na tole gibljivo opornico iz Lj.

Meni so sicer v Lj v proloco medico rekli, da je to dobbsova opornica, ampak glede na slike po netu in pa kar so mi potem Italijani rekli, ni. V proloco medico sem tudi vprašala (po telefonu), če se da dobit nastavke za mitchellove čevlje, pa so mi rekli, da ne.


(odgovor članu Veronika*)
Neposredna povezava do sporočila: 128
   RE: Ekvinovarus stopal(a)
13.6.2012 10:39:44   
Veronika*
Hvala ti za obširen in hiter odgovor! user posted image Me veseli, da se tvojemu malemu stanje tako lepo popravlja. Bomo poskusili najprej s tem, kar se dobi pri nas, čeprav se mi že na pogled zdijo Mitchellovi čeveljčki boljši. Verjetno si na c-prodirectovi strani zasledila, da jih priporoča tudi dr. Ponseti. Skoraj zagotovo bom naročila tudi originalno Dobbsovo opornico z nastavki, stran centro ortopedico essedi sem sicer že gledala, ampak ker ne znam italijansko, se nisem kaj dosti znašla. Ti si jih po mejlu kontaktirala? Koliko pa stane opornica pri njih?

(odgovor članu mojca_)
Neposredna povezava do sporočila: 129
   RE: Ekvinovarus stopal(a)
13.6.2012 11:19:19   
mojca_
Se strinjam, da so Mitchellovi čevlji že na pogled boljši. So pa tudi neprimerljivo bolj mehki, meni osebno pa tudi lažji za obuvanje. Pa fajn je, ker so taki nastavki, da lahko preprosto odstraniš štango za previjanje, čevlji pa lahko ostanejo na nogicah. Pri markellovih je potrebno sezuti čevlje, če se npr. fajn pokaka in ga ne moreš previti s štango.

Na facebooku (hrvaška skupina) je ena izmed mamic napisala, da ji otrok v Mitcellovih bolje spi. Pri nas ni blo neke hude razlike, spi enako slabo ves čas :)

Jaz tudi ne znam toliko italijansko. Dogovarjali smo se po mailu v angleščini. Pri njih stane dobbsova opornica z mitchellovimi nastavki 155€ + 40€ poštnine. Se tolažim s tem, da je treba to kupit samo enkrat :) Za čevlje pa se da kupit (ali prodat) rabljene tudi na facebooku. Je kar velika skupina, sicer hrvaška ampak vseeno.. "Sprejemajo" tudi Slovence :) -- http://www.facebook.com/groups/188307907890063/

Mi smo sicer kupili nove in pa jih bomo verjetno tudi v prihodnje. Vsaj še kako leto bo imel te Mitchellove, potem pa bomo spet poskusili Markellove, ker bo že večji pa mu bodo mogoče v redu.

(odgovor članu Veronika*)
Neposredna povezava do sporočila: 130
   RE: Ekvinovarus stopal(a)
13.6.2012 13:54:35   
kreslincica
Zdravimo se v bolnici v Murski Soboti, ker smo pač s tega področja. Z zdravljenjem sem zelo zadovoljna. Desna noga je po dobrem mesecu že prav lepa, leva pa se je sicer že tudi popravila, vendar se vidi, da je precej zatrjena, tudi brazdi na podplatu in nad peto sta precej vidni.
Danes smo imeli kontrolo in ima mali nadražene, rdeče noge, zato bo gipse dobil nazaj spet v petek. Medtem pa bomo delali pač vaje. In seveda se kopali do onemoglosti :). Sicer se kopamo tudi drugače, pač damo na gipse plastične vrečke, vendar kopanje oz. umivanje ne traja dolgo. Mali pa res uživa v kopanju :).
Priznati moram, da je vse skupaj nekaj novega zame in na začetku je bil kar en šok, češ kaj pa se nam je to zdaj zgodilo!? A sem se sprijaznila in mi je tekanje po bolnišnici postalo nekaj vsakdanjega :). Še posebej ko smo en teden bili kar 5x v mavčarni, ker si je mali gips zbrcal z noge, in to 2x :). Imava namreč še hčerko, ki se je rodila medenično, a je imela noge povsem v redu. Pa tudi v družini ne poznam nikogar, ki bi ekvinovarus imel in baje gre pri hudi oblikah za genetsko zadevo.
Hvaležna sem za vse informacije glede zdravljenja in seveda čevljev.
Kako pa bo z operacijo, in zlasti kje bo, pa še ne vem - ali bo v domači bolnišnici ali pa bo treba v Ljubljano (to mi sicer ne diši preveč).

(odgovor članu mojca_)
Neposredna povezava do sporočila: 131
   RE: Ekvinovarus stopal(a)
13.6.2012 14:35:18   
ttjlz
Pozdravljeni ponovno,
operacija je za nami, gipsi tudi, tako da smo sedaj od ponedeljka na opornicah. Mali je gipse super prenašal, pri opornicah pa trenutno ne kaže najboljše. Velik problem nam predstavlja peta, ker ne ostaja na podplatu in se sezuva. Najtežje mi je zapeti tisti pasek. V mavčarni mu je tako močno zategnila pasek(na šesto luknjico), da je tulil kot nor. Ko sva mu doma z možem ponovno obuvala čevlje sva mu komaj zaprla pri 4 luknji. Zanima me ali je res potrebno tako močno zategniti, ker če je res tako, nimam pojma kako bo to prenesel. Razmišljam že o nakupu Mitchelovih čevljev, vendar mislim, da je prehitro, da bi obupali, tako da bom videla kako bo čez kakšen teden ali dva. Mojca tvoji napotki so prišli kot naročeni!
Zanima me tudi v kakšnem času so se vaši otroci kaj navadili na oprnico. Skrbi me, ker je naš star že 4 mesece in pol zato kar protestira. Sedaj ga postopoma navajam, tako da še čevljev nismo imeli čez noč. Kaj mislite je to v redu ali je bolje, da se kar takoj začne z 23 urnim nošenjem? Me kar skrbi kako bo ponoči, ker je do sedaj že celo noč prespal. Mojca še to me zanima, kako dolgo je trajalo, da ste dobili nogavičke iz Anglije?
Hvala za odgovore in smo na vezi!

(odgovor članu kreslincica)
Neposredna povezava do sporočila: 132
   RE: Ekvinovarus stopal(a)
13.6.2012 15:00:47   
mojca_
kreslincica ... glede na to, da sta se nogici pozdravili, lahko rečem samo super :) Drugače pa ne priporočam nobene druge bolnice kot polikliniko v LJ, ker je dr.Antolič edini specialist v Sloveniji za zdravljenje po ponsetiju (edini naveden na uradni spletni strani za ponsetijevo metodo). Naši znanki so v Šempetru skoraj pokvarili nogice, tudi mi imamo recimo slabo izkušnjo z Valdoltro. Tudi teli gipsi 2x na teden so mi malo sumljivi.. Mi smo imeli zelo trdo obliko, gube ves čas na obeh nogicah, tudi nad petkami. Po 6.gipsu še vedno ni bilo bolje (z bolje mislim popolnoma v redu) in (baje) tudi nikoli ne bi bilo, zato je naredil dr.Antolič kar operacijo in zdaj sta nogici super. Rekel je, da je v takih primerih brezveze čakat pa dajat gipse v nedogled. Tudi po ponsetiju pravijo, da več kot 8 gipsov ne sme biti, drugače zdravnik nekaj ne dela prav.

Sicer pa vidim, da se še vsi skupaj učijo. Velikokrat smo dobili drugačne informacije iz tedna v teden :) Ampak dr.Antolič in ostali na polikliniki imajo le največ izkušenj in zato jim od vseh še najbolj zaupam. Ko se je mali rodil, so nam že v porodnišnici govorili : pojdite v Ljubljano.. Pa sem si mislila, le zakaj, saj znajo verjetno to popravit povsod. In na koncu se je res izkazalo, da je LJ najboljša.

ttjlz .. Mi smo se trudili na vse načine.. po vseh možnih nasvetih, pa ni šlo. Nogica je bila edino enkrat notri lepo za cca 2 uri - mali pa je tulil ku jesihar. Ko sem mu sezula čevlje, je imel nogice modro rdeče. Groza.

Po moje je fajn čimprej celo noč, da se ne bo kaj ponovilo. Mi smo bili sicer eni dve noči brez, ko smo čakali na opornice in ko sem ugotovila, da je huje če ima obute čevlje, ker je imel peto skoraj pri vrhu in zato posledično nogo v nekih čudnih položajih.

Ali imate gibljivo ali fiksno opornico? Iz c-prodirecta pošljejo zelo hitro, še posebej čevlje. Nogavičke smo naročili v četrtek popoldan, dobili smo jih v sredo. Čevlje pa smo naročili v petek, dobili že v ponedeljek. Iz Italije pa je trajalo od četrtka do torka ( kolikor se spomnim).

Naš ima zdaj 4 mesece in ni nobenega problema, tudi ne zgleda da bi ga kaj motili čeveljci in štanga. Je pa res, da ima raje to lažjo :) Fajn je,ker je gibljiva in lahko veselo izmenično brca, dviguje nogice.... Tudi zategujemo sploh ne, nogic nima nikoli več rdečih.




























(odgovor članu ttjlz)
Neposredna povezava do sporočila: 133
   RE: Ekvinovarus stopal(a)
13.6.2012 15:06:36   
ekvinovarus
pozdravljeni!

samo tok v vednost če se mogoče tudi kateri izteka porodniška...mi smo dali vlogo za podaljšanje in dobili odobreno.

naš mali je sedaj čez dan brez čevelčkov in veselo kobaca in hodi - seveda z našo pomočjo.

kreslinčica - tudi naš mali je spal in pri 9,5 mesecih še vedno ne spi dobro. na začetku do nekje 6 meseca se je zbujal tudi po vsako uro. vmes enkrat ko je bil brez čevelčkov 3 dni ravno tako ni dobro spal tko da po moje čevelčki ne vplivajo kaj dosti na spanje - no vsaj pri nas niso. je pa moje mnenje da mu daš kar takoj čevelčke gor za 23 ur - meni je sestra v lj v mavčarni rekla da pač tu ni usmiljenja in da se bo otrok na začetku upiral, potem pa se bo navadil, vztrajnost pa da se splača. naš je jokal ko utrgan 14 dni pri vsakem natikanju čevelčkov potem pa se je čisto navadil.

pa še to sam o v vednost - sestro v mavčarni sem spraševala ali ga lahko kopamo ko je imel gipse in je rekla da absolutno ne. odločitev je seveda tvoja. je pa res da je bil naš star 3 mesece ko je dobil opornice in takrat smo ga tudi prvič kopali.


(odgovor članu ttjlz)
Neposredna povezava do sporočila: 134
   RE: Ekvinovarus stopal(a)
13.6.2012 15:11:04   
mojca_
Še to.. mi smo "pobegnili" iz mavčarne :) Se mi je kar zdelo, da niso pretirano nežni, tako da smo šli samo kupit čeveljce in domov. Potem pa sva mu doma obuvala in nikoli ni jokal med samim obuvanjem. V mavčarni bi pa zagotovo, če ne zaradi drugega, ker je imel tako razbolele nogice, ko so mu vzeli dol gipse.

Mi smo mu zatiskali markellove na 6. ali pa celo na 7.luknjico. Včasih je nogica stala lepo notri - dokler ni malo pobrcal :)

Mislim, da nekateri otroci pač ne prenašajo teh markellovih oz. jim ne paše na nogico.

(odgovor članu mojca_)
Neposredna povezava do sporočila: 135
   RE: Ekvinovarus stopal(a)
13.6.2012 15:14:50   
mojca_
ekvinovarus .. za koliko časa so ti podaljšali porodniško? Koliko pred iztekom je potrebno dat vlogo?

kreslinčica .. vam delajo gipse do kolena ali čez celo nogo?

(odgovor članu mojca_)
Neposredna povezava do sporočila: 136
   RE: Ekvinovarus stopal(a)
13.6.2012 15:57:48   
kreslincica
Gipse ima visoko čez koleno, do kolkov skoraj. Ko se je sezul, je bila težava v tem, da v kolenu gips ni bil dovolj "pod kotom" in je počasi zbrcal nogo ven. Zdaj tega ne dela več, ker je gips malce bolj pod kotom. Prvi mesec so menjavali gips 2X na teden, ker je mali hitro rasel in da ga ne bi tiščalo. Če in zakaj je to prav, pa ne vem :).
Kar se tiče kopanja, nikoli ni nihče rekel, da naj tega ne bi počeli. Konec koncev je gips vedno "zavarovan", da se ne zmoči. Pa tudi v bolnišnici, na oddelku, kjer je partner zaposlen, delajo enako. Tako da ne vem, zakaj otroka naj ne bi umivali na ta način ...
Zdravnik (ki mi zaupam, saj je že imel izkušnje in dela res lepo z otrokom, je zraven pri vsakem mavčenju ... ) je rekel, da ko bo treba iti v Ljubljano, bomo šli, vendar do zdaj poteka zdravljenje z mavčenjem v redu tudi pri nas. Mali je star dober mesec, operacija pa naj bi bila čez en mesec, v vsakem primeru pa pred tremi meseci starosti, saj je to čas, v katerem je najlažje zadevo "popraviti" - sicer pa to že itak veste :).
Sem pa brala in videla na internetu o Antoliču, do katerega bomo vsekakor probali priti, ko bomo v Ljubljani. Bolj sem "izgubljena", kar se tiče čevljev in štang, zato bi se rada poučila o tem, preden bo pozno :)

(odgovor članu mojca_)
Neposredna povezava do sporočila: 137
   RE: Ekvinovarus stopal(a)
13.6.2012 16:01:00   
kreslincica
Še nekaj me zanima: ste vse prosila za pomoč na CSD? Sama sem tudi nameravala, vendar prošnje še nisem oddala. Je dovolj mnenje zdravnika oz. kaj je treba priložiti prošnji za pomoč in potem še za podaljšanje porodniške?

(odgovor članu kreslincica)
Neposredna povezava do sporočila: 138
   RE: Ekvinovarus stopal(a)
13.6.2012 16:17:50   
ekvinovarus
oddala sem vlogo 2 meseca in pol pred iztekom. na sociali mi je rekla, da je sicer dovolj en mesec prej. odgovor sem dobila res hitro v 14 dneh. sem pa oddala vlogo toliko prej če bi bil odgovor slučajno negativen, da bi se pritožila in dobila odgovor še pred iztekom porodniške.

kreslincica - glede kopanja sem se sicer tudi jaz spraševala zakaj ga mogoče ne bi smeli kopati če bi zavarovali gips ampak na koncu smo se vendarle držali navodil, ki pa verjamem da se od bolnišnice do bolnišnice razlikujejo. vlogo za pomoč sem tudi oddala in dobila pozitiven odgovor. oddala sem vlogo, ki jo dobiš na csd-ju ali na spletni strani in vse izvide, za podaljšanje porodniške sem ravno tako oddala vlogo centra, vse izvide in še sama sem malo obrazložila situacijo.

(odgovor članu mojca_)
Neposredna povezava do sporočila: 139
   RE: Ekvinovarus stopal(a)
13.6.2012 16:21:22   
kreslincica
Ekvinovarus, ali si dodala še kakšno mnenje zdravnika ali SAMO izvide - na naših izvidih piše samo tekoče zdravljenje in ne vem, če je to dovolj? In kako dolgo se čaka na ta odgovor?

(odgovor članu ekvinovarus)
Neposredna povezava do sporočila: 140
   RE: Ekvinovarus stopal(a)
13.6.2012 18:48:44   
ekvinovarus
za pomoč sem oddala samo izvide in dobila odobreno za pol leta. na odgovor smo čakali cca 3 tedne. malo preden bo poteklo pol leta bomo ponovno oddali novo vlogo in vse izvide.

za podaljšanje porodniške sem tudi oddala samo vse izvide. nisem imela nobenega zdravnikovega mnenja. bi ga pa prosila za mnenje če bi dobili negativno. na odgovor čakali 14 dni. csd na podlagi vloge pošlje vse izvide na komisijo na pediatrično v lj in na podlagi mnenja komisije potem odločijo na csd-ju.

sigurno pa njegovo mnenje ne more škodit če ga priložiš. na csd-ju so mi rekli da je bolje če oddaš čimveč izvidov in mnenj. kot sem že omenila zgoraj sem pri vlogi za podaljšanje porodniške sama opisala situacijo - povzela n a enem listu vse od izvidov.


(odgovor članu kreslincica)
Neposredna povezava do sporočila: 141
   RE: Ekvinovarus stopal(a)
13.6.2012 21:02:28   
mojca_

Kreslincica, tale zdravnik glede na napisano zgleda res v redu. Mi smo imeli drugačno izkušnjo - ko zdravnika ni bilo niti zraven pri mavčenju. Zato smo šli v Lj. Znanki pa mislim da niti mavčili niso, so kar nekaj po svoje popravljali. Naša pediatrinja je bila zato zelo proti kakršnikoli drugi opciji kot Ljubljana.

Dr.Antolič ima ambulanto ob ponedeljkih. Mi smo imeli res srečo, smo dobili nujno napotnico ravno v ponedeljek :)

Jaz sem dala za pomoč za nego samo en ali dva izvida, ker jih več še nismo imeli. Odobreno smo dobili za eno leto, trajalo pa je približno en mesec, da smo dobili odločbo. So pa rekli na CSD, da traja tudi do 60 dni.

Se pa strinjam z ekvinovarus, da je fino dat čimveč papirjev.

Za koliko časa podaljšajo porodniško?

(odgovor članu ekvinovarus)
Neposredna povezava do sporočila: 142
   RE: Ekvinovarus stopal(a)
14.6.2012 6:40:34   
ekvinovarus
Podaljšajo za 90 dni

(odgovor članu mojca_)
Neposredna povezava do sporočila: 143
   RE: Ekvinovarus stopal(a)
14.6.2012 6:56:40   
Veronika*
Mojca, najlepša ti hvala za informacije. user posted image O Dobbsovi opornici na netu najdeš mariskaj, samo tega ne, koliko stane in kako jo naročiti.

(odgovor članu ekvinovarus)
Neposredna povezava do sporočila: 144
   RE: Ekvinovarus stopal(a)
14.6.2012 9:17:44   
ttjlz
Mojca_ resno razmišljamo o nakupu Mitchelovih čevljev, ker ima pri teh že sedaj malo ožuljeno petko, pa še sede nikakor ne. Mi je zraven kr slabo, ko mu obuvamo čevlje, joče se kot nor,.. jaz pa tudi:(!Tudi ponoči se dosti prebuja. Res ne razumem zakaj pri nas forsirajo samo te Markellove čevlje. Ko sem vprašala Antoliča za te druge je rekel, da so ti Markellovi najboljši in da jih priporoča Ponseti. Tega ne verjamem, ker se mi zdi, da v drugih državah nosijo večinoma MItchellove.,Malo sem brskala na facebooku pri tisti hrvaški Ekvinovarus skupini in sem zasledila, da nekdo prodaja 4 mesece rabljene Mitchellove najmanjše čevlje. Kaj misliš bi jih bilo smiselno kupiti ali so boljše novi? Glede štange: imamo gibljivo in če sem te prav razumela bi sedaj morala kupiti originalno dobsovo, da bodo šli mitchellovi čevlji gor. Je tako? Koliko stane ta štanga v italiji? Je cenejša od tiste iz c-prodirecta? Na facebooku tudi pišejo, da pri teh mitchellovih čevljih tudi ne sede petka takoj in da je potrebno tudi kakšen mesec, da se nogica lepo vleže. Je bilo tudi pri vas tako? Pa kaj na Hrvaškem imajo originalne dobsove štange?Res me moti, da nam tega ni zdravnik nič povedal in da smo prepuščeni sami sebi oz forumom!

(odgovor članu Veronika*)
Neposredna povezava do sporočila: 145
   RE: Ekvinovarus stopal(a)
14.6.2012 10:01:38   
mojca_
Možno, da se da dobit kje na Hrvaškem. Jaz sem še nekaj pisala na facebook pa me niso razumele, ker ne znam dobro hrvaško. Potem sem se nekaj trudila z google translatorjem pa vseno nism nč zvedla :)

Drugače so pa res dragi ti Mitchellovi čevlji, tako da če vas baše denar, lahko kupite tudi rabljene. Nam so še starši malo pomagali, ker je res velik finančni zalogaj vse skupaj. Ampak pazi še na številko - v vsakem primeru zmeri nogico in poglej na strani od c-prodirecta tabelo za številke in pa če naročaš preko c -prodirecta, lahko po mailu še njih vprašaš za mnenje.

Naši čevlji so po slabem mesecu uporabe že malo načeti - paščkom se npr. pozna, da niso novi. Notranjost pa je ista. Tudi pri Mitchellovih je taka guma notri (ampak bolj mehka kot pri Markellovih), tako da mislim da se ne spreminja po nogici, kot navadni otroški čevlji.

Glede petke je pa odvisno od otroka do otroka. Kot sem prebrala, traja od 2 do 6 tednov, da petka lepo sede. Pri nas je bilo takoj neprimerljivo boljše kot pri markellovih, še vedno pa ni dal prav 100% dol petke. Če ne drugega, ni treba toliko zategovat. Je pa čevelj tudi drugače oblikovan - se cela nogica bolj vsede notri. Za petko ima pa še malo bolj nizko zadaj.

Če želiš to gibljivo štango, jo je verjetno najboljš naročit iz Italije - ali pa če ve kdo, kje bi bilo bolje. Jaz sem obupala z iskanjem in jo naročila tam, čeprav je vse skupaj tako drago. Mitchellovi čevlji ne gredo na tele nastavke za Markellove. Sem tudi na c-prodirect vprašala, če imajo dobbsovo ali pa vsaj nastavke za mitchellove čevlje za gibljivo štango, pa nimajo. Tam imajo štango, ampak je kolikor vem fiksna. Nam je tale gibljiva res super, nikakor ne bi imela fiksne. V Italiji je dobbsova 155€ + 40€ poštnine. Na c-prodirectu pa je njihova 80€ pa če se ne motim, je treba z leti kupit tri. Lahko jih še kontaktiraš.

Mi smo potem zelo skombinirali, ker je ta štanga iz Lj res tako lahka, originalna dobbsova pa precej težja. Tako, da sva uporabila rumeno štango pa njene vijake in dala gor nastavke z dobbsove. Zraven z Mitchellovimi čevlji je za našega to res najboljša kombinacija.

Če vam mali joče, je mogoče najbolje tole čimprej naročit. Kaj pa vem, jaz nisem zdržala - sicer ni toliko jokal. Če bi imel vsaj petko dol, bi mogoče potrpeli, tako pa sem vidla, da vse skupaj ne gre nikamor.

Jaz sem vprašala Antoliča za opornico pa je rekel, da je itak samo ena :) Pa sem bila samo tiho, mi ni bilo nič jasno. Midva z možem sva bila tudi malo razočarana nad tem, da nismo dobili dosti informacij. Bi bilo fajn, če bi zraven tiste knjigice o zdravljenju dali še eno o nakupu čeveljcev:)

(odgovor članu ttjlz)
Neposredna povezava do sporočila: 146
   RE: Ekvinovarus stopal(a)
14.6.2012 14:17:44   
ekvinovarus
Ja se strinjam da bi lahko dali kakšno informacijo več o čevelcih če jo sploh imajo.

Tudi nam so v Proloco m rekli da obstaja samo takšna štanga - tista rumena - se ne čudim zakaj - ker služijo s prodajo teh čevljev ko nori..

mi smo na začetku 2 meseca imeli celo fiksno štango - še dobro da so mu čevlčki kolikor toliko sedli na nogico.

(odgovor članu mojca_)
Neposredna povezava do sporočila: 147
   RE: Ekvinovarus stopal(a)
15.6.2012 7:53:25   
Veronika*
Drži, kar se tiče zbiranja informacij o "opremi", smo starši prepuščeni samim sebi. Pa tudi naravnost sramotno se mi zdi, da zdravstveno zavarovanje ne krije čeveljčkov in opornice. user posted image

(odgovor članu ekvinovarus)
Neposredna povezava do sporočila: 148
   RE: Ekvinovarus stopal(a)
18.6.2012 10:22:03   
ttjlz
Mojca_ hvala za podrobne informacije! Pri nas se je stanje izboljšalo:) Mali se je dve noči več zbujal in jokal, sedaj pa spet lepo prespi celo noč! Zelo je priden, tako da sem si prav oddahnila. Sicer se s peto še vedno mučimo in je res ne uspemo spraviti čisto dol. Danes imam še fizioterapijo, tako da bom videla kaj mi bodo tam rekli. Tudi Antoliču sem pisala in ga prosila za mnenje. Drugače pa čakam na nogavičke iz C- prodirekta, tako da bom videla kako bo potem in če ne bo izboljšanja brez oklevanja naročim druge čevlje!

Lepo bodite!

(odgovor članu Veronika*)
Neposredna povezava do sporočila: 149
   RE: Ekvinovarus stopal(a)
19.6.2012 11:08:45   
ekvinovarus
pozdravljena!


mi lahko prosim sporočiš kdo vam je predpisal fizioterapijo? Ali mogoče še katera druga mamica hodi na fizioterapijo?

hvala!

(odgovor članu ttjlz)
Neposredna povezava do sporočila: 150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Niti strije, niti stanje vagine zanjo ni v...
V svojih objavah redno prikazuje predele na trebuhu, zadnjici in nogah, dele telesa, ki jih večina drugih vplivnežev skr...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?